arkadaşlar canım sıkıldıda...belki katılırsınız diye düşündüm....bu cem yılmazı yakından tanırım...yıl 93...o dönem çılgınlar gibi leman okuyorum...cem yılmaz korkunç tilbe ve soru adamcıklarını çiziyordu...taksim istiklal caddesi imam adnan sokakta çok ziyaretlerine gittim...bayağı sohbetimiz oldu...ben öğrenciydim kabataş ticaret lisesinde...neyse...çok yetenekli olduğunu falan söyledim...ama çizimlerin çok basit ve yaratıcı değil dedim..elinden bu kadarmı geliyor diye ukalalık yaptım...kolaysa gel kendin çiz dedi bana hafif kızarak...çizerim lan ne var dedim...birkaç çizim yaptım...tabi kafamdaki espriyi ben aylarca düşünmüştüm...hoşuna gitti...sende iş var dedi...ara ara ziyaretine gitmiştim...ilk leman cafede başlamıştı ve türkler ve uzaydan bahsetmişti...gülmekten yerlere yatıyorduk...öğrenci olduğumuz ve zırt pırt yanlarına çıktığımız için alıştılar bize......ofisboy tarzı getir götür işleri yaptık yardım maksatlı...derginin çıkacağı günün son akşamı baskıdan önce ne muhabbetler yapılırdı..o dönem pişmiş kelle dergisinde bayağı esprilerim çizildi..ahmet yılmaz...erdil yaşaroğlu(komikaze)...bahadır baruter...mehmet çağçağ abi...fatih solmaz...ne makara abilerdi ya...tek isteğimiz onların yanında olabilmekti...ama cem yılmaz çok mütevazı bir insandı...sonra yavaş yavaş zirveye çıktı...en son beşiktaş kültür merkezindeki (2000yılında) oyununu beleş izletti...artık pek uğramıyorum yanına...aha ben geldim diye...yüzsüzlük oluyo be abi...yaşandı bitti saygısızca...gerçekten düzgün bir insandır...2003 te akmerkezde karşılaştık yanında bir hatun...küçük bir tebessümle birbirimize baktık sadece...ne yapayım kucağınamı atlayım...nereden nereye dedik herhalde içimizden....bir başarı öyküsü...
sizi kimler güldürüyor bu ara....
birkaç isim hatırlatayım...
ata demirer...tatlı tombik adam...avrupa yakasında harika performansı var...ama standup konusunda pek başarılı değil...taklit yeteneğine söyleyecek lafım yok...standupıda taklitle götürüyor zaten...
beyazıt öztürk...hikayesini herkes biliyor....yerinde sayan ve kendisini geliştirmeye ıkınan başarılı olamayan bir arkadaş...
yılmaz erdoğan....siyasi polemiklerin adamı...gönülden damardan yakalamaya çalışıyor ama masal anlatıyor gibi dinliyorum...en son otogargarada izledim fena değildi ama vasat...
şahan gökbakar...bayılıyorum bu herife...yeni biri diyemi bilmiyorum ama çok sempatik...güldürüyor...
levent kırca....lise piyeslerinin dayanılmaz hafifliği...ucuz ve basit mesajlar veriyor...
nejat uygur....bizi ilk komediyle tanıştıran insan...her seferinde güldürmeyi başarıyor....ama oğulları bu konuda berbat işler yapıyor...ama devri kapandı...
kemal sunal...tam bir komedyen...belkide o zamanlarda gülünecek başka birşeyimiz yoktu ondan devleşti...veya göle düşen yılana sarılır travması yaşadık ve ona güldük...oğlu Ali bizim nişantaşı ışık lisesinde okudu...çok mütevazı biriymiş kemal sunal....
unuttuğum birileri varmı...sizi kimler güldürüyor....bayan komedyen diyeceğim ama yasemin yalçın haricinde aklıma kimse gelmiyor....sizin favoriniz kim....