ramazan dedikmi aklımıza ilk gelen şeylerden biride ramazan davulcuları oluyor..
ne hikmetse daha 3. 4. günden para toplamaya başlarlar bunlar ramazan ortasında bide bayramda uğrarlar ne hikmetse halbuki bayramde gelmeleri gerekirken çok açgözlü yauf bunlarda nedense..
hadi onu geçtim ramazanda çalınan davulun bir ritmi felan olur sabit bir ritimdir ole kafadan tutturulan bir ritim olmaz bellidir neyin çalınacağı ama gel görki amcamlar öyle bir yol bulmuşlarki ohhh sanki maçta davul çalıyorlar..
geçen seneki amcamın davulunun ritmi 2 dakkada 1 değişirdi nedense adam ıslık çala çala giderdi kafasına göre o an hangi türkü gelioyorsa aklına onu mırıldanarak ıslıkla davuluna vurarak ilerlerdi sokakta taki kafasını kırma yolunda 7. kattan birşeyler atma çalışmasını yapana kadar daha sonra bizim sokaktan geçemedi :D bu nasıl bir ramazan davulu anlamadımki uzun havadan tutta erzurum mardin havasına kadar hepsi var maşallah...
hadi bunu geçtim bu sene başka bi mahallede oturuyorum artık giriş katında hemde nalet olsunki ama napalım oturucaz işte aldık...iyi aldıkta davulcuya ne demeli? ritimmi o da nesi amcamın öyle birşeyden daha haberi yok sanırım uzaylı felanda görememiş daha ne yapsak
davulu kafasında kırasım geldi tokmaklarıyla yaa bu ne densizliktir kardeşim bide istanbul belediyesi o kadar eğitim verip bunlara birde belge veriyordu hepsi tırt olmuş bakıyorumda...
bi nizam düzen var kulaklarımın için etti amcam akşam akşam daha ne diimki...
varmı sizin oralarda da böyle kişiler