Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Murat Otomotiv in AYIBI

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250R
    Selam arkadaşlar, Murat Otomotiv ile başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum, sizinde başınıza gelmesin diye;

    Yaklaşık 2-2,5 ay önce arkadaşım kaza yaptı ve gt250r ı sağa yatırdı. Sağ ayna, sinyal, sağ basamak, ve sağ gidon kolu kırıldı.

    Hyosung ve Kanuni arasında geçenleri herkes bilir, o zamanda İstanbul Motorda gidon kolunu bulamadık, Bir ümit Kanuni ST getirmiştir belki diye Kanuni servislerinden sorduk soruşturduk Murat Otomotiv Erol Bey'de yedek parçaların bulunduğunu öğrendik. Parça bulamayacağız korkusunun ardından yüreğimize su serpildi, gittik motoru tamir ettirdik. Olay burada başlıyor. Şöyle ki;

    Sağ basamak olarak GT250R nin arka basamağını gösterdiler, Kanuni ST modellerinden bunlar kullanılıyor dediler (Uğur Bey), biz de bir an önce motora binebilme isteğiyle sesimizi çıkarmadık, taktırdık.

    1 ay kadar sonra 6000 bakımı için tekrar Murat Otomotiv e götürdüm, bakım yapıldı. Ayak basamağını tekrar hatırlattığımda, "abi sanırım yanlış parça gönderilmiş, biz ön basamak olarak fabrikadan tekrar istedik, yedek parçayı bekliyoruz, parça gelince senin motorun sağ basamağını da doğru olanla değiştiririz dediler (Erol Bey). Bir telefon, parça gelmedi dediler, iki telefon parça gelmedi dediler, geçen hafta içinde aradım parça geldi dediler. Ben de dün (06.10.2008) ayak basamağını değiştirtmek üzere Murat Oto ya gittim. Uğur Bey basamağın geldiğini söyledi, basamağı gösterdi (Daha önce "Abi yeni model Kanuni ST lerde basamaklar boyle demişti"). İki basamak arasındaki farkı hesaplattım 2,5 ytl gibi bir rakam tutuyor.

    İsmini bilmediğim ve 4 kez Murat Otomotive gidişimin 4 ünde de "ne suratsız satıcı" diye düşünmeme sebep olan bayan itiraz etti. Eski (Kendilerinin ön basamak olduğunu iddia ettikleri ve motora taktıkları) basamağın kullanıldığını, üzerine basıldığını, deforme olduğunu ve değiştiremeyeceklerini söyledi. Uğur Bey, Erol Bey'in söz verdiğini ve değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Gönülsüz olarak durumu kabul eden bayan, saatin geç olduğunu, o saatte değiştiremeyeceklerini söyledi ve yarın gelin dedi. Ben işten çıktıktan sonra gelebileceğimi, yarın da gelsem aynı saatte gelebileceğimi söyledim ve ertesi gün değiştirtmek ümidiyle firmadan ayrıldım.

    Ertesi gün (bugün 07.10.2008) firmaya tekrar gittim. Aynı bayana basamağın değiştirilmesi için geldiğimi söyledim, kendisi fatura girdiğini, Uğur Bey'le konuşmam gerektiğini söyledi. 10 dakika kadar Uğur Bey'i bekledim, Uğur Bey geldi beklememi söyledi. Başladım beklemeye, bekle bekle bekle. Bayana soruyorum ne kadar bekleyeceğim diye, cevap bile vermiyor.

    Neyse bayanın keyfi 35 dakika kadarı geçtikten sonra gelebildi, servis kısmına indi (sanırım basamağın değiştirilmesini söylemek için). O sırada Uğur Bey birşeyler demeye başladı, benim kolay bi iş gibi gördüğümü, fakat basamak değiştirmenin 45 dakika!!! (1 adet sekman sökülecek ve yeni basamak ile takılacak) sürdüğünden falan bahsetti. Ben de oyle olmayacağını, gereksiz yere beklettiklerini, bu işi hayrına yapmadıklarını, benim para ödeyerek o parçayı taktırdığımı söyledim.

    Uğur Bey hemen üste çıkarak ukalaca, terbiyesiz bir şekilde "madem öyle şimdi git sabah gel, taktırmıyorum parçayı dedi", peki dedim Erol Bey'in cep telefonunu verin, veremiyoruz yasak dedi.
    Servise inen bayanı beklemeye devam ettim, bayan geldi, sanırım servisteki ustasını parçayı taktırmaya ikna etmiş (nihayet) ve bana söylemek üzereydi ki bu muamele üzerine parçayı değiştirtmeyeceğimi, fakat Erol Bey'in cep telefonunu istediğimi söyledim.

    Kendisi Uğur Bey'den aşağı kalmayan terbiyesizlik ve ukalaca tavırlarla parçayı takmayacağını, cep telefonunu da vermeyeceğini söyledi. Firmadan ayrıldım.

    Gelelim sadede;
    Bu sinir harbini yaşayacağımı bilsem taa en başta gidon kolunu değiştirmez, gider Kore den kendim getirtirdim, şu an keşke Murat Otomotiv e hiç gitmeseydim diyorum,

    Siz de bilin ki boyle bir muamele ile karşılaşmanız olası, Murat Otomotiv e giderken bir kez daha düşünün (bana sorarsanız hiç gitmeyin).

    Son sözüm de Erol Bey'e : Sevgili Erol Bey, gelince değiştiririz dedin, adamların resmen kovdular firmadan, bir iki kelime daha etsem heralde dövmeye kalkacaklardı. Nacizane tavsiyemdir, elemanlarına insani ilişkileri öğretmen faydalı olabilir. Öyle 85 tane sertifikayı duvara asmakla olmuyor bu işler.

    Emre ŞENSOY
    05326869105
    emresensoy@hotmail.com
    En tehlikeli an, [COLOR="Red"][B]ZAFER[/B][/COLOR] anıdır!!!
    34 EF 2238
    [COLOR="Red"]B[/COLOR] Rh+


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    bmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Motosikleti
    hyosung gt250r
    geçmiş olsun kardeşş..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler