Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

YENİ YASALAR VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ

Motovento
    REKLAM ALANI
    crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Değerli kardeşlerim,arkadaşlarım,ağabeylerim;çoğunuzun bildiği üzere ben bir internet kafe işletiyor(d)um.Bu topicte;iş yeri açma ve çalışma ruhsatımı almaya çalışırken başımdan geçen olayları ve çevrilen türlü entrikaları anlatmak,sizlerle paylaşmak istedim.Bundan aşağı yukarı 11 ay önce iş yerimizi (internet kafe) açmak için bütün işlemleri başlattık.Her yaptığımız işin yasal olmasını istediğimiz için hep devlet adamlarına,kamu dairelerinde çalışan memurların sözlerine kulak verip ne yap dedilerse hepsini yaptık!Neticede her işlemi bitirip belediyenin kontrolünü beklemeye başladık.(tabii bu arada iş yerimiz faaliyette).Çünkü belediyeden “Siz işyerinizi açın biz gelir bakarız.Şu an kadro eksiğimiz var;o yüzden gelemiyoruz.”denilmişti.Zaten bakmaları da hep formalite!bu konuyla ilgilenmeleri için defalarca belediyeye gidip geldik ancak hep aynı cevabı aldık: “Şu an kadro eksiğimiz var;o yüzden gelemiyoruz…”Bizde çaresiz ve başımıza geleceklerden habersiz faaliyetimize devam etmekteydik.Bu arada;daha bundan 1 ay önce öğrendiğimiz ve yeni çıktığı ileri sürülen yasada da “Bodrum katlara ya da iskan ruhsatında DEPO olarak yazılmış olan yerlere iş yeri açma ve çalışma ruhsatının verilmediği,yada umuma açık yerler açılamayacağı…gibi zımbırtılar kulağımıza geldi.Tabi bu zırvalamaları da yine belediye ve iş yeri arasındaki mekik dokumalar arasında öğrendik.Bunun yanında kullandığımız alan 250 metrekareden fazla olmakla beraber bu binanın yapılması aşamasında mimar yada mühendis olan beyinsiz yaratık (lütfen kimse üzerine alınmasın,sözüm meclisten dışarı)vergiden düşürülmesi maksadıyla 4 de 4 ünü depo olarak göstermiş!Ancak binanın projesinde 4de 1 i işyeri,4 de 3 ü depo deniliyor!(Yani mimar yada mühendis ne halt ise;projeye sadık kalmayıp kendi bildiğini okuyor)Dikkat ettiyseniz burada da bir çelişki var ki;ruhsatında işyeri yazması gerekiyor denilen işyerimizin 4 de biri işyeri(projede)!Tamam kardeşim ben razıyım sen ölç biç benim mekanımı 400 m kareyse ver bana 100 metrekare olan işyerimi!(Hangi hakla sen benim işyeri açma hakkıma tecavüz edebilirsin???)Peki bu da bir yana;bir zabıta eri nasıl olurda bana cumartesi günü gelip “çalışma ruhsatınız yok tutanak tutmak zorundayız;2 iş günü içinde (ki ertesi gün Pazar!)itiraz edebilirsiniz der?Hangi mantığa hizmet;1gün içersinde belediye ne derse yapabilmem?Ne mümkünü var?Ve pazartesi günü gelip biz ordan oraya koştururken zabıta erlerinin gelip bu işyerini mühürlemesiyle son bulduğunu sandığımız entrikalar zinciri…İşyeri açma ve çalışma ruhsatı için düzenlemiş olduğumuz bir A4 kağıdı dolusu evrak belediyedeyken;bizim ekmek teknemiz için verdiğimiz mücadele birilerini korkutmuş olacakki dosyamız belediye içersinde kayıp oldu ve bununla yetinilmeyip dosyanın bize geri verildiği ileri sürüldü!!!Ve artık 30günlük bir mücadelenin sonucunda işyerimizin nedensiz ve haksız sebeplerle kapatılmasına içimiz kan ağlaya ağlaya göz yummak zorunda kaldık…Ve yeni bir dükkan açmak için müracaat edip beklemeye başladık ki 15 gün sonunda yeni ama eski dükkanımızın 15 de 1i kapasiteli dükkanımızı açana dek.şimdi yeni ama küçük işyerimizden yazıyorum…Peki kim cevap verebilecek;eve ekmeksiz dönen,namusuyla,şerefiyle,haysiyetiyle…çalışan bu insanların dükkanının kapatılıp hırsızlığa,soysuzluğa,gasp,darp,kapkaça teşvik edilmesine???Devletin yapı taşlarından birisi olan belediyelerde,bir işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvuru evraklarının bulunduğu dosyanın kaybolmasına KİM CEVAP VERECEK? Namusuyla,şerefiyle para kazanmaya çalışan insanların ekmek teknesiyle uğraşan bu zabıta,mimar…abidik gubidik insanlar neden gidip denizlinin göbeğinde bar,disco açıpta extasy,kokain,eroin,hap, satnların işyerlerini kapatamıyor(YA BUNUN CEVABINI KİM VERECEK)?tayyip bey bu sorulara cevap verirmi dersiniz?hiç sanmam.lafı çok uzattığım için hepinizden özür diler,saygılar sunarım.cr@zy_d€v!L

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    Serdarım az çok seninle bu konuları paylaştık
    bu ülke kötüye gidiyorsa halkı zorda bırakmalarıdır bende işletmeci olarak yada geçmişte babamın işletdiği yerlerden olan olayları biliyorum ve bu millet ne yapsa azdır
    *vergiler en çıldırtan olaylar eğitime katkısından tutundan bilmem ne işgaline kadar vergi
    *sigorta yada bağkur tam bir rezaletdir bunu herkezlede tartışırım işletmecilerin sigorta vermemesi bazende bu yöndedir askeri ücretin 400 ytl civarı olduğu yerde bir işçinin sigortası 150-250 arası değişmektedir onuda geçtim o kadar sizden haraç kesmelerine rağmen aldığınız hizmete bakın
    *kayıt yaptırmakla zorunlu kılınan odalar alınması istenen belgeler
    *zarar bile etseniz ödediğiniz deve yükü kadar vergi
    *büyük şirketlerin aldığı milyarlık arabaların vergiden düşülmesine rağmen sizden aldığınız bisikletin bile vergisini almaları
    daha sayacak çok şey var ama bunlar düzelmez ve düzelmediği sürecede bu düzen böyle gider
    inanın bana 2 senedir bin pişman etdiler yaptıkları zorluklarla ve şunu anladım küçük esnafa yaşam yok
    ERASER WİLL COME BACK

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    crazy dostum esnaf olmak zor türkiyede...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Ne kadar uğraşsak da KANUNLAR KARŞISINDA YAPACAK HİÇBİRŞEY YOK...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler