3000 ışık yılı uzaklıktaki uzay gülü...
Reklamlar
-
Hubble teleskobu tarafından fotoğraflanan uzay gülü, 3000 ışık yılı uzaklıkta, ölmekte olan bir yıldızı gösteriyor:
Kedi gözü nebulası olarak adlandırılan bu yıldız, Nasa'nın şu adresinde de görülebilir:
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap991031.html
Reklamlar
-
hala ölememiş mi bu yıldız, ben ortaokuldayken de ölüyodu
-
safrane adlı üyeden alıntı
çok hoş bir görüntüsü var!
-
Yıldızın ölümü
Senin torunların ortaokula giderken bile hala ölememiş olabilir bu yıldız.
Gök cisimleri için zaman kavramı, bizimkinden farklı. Güneşin milyonlarca yıl sönmeden çevreye ısı ve ışık yayıyor olması da bu iddiayı destekliyor.
Zaten 3000 ışık yılı uzakta olması nedeniyle, çektiğimiz fotoğraf 3000 yıl önceki halini yansıtıyor.
Nasa'nın internet sitesinde her gün değişik astronomi fotoğrafları yayınlanıyor, tavsiye ederim (http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod).
Aşağıdaki resim de balina galaksisine ait:
-
gökyüzüyle ilgileniyorsun galiba ???
-
Evet, gökyüzüyle ilgileniyorum çünkü gökyüzünde ve uzayda, sonsuzlukla ilgili ipuçları var.
-
muazzam bişi yaw hastayım böle şeylere
-
safrane adlı üyeden alıntı
Bu sözün yukarıdaki resimden daha güzeldi
-
çok muazzam gerçekten
ınsanın orada olacası veya onu yakından göresi geliyor.... bu kadar mukemmel görünüşlü şey olmaz.. dünyadan daha güzel oldugu kesın...
her şey doğallığında güzeldir.. erkek olan yapsın bakalım böyle foto shop felan
Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..
-
01 Haziran 2004, 09:01
Acaba buna benzer değişik uzay cisimleri fotoğrafınız var mı?
Varsa lütfen paylaşın bizimle...
-
01 Haziran 2004, 19:09
tamam ben bazı sıteler bılıyorum.. inşallah eklerım buraya bulabilirsem.
Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..
-
05 Haziran 2004, 00:11
-
05 Haziran 2004, 00:12
-
05 Haziran 2004, 00:13
-
05 Haziran 2004, 00:14
-
05 Haziran 2004, 00:21
-
05 Haziran 2004, 19:37
-
05 Haziran 2004, 19:38
-
05 Haziran 2004, 19:39
-
05 Haziran 2004, 19:40
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler