ATAmızın resmine ve o TÜRK BAYRAĞINA uzanan eller eller kılırsın dilerim ALLAHDAN
ATAmızın resmine ve o TÜRK BAYRAĞINA uzanan eller eller kılırsın dilerim ALLAHDAN
Bilindiği gibi 1997 yılının yaz ayları boyunca internet denilen şu sanal oyuncakla, ABD'nin TIME dergisince, yüzyılın adamı seçilecekler arasında birinci olsun diye, ulusca ATAMIZ'ın adını gönderdik. Sonuçta bu uğraşlar, çabalar, özlemler, istekler boşa çıktı; ATATÜRKÜMÜZ yüzyılın adamları sıralamasına girmedi, alınmadı, sokulmadı. Dolayısıyla "tepkisiz toplum" olduğu savıyla sürekli eleştirilen biz Türk Ulusu'ndan öfkeli başkaldırılar, yakınmalar, haksızlığa uğradık eleştirileri...İyi de; ATATÜRKÜMÜZ'ü TIME'da yüzyılın adamı olarak görmek o denli önemli mi ? Hiç sanmıyorum...
Bence gerçekten önemli olan, olması gereken; ülkemizde yaşayanların, ulusumuzun bireyleri olarak bu topraklarda güvenle yurttaşlık haklarından yararlananların O'nu böyle görmesi, görebilmesi, gerekirse görmelerinin sağlanması, yüreklerde, beyinlerde yeralması...
Anımsatmak isterim ki; Anadolu halkı o günlerin "Gazi Mustafa Kemal"inin
önderliğinde bir Kurtuluş Savaşı, bir bağımsızlık savaşı verirken ATATÜRKÜMÜZ, Amerikan basınında "Bir eşkiya, sarı saçlı bir çete başı" olarak tanımlanmıştır. Kuşkusuz başta Fransız basını olmak üzere, Avrupa anakarasında da benzeri sözcüklerle tanımlanmış, yerilmeye çalışılmıştır. ArdındanTürk Ulusu ATATÜRK'ün önderliğinde bağımsızlık savaşını utkuyla bitirince, O'nu daha önce yeren Amerikan basını kendisinden övgüyle sözetmeye başlamıştır. Bilindiği gibi Anadolu atalarının deyişiyle buna, "Bükülemeyen elin öpülüşü" denir.
İşte daha dün Ulu Önderimiz ATATÜRK'ü "Bir sarışın eşkiya" olarak tanımlayanların, bugün hernedenli zor koşullarda olursak olalım, yine de O'nun bize armağanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu Türk Ulusu olarak; kendimize güvenle, O'nun yolunda yürüyor oluşumuz bile, Ulu Önderimiz'in yüzyılın adamı olarak gösterilmemesi için yeterli bir neden değil midir? Üstelik ATATÜRKÜMÜZ; Humeyni'nin ya da Hitler'in yeraldığı bir sıralamaya hiç yakışır mı?
Burada bir başka konuya değinmek istiyorum. Daha açık bir deyişle TIME'ın yüzyılın adamı sıralamasında yer alan bir başka ada ilişkin bir konuyu gündeme getirmek istiyorum; Güney Afrika'nın Mandelası'na...
Henüz belleklerden silinmediği kanısında olduğum bir konu bu; 1990'lı yılların başında ATAMIZ adına bir ödül vermek istediğimiz Güney Afrika'nın Mandelası'nın ödülü geri çevirişi konusu...
Bilindiği gibi Mandela'ya bu ödülün veriliş nedeni; Kemal ATATRÜK'ün kişiliğiyle özdeşleşen, örnek bulan bir bağımsızlık önderi olduğu varsayımıydı. Kuşkusuz Mandela bağımsızlık savaşımı veren bir önder olarak, Dünya genelinde ne denli öne çıkarılırsa çıkarılsın, hiç ATATÜRKÜMÜZ'ün büyüklüğüne eş/eşit olabilir mi?
ATATÜRKÜMÜZ ne demişti? YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM !...Bugünkü güzel Türkçemiz'le; YA BAĞIMSIZLIK, YA ÖLÜM...Mandela'nın yaşadığı gibi bir "tutsaklık"dan hiç, ama hiç söz etmemişti.İşte bundandır ki; varsın ATATÜRKÜMÜZ,TIME'da yüzyılın adamı seçilmesin. O; biz Türkler için, Türk Dünyası için yalnızca bu yüzyılın değil, bütün yüzyılların adamıdır. Önemli olan böylesi bir seçişmişliğin, bizden sonra da yaşayacak, yetişecek Türk Ulusları'nın (Anadolu Türkleri ve Türk Dünyası'nca) kıvançla onaylanmasıdır.
Kuşkusuz Ulu Önderimiz Kemal ATATÜRK; yüzyılın değil, yüzyılların adamıdır.Sonsuza değin de bizler ve bizler gibi düşünenlerin kişiliklerinde yaşayacaktır.
Bu nedenle MeTAL; ülkemizi Dünya pazarlarına sunanları gördükçe, korkuya kapılma, bizlerin soyu tükenmedikçe bu ülke ATAMIZ'ın dediği gibi; İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR...
metal dostum ; herkez kendi evinin önünü temizlerse bütün sokak temizlenir bu arada kola içen buş olsun
biz büyüklerimizden MUSTAFA KAMAL ATATÜRK'Ü büyük bir önder olarak tanıdık savaşdan savaşa koŞan vebu bayrağı göklerde dalğalandırmak için ATA'larımızın hiç düşünmeden arkasından gidip kanlarını ordaya koyduğunu biliriz varsın TİME yüce önder MUSTAFA KEMAL'i almasın ne olmuş biz onu gönüllerde yasatıyoruz bu kanlı bayrağımız dalğaldıkca büyüklerden bize,bizdende bizden sonrakilere anlatılacak ve gönülden gönüle MUSTAFA KEMAL ATATÜRK .hatırlarım ilk okulda bir şiir vardı 2sınıfa giderken gelba MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü öğrendim diye o geldi aklıma birden sınıfda bir birimize söylerdik en güzel ben okuyacam diye zaman ne hızlı geçiyor
Anlamıyorum ya bu insanın dünyanın birçok yerinden milyonlarca hayranı var birçok millet keşke bizim ülkemizde olsaydı diyor bizim dünyanın imrenerek baktığı bir atamız var ve bize bunun resmini silmemizi istiyorlar ne kadar saçma ya bunu yapabileceklerini asla sanmasınlar çünkü karşılarında TÜRK GENÇLİĞİ VAR
AS150-T1
35 S 1973
Kaskom War Derdim Yok
geçen akşam Abbas güçlü ile Genç bakışta gazi üniversitesindeki yapılan açık oturumu saat 2,5'a kadar izledim Ato başkanı Sinan Aygün vardı konuk bu soruyu ona sordular Sinan Aygünün cevabını direk aktarıyorum 'sıkıyorsa gelsin bayrağımı ve Atatürk resmimi indirsin karşılığını görüceklerdir.' dedi.
arkadaşlar bu bence sadece bir karmaşa mesajı ama gerçekten bunu isteyen varsa karşılığını görücektir benim anlamadığım nasıl olurda o kadar prestij kaybederiz avrupa karşısında ve o gün İsviçreden birisi bağlandı inanın adam adam çok duyguluydu 'geçin bu sevdadan her gün gazetelere baktıkça kahroluyorum Türkiye ab ye yalvaran karikatürleri ile dolu.' dedi
ERASER WİLL COME BACK
powerbyaydın;
Dertlenme, Türkiye'yi ve Türk Ulusu'nu küçük düşürmeye çalışanlar da birgün küçük düşeceklerdir...Türk Ulusu; bıçak kemiğe dayanana dek bekler...Ya sonra? Şanlı tarihimiz sonrasında neler olduğuyla dolu...
Ve bu da gemlikdelisi için; ilkokul günlerinin anısına, Türk çocukları için yazdığım dizeler...
ATAM'A
Doğduğum evde tanıdım önce;
Annemi, babamı, abimi, ablamı
Büyüttüler beni sevgileriyle
Yaşama attım böylece ilk adımı
Emekleyip yürüyünce, gelince dile,
Öğrettiler bana senin adını
Birbir anlattılar utkularını
Ülkene, ulusuna tutkularını...
Derken okullu olunca
Seni öğretmenimde de bulunca
Daha bir erdim bilince
Öğrendim ki senden öncesi karanlık gece...
Dalmış yedi düvel güzel yurduma
Sen önder olmuşsun kahraman orduma
Hasta Osmanlı'dan yaratmışsın yeni bir Devlet
Yönetim biçimini duyurmuşsun; Cumhuriyet
Pekiştirmişsin başarını devrimlerinle
Aydınlatmışsın ulusunu ilkelerinle...
Bilki ben, Sevgili Atatürk'üm
Çağa uygun yetişen bir Türküm
Yuvamda, okulumda aldığım ders
Kesinlikle olmaz senin yoluna ters
Benki özlediğin Türk çocuğunum
Barış bahçendeki nazlı çiçeğinim
Yurdun, ulusun için güven bana
Ancak böyle öderim borcumu sana
Sevgim törenlerle sınırlı değil
Ben yetişiyorum, kaygılarını sil
En birinci görevimdir yolunda yürümek
Boşuna gitmeyecek verdiğin bunca emek...
"Vatan, Millet,Sakarya" diye, ulusçuluğumuzla, Kurtuluş Savaşımız'a yönelik duygusallığımızla alay ederek, bu geçmişimizi unutturmaya çalışanların etkisinde kalmadan, Türklük bilincimize ve kimliğimize yapılan saldırılara aldırmadan; NE MUTLU TÜRKÜM DİYEREK, Atamız'ın yolundan ayrılmamak, içten ve dıştan yapılan bunca saldırıya karşın...
yok abla bu deildi 2 sinıfda bunu nasıl ezberliyim (2.4lükdü o )
ama yazdıkların normal yasamda olan şeyler ne abartılı nede yalan hani
bir şeye daha üzüldüm ben bu baslığın aldında ki sayfa 30lara 40 larta cıkamsı lazımdı bu şitede 5 tanemi insan var
powerbyaydin, [quote]
geçen akşam Abbas güçlü ile Genç bakışta gazi üniversitesindeki yapılan açık oturumu saat 2,5'a kadar izledim Ato başkanı Sinan Aygün vardı konuk bu soruyu ona sordular Sinan Aygünün cevabını direk aktarıyorum 'sıkıyorsa gelsin bayrağımı ve Atatürk resmimi indirsin karşılığını görüceklerdir.' dedi.
arkadaşlar bu bence sadece bir karmaşa mesajı ama gerçekten bunu isteyen varsa karşılığını görücektir benim anlamadığım nasıl olurda o kadar prestij kaybederiz avrupa karşısında ve o gün İsviçreden birisi bağlandı inanın adam adam çok duyguluydu 'geçin bu sevdadan her gün gazetelere baktıkça kahroluyorum Türkiye ab ye yalvaran karikatürleri ile dolu.' dedi
yahu kemikleri sızlar atamızın ve binlerce şehidin
bu böyle gitmez! elbet bir kıvılcım düşer! ben korkarım yine o günlere dönmekten! o günlerki adı eylül ...
Geçen gün Erdoğan "biz bir yerde ülkemizi pazarlıyoruz" dedi. Ben de tam üstüne bastın dedim. AB konusunda hırsımdan ağlamak istiyorum bazen. Bu ne aymazlık böyle yani bizim bilmediğimiz şeyler vardır heralde bu kadar da olmaz diyoruz ama geçen zaman içinde gördük ki endişelerimizden daha da kötüymüş durum.
Hep aynı şeyleri söylüyorum. Bir daha söyleyeyim. Ortaokul yıllarında Osmanlının çöküşünü okurken Avrupalılara yaranma uğruna, onlardan biri olma uğruna koca bir devletin yok olmasına sebeb olunmasını anlayamıyordum. Her şey o kadar açıkkki diyorum niye! Şimdi AB uğruna neler yapılıyor. Üstelik artık ilkokul çocukları bile farkındaki bu heriflerin derdi Türkiye'yi AB'ye almak değil tam tersine almamak. Kıbrıs konusunda golü fena yedik. Burdan düzelir mi bilmem. Hükümet başını kuma gömüp ben seni tanımıyorum diyerek attığı imzanın sorumluluğundan yırtmaya çalışıyor. Ne olacağını göreceğiz. Ermeni meselesi bence tam evlere şenlik. Çünkü Ermenistan'ın AB ile ne alakası varki bizim müzakere maddelerine yazılıyor. Avrupa'da bile değil. Gel de burda Sevres antlaşması ile AB istekleri arasında bağıntı kurma...
Tarih okuyan bir kişinin Atatürk'ü sevmemesi mümkün değil bence. Fakat ne yazıkki ülkemizde Atatürk'den nefret eden insanlar var. Bizzat tanıdıklarım olduğu için gönül rahatlığı ile yazıyorum. Bu insanlar tahmin edileceği üzere at gözlüğü takmış, kendilerinin çok bilgili olduğunu zanneden kara cahil bir dinci kesim. Ne yazıkki bu günkü iktidarın destekçisi ve belkide tabanı dedikleride bu kesimler. (Bu benim tahminim) ve iktidarın kadrolaştığını da sağdan soldan duymuşsunuzdur. Sizler eminim Atatürk'den nefret eden türk vatandaşlarının olmasına şaşırıyor olabilirsiniz fakat bu adamlar örgütlü, çocukları dersanelerde, yurtlarda yetiştiriyorlar. Aileler çocuklarını buraya dinini öğrensin diye gönderiyor genelde. Üniversitelerin ve medyayanın türbanlı öğrenciler okulu bastı gibi feryatları, yok imam hatipler için şöyle yapılıyor gibi tahrikleri sonucu devlet din eğitiminden ve özgürlüğünden tamamen çekildi ve meydan bunlara kaldı. Üniversitelerde türbanlı öğrenciler yok ama çığ gibi büyüyen Atatürk düşmanı bir yığın var. Neyseki vatanseverler de azımsanmayacak kadar çok.
Souç olarak bence Türkiye mantık dışı bir istekle AB'ye adeta yalvarırcasına girmeye çalışıyor onlarda alsak mı acaba, tamam şunu da yap öyle düşüneyim, bir de şunu yap o zaman belki, gibi bir ülkenin kabul etmemesi gereken bir şekilde isteklerini sıralıyor ve hükümet tüm bunları kabul ettiği gibi Ankara'da zafer havası içinde konvoylar düzenliyor. Kurtuluşun tek yolu hemen şu saate AB görüşmelerine noktayı koymak. İşte o zaman AB KKTC'yi nasıl tanıyor görürsünüz, Ermeni olayını tarihte yaşandığı gibi nasıl herkese kabul ettiriyor görürsünüz. Bu da nerden çıktı demeyin. Siz hergün sağdığınız inek kaçmak istediğinde önüne tüm istediklerini koymaz mısınız?
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
ya bunlar sözde de olsa söylentide olsa arkadaslar basımızda basbakanımız oldukca bu söylentiyi mutlaka söylentilikten cıkaracaktır ve büyük zevkle yapacaktır yada yapmak isteyecektirrr..söylentiden übaret kalsın böyle birşeyi düşünmek istemiyoruz zaten olursada büyük tepki yaratır ..atatürkü sevmeyen zaten ülkesini sevmiyo demektir baskadda birşey söylemem ben
Bir ülkede olumsuz giden en ufak şeyin tek sorumlusu diplomasidir. Şehit olan bir erin bile vebali onlara aittir. En kritik döneme giriyoruz. Diplomasiye burada son derece büyük işler düşüyor. Ya torunlarının bedduasını alacaklar ya da tarihe adlarını yazacaklar. Bunu zaman gösterecek.
[COLOR="DarkSlateBlue"][B]34 NVT 21[/B] - DADYW DD250E-9 - Görürseniz selam verin :)[/COLOR]
konunun içeriğini tam olarak bilmiorum ama ATATÜRK' ün resminin kaldırılmasının ab uyumu tantanasıyla nasıl bir ilgisi var biri bana bunu açıklayabilir mi??
mgk izin vermez buna
o izin verse biz vermeyiz
bu dünyada zaten Türkleri, Türklerden başkası sevmiyo
Bayrağımıza ve atamıza saygısızlık edenler unutmasınlarki bir gün bunun hesabını tarih önünde veririler.bizim ulusal değerlerimize el uzatan şerefsizler şunu anlasınlarki bzi atamızı asla unutmayacağız ve çocuklarımıza unutturmayacağız.
SEN RAHAT UYU ATAM BİZLER SON NEFES KALANA KADAR
DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİ OLACAĞIZ
BU SAHTE DİN BARONLARINA HİÇBİR ZAMAN FIRSAT VERMEYECEĞİZ
YAŞASIN TÜRK MİLLETİ YAŞASIN CUMHURİYET
Gelin Arkadaşlar Aziz Atamızın Bize Bıraktığı Bu mirası ayaklar altına aldırtmayalım Değerlerimizi kiseye çiğnetmeyelim Gururlu ve Başımız dik meydan okuyalım Tüm Cihana
Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
tabiki unutmayacağız bu topraklar üzeride ne kanlar döküldü ve bu dökülen kanlar bizim atalarımızın kanlarıdır başkasının deil,aslında halada dökülmekde
"türkün türkten başka dostu yoktur bu da değişken bir gerçektir."
başımıza osmanlıdan beri ne geldiyse hep iyi niyetli ve saf oluşumuzdandır. İnandık her denilene anlamadık ardniyetli olduklarını, anladığımızda da ya çok geçti ya da yine iyi niyetimizle allaha havale ettik. ama vatana millete yanaşınca da affetmedik hiçkimseyi. orta asyadan beri hep aynı taktiği yedik böl parçala yönet.ermenilerle ilgili mesele yokken ermeni meselesi çıktı kürtler zira aynı şekilde...günden düne daha faşist oluyorum olmamam gerektiğini onların da istediğinin de bu olduğunu bile bile ama tutamıyorum kendimi. Aslında baş düşman belli ama söylersem tepki alırım yüzyıllardır hep onlardı düşman sadece bizim değil herkesin düşmanı da...
gerektiği zaman gerekeni yaparız arkadaşlar içiniz rahat olsun
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)