ferdi tayfur müslüm gürses orhan cengiz
sago metalicca murat kekilli kıraç
müzeyyen senar zeki müren allah ne verdiyse dinliyorum
zevk alıyorum
ferdi tayfur müslüm gürses orhan cengiz
sago metalicca murat kekilli kıraç
müzeyyen senar zeki müren allah ne verdiyse dinliyorum
zevk alıyorum
||| 500Px.com/Arranger ||| Flickr.com/photos/132925453@N03 ||| Youtube.com/channel/UCpMYGwzlf5cTevF5uVbXWeg |||
arabesk dinlenir de en iyisi sağ şeritten yavaş yavaş yolun tadını çıkarak Neşet Ertaş dinlemek
Dinlerken gözümde şöyle bir sahne canlandı; taburelerde oturan 3 arkadaşın ortalarına çektiği çekmeceli ve dökük bir dolap. Dolabın üzerine gazete kağıdı serilmiş. Gazete kağıdının üzerinde de naylon torbasıyla beraber duran dilimlenmiş yarım kalıp beyaz peynir ve 3 tane plastik çatal... 6 tane çay bardağı. 3'ünde rakı 3'ünde su var. Arkadaşlar dertli. Ülke sorunları, aşk acıları derken üçü de yorgun düşmüş. Kaldırıyorlar kadehleri, bir fırt çekiyorlar. Rakıyı dillerinde döndürdükten çay bardaklarını sertçe vuruyorlar masaya ve tekrar başlıyorlar anlatmaya...
Motosikletli Kaplumbağa...
Aynen yaa sobasız olur mu hiç. Eski bi tamirci mekanıydı benim gözümde canlanan ama lastikçi barakası da güzel olur. Plastik çatal olmamış gerçekten, onun yerine nenemin zamanından kalma kararmış küçük kahvaltı çatalları daha çok yaraşır ortama.
Film de bayağıdır aklımda ama izlemedim bi türlü. İzliyim bari ilk fırsatta.
Dışardan rock'çıyım ama... Şu aşağıda duran en sevdiğim parçadır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
DEATH grubunun solisti ve gitaristi olan Chuck Schuldiner abimiz de arabesk nota dizilerini kullanarak müzik yapmıştır.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Ybr'ye binerken +10 hp garanti.
Öyle bir moda sokuyor adamı bu arabesk şarkılar.
Ama arabeskinde kendi içinde kategorileri var. Az acılı,çok acılı falan.
Mesela Müslüm Gürses,Ferdi Tayfur,Yunus Bülbül,Hüseyin Altun falan bu adamların arabesk şarkılarını dertsiz adama dinlet,yarım saat sonra isyana bağlar.
Arabesk-fantazi denilen,nispeten taverna müziğininde içine girdiği kısım biraz daha naiftir.
Adamı direk depresyona sokmaz. Sakin sakin mod değiştirtir.
Büyük çoğunluğunda ciddi isyan,umutsuzluk,adamı kanser eden bir melodi,söz ahengi vardır.
Bunları dinlemeyin.
Ama aşk acınız vardır,açarsınız Cengiz Kurtoğlu'nun 86-93 arası eserlerini,güzel gider.
Her ne kadar dinleyici kitlesi kıro vb ithamlara maruz kalsa da pop müzik parçaları gibi saçma sapan sözler yoktur.
Örnek;
Gönlüm bir sevdanın peşine düşmüş
Aklı yok fikri yok deli misali
Benliğimse hayat seline düşmüş
Hep böyle yıllardır ömrümün hali
Pop müzik;
Seni gidi fındıkkıran
Yılanı deliğinden çıkaran
Kaderim püsküllü belam
Yakalarsam falan filan...
Velhasıl,bende niye böyle saçma bi edebiyat yaptım bilmiyorum ama arabesk uygun etken maddeler içeren,uygun dozajlarda tüketilmelidir.
Yoksa "batsın bu dünyaaaaaa" diye gaza gelip,ilk şarampolden yuvarlanmak işten bile değildir,Allah esirgesin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)