Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

motorcu adam arabesk dinler mi?

REKLAM ALANI
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    ferdi tayfur müslüm gürses orhan cengiz
    sago metalicca murat kekilli kıraç
    müzeyyen senar zeki müren allah ne verdiyse dinliyorum
    zevk alıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

jimi_hendrix bunu beğendi.
    ||| 500Px.com/Arranger ||| Flickr.com/photos/132925453@N03 ||| Youtube.com/channel/UCpMYGwzlf5cTevF5uVbXWeg |||

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Yanlarken güzel gidiyor.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    arabesk dinlenir de en iyisi sağ şeritten yavaş yavaş yolun tadını çıkarak Neşet Ertaş dinlemek

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dinlerken gözümde şöyle bir sahne canlandı; taburelerde oturan 3 arkadaşın ortalarına çektiği çekmeceli ve dökük bir dolap. Dolabın üzerine gazete kağıdı serilmiş. Gazete kağıdının üzerinde de naylon torbasıyla beraber duran dilimlenmiş yarım kalıp beyaz peynir ve 3 tane plastik çatal... 6 tane çay bardağı. 3'ünde rakı 3'ünde su var. Arkadaşlar dertli. Ülke sorunları, aşk acıları derken üçü de yorgun düşmüş. Kaldırıyorlar kadehleri, bir fırt çekiyorlar. Rakıyı dillerinde döndürdükten çay bardaklarını sertçe vuruyorlar masaya ve tekrar başlıyorlar anlatmaya...
    Motosikletli Kaplumbağa...

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dinlerken gözümde şöyle bir sahne canlandı; taburelerde oturan 3 arkadaşın ortalarına çektiği çekmeceli ve dökük bir dolap. Dolabın üzerine gazete kağıdı serilmiş. Gazete kağıdının üzerinde de naylon torbasıyla beraber duran dilimlenmiş yarım kalıp beyaz peynir ve 3 tane plastik çatal... 6 tane çay bardağı. 3'ünde rakı 3'ünde su var. Arkadaşlar dertli. Ülke sorunları, aşk acıları derken üçü de yorgun düşmüş. Kaldırıyorlar kadehleri, bir fırt çekiyorlar. Rakıyı dillerinde döndürdükten çay bardaklarını sertçe vuruyorlar masaya ve tekrar başlıyorlar anlatmaya...
    bi de içi geçmiş soba lazım.
    mekan oto lastikçinin barakası olabilir mi?
    plastik çatalları saymadım ama, "bir zamanlar anadoluda" filminin açılış sahnesi oldu tastamam
    MotorKafa bunu beğendi.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Aynen yaa sobasız olur mu hiç. Eski bi tamirci mekanıydı benim gözümde canlanan ama lastikçi barakası da güzel olur. Plastik çatal olmamış gerçekten, onun yerine nenemin zamanından kalma kararmış küçük kahvaltı çatalları daha çok yaraşır ortama.

Film de bayağıdır aklımda ama izlemedim bi türlü. İzliyim bari ilk fırsatta.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Dışardan rock'çıyım ama... Şu aşağıda duran en sevdiğim parçadır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

DEATH grubunun solisti ve gitaristi olan Chuck Schuldiner abimiz de arabesk nota dizilerini kullanarak müzik yapmıştır.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Ybr'ye binerken +10 hp garanti.

Öyle bir moda sokuyor adamı bu arabesk şarkılar.

Ama arabeskinde kendi içinde kategorileri var. Az acılı,çok acılı falan.

Mesela Müslüm Gürses,Ferdi Tayfur,Yunus Bülbül,Hüseyin Altun falan bu adamların arabesk şarkılarını dertsiz adama dinlet,yarım saat sonra isyana bağlar.

Arabesk-fantazi denilen,nispeten taverna müziğininde içine girdiği kısım biraz daha naiftir.

Adamı direk depresyona sokmaz. Sakin sakin mod değiştirtir.

Büyük çoğunluğunda ciddi isyan,umutsuzluk,adamı kanser eden bir melodi,söz ahengi vardır.

Bunları dinlemeyin.

Ama aşk acınız vardır,açarsınız Cengiz Kurtoğlu'nun 86-93 arası eserlerini,güzel gider.

Her ne kadar dinleyici kitlesi kıro vb ithamlara maruz kalsa da pop müzik parçaları gibi saçma sapan sözler yoktur.

Örnek;

Gönlüm bir sevdanın peşine düşmüş
    Aklı yok fikri yok deli misali
    Benliğimse hayat seline düşmüş
    Hep böyle yıllardır ömrümün hali

Pop müzik;
    Seni gidi fındıkkıran
    Yılanı deliğinden çıkaran
    Kaderim püsküllü belam
    Yakalarsam falan filan...

Velhasıl,bende niye böyle saçma bi edebiyat yaptım bilmiyorum ama arabesk uygun etken maddeler içeren,uygun dozajlarda tüketilmelidir.

Yoksa "batsın bu dünyaaaaaa" diye gaza gelip,ilk şarampolden yuvarlanmak işten bile değildir,Allah esirgesin.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler