ingiliz kralına verilen ziyafet
Reklamlar
-
İngiliz kralı 7. Edward, İstanbul'a Atatürk'ü ziyarete geldiği zaman Atatürk kendisine bir akşam ziyafeti vermişti. Ziyafetten önce: "Bana İngiltere sarayında verilen ziyafetlerin nasıl olduğunu bilen birini yada bir aşçı bulunuz!" dedi. Sonunda bu sofra düzenini bilen bir kişiden öğrenerek sofrayı o biçimde düzene koydular. Kral, akşam sofraya oturunca kendini kral sarayında sanarak memnun oldu. Atatürk'e dönerek "Sizi kutlar ve size teşekkür ederim. Kendimi İngiltere'de sandım." diyerek memnuniyetini bildirdi.
Sofraya hep Türk garsonlar hizmet etmekteydi. Bunlardan biri heyecanlanarak elindeki büyük bir tabakla birden bire yere yuvarlandı. Yemekler de halılara dağıldı. Türk konuklar utançlarından kıpkırmızı kesildi. Ancak Atatürk Kral'ın kulağına eğilerek
"Bu ulusa her şeyi öğrettim, ancak uşaklığı öğretemedim!" dedi.
Sofradaki herkes Atatürk'ün zekasına hayran olmuştu.
ah atam şimdi yine olsan
Reklamlar
-
Moderatör (forrap)
Bu daha öncede yazılmıştı forumda ama genede güzel oldu okumayanlar okur teşekkürler
-
forrap, inanki bilmiyordum. ama bana gelen bi mail ve paylaşmak istedim. sende saol
-
-
forrap, inanki senin gibi kişiler oldukça bu site daha çok sevilecek eminim.
yani ne biliim bilirsin işte motor kullanana biraz farklı bakılıyo. ama bizde her türk genci gibi güzel duygulara sahibiz.
-
yani ne biliim bilirsin işte motor kullanana biraz farklı bakılıyo
sözüm yalnış anlaşılmasın arkadaşlar. olaya bize farklı çerçeveden bakan kişilerin gözlemleri sebebiyle bu kelimeyi kullandım.
-
ata ıste ata
-
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
O yüce zekadan bir tane daha çıkarabilseydik..... nedense aklımız hep başka şeylere çalıştı,yanlışmıyım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler