Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bir kelebek uzerine... oylesine...

Motovento
    REKLAM ALANI
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Evet biraz degisik bir mevzuya gireyim... Dogadaki muhendislik eserleri beni cocuklugumdan beri etkiler, pek cok bilim adami da aslinda bu mucizevi muhendislik harikalarindan etkilenip hayatimizi kolaylastiran gerecler, buluslar ortaya koymuslardir.

Bunlardan birine iyi bir ornek yagmur ormanlarinda yasayan "morpho" kelebegi.

Bu goz kamastirici 18 cm kanat acikligindaki guzel hayvanin aslinda rengi koyu kahverengi, ister inanin ister inanmayin...

Ancak kanat yuzeylerindeki doku gunes isigini oyle bir muhendislikle filtre edip geri yansitiyor ki bizler ve muhtemelen diger hayvanlar, diger kelebekler onu bu carpici canlilikta mavi renk goruyoruz.

Pek cok hayvan ve bitki renk icin "pigment" denilen renk vericileri kullaniyor bildiginiz gibi ama pigment her zaman homojen yayilamiyor ve yaslilikla-zamanla zayiflayip yokolabiliyor.

morpho nun boyle bir dezavantaji yok, her zaman carpici parlaklikta ve masmavi. Ilginctir, tavus kuslari da benzeri teknolojiyi kullaniyor.

Bu resimde de morpho nun kanatlari kapali hali. Ormanda tam kamuflaj ...

gecenlerde bir dergide okumus etkilenmistim, aklima geldi paylasayim istedim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

vaybe doğa ve doğalık bu olsa gerek çok enterasan bir hayvan

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    güzel tabiatımızdaki güzelliklerinden biri sağol DD abi sabah sabah içimiz ferahladı valla sağolasın

mercuryhepat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mecbuen-kafesci-73 merso ile...
    mükemmel..tek kelimeyle kusursuz.insan ne diyecegini shashırıyo gerchekten!
    kushların hareketleri de motosiklet tasarımcılarına ilham veriyo... doğa ne muazzam bir eser!!!
    I\\´m / I can !!

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler