Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Sigarayı Bırakmak

REKLAM ALANI
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Alıntı gti_king adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 25 yıl içtikten sonra 6 yıl önce tam olarak eşimle beraber bıraktık.Bir yılbaşı akşamıydı ve bıraktım.Yılın sadece son ayında, aralık ayında bir ay boyunca içiyor ve yılbaşında bırakıyorum.İrademe güveniyorum fakat bir gün birisi uzattığında kanıp almamak için her yıl 1 ay kendimi iğrendiriyorum.O da bana yetiyor.Olay tamamen irade meselesi.Azaltma işi cidden zor...
    Belki kızacaksınız ama söylemek zorundayım. Bence her yeni başlayan yılı, o sigara içeceğiniz son bir ayı bekleyerek geçiriyorsunuz. Hala bir tiryakisiniz. Neden o bir ay içip daha sonra kendinizi 11 ay boyunca "böyle güzel bir şeyden" yoksun bırakıyor sunuz ki ?

İrade ile bırakılır diyenlere cevabım. Mesela bence gti_king arkadaşın iradesi hepimizinkinden güçlü çünkü sigarasızlığa 11 ay DAYANABİLİYOR. Ben ise çok iradeli bir adam değilim. Ama benim sigara içmemek için iradeye ihtiyacım yok çünkü ben sigara içmeyi BIRAKTIM. Ben sigarasızlığa dayanmak zorunda değilim.

Son bir kelimede azaltarak bırakmaya çalışanlara. Diyelim ki günde bir paket yani 20 tane sigara içiyorsunuz. Yine diyelim ki 20 birim "zevk" alıyorsunuz. (Zevk ifadesi yanlış anlaşılmasın zaten tırnak içinde dikkat ederseniz. Sigara içmenin keyifle yakından uzaktan alakası yoktur). Demek ki siz alışkın olduğunuz 20 birim zevk için 20 sigara içiyorsunuz. Yani 1 sigaranın sizin için değeri:

Zevk/Sigara sayısı = 20/20 = 1

Şimdi diyelim ki bu hafta sigarayı 15 taneye düşürdünüz. Ama vücut hala 20 birim "zevk" istiyor. Bu hafta artık sizin için 1 sigaranın değeri:

20/15 = 1.33

Hımmmm....İçtiğiniz tek bir sigaranın önemi daha da arttı galiba. Tamam 10 taneye düşürün.

20/10 = 2

Eeeeee...İçtiğiniz her bir sigaranın değeri hala artıyor. Tamam o zaman günde bir sigara için artık.

20/1 = 20

Günde bir paket sigara içerken tek bir sigaranın değeri 1 birim iken, artık 20 birim oldu.

Hangisinden daha kolay vazgeçersiniz ? Sizin için değeri 1 birim olan bir şeyden mi yoksa 20 birim olan bir şeyden mi ?

Kim ne derse desin, günde 1 sigara içen insan bence en zavallı tiryakidir. Bütün bir günü o bir tek sigara için yaşar. O tek bir sigara kendisi için o kadar değerlidir ki ondan asla vazgeçemez ve gün gelir artık dayanamayarak tekrar sigarayı artırmaya başlar.

Bence durum budur diyorum
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Kararlı olun.
    Bırakmak için nedenlerinizi ortaya koyun ve kırın pakedi atın gitsin.

8 günü geride bıraktım. Nikotin ihtiyacından çok alışkanlığı kaldı. Onuda atlattımmı dahada başlamam.

Motosikleti
    Mondial RF 150
    Alıntı oFLuAlper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya ben bi ilaç duydum ama doktor tavsiyesi ile veriliyormuş. önce bikaç testden geçiyomuşun ondan sonra veriyolarmış.
    bu güne kadar bi çok şey denedim ama işe yaramadı. bi ara sigaradan nefret ettiren bi şeker satılıyodu eczanelerde ondan aldım ama işe yaramadı
    kardeşş önemli olan kafada bitirmek yok yapay sigaraymış nikotin sakızıymış nikotin bantıymış cartmış curtmuş bunlara aldanmayın para tuzağıı hepsii sen sadece kafanda bitir zaten gerçekten içmek istemiyorsan içmessin ama içmek isteyipte kafada bitirmye çalışırsan hiç deneme çünkü olmazz anladınmı demek istediiğimi yani tek yöntem beyin ve psikoloji gerisi faso fiso nyse ben bi gideyim sigara içeyim hayırlı akşamlar
    Bir İp Koptuğunda Tekrar Bağlanabilir,Ama Eskisi Kadar İyi Çekmez!!!

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    boşverin yaaaa sigara Z vitamini bişi olmasssss
    bende felaket vaziyette sigara içerim ama bırakmak için bence;
    1- çok yavaş giden bir motorsiklet alınır uzun mesafelere gidilir 2 el gidondan ayrılmayıca mecburen sigara daha az içilir
    2- amca,baba,dayı,hoca,yaşlı insanların yanında saygıdan dolayı sigara içilemeyeceği için kuyruk gibi yapışılır asla terk edilmez,yaşlı insanlarla tuvalete dahil beraber gidilir
    3- öyle içerisinde nikotin ihtiva eden patlıcan matlıcan yenmez,kabak çekirdeği ayçekirdeği yenmez,bulunabilirse çiçek şeklinde tuzsuz gerçek ayçekirdeği veya termiye denen sarı leblebimsimtırak şeyden yenilir (o da fazla tuzlu olmayacak şekilde) çünkü niye tuzlu şeyler yenince haliyle soğuk serin şeyler içilir ve doyma hissi uyanınca da yak üstüne bir sigara otomatikmak olabilir
    4- en kısa sürede kız arkadaş edinilir özellikle çok güzel bir hatun bulunur ki yanında sigara içilemesin
    5- kpss kursuna gidilerek memur olunur öğlen yemeklerinde de masadan asla kalkılmaz evden getirilen yemek yeni saat 8-5 uzun bir süre monoton bir memuriyet yapıldıktan sonra tahminim bırakılabilir
    6- büyük bir devlet hastanesi veya tıp fakültesinin acil servis girişindeki parka tezgah kurulur uzuuuuun saatler boyunca oturulur orada ahlayan vahlayan akrabası ölmüş bir uzvu olmayan kaza geçirmiş insanlar görülür hale şükredilerek bırakılabilir (veya google dan sigara ve ciğer yazılarak öööğğğkk resimlere bakılabilir-ama ben baksamda birşey ifade etmedi bu formülü de denedim)
    7-kötü marka sigaralar denenebilir veya sigaradan tinere-esrara-eroine yatay geçiş yapılabilir
    8- büyük iddialara girilerek sigara içmeyen arkadaşlarla koşulabilir her bir iddiayı kaybetmek evlat acısı gibi bir tepsi baklava veya bir takım elbiseye malolabilir birkaç iddia kaybettikten sonra bazı şeyler dank edebilir
    9-yanınızda sigara taşınabilir ama ateş taşınmaz böylece birilerinden ateş istemek zorunda kalınabilir belli bir süreden sonra insanda biraz şeref-onur olduğu düşünülerek utanılır ve ateş istemektense sigarayı bırakmak daha iyidir diye düşünülebilir
    ilk aklıma gelenler bunlar daha çok örnek bulunabilir sigarayı bırakmayı gerçekten isteniyorsa
    'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::

Motosikleti
    250 mct
    Benim babam sigara yüzünden akciğer kanserine yakalandı aynı evde kalmamıza rağmen ben akıllanmadım ve sigara içmeye devam ettim. Babamın rahatsızlığının üzerinden yaklaşık olarak 2 yıl geçti ve 2010 yılının 20 Şubat'ına kadar da hiç bırakmadım sigarayı ama o 20 Şubat günü geldiğinde Ankara'da Sürmeli otelin kapısının önünde bir sigara yaktım ve o sigara neredeyse benim sonum oluyordu ilk fırtta sağ akciğerim tamamen söndü ve beni hastaneye zor yetiştirdiler canlı canlı narkoz kullanmadan ameliyata alıp ciğerimi tekrar eski haline getirmeye çalıştılar aradan 1 yıl 6 gün geçti ciğerim tam olarak şişmedi halen bir kısmı sönük ve sürekli risk altındayım artık
    Sigara içiyormuyum halen )) cevabı eminim hepiniz biliyorsunuz evet artık sigara içmeye yemiyor hayat cidden çok tatlı ve nefes alamamak yanmak gibi bir şeymiş bunu bizzat yaşadım
    eğer cidden bırakmak istiyorsanız kafanızda bitirmeniz lazım şu anda sigaradan nefret eder bir haldeyim ve ufacık bir dumanı geldiğinde ciğerim hemen acımaya başlıyor umarım sizlerin başına böyle birşey gelmeden bırakırsınız sigarayı.

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Alıntı eTo1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim babam sigara yüzünden akciğer kanserine yakalandı aynı evde kalmamıza rağmen ben akıllanmadım ve sigara içmeye devam ettim. Babamın rahatsızlığının üzerinden yaklaşık olarak 2 yıl geçti ve 2010 yılının 20 Şubat'ına kadar da hiç bırakmadım sigarayı ama o 20 Şubat günü geldiğinde Ankara'da Sürmeli otelin kapısının önünde bir sigara yaktım ve o sigara neredeyse benim sonum oluyordu ilk fırtta sağ akciğerim tamamen söndü ve beni hastaneye zor yetiştirdiler canlı canlı narkoz kullanmadan ameliyata alıp ciğerimi tekrar eski haline getirmeye çalıştılar aradan 1 yıl 6 gün geçti ciğerim tam olarak şişmedi halen bir kısmı sönük ve sürekli risk altındayım artık
    Sigara içiyormuyum halen )) cevabı eminim hepiniz biliyorsunuz evet artık sigara içmeye yemiyor hayat cidden çok tatlı ve nefes alamamak yanmak gibi bir şeymiş bunu bizzat yaşadım
    eğer cidden bırakmak istiyorsanız kafanızda bitirmeniz lazım şu anda sigaradan nefret eder bir haldeyim ve ufacık bir dumanı geldiğinde ciğerim hemen acımaya başlıyor umarım sizlerin başına böyle birşey gelmeden bırakırsınız sigarayı.
    dostum geçmiş olsun da sigara içmeyi bıraktıktan sonra ciğerlerin tekrar eski haline gelmedimi
    'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::

vedatkavak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 250
    arkadaşlar bende 2saat önce paketi sokağa attım bitirdim bu işi..

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belki kızacaksınız ama söylemek zorundayım. Bence her yeni başlayan yılı, o sigara içeceğiniz son bir ayı bekleyerek geçiriyorsunuz. Hala bir tiryakisiniz. Neden o bir ay içip daha sonra kendinizi 11 ay boyunca "böyle güzel bir şeyden" yoksun bırakıyor sunuz ki ?

İrade ile bırakılır diyenlere cevabım. Mesela bence gti_king arkadaşın iradesi hepimizinkinden güçlü çünkü sigarasızlığa 11 ay DAYANABİLİYOR. Ben ise çok iradeli bir adam değilim. Ama benim sigara içmemek için iradeye ihtiyacım yok çünkü ben sigara içmeyi BIRAKTIM. Ben sigarasızlığa dayanmak zorunda değilim.
    Söylediklerinize kesinlikle katılmakla beraber bir kaç ufak detay da belirtmek istiyorum.Tekrar baktım da bir miktar yanlış anlaşılmaya mahal verecek şekilde yazmışım.

Öncelikle şu konuda anlaşalım, benim olayım da sigarasızlığa dayanmak değil, tam anlamıyla bırakmak.Zira olan olay şuydu; sigarayı bıraktığımda ilk yılımı atlattım.Gayet rahattım zira kendime irade konusunda ciddi anlamda güvenirim.İlk yıl bittikten sonra artık ben sigarasız yaşayan biriydim.Fakat yanlış hatırlamıyorsam eşimden gelen bir fikir ile ( sanırım sigarayı bekleyen eşim ) bu yılın son ayındaki uygulamayı başlattık.

