Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Köpek Beslemek İstiyorum. Var mı anlayan?

REKLAM ALANI

Alıntı alestevardiya adlı üyeden alıntı
    ....cok zor kopek sahibi olmak, bebek sahibi olmak gibi bi bakima...
    hemde ömür boyu... iyi düşünüp karar vermeli, geçici bir hevesle hayvanında hayatını karartmamalı...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    eyong bak benim karamuklara

gündüz feneri gibi zenci keratalar

salihgureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Al kardeşim al bu arada e_erdun, bunların babası siyahtı heralde
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    www.ataturk.com

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Valla arkadaşlar sağolun yardımlarınız için, iligili bi iki yazı okuyunca baya zor olduğunu anladım. İyice düşünmem lazım, Labrodor resimlerine baktım güzel hayvan. Yanlız bunun tüy, diş bakımları filan nasıldır zor mudur? var mı besleyen bu cinsi bilen?
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Eyong, Hocam çok köpek besledik ama tabi burada ortam farklı.
    Ama çokta zor bişey degil zaten çok kasar üzerine fazla düşersen problemden kurtulamazsın. Rahat ol serbest bırak. Melez birşey alırsan bakımı daha kolay olur fazla problem çıkarmaz ama nezaman ne yapacagını ögrenmen zaman alır. Safkanların genelde herşeyi bellidir önceden bilir ona göre davranırsın ama onlarda biraz nazik olur. Köpek hakkında anlatacak çok şeyim var gene anılarımı depreştirdin. Şu evin işleri bitsede bende Arvasi3, abimden alsam bitane artık.
    e_erdun, Abi o güzel bi kuşçuya benziyor kışın getirde biraz arazi yaptıralım.

Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    evet koku alma duygusu çok kuvetli hatta burda bir kaç sefer canlı canlı karga bile yakaladı kangalla birlikte yaşıyodu bir gün kangalın kemiğini sakladığı yerden kazıp çıkarıp kangalın önünde kangala nispet etti sonra kukiyi kangalın ağzından zor aldım ve sırtına 10 dikiş attırdık üçkağıtçının

stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    besleme kardeşim bereketi kaçar dükkanın . pis yani bahçede besleyin . hem o hem siz rahat edesiniz . bahçesi olmayanlar herkese eziyet etmiş oluyor . ben itin yatıp kalktığını bildiğim ofise hayatta girmem .

Eyong
    Valla arkadaşlar sağolun yardımlarınız için, iligili bi iki yazı okuyunca baya zor olduğunu anladım. İyice düşünmem lazım, Labrodor resimlerine baktım güzel hayvan. Yanlız bunun tüy, diş bakımları filan nasıldır zor mudur? var mı besleyen bu cinsi bilen?
    Dostum ben 6 yıldır Labrador (siyah) besliyorum.. En başta da yazmıştım.. Labrador senede bir kere tüy döker. Eğer safkan bulabilirsen siyah yada Golden al.. Çok ama çok akıllı bir hayvandır.İtaatkardır. Yat de yatar kalk diyene kadar kalkmaz.. Eğer peşinden gelirken geri dön dersen ve gidip bakarsan göz yaşlarını görebilirsin. Geceleri havlarsa sus de bi daha sesi çıkmaz. Çocukları çok sever, çok oyuncudur ve çocuklara zarar vermez (tabi damarına basmazsan) Süper koku alan bir köpektir.Narkotikçilerin gözde köpeğidir. Tüyleri dibinde 2.bir tüy tabakası olduğundan soğyuk sudan falan etkilenmez, harika bir yüzücüdür (adı o yüzden Labrador, bilirsin Labrador Akıntıları) Kara avcılığı için bişey bilmiyorum ama su avcılığında üstüne yoktur. Denize göle gidersen senden önce o atlar.. Yalnız alırken dikkat et.. Gerçek bir Labrador da kesinlikle 2.bir renk yoktur.. Tek renk olurlar. Tüy döküm zamanı yada boş zamanlarında al hortumu eline çıkar kapının önüne sabah akşam yıka.. Suya kesinlikle hayır demez.. Benim ki dişiydi ve 6 tane doğurdu ama baba belli değil.. Erkek ve saf olan arkadaşlar varsa seneye çiftleştirebiliriz.. Evde de rahatlıkla bakabilirsin.. sus dedikten sonra komşularını rahatsız etmez, camda gelişini bekler.. Eğitim olayına da gelince öncelikle vereceğin isim en çok 2 hece olmalı ve öğreteceğin komutlar ve 2şer heceyi geçmemeli.. Uzun heceli komutlarda çuvallıyorlar.. Ve her zaman iplerin senin elinde olduğunu hizzettirmelisin.. Kesinlikle tek çeşit yada kuru mamaya alıştırma.. Evdeki artanlarla günde 1 kere besle.. Eve geliş saatine göre beslenmeyi ayarla.. Malum mama yiyince kaka faktörü ortaya çıkar.. Yedikten sonra biraz dolaştırırsan bu sorunu da sokaklarda halletmiş olursun.. Eve yapmaz merak etme.. Ve tek öğünle aç kalmaz.. Çiğ et vermemeye çalış (yoksa avda senin vurduklarının tadina bakmadan gelmez) hem parazit yapar.. Aşılarını ihmal etme.. Diş sağlığı içinde ara sıra fırçala ve plastik kemikler var onlardan ver.Kemirsin dursun.. Sana alıştıktan sonra birkaç tanıdığının eline biraz bol acılı et ver ve köpeğe atsınlar.. Köpek onları yiyince ağzı yanacak ve yabancıların verdiği yiyeceklerin hep acı olacağını düşünerek bir daha yabancılardan mama almayacaktır.Tabi bu yazdıklarım Labrador için.. Kurt köpeğinin eğitimi daha farklıdır.Onu da karanlık bir yerde büyüteceksin mesela... Pire tasması asla ihmal etme.. Yürüyüp koşmasına dikkat et ki, tırnakları fazla uzamasın.. Aklıma şimdi bunlar geldi.. Ama sana Dalmaçyalı da uyar... Hangi şehirdesin bilmiyorum ama, Profilo alış veriş merkezi yanında (mecidiyeköy) bi pet shop var.. Orda Aydın'ı bul Balıkçı Özcan Abinin selamı var de (bende bide akvaryum hastalığı vardır) ellerinde varsa sana ayarlar.. Yada duvarda bir pano vardır oraya bak, yavru olanlar oraya yazılıyor.. Eğer orda yoksa Sirkeci'yi bi dolaş... Ama orası hastalık olarak risklidir.. Dikkat et köpeklerde TUTKU YARATIR..
    PC de bu varmış.. Yenisi çekince yollarım..

Motosikleti
    ASYA 150T-1
    Eyong kardeşim eğer köpek alacaksan onunla vakit geçirmek istiyosan,büyük bir beklentin yok zaten anladığım kadarıyla köpekden o zaman hiç düşünmeden bir HUSKY al derim sana.Bende 6 aylık var bu kadar sevimli cana yakın,karizmatik bir köpek olamaz.Havlamaz insanları rahatsız etmez,hiç bir delilik yapmaz yani anlıyacağın,sadece yalvarır sana onunla oynaman için ben engin tecrübelerime dayanarak yazıyorum bunu ve bakımı da son derece kolay+en önemlisi aklına ne geliyorsa yer ev yemeklerinin tümü,soğan ve sarmısak olmuycak ağzı kokar die pek tercih etmez şeftali,karpuz,dondurma bile(ama magnum olacak)
    haa birde bende açık alan ve iş yerinde bakıyorum ;) (ayrıca genç kıslar hasta oluyo bu sevimli şeylere ben +3 deyim
    TEK RAKİBİM THY :P

ExPrEss, vay çakaalll bende diyorum bu ne işe yarıyor orda... adam kızları kafeslemek için kullanıyomuş masumu

köpeklere tatlı yedirmeyin gözleri kör olur diye bi bilgi kalmış aklımda, doğrumudur??? hatta özel tatlı üretiliyormuş onlar için, aslı astarı varmı?

