evde koka kola yapımı yokmu muzaffer abi?
evde koka kola yapımı yokmu muzaffer abi?
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Abi şarap yapmayı deneyecem ama kafama koydum bunu,içmesini sevmem ama yapmasını severim heralde...
Belki kendi ayptığımın içmesinide severimmm...
Sonucu paylaşırım elbet...
Tenkyüüü...
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
Cola Turka gaz yapıyor
Bak bunu ne güzel demişsin Aslında benim de ilk tercihlerimden biri değil şarap ama hobi işte, yapabilmiş olmak, hele hele iyi yapabilmiş olmak bile daha önemli çoğu zaman. İlk yaptığımda, tamamen tesadüfi olarak (çünki sadece burada tarifini yazdığım gibi banada tarif edilmişti, aynen uygulamıştım) süpper kalite üretince resmen dellendim. Bize şarap diye satılan o pahalı markaların aldatmacasını, affedersin kandırmacasını anlayınca delirdimdi Şarap bizim bu topraklardan çıkmadır, daha doğrusu primitif örnekleri buradadır ve geleneksel anadoluda, nasıl ki Turşu, pekmez, sirke, tarhana yapılıyor, şarap da bunlar kadar yaygın bir adet. Birşeyler bizi bu eski gelenekten kopartmış, hadi o na da lafım yok, bir başka kurnazlar, şarap yapımı çooook zahmetli siz anlamazsınız diye, unutulmuş bu geleneğin ürününü bize 5. kalitede kakalayarak: ''İşte şarap budur, biz ne zahmetlerle size hazırlkadık'' demeleri kanıma dokunduydu. Bu iş bu kadar basittir. biraz merak, biraz titizlik, biraz hobi bile olsa uğraş gerektirir. Bu tüccar zihniyetler bizi bize satarlar da haberimiz olmaz yaavv
Poturdak
Evde üzüm rakısı mı? Büyük bir merakla tarifi bekliyorum valla
Evde rakı yapımı sakat iş diye bilirim ama alkolü ayarlayamayıp kör olma ihtimali oluyormuş...
Dibak arkadaş,
Meyve şekerinden açıkladığım metot ile Metanol üretemezsin, ya da çok çok düşük ve insan sağlığına aykırı olmayacak bir yüzdelikte çıkabilir. Metanol sanayida kullanılan bir alkol tipidir ve gerçekten kör edici-öldürücü olmak üzere birçok etkisi vardır. Meyve şekeri ve fermantasyon ile ortaya çıkan ise Etil alkoldür ve binlerce yıldır insanlar tarafından tüketilmektedir. Evde değil ama Merdiven Altı tabir edilen atölyelerde Ucuz Sahte içkiler üretenler işte ucuz olan metil alkolü kullanarak bence cinayete teşebbüs etmektedirler. Rakı yapımı daha sonraki topik olacak, uzun sürüyor yazması ve pek zamaqnım yok, şimdilik
Herkese sağlıklı bir hayat dilerim.
Poturdak
Sevgili Muzaffer kardeşim sanırım tarifte ufak bir yanlışlık var 1100gr/cm3 civaya yakın bir ağırlık. Yani bir santimetre küp (Standart bir tavla zarı büyüklüğü) şıra yoğunluğu 1100gr olabilirmi.? Bu değerin 1.1gr/cm3 olması daha mantıklı.
En yakın zamanda vodka yapımınıda bekliyoruz bilmiyorum diyorsanız babamı üye yapayım o kendisi bu işin ustası.Teşekkürler
Formül bildiğim kadarıyla:
(şeftali,kayısı,pekmez,dut,kavun ve bilumum meyve sebzeden elde ettiğimiz alkol+yarım şeker+limon tuzu)
töbe töbe çarpılcaz...zinhar haramdır...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
bektaşi ye sormuşlar namaz kılarmısın?
hızlı bir şekilde:
"bayramdan bayrama, bayramdan bayrama" demiş
peki içermisin demişler
yavaş bir şekilde "akşamdaaaaan akşama" demiş
sen de içenmi lomarmara_mete adlı üyeden alıntı
günahtır olm...beni katma bu işe zındık...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Video boyunca sarap ve biranin sadece Avrupa'da tuketildigi, tuketilmesigi gerektigi, Turkiye'de hic tuketilmedigi gibi bir tutum sergilenmis o da ilginc
Evde bira yapan biri olarak bu buzdolabini alir miyim, hayir. Her partide 22-23lt bira yapiyorum, 2-3 siselik buzdolabi mantikli degil benim gibi biri icin. Sicakligi kontrol altinda tutmak icin kullaniliyor sonucta bu alet. Daha mantikli olan marketlerdeki mesrubat dolaplarindan alip termostali priz ile calistirmak. Benim ev kucuk oldugu icin onu da yapamiyorum, 1,5lt'lik dondurulmus siselerle sogutuyorum
Inovasyon olarak kotu diyemem, mantikli ancak uretim degil saklama icin dusunulur, "bira/sarap yapan" degil de, ikincil fermentasyon sirasinda saklama kosullarini saglayan" diyelim.
Paylastiginiz icin tesekkurler bu arada, fikir oldu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)