Bir kaç açıdan düşünmek gerekir olayı.Yani ilk olarak ben kendime güveniyorum.Yani ben o bir ayı sigarayı özlediğimden değil, onu da bir disiplin listesi içerisinde gördüğümden sigara ile geçiriyorum.Kaldı ki bu 1 ayı da bir türlü tam olarak dolduramadım Hep 1 hafta erken falan bırakıyorum ya da geç başlıyorum

Artı olarak, bunun çocuklarıma yansıyan bir sonucu daha oluyor ki bu hoşuma gidiyor.Şöyle ki; ben 11 ay sigarayı içmeyince, son ay sigarayı aldığımda elime ilk iğrenme tepkileri onlardan geliyor.Açıkçası sigara içtiğim hemen belli oluyor.Merdivenlerde yoruluyorum.Habire nefes nefeseyim.E bunları gören çocuklar zaten baştan soğuyorlar bir kere bu iğrençlikten.Zaten bundan soğumasalar bile en azından bir örnek olur.Onlarla oturup konuştuğumda bunu daha iyi anladıkları gözlerinden belli oluyor

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Nalet olsun ben hala içiyorum.Bazen diyorumki hani kaza yapıpta tramva geçirip geçmişe dair hiç bir şey hatırlamıyanlar ''adını -evini-tarihi-sen kimsin-ben kimim misali'' böyle birşey olsa sigarayıda unuturmuyuz acaba.

Bir ortamda muhabbet esnasında canım sigara istediğinde paketi çıkartıp arkadaşlara uzatıyorum,içlerinden bazıları ''yok,teşekkür ederim ben bıraktım sigarayı 2yıl olucak'' heee öylemii negüzel yaa keşke bende içmesem;diyebiliyorum sadece.

Fakat içimden öyle bir eziklik hissediyorumki,artık sigarayı bırakmak felan işinden geçtim,artık şunu düşünür oldum kara kara.Benim 2 yaşında bir oğlum var yarın bir gün ona nasıl sakın sigara içme diyicem,kendim içerken...

Offfffffffffffffffffff.......
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Alıntı gti_king adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediklerinize kesinlikle katılmakla beraber bir kaç ufak detay da belirtmek istiyorum.Tekrar baktım da bir miktar yanlış anlaşılmaya mahal verecek şekilde yazmışım.

Öncelikle şu konuda anlaşalım, benim olayım da sigarasızlığa dayanmak değil, tam anlamıyla bırakmak.Zira olan olay şuydu; sigarayı bıraktığımda ilk yılımı atlattım.Gayet rahattım zira kendime irade konusunda ciddi anlamda güvenirim.İlk yıl bittikten sonra artık ben sigarasız yaşayan biriydim.Fakat yanlış hatırlamıyorsam eşimden gelen bir fikir ile ( sanırım sigarayı bekleyen eşim ) bu yılın son ayındaki uygulamayı başlattık.

Bir kaç açıdan düşünmek gerekir olayı.Yani ilk olarak ben kendime güveniyorum.Yani ben o bir ayı sigarayı özlediğimden değil, onu da bir disiplin listesi içerisinde gördüğümden sigara ile geçiriyorum.Kaldı ki bu 1 ayı da bir türlü tam olarak dolduramadım Hep 1 hafta erken falan bırakıyorum ya da geç başlıyorum

Artı olarak, bunun çocuklarıma yansıyan bir sonucu daha oluyor ki bu hoşuma gidiyor.Şöyle ki; ben 11 ay sigarayı içmeyince, son ay sigarayı aldığımda elime ilk iğrenme tepkileri onlardan geliyor.Açıkçası sigara içtiğim hemen belli oluyor.Merdivenlerde yoruluyorum.Habire nefes nefeseyim.E bunları gören çocuklar zaten baştan soğuyorlar bir kere bu iğrençlikten.Zaten bundan soğumasalar bile en azından bir örnek olur.Onlarla oturup konuştuğumda bunu daha iyi anladıkları gözlerinden belli oluyor
    Bence çocuklarınızın sigara içmekten nefret etmesi için sizi sigara içerken görmelerine gerek yok. Şu son günlerde televizyonlarda yayınlanan ve gırtlak kanseri ile savaşan eski tiryakiyi görmeleri yeter de artar bile herhalde.

Özlediğiniz için değil de bunu bir disiplin meselesi olarak gördüğünüz için yılın son ayı sigara içtiğinizi söylemişsiniz. Yanlış anlaşılmaktan korkarak ve üstüme vazife olmayarak söylüyorum ama maalesef sizin de sigarayı azaltan birinden farkınız yok. Sizi nefes nefese bırakan, kötü kokan, kötü hissettiren, paranızı boş yere harcatan beyaz bir kağıda sarılı bitkiyi tüttürmeyi neden isteyesiniz ki ? Bu yıl Aralık ayında sigara içmemeye karar verin mesela. İçinizde hafif bir depresyon, bir yoksunluk duygusu, eski bir arkadaşa ihanet ve vefasızlık duygusu oluşmayacağını söyleyebilirmisiniz ? Bence yılın bir ayı sigara içmenizi kendi iç dünyanızda tekrar sorgulayın. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz ama kendinize de dürüst olmak zorundasınız. Gerçekten kusuruma bakmayın çok fazla burnumu soktuğum için ama eski bir ağır tiryaki olarak sigara hakkında gerçekten çok keskin ve köşeli fikirlerim vardır ve maalesef farkındayım ki bazen antipatik oluyorum. Ama kendimi tutamıyorum işte

Parasızlıktan dem vuran, istediği motoru sadece hayallerinde görebileceğini söyleyen ve efkarlanarak bir sigara yakan arkadaşlara sesleniyorum. Ayda 200-300 TL sigaraya para vereceğinize, tez elden sigarayı bırakın ve gidin bir bankaya kredi çekin. Bakın o zaman istediğiniz motoru nasıl alıyorsunuz. Benden söylemesi.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

Ben ortaokulda başladım içmeye, günde bir paket içiyordum, şu an 32 yaşımdayım. bırakalı yaklaşık yedi yıl oldu. Evet tam yedi yıldır içmiyorum, aklıma bile gelmiyor. Nasıl bıraktığımı anlatayım, inşallah yardımı olur size.

Bir öğleden sonra tamamen şaka amaçlı, bir iki fırt (tiryaki jargonu, hoş görün lütfen ) kalmış, sigarayı havaya kaldırdım masadakilere "bu son sigaram, bırakıyorum sigarayı" dedim. ama bırakmaya hiç niyetim yoktu, sadece geyik olsun diye söylemiştim.

Masadakilerden biri; "çok gördük böyle bırakıcam diyip lafını yiyenleri, sen de tükürdüğünü yalayacaksın" dedi. Bu sözler ilginç bir biçimde bünyede beklenmeyen bir inat oluşmasına yol açtı. O gün bu gündür sigara içmiyorum çok şükür.

Bıraktıktan sonra ilk bir kaç gün meydana gelen değişiklikler:

1- öncelikle, sigara içmemem gerekiyor ya, sanki yemek de yememem gerekiyor, su da içmemem gerekiyormuş gibi hissettim, yani oruçluymuşum gibi bir his oluştu. elim suya gittiğinde "bunu içecek miydim" diye garip bir hal içine girdim. sigara hayatıma nekadar nüfus etmiş burada anladım.

2- ilk üç gün baş ağrısından uyuyamadım, sanırım nikotin bağımlılığının diretmesiydi bu.

3- sigara hayatımdan çıkınca büyük bir boşluk oluştu. sanki eşimden ayrılmış gibi hissettim.
    devamlı bişeyler yapma ihtiyacı hissediyordum.

Bıraktıktan sonraki en büyük üç etki yukarıda anlattıklarımdı.

şimdi bırakmak için neler düşündüm ondan bahsedeyim. öncelikle sigarayı hangi durumlarda içiyoruz, bunu görmemiz gerekiyor, tabiki hepimiz biliyoruz hangi durumlarda içtiğimizi, ama hiçbirimiz bunu tespit etmiyoruz. tespit, her zaman neler yapacağımız konusunda bize kılavuz olur.

Sigarayı hangi durumlarda içeriz? sevindiğimiz zaman, üzüldüğümüz zaman, yorulduğumuz zaman, birşeyler düşündüğümüz zaman. yani kısaca herşeyi bahane yaparız sigara içmek için. Yukarıda saydıklarımı bir araya getirdiğimizde bütün hayatımızı oluşturur.

işte sigarayı bırakmamı sağlayacak püf noktası buradan sonra başlıyor. yukarıda saydıklarımı bir arada gün içerisinde birbirinin ardından gelen eylemler olarak değil, her birini ayrı ayrı nadiren başımıza geliyormuş gibi düşünerek hareket edin.

yani sevindiğinizde sigara yakmak yerine, gün içinde tek bir sefer sevinecekmişsiniz gibi düşünün, o sevinç anını atlattığınızda vücudunuz nikotin ihtiyacını düşürecektir.

yorulduğunuzda yine sigarayla dinlenmek yerine sigarasız dinlenmeyi kendinize şart koyun.

ilerleyen günlerde sigaraya ihtiyaç duyduğunuz "an"ların yavaş yavaş azaldığını sonunda sigarayı hiç düşünmediğinizi göreceksiniz.

benim bu anları atlatmam sadece bir ay sürdü. bir ayın sonunda artık sigarayı hiç düşünmüyordum.

Son olarak sigarayı bırakmanın kolay olduğunu herşeyin başında sizin iradenizin sizi yönettiğini, sigarayı bırakmanızı da ne burada yazılanlar ne de başka şeyler, sadece sizin iradeniz olduğunu bilin ve kendinize bunu kabul ettirin.

umarım söylemek istediklerimi tam olarak anlatabilmişimdir. ve umarım yazdıklarım sigarayı bırakmak isteyen herkese yardımcı olur.

Motosikleti
    250 mct
    Alıntı KARA_MURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum geçmiş olsun da sigara içmeyi bıraktıktan sonra ciğerlerin tekrar eski haline gelmedimi
    Öncelikle sağolasın kardeşim soruna gelince de normal bir şekilde sigarayı bıraktığında bu içtiğin süreyle de orantılıdır 6 ay ve 24 aylık bir süreçte ciğerler kendini toparlıyor ama benim gibi bir rahatsızlık geçirdiğinde hiç bir şey eskisi gibi olmuyor. Ciğer de halen bir sönüklük olduğundan maalesef sürekli bir acı hissediyorsun, fazla sıcak ortamlarda bulunamıyorsun hamam gibi yani, uçağa binmek ve dalmak intiharla eş değer oluyor maalesef yani sözün özü eğer rahatsızlanmadıysanız ve halen sigara içiyorsanız bırakın gitsin emin olun 2 hafta sonra hiç bir etkisi kalmıyor bizler sadece sinir yapıyor onu bunu yapıyor diye kendimizi kandırıyoruz.

Bu arada sigara içmemenin en güzel tarafı rahat rahat motor kullanıyorsunuz orada burada mola vermek veya sürüş esnasında sigara içmek gibi risklere de girmiyorsunuz. Artcınız sigara içiyorsa bırakın o düşünsün

Herkese sigarasız sağlıklı kazasız belasız günler ve sürüşler dilerim

işçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rks 150 titanic
    6 yıl içtim 6yıl bıraktım sonra tekrar başladm 2006 da, ve 3 ocak2011 de tekrar bıraktım beyinle alakalı bıraktığımda kafamdan öyle siliyorumki inanırmısınız aklıma bile gelmiyor yaklaşık 2 aydır içmiyorum sigara masrafımla şimdi motosikletime bakım yaptırıyorum kendimi ödüllendiriyorum bahar ve yaz aylarında çok gezecem çok

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ben, yaklaşık 30 yıl içtim bu zıkkımı.
    yaklaşık 2 yıl önce son paketlerimin bittiğini görüp panikleyerek evden çıkmak üzereyken ( günde 5 pakete yakın içerdim) birden durdum. saat 11.55.ne oluyor bana dedim.
    bastım küfürü, yeni yaktığım sigarmı 1 nefes çekmişken ikinciyi çekmeden söndürdüm.

öylece bitti gitti işte...
    şimdi akalıma bile gelmiyor ve sigara kokusundan nefret ediyorum

çok şükür..
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben, yaklaşık 30 yıl içtim bu zıkkımı.
    yaklaşık 2 yıl önce son paketlerimin bittiğini görüp panikleyerek evden çıkmak üzereyken ( günde 5 pakete yakın içerdim) birden durdum. saat 11.55.ne oluyor bana dedim.
    bastım küfürü, yeni yaktığım sigarmı 1 nefes çekmişken ikinciyi çekmeden söndürdüm.

öylece bitti gitti işte...
    şimdi akalıma bile gelmiyor ve sigara kokusundan nefret ediyorum

çok şükür..
    ya abi nasıl içersiniz günde 5 pakede yakın.
    hiçmi korkunuz yoktu o zamanlar kendimi öldürecem diye...
    iyiki kurtulmuşsunuz.
    umarım içen herkez kurtulur bende dahil.

srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    bende bıraktım. sadece iki gün oldu ama kararlıyım devam ettireceğim. şu anda nöbetteyim. biraz önce bi hasta yakınının işlemlerini yapıyordumki yeni sigara içmiş kokusu burnumun direğini kırdı çok rahatsız oldum.

..ve düşündümki demekki önceden bende böyle kokuyodum

bu öpücük ve çiçek kendime

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:01 ----------

Alıntı jack hammer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende isterem. sigara içerek de devlete vergi ödüyoruz sigara içmeyerek depomuzu doldurdugumuzdada. amma velakin biri saglıgımızı götürüyor digeri ise burada olma amacımızı pekiştiriyor.

bir tanıdıgım vardı günde 3 paket sigara içiyordu. birgün birinin tavsiyesi üzerine bir doktora gitmiş. gittigi kişi bu konuda uzmanmış. bedenin belli noktalarına bir alet deydirmiş.(yanlış anlaşılmasın alet derken akapuntur gibi bişe sanırım.) kesin sonuç. adam bıraktı.

aslında kendinize önceden bir tarih belirleyin. mesela yılbaşı güzel bir fikir olabilir yeni yıla sigarasız girecegim diyin ve 1 ocak saat 00:00 da elveda deyin ben öyle yapmayı düşünüyorum.
    sonuç ne ?? 2011 in üçüncü ayındayız
    bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın

BURAK5858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    nasip olursa 600rr
    bende 5 gundür içmiyorum ama gerçekten çok zor bır durum burnumda tutuyor namussuz özellıklede yemek yedikten veya çay içtikten sonra çekilmez bi istek oluyo allah yardımcım olsun hala şu an bile canım nasıl çekiyo bilemezsiniz

srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    [QUOTE=BURAK5858;2281027]bende 5 gundür içmiyorum ama gerçekten çok zor bır durum burnumda tutuyor namussuz özellıklede yemek yedikten veya çay içtikten sonra çekilmez bi istek oluyo allah yardımcım olsun hala şu an bile canım nasıl çekiyo bilemezsiniz[/QUOTE

sigaranın beni en zorladığı anlarda azıma bi nikotin sakızı atıyorum hiç olmasa huzursuzluğumu alıyor. en yüksek dozdaki 4 mg olanından kullanıyorum. bi tane çigneyince sanki göğsüme bi şey oturuyo 3 - 4 tane sigara içmiş gibi oluyorum. belli bi süre sonra sakızıda bırakacağım. bu sefer kesin kararlıyım. biz artık ayrıldık.
    bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın

alosyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    klx250
    içmeyin bırakınmı desem yoksa bırakmaya çalışarak kendinize eziyet etmeyinmi desem
    off zor işiniz zor 17 yıl içtim beş yıldır içmiyorum
    Allah rahmandır rahimdir, ama arpa ekene buğday vermez

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    [QUOTE=srknbdm;2281058]
    Alıntı BURAK5858 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 5 gundür içmiyorum ama gerçekten çok zor bır durum burnumda tutuyor namussuz özellıklede yemek yedikten veya çay içtikten sonra çekilmez bi istek oluyo allah yardımcım olsun hala şu an bile canım nasıl çekiyo bilemezsiniz[/QUOTE

sigaranın beni en zorladığı anlarda azıma bi nikotin sakızı atıyorum hiç olmasa huzursuzluğumu alıyor. en yüksek dozdaki 4 mg olanından kullanıyorum. bi tane çigneyince sanki göğsüme bi şey oturuyo 3 - 4 tane sigara içmiş gibi oluyorum. belli bi süre sonra sakızıda bırakacağım. bu sefer kesin kararlıyım. biz artık ayrıldık.
    bu gibi durumlarda sakız falan hikaye arkadaşım. iç 1 bardak soğuk su, at kendini dışarı biraz yürü, dolaş . 15 gün kadar sonra bu durum hafifleyecek . sabahları kalktığında ağzının leş gibi olmadığı , yediğin yemeklerin tadını almaya başlaman sana destek olsun. bi bağımlılıktan kurtulmaya çalışırken başka şeye bağımlı olma istersen.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)