Motosikleti
    Honda NC 750X
    Oooo baya bilgilendim valla, sağolun çocuklar,ExPrEss şiişşş hanım duymasın
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eyong, ya eskiden kolaymış bahçeye koyuyomuş adam veriyomuş yemeği şimdi öle deil çocuk gibi konuşamıyo derdini anlatamıyo ben o kadar doktora gitmiyom bir senede aşı tırnak bakımı parazit için periodik bakım diş bakımı yani kolay iş deil

Motosikleti
    Honda NC 750X
    BBRR, abi valla sorma yaw baya zor işmiş bu. Anlamadığım birşey var, burda sokak köpekleri var (heryerde var gerçi) kafalarına göre takılıolar, çöpten besleniolar, ne aşı ne iğne ne bakım ne temizlik. Valla canavar gibi sağlıklılar Paradan haberleri olsa haraç keserler valla peki bu nasıl çelişkidir yaw

gropsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym gts 250

kesinlikle rotweiller

rott almanı tavsiye ederim.hem çok sadık hem de tam bir bekçi köpeği.ama eğitimini iyi vermen lazım.köpek senin liderin olmak isteyecektir buna izin vermemen gerekir.itaat eğitimi şart.eğitirsen çok mükemmel bir köpek.www.turkrotts.com sitesinden her türlü bilgiyi öğrenebilirsin

Eyong tam bilmiyorum ama şöle düşün.. Sosyete çocukları dolaptan su içse zatürre olur, ama bazıları yalınayak kışın sokakta dolaşır.. Sanırım bu da öle bişey..

Arvasi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
    Arkadaşlar bizde iki tane saf kangal var dün akşam Körfezden geldikten sonra Dişi rahatsızlanmış acilen Arifiyedeki Veteriner polikliniğine götürdük.Sağolsun Mustafa bey gecenin saat 3ünde acilen ameliyata aldı bizim kız halen yoğun bakımda.eğer bizim gibi hayvana bakamayıp hasta edeceksen sakın köpek filan alıpta günahına girme.
    Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular

Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Ben köpek olayından hiç anlamam. Şirkete giderken her gün önünden geçtiğim bir dükkanda sibirya kurdu vardı. Yavrulamış heralde. 2 adet küçük sibirya kurdu var şimdi orda. Adam yazı asmış dükkana "satılık sibirya kurdu yavrusu" diye ilgilenirsen yerini söylerim.

rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam ben senin yerinde olsam, barınaklardan gider secerim bi tane. Niye dersen dost arıyosan ona dostluk yapıcaksın cıkarıcaksın kirin icinden. Simdi parayla son model bi safkan alacagına, barınaklarda rezil rüsva bi yıgın iyi cins köpek bulursun, senin dostluguna ve ilgine ihtiyacı olan. Bence bi gez dolas derim. Kanın ısınıcaktır zaten göz göze gelince.

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Alıntı powerbyaydin adlı üyeden alıntı
    abi en asil soy olan pitbull diyeceğim ama sana uymaz yani kontrolün sende olduğunu hissetdirmezsen o seni kontrol etmeye çalışır müşteride uğramaz sonra sana, bence sana en uygunu golden retriwer (yanlış yazmadım umarım)
    Polemik yaratmak istemiyorum ama asil soy diyebilmemiz için doğal bir ırk olması daha uygun olmazmı. Pitbull bence bırak asilliği, amele karakterdeki arkadasların kendi yapamadıklarını yapmak icin yanlarında gezdirdikleri, egolarını tatmin etmek icin sokaktaki gariban kopeklerin uzerine saldıkları, hicbir esprisi olmayan bi kopek. İyi yetistirilirse gayet efendi bir kopek de olabiliyor. Arkadasımda vardı ordan biliyorum. Yani aslında hayvanın bir kusuru yok, besleyenler arızalı. Herkes degilsede %80-90 boyle. Daha da yazcamda .. Neyse özü anlaşılmıştır sanırım.

stenza, hepimiz buna çok üzüldük. Benim "it" im var demekki sen bizim eve hayatta girmiyceksin. Bunun acısı ile nasıl yaşarım bilemiyorum. Ayrıca bizim ev bereketsiz de oluyo dediğine göre.. Tüh ya.. Napsak, "it" i sokağa mı atsak acep. Sokakta bi sürü iki ayaklı "it" var zaten...
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    ya cenk burdaymışın haberimiz yokk...
    hacı kıçını kaldırıp çu bağdat caddesine gelsen diyorumm...
    biz oralara geldik hemi hacım ne diyonn
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler