Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
pro cum bende ugrasmıstım bır ara akvaryumla,sahıbınden.com yada gıttıgıdıyorda akvaryum malzemelerını cok ucuza bulabılırsın bosuna benım gıbı bı suru para verme,bır sure sonra sıkıcı oluyor ve ınsanlar satmaya baslıyor malzemelerı,ben satmadım ama bır yere kaldırdım belkı bır gun tekrar baslarım dıye..
[COLOR="Black"]hayatta [/COLOR][COLOR="White"]tek [COLOR="Black"][COLOR="Red"]aşk [/COLOR][/COLOR][COLOR="Black"]beşikt[/COLOR][/COLOR][COLOR="red"]aşk[/COLOR]:bounce:.................:flower:06 B 1903 :flower: [COLOR="Red"][COLOR="Black"]ç[COLOR="Red"]A[/COLOR]rşı [/COLOR][/COLOR]heryerde
onur abi bu konuda benden daha bilgilisini bulamazsın ewde 100 litre akvaryum var babam bıkmadan usanmadan her aksam urasıyo..(benle uraşmadığı kadar)
cam daha iyidir
bence yaptırma hazır al
su değiştirirken içme suyu veya musluk suyu ama iki gün dinlendirilmiş olacak...
içine istediğini koyabilirsin...ama dişi ve erkeklere dikkat et dişi varsa mutlaka erkekte al..! yoksa hep aynı sayıyla devam edersin
su değiştirme konusuna gelince babam 15-20-gunde bir değiştiriyo zaten onun ilaçları falan var suya karıstırıyosun..! sen eğer meraklıysan git bi pet shop a onlar sana gerekenleri anlatırlar...pendikte bi tane var sahil tarafında cok guzel orada çok çeşit var...!
balık olarakta hamsi,istavrit,alabalık,kılıçkalkan gbi balıkları tercih edebilirsin..!
kolay gelsin çok yorucu bişey baştan söyleyeyim...
bizim akvaryumun da resmini eklerim kısa zamanda..!
ben 4-5 senedir besliyorum hatta bir ara balıkcılarda yatıp kalkıyordum
1. Cam akvaryum daha iyidir mikalar belirli süre sonra genelde sorun yaşatıyor ve ben çevremde kullananda görmedim bu zamana kadar.
2. Hazır almanı tavsiye ederim. yaptırmak tabiki daha ucuza gelir fakat ne kadar usta birisi yapsada genede sırıtır ve kapak bulma oranın ona çok düşük hatta bulamazsın bakır kaplatabilirsin tabi onuda yapan yer çok az uğraşmayadabilirler.Hazır al iyi fiyatlı biyer bul çok pahalı fiyatlar söylerler genelde Dolphin markasını öneririm 65 40 lıklar sehpasıyla beraber 150ytl civarındadır.
4.almışken başında dıştan temizleyen motorlar var genelde akvaryumcular kullanır onların ufak boylarıda heryerde var artık dıştan temizliyor motoru ayda bir temizliyorsan bunu 3 ayda bir temizliyorsun akvaryumuda geç temizlemene yardımcı oluyor ve motoru dıştan temizliyorsun sudan çıkarma gibi bir durumunda yok fiyatı normal bir motorun 3 misli ama chin mallarıda var onlar ucuz
5.Havalandırma motorunda 1 2 ve 3 fonsiyonlular var daha çok basınc vermesini ayarlıyorsun (şimdi yenileri çıktımı bilmiyorum) 1ler sabit ayarlanamıyor 2li veya 3 lü almanı tavsiye ederim ayarlama istediğin zaman düşürür arttırısın fazla fiyat farkıda olmaz altının mika değilde yumuşak plastik olmasına dikkat et yoksa koyduğun yerde çok ses çıkarıyor. Isıtıcılardada derecesi tamamen ayarlanabilen yeni ısıtıcılar var onlardan al otomotik oluyor birde dandik olarak sadece + - olan ısıtıcılar var ucuz + ya getirip termometreden bakarak anlıyorsun ısındığını çok ısınıncada çekiyorsun fişini yoksa balıkları haşlıyor
6. sana şiddetle ciklet balıklarını tavsiye ediyorum sarı prenses,kırmızı prenses,beyaz prenses,frantoza vs çok güzel görüntü oluşturur akvaryumunda ve çiftleşirlersede ticaretini bile yaparsın
7. pratik yolu benim dediğim tarzda bir motor 5 ayda bir temizlersin akvaryumunu
benden bukadar kolay gelsin
Atman 3336 dış filtre iyi midir?
1 metrelik akvaryumları kaldırabilir mi acaba?
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
bizim burda bi adam var, akvarumun sıcaklığını sordum 35 derece dedi, neyle temizliyon suyu" dedim, çamaşır suyu döküyom abi" dedi..
Pro kucağıma düştün olm (şey pardon tam yerine geldin)
Elimde bir adet 450 litrelik akvaryum, eheim 13 lük motor hava motoru ısıtıcı eheim motorun normal karbon filtresi haricinde özel temizleyici taşları falan filan var.
Satarım :D
Bilgi istersen onuda satarım (şaka o beleş msn ye gel)
Bu arada bir not öyle her türün olacağı bir akvaryum mantıklı olmaz, belirli ve doğurgan bir tür seç kendine (eğer deniz akvaryumu pahalı geliyorsa) doğutursun büyütürsün okula filan gönderirsin
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Buradan ne anlam çıkıyor, bende değil elimde var gibi miElimde bir adet 450 litrelik akvaryum, eheim 13 lük motor hava motoru ısıtıcı eheim motorun normal karbon filtresi haricinde özel temizleyici taşları falan filan var.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
bizim elimizdede 100 litrelik valla su dayandıramıyoz...
babamla ben baştan anlaşmıştım içinden deniz kızı çıkarsa benim olcaktı ama hala hazır görünürde bişe yok..
1. Mika mı yoksa cam akvaryum mu iyidir?
Cam daha rahat temizlenir. Profesyoneller camı tercih eder.
2. Cam akvaryum iyiyse eğer, hazır almak yerine yaptırmak daha ucuza gelebilir mi?
Aşa yukarı aynı fiyatlara gelir, yaptırmanın riski şöyle; istediğin gibi olmayabilir ve zehirli silikonla camları yapıştırırlarsa balıkların ölür gider.
3. Yaptırırken neye dikkat etmeliyiz? Ölçüler standart mı olmalı? Ona göre kapak bulabilir miyiz?
60 LT ve üstü bir akvaryum al, daha küçüğü balıklarda stresse neden olabilir.
4. Suyu temizleyen filtrelerde nelere dikkat etmeliyiz?
Eheim'ın en ucuz filitresi işini görür, başka bişi alırsan anca kendini kandırırsın.
5. Havalandırma motoru ve ısıtıcıda nelere dikkat etmeliyiz?
Fazla seçici olmana gerek yok sadece kaliteli bi ürün almazsan hava filitresinden kafan şişer.
6. Hangi tür balıkları almalıyım? (çok çeşit olsun istiyorum)
Çok çeşit bir arada yetiştirmen zor, o nedenle en kolay olan japon akvaryumu yapabilirsin.
7. Hangi sıklıkla suyu değişmeli, bunun pratik bir yolu var mı?
Filitren eheim ise 6 ayda bir 4 gün dinlenmiş su ile değişim yapılır, filitre sistemin uyduruk bişise her hafta temizler durursun. Pratik olarak dipten su çekerek boşaltmak için pompa alabilirsin, filitre sistemin uyduruksa baklıkların ortalama 3 ayda bir ölürler, filitreye vermediğin parayı balıklar için verirsin, hemde öldükleri için üzülür durursun.
8. Büyükçe bir çöpçü balığı alsak evin çöpünü de atabilir miyiz
Akvaryum işi ciddi bir iştir, eğer para ve zaman harcayacaksan bu işe gir yoksa başına bela olur, satsan satılmaz atsan atılmaz, çöp olur, dikkat et iri japon balıkları ufak çöpçü balıklarını yutar, sende çöplerini atmaya devam edersin.
"Motosiklet Özgürlüktür."
Evimde 300, 50 ve 40 litrelik ayrı ayrı üç akvaryumum var. Fena meraklıyım ben de bu hobiye. 300 litrede discus, ramirezi, makrakanta, kırmızı burun tetra ve rasbora türleri besliyorum, diğerlerinde ise sadece lepistes besliyorum. Size bu konudaki tavsiyelerim,
Cam akvaryum her zaman en iyisi ve en sağlamıdır, camdan şaşmayın. Yaptırmaya değmez, hazıra konmak en iyisidir. Zaten aynı fiyata gelir genelde. Alacağınız akvaryum mümkünse ve yeriniz müsaitse en az 80-100 litre arasında olsun. Filitreleme olarakta mutlaka dış filitre tavsiye ederim. 100 litrelik bir akvaryuma da Tetratec Ex600 veya Ex700 dış filitre yeterlidir. Ex600 bile sizin işinizi rahat rahat görecektir. Tetratec markası Eheim'dan sonra en iyisidir bence. 3 senedir kullandığım Ex1200 modeli halen ilk günkü debisiyle suyu filitre ediyor. Atman falan tavsiye etmem, zamanla debisi düşecek ve işinizi görmemeye başlayacaktır. Fiyat olarakta ne Eheim kadar pahalıdır, ne de Atman kadar ucuzdur. Hava motorunda da Champion iyidir, çok fazla gürültü yapmaz ve işinizi görür. Isıtıcı olarakta Atman'ın 200w. lığını tavsiye ederim. Isıtıcılarında çok fazla problem olmuyor Atman'ın ama yok kaliteli olsun derseniz Eheim Jager tavsiyemdir.
Öncelikli olarak akvaryumunuzu kurun ve tür tercihinizi sonraya bırakın. Akvaryumcudan bu malzemeleri aldıktan sonra balıkları pat diye dinlenmemiş, beklememiş ve hazır olmayan suya kattığınızda büyük ihtimal çoğu ölür zaten. Siz sistemi kurun, 5-6 gün boş çalışsın. Sonra gidip tercih yapabilirsiniz. Size tavsiyem, ramirezi, kırmızı burun, neon tarzı amerikan tetralarını beslemeniz. Bir de bitkili yaparsanız izlemeye doyamazsınız. Zemin kumu olarak aquaclay gayet iyi bir tercih, ama bitki istemiyorsanız aquaclay kumuna o kadar para vermeye gerek yok. Su değişimi kurulduktan sonra periyodik olarak yapılır. Öyle denildiği gibi 6 ayda bir su değiştirmek doğru bişey değil. Akvaryumda biriken balık pislikleri ve yem artıkları filitreye girsede onlar yine suyun içindedir ve suyun kalitesini bozar. Yani önce nitrat, nitrit ve amonyak olarak suyu bozar. Nitrat zararlıdır ama balığı öldürmez, nitrit ve amonyak ise direk öldürücüdür. Nitrat, nitrite ve amonyağa dönmeden direk olarak dip çekimi ile sudan atılır ve yerine dinlenmiş su eklenir. Bu işlem besleyeceğiniz türe göre, bence her akvaryumda haftada bir, ama en geç 15-20 günde bir yapılmalıdır. Su değişimi de tamamen yapılmaz kesinlikle. Sadece %30 veya %40 lık bir oran boşaltılır. Dış filitre de en fazla 2 ayda bir temizlenmelidir.
Sormak istediğiniz başka bişey varsa yardımcı olurum her zaman. Kolay gelsin.
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
oğlum heves etti 2 tane su kaplumbağası aldı.
Şimdi benim başıma kaldılar.
Biri diğerinin 10 misli büyüdü neredeyse.yaklaşık 10 cm boyunda var.
Çok büyüdüğünde ne yapacağım ben bunu?
dereye salmak olmaz her halde.
Akvaryuma harcanan suyun fahiş olma düşüncesine insanlar nereden kapılır anlayamadım bu güne kadar.bizim elimizdede 100 litrelik valla su dayandıramıyoz...
1 metreküp (1000 litre) su 5 YTL (işyerimde kontörlü su sayacı kullanıyorum, faturalı ve ev saaçlarında daha ucuz olması lazım)
Yani 1000 litre su 5 YTL iken 100 litre su 50 kuruş yapar (500 bin eski lira)
Büfeden alıp içtiğin 0,5 lik küçük suyun fiyatıyla aynı yani
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Dostum arkadaşlar benim söylemem gerekenleri söylemiş. Fakat altını çizmem gereken bir kaç şey var.
-Her balığı aynı akvaryumda besleyemezsin. Bazı balıklar birbiriyle anlaşamaz ve akvaryumda huzursuzluk çıkarır, daha doğrusu birbirlerini yerler.
-Lepistes, moli, aykılıç, plati gibi canlı doğuran balıklar çok fazla ürerler. Ben akvaryuma lepisteslerle başladım 10 tane lepistes 3 ay sonra 350 lepistes oldu ve akvaryum sayımı üçe çıkarmak zorunda kaldım. Balıkları satana kadar canım çıktı.
-Filtreleme için parayı gözden çıkar. Eğer iyi bir dış filtren hatta + iç filtren yoksa akvaryumla çok uğraşırsın.
-Balık sayısına ve yem miktarına çok dikkat et. Balığın fazla yemlemen fazla olduğunda her yemlemen sana dışkı olarak geri dönüyor ve akvaryumun temizliğiyle başa çıkamıyorsun.
Benim balıklarım çok fazlaydı ve artık başa çıkamadığım için akvaryumu satmaya karar vermiştim. http://www.sahibinden.com/akvaryum_d...XQQdisplayitem fakat ilandaki balıkların neredeyse üçte birini sattım ve rahatladım. Artık akvaryuma yemleme ve izleme haricinde zaman harcamıyorum. Hatta galiba satmaktanda vazgeçtim
Bu arada akvaryum hakkında detaylı bilgi için www.akvaryum.com sitesini tavsiye edebilirim. Makaleler bölümünde çok faydalı bilgiler bulabilirsin.
Bugün akvaryumumu aldım 60x35x30 boyutunda ufak bir akvaryum (ne yapayım yerim dardı). Dış filtre aldım ancak Eheim şimdilik pahalı geldiği için Atman AT 3336 aldım. Hepsiburada.com ve birkaç sitede hakkında olumlu şeyler okumuştum, biraz da ona güvendim.
Akvaryumcuyla yaptığım konuşmalar çerçevesinde, canlı doğuranlar beslemeye karar verdim. O da sanırım kum olarak laterit verdi.
Filtre malzemesi olarak; sünger, elyaf ve karbon filtre (sanırım iki tür karbon filtre varmış, biri 3 YTL idi, bu pahalı olanı) kullanıldı.
100 watt'lık yine Çin malı (Ailong AL1090, termostatlı) bir ısıtıcı kullanıldı. Bir de basit bir aydınlatma sistemi var.
Sizlerin de dediği gibi 1 hafta kadar beklemem gerektiği söylendi. Şimdilik boş boş dönüyor akvaryum
Canlı doğuranlara karar verdim demiştim. Bunun yanında bitki de büyüsün istiyorum (Cİklet bitkileri yiyormuş, o yüzden onu istemiyorum ). Nasıl bir kombinasyon yapayım? Bir de sanırım akvaryum küçük olduğu için balık sayısını az tutacağım ilk başta, kendilerinin de çoğalacağını varsayarak.
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
direkt güneş ışığı almayan bir yere kur yosun derdin fazla olmaz,bitki olmasını istiyorsan çabuk büyüyen vatoz almanı tavsiye etmem,bitkileri kökünden çıkarıyorlar
canlı doğuranlarda yaptığım çoğalım hesabı anaçları ayrı yavruluğa koyarsanız mümkündür aksi halde doğan yavrularda sadece bir kaçı büyüyecektir.bu balıkların enteresan yanı anne yavruladıktan sonra dönüp yavrusunu yiyebilmesidir
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Direkt gün ışığı almıyor koyduğum yer. Şu camları ve taşları vs. temizleyen balık vardı ya, Vatoz o değil mi? Bir de çöpçü balığı var farkları ne ola ki?
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)