Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çevre Dostu Söyleşiler

REKLAM ALANI
    elma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG
    Biz motosiklet tutkunları, bir anlamda çevre dostuyuz, doğa dostuyuz...Ayağımız toprağa yakın, başımız rüzgarın koynunda...
    Bu nedenledir ki doğayı korumalıyız...
    Ben bir çevre dostu, bir motosiklet tutkunu olarakdan çevre bilincimizin artmasına yönelik düşüncelerimi paylaşmak istiyorum...
    Çünkü insanı yaratan da, yaşatan da çevre...
    Çevreyi kirletirken, gerçekte bindiği dalı kesen insan; hava, su, toprak bağlamında doğal çevresini kirletirken, değer yargılarındaki bozulmayla, toplumsal çevresini de kirletmektedir. Kuşkusuz bu kirletiş; doğal-toplumsal kirlenmenin bir kısır döngüsü biçiminde, gezegenimiz Dünya ile bu Dünya'da gezen insanın yokoluş sürecini başlatmıştır.
    Bu nedenle çevre dostu söyleşilere gerek duymamın amacı; zararın neresinden dönülürse kardır diyerek, doğal ve toplumsal kirlenmenin durdurulması önerisiyle söz söylemek olarak açıklanabilir.
    Tartışmalara gerek yoktur ki; insanı, doğal çevresini kirletmeye iten dürtü, çevresini daha çok sömürmeye yönlendiren saldırganlığını azdıran içgüdü, enönemlisi de vahşi kapitalizmin acımasız çocuklarının sayısındaki korkutucu artış, toplum değer yargılarında oluşan bozulmadan kaynaklanmaktadır.
    Bu anlamda; çevre dostu söyleşiler, çevre kirliliğine karşı atılacak ilk adımın, toplumsal kirlenmenin engellenmesiyle/durdurulmasıyla olabileceğini, bunu gerçekleştirebilmek için de insanın bilinçlendirilmesi, bozulan değer yargılarını değiştirmek için iyi örneklerle/yapıcı eleştirilerle çevre düşmanlarına karşı saldırıya geçilmesi (ki kuşkusuz bu saldırı; sözel eleştirilerle, hukuksal yaptırımları uygulamak biçimindedir) gerektiğini dile getirecektir.
    SONBAHARI ÖZLEYİŞ
    Bir Ekim akşamının serinliğinde
    Sonbahar'ın hüznünü yaşayabilmek için
    Günlerdir gözlerim göğe dönük...
    Güneş'in pırıltısına
    Neredeyse dostluğumu yitirdim
    Gönlüm tombul bulutlardan yana
    Yağmuru bekliyorum...
    Biliyorum;
    Doğanın dengesi bozulalı beri
    Baharlarımız kış oldu,
    Kışlarımız yaz
    Ama başımıza gelenler yine de az
    Doğaya başkaldıran varsıllaşma tutkumuz
    Yeşili yokettikçe
    Mavi bilyemiz de bizimle çile çekiyor...
    Yağmuru düşlüyorum;
    O tatlı serinliğiyle...
    Yağmuru özlüyorum;
    Çatlamış toprakların derinliğiyle...
    Dört mevsimin yerini
    Dert mevsimi aldığından beri
    Kurak, çorak bir yalnızlık
    Yeşilden uzak
    Gerçekte bunlar, biz insanların
    Yaşamımıza kurduğu ölümcül bir tuzak...
    Ekim geçiyor;
    Henüz çiftçi ekemedi tohumunu
    Yoksa bu Dünya'nın sonu mu?
    Can çekişen bir doğa
    Ya sonra?
    Sonbaharı yaşamak istiyorum
    Yağmur yüklü tombul bulutlarıyla
    Yüreğim yitirmişliğin son umutlarıyla
    Çırpınıyor, çırpınıyor
    Soyu tükenen kuşun kanadı gibi
    Korkuyorum yarından
    Can damarımın kanadığı gibi...

Sevgili motosiklet dostları;
    Yeşil gören gözlerinize hüzün dolmasın
    Dünya cenneti ülkemiz çirkinliklerle solmasın...
    Umalım ki suları berrak, yapıları seyrek, çınarları gevrek, insanları civelek olsun...Bu güzelliklerden gelecek nesiller de payını alsın...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    yengem zaten çevreyi kirletenler kirletebildiği kadar kirlettiler sanayi+piknikciler+ozona zararlı deodarantlar+orman yangınları+mesken yapmak için güzelim ağaçları kesenler+denize pis sinsite suyunu boşaltan gemiler+gemi kazaları; ama bizler motor tutkunları veya tutkunu olmayan kişiler bundan sonra çevreye biraz saygı göstermek zorundayız ve bu konuda da sesimizi yükseltmek zorundayız çocuklarımıza torunlarımıza çöl bırakmamak için
    sevgi ve saygılarımla

Motosikleti
    HYOSUNG
    e_erdun kardeş; biz yine de üzerimize düşeni yapalım, kalanı kurtaralım...
    Yoksa gezip görecek doğal güzellikler bir yana, yaşamak için doğal ortam bulamayacağız...
    Motor tutkunları;doğayla bütünleşik, doğayla barışıktır.

Motosikleti
    1000RR06
    elma, öncelikle nick çok güzelmiş bide aramıza hoşgeldin
    unutmayalımki motosikletlerde benzin yakıyor ve doğaya birnevi bizlerde zarar veriyoruz hem ben sen o doğayı neler kirlettiğini çok iyi biliyormuyuz en basit örneği deodorant kullanmıyormuyuz

bide cabrio araçlarda bizimle aynı konumda
    Acımadıki, acımadıki

Motosikleti
    HYOSUNG
    Öncelikle hoşgördüm CBR1000RR;
    Deodorantlara ya da motosikletin egzost gazlarına değin doğamızı kirleten pekçok olgu, oluşum, olay var...
    Kuşkusuz teknolojiyi dışlayamayız, bununla birlikte gerekli özeni gösterirsek, daha açık bir anlatımla doğanın kendisini arındırma, yenileme sürecinin önüne geçmezsek yine de doğayı, çevreyi koruyabiliriz...
    Nasıl ki balıkları, yumurtlama sürelerinde avlamamamız gerektiğini bilmek gibi ya da üreme hızlarından daha çok avlamamaya özen göstermek gibi...
    Fabrikaların atıklarını denizlere, akarsulara motosiklet tutkunları dökmüyor değil mi?
    Yeşil alanlara,ormanlara, zeytinliklere konut ya da fabrika yapmak için motosiklet tutkunları saldırmıyor değil mi?
    Bizler özenli olursak, toplumun geneline de örnek olabiliriz...

Ya Boğaz'dan geçen tankerler?

KARABATAK'A AĞIT
    Katran karası bulaştı kanadına
    Can çekişti bir avuç bedeni
    Dökülünce uygarlığın odu
    Marmara'nın suyuna, kopkoyu...
    Gördüğün;
    Herşeyimizi uğruna sattığımız
    Ajda'nın petrolü değil gülüm
    Karabatak kanadındaki ölüm...
    Sustukça biz;
    Çevre Hakkımız'a yapılan saldırılara
    Marmara olmuş yirmilerdeki Anadolu
    Sanki yedi düvelin paylaşımında...

Motosikleti
    Honda X11
    Şimdi bişey yazarsam elma yine şiirle karşılık vercek ya o yüzden karasızım :p

Çevre mevre severiz, güzel de şiyir delikanlıyı bozar

Motosikleti
    HYOSUNG
    Hem "light"sın, hem şiir seni bozuyor...
    Bir kadın olarak şiirsiz de konuşmasını bilirim, nasıl ki şiirle konuşmayı çok iyi bilen delikanlılar olduğu gibi ki henüz en önemlilerinden birini daha dün doğanın koynuna bıraktılar İstanbul'da, değil mi ama ?
    Nazım Hikmet, Orhan Veli, Pablo Neruda ve daha niceleri, delikanlı değil miydi?
    Ama yine de şiirsiz de konuşabilirim, ne de olsa; para sesi, su sesi, kadın sesi...Sizlerin beden kasları güçlü, bizlerin çene kasları...

Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    delikanlıyı "light" lık bozar kardeş. Takma adına bak da öyle konuş. Şiiri sevmeyebilirsin tabii bir şey diyemeyiz. Şahsen kelimelerin yarattığı ahenge hasta olurum hep. Şarkılarda sözlere daha çok dikkat ederim. Bazı şiirleri tekrar tekrar okurum. Elma zaten sana gereken cevabı vermiş

elma, doğayı korumak konsusunda da seninle hemfikirim..
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler