dostlar sağolsun
dostlar sağolsun
BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA
keşke araştırıp alsaydın.Şimdi bitane daha alıp nasıl güzel yetiştirdiğini göstermelesin yoksa kaplubağa katili olarak anılırsın
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
haklısın bi daha kaplumbağa alırsam ısıtıcılı büyük geniş bi akvaryum alıcam...
Bende aldım, fakat hediyeydi bana kaldı.
Alıştırdım elimden yem kapar hale geldi lakin havalar iyice soğuduğundan birkaç gündür fazlaca uyumaya başladı. Evcil olanların kış uykusuna yatması bir daha kalkmamasıyla sonuçlandığı için uykuya yatırmamak lazım. Isınacağı bir lamba ve suyunu sabit 24 derecede tutacak termostatlı ısıtıcı şart. Şu plastik kaplar tam ölüm tuzağı, fazla yüksek olmayan, güneşlenecek bir kayalık ve hatta kumsal yapılmış akvaryum gerekli bu hayvanlara, aslında doğrusu paladaryum.
Isınırken aldıkları pozisyonlar görülmeye değer. Bu arada su kamlumbağalarının asla ters dönük kalmadıklarını biliyor muydunuz?
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
:( :( neyse birdahaki kaplumbağama çok iyi bakacağım.Zaten yazın almayı düşünüyorum artık: Kışın bakamadım havancağıza, plastik kap da almıycam, ısıtıcısını alıcam lambasını alıcam paraya kıyıp valla bu sefer üzülmek istemiyorum
ya üzmek istemiyorum seni ama... bir kaplumbagaya mı bakamadın? birincisi, sokaktan taş alıp kaba koyardın, kendi adacıgını kendin inşa ederdin. suyun bi kısmını derin bir kısmını sığ bırakırdın. hayvan nerde rahat ediyorsa orda kalırdı. ikincisi, suyu ısıtmanın baska yolları var. bak mesela bir masa lambası yanaştırırdın kabın dibine... sıcacık oluverirdi su. ya inanamıyorum valla sunları dusunemedigine... bir de alırken sormadın mı, ne yer ne içer? ne sıklıkla beslenir, huyu suyu nedir diye?
bi motosiklet forumuna ''kaplumbagam yemek yemiyor'' diye yazana kadar gidip vikipedi (v.b.) okusaydın coktan kurtarmıstın:((((
üzüldüm
geçmis olsun...
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
Kaplumbağanın cinsini bilememişin boxer cinsini al yemiyo ama tam bir benzin canavarı ismi de mırmır balık adı, rengi de mavi.
walla ben bizdeki kamlumbağayı o ufak yuvasıyla birlikte(plastik bi tabak gibi bişi zate) koydum akvaryumun içine. ısıtma olayını böylece atlattım arada bi atıom akvaryumun içine kaplumbagayı balık gibi yüzüyor tekrar almaya çalıştımmı derinlere kaçıyor, sevdi herhalde kerata:D yem olayına gelince bizimkine ne versen yiyor maaşallah:D
opssssssssssssssssss çoktan rahmetli olmuş kusura bakma kardeş ya:S geçmiş olsun ne diyelim artık
"Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
[B]34 YVV 98[/B]
Aaaa başın sağolsun çok üzüldüm yaa yazık hayvana tüh keşke götürüp gösterseydin bilen birine
We are many...
bizimde bir ara vardı su kaplumbağamız hatta en son kocaman olmuştu ama bizimki o kadar iştahlıydı ki kaşar salam bile yiyordu evet çok ilginç ama gerçekten annem yediriyordu hatta son zamanlarda o kadar arsız olmuştu ki annem eliyle uzatıyordu o ağzıyla kapıyordu aynı anda aldığımız iki kağlumbağa vardı bizimkiyle onu yanyana koyduğumuzda çok komik bir görüntü oluşuyordu o ufacık kalıyordu. ama annen onunla çocuk gibi oynuyordu sürekli temizliyordu kapuğunu fırçalıyordu vs yani belki ilgilenince yiyor olabilir diye düşünüyorum...
bence camcıya gidip 30 cm lik bi akvaryum yaptır ve içine ısıtıcı tak haywancağız şöyle willada lüküs hayat şekli yapsın =) o bahsettiğiniz mawi mürekkepte dezanfektandır bol miktarda metilen mawisi eşliğinde..dikkat edin kaplumbağa çok suda kalırsa kabugu yumuşar we ölür,bi adacığı mutlaka olsun..çok dışarda kalırsada kurur ölür :s çok nazlı haywandır ama çokta tatlı yaw bndede wardı tam serseriydi =)
arkadaşta war şimdi bilmiom noldu ama neler yaptı parmak kadar kaplumbağa plastik kabında sudan başka bişey yok veriyo yemini gitsin.. bira bile içirmiştik suyuna döktük yani :D yaşıodu herşeye rağmen hayatta...
Nekadar çok hayvan sever varmış forumda böylece görmüş olduk !!!
Tekirdağ-Çorlu
Dead !!!!!!! :(
Almayın şu kaplumbağaları ölüyosa zaten mutlu değiller öyle cam fanusta doğal kaplumbağa mı yok git ormana besle. Olmadı kuşa yem ver kediye köpeğe kemik-balık ver cam fanusta yaşanılır mı?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)