kaptanın seyir defteri
15.gün
nabız: normal
asabiyet: normal
kafa: dumansız
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Fiziksel bağımlılığın bitti. Ama daha kuvvetli olan duygusal bağımlılığın devam ediyor unutma. Bu aralar "işte oldu sigarayı bıraktım. Bir tane içeyim bakayım tadı hoşuma gidecek mi?" ya da "Nasıl olsa bıraktım. Sadece yemeklerden sonra bir tane yakayım iyi gider" tarzı kışkırtıcı fikirler oluşabilir. Aman diyorum. Bugün bir tane içerseniz yarın paket alırsınız bilginiz olsun.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
30 yıl içtim, 2 yıl kadar önce bıraksam iyi olacak dedim ve 8 ay kadar içmedim.
sonra bir taneden bir şey olmaz deyip tek tük derken yine içmeye başladım.
1 aralıkta bırakayım şu mereti deyip tekrar bıraktım ve 35 gündür içmiyorum.
bırakmanın bu kadar kolay olduğunu bilmezdim, bu konuda iradem kuvvetli olmamasına rağmen istediğim zaman bırakabiliyorum.
kısacası ilaca, terapiye ona buna gerek yok, bu meret benim hayatımı bitirmeden ben bunu bitireyim diye düşünmeniz yeterli.
tabi bu arada leblebi, sakız vs. ile boşluğu doldurabilirsiniz. bir tavsiye de spor yapmıyorsanız bu arada spora da başlayın zira hem beden ve ruh açısından faydalı hemde sigarayı bırakınca canınız gece gündüz bir şeyler yemek istiyor ve kilo alıyorsunuz.
BAJAJ DİSCOVER 125 MT - HONDA SPACY ALPHA
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
sigarayı bırakma kararı verip uygulamaya başlayınca insan sigara düşmanı kesiliyor. bunun altında yatan ise sigaraya yeniden başlama korkusu. etraftaki her sigara içen kişi sigara bırakan için bir risk taşıyor. yıllar sonra bile ele alınan 1 sigara geçmişe dönmenizi sağlayabilir. bu zıkkım böyle bir şey. benim iradem güçlü 1 tane içer bırakırım dediğiniz an savaş kaybedilmiş demek oluyor.
işin sağlık kısmı bir yana bide ekonomik boyutu var. örneğin günde de 10tl lik sigara içen biri her ay 2-3 günlük kamplı motor gezisini sigara ile finanse edebilir ;)
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
Bu günlerde televizyon kanallarında dönen bir video var. Sigaranın ne kadar kötü olduğunu ve nelere yol açtığını gösteren bir kısa film gibi. 50'li yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim Enver Amca sigaranın kendisinde yarattığı tahribatı ve pişmanlıklarını anlatıyor.
Ben 29 yaşındayım ve 12 yıldır ortalama günde bir paket sigara içiyorum. 12 yıl boyunca toplamda 1 yıl kadar biri 9 ay olmak üzere 3-4 kez sigarayı bıraktım. Ama hala bu illetten kurtulamadım. Varmi aranızda bu illeti bırakabilen yada bırakmayı düşünen?
Özellikle bırakanların nasıl bir yöntem izlediğini merak ediyorum. Paylaşaiblirseniz hem benim için hemde MT'de sigarayı bırakmayı düşünenler için bir faydalı olabilir...
Sağlıklı forumlar...
Bu konuda açılmış bir başlık var. Ben aradım bulamadım.
Yararlı olabilir.
Bende aynı durumdayım :(
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
bugünden itibaren her haftabaşı olmak üzere bir tek azaltarak yavaş yavaş bırakabilirsin ama kararlı olacaksın bu hafta azaltmayayım haftaya iki tek azaltırım dersen olmaz 20 hafta sonra bu illetten kurtulmuş olursun inşallah tabi bu yöntem sana uyarmı bilemem ama bu sayede bırakan çok kişi tanıyorum hepsine de bu yöntemi ben tavsiye etmiştim
Bu hafta 20 sigara, Haftaya 19 sigara 20 hafta sonra tamam diyosun yani. İçtiğim sigarayı günde bir pket olarak söyleidm ama bazen 1,5 paket bazen yarım paket içtiğimde oluyor. Önce içtiğim sigara sayısını sabitlemeliyim ozaman.
Bu sene sabitliyim seneye azaltayım 2013 ocak ayında burdan yazarım sigarayı bıraktım diye Şaka bi yana bazen kendimden iğreniyorum şu sigara yüzünden. Bazende ( Hele şu motosikletle yapılan uzun yolculukların molaları) Çok keyif veriyor melet ama içten içe bizi yiyip bitiriyor. Terketmek şart...
valla kusura bakmada ortalıkta duyulan en yalan yöntem budur çünkü sigara belirli aralıklarla içilen birşey değil.
benim gördüğüm bildiğim sigarayı bırakan insanların yaptığı yöntem şu, hiçbirşey yapmamak. tek hamlede sigarayı bırakıyorum diyerek bıraktılar, paketi attılar olay bitti. yani olayın özü kararlı ve iradeli olmak, gerisi tıraş. ki bende böyle bırakmıştım sigarayı, arada bir aklıma geliyodu ama bi zorluk yaşamadım. ha sonra kendimi zorlaya zorlaya, iğrene iğrene sigara içerek tekrar başladım, (öylede bi salaklık yaptım) ama yinede çalışırken yada evde boşboş takılırken bile aklıma hiç gelmiyodu.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Bir çok yöntem denedim :
1.Azaltarak bırakmak.Sigarayı ne zaman azaltsam bir rahatlama olur.Ama ilerleyen günlerde sigara isteğim katlanarak artardı.Azaltarak bırakmak bana göre değil.Ne zaman azaltsam her seferinde daha da çoğaltarak devam ettim.
2.Nikotin sakızı.Sadece bir kere kullanabildim.Sakızı ağzıma attıktan 10 dakika sonra mide bulantısı başladı.15 dakika sonra dayanılmaz bir hal aldı.İstifra etmeye az kalmıştı ki sakızı çıkarıp attım.Bi daha da sakız falan denemedim.
3.Nikotin bandı.3-4 gün kullandım.Sigara içme isteğinde azalma oldu.Hatta içtiğim sigara saman gibi geliyodu ama yine de içmeye devam ediyodum.Bu yöntem de işe yaramadı.
4.Zyban denilen hapı kullandım.İlk 3 gün günde bir tane , 4 ncü günden itibaren günde 2 tane içilecekmiş hap.Başlarda sigara içme isteğinde baya bi azalma oldu.Hatta sigarayı hiç aramıyodum.Ama hapı sabahları içtiğimden akşamları etkisi geçince tekrar sigara içmeye devam ediyodum.4 ncü gün günde 2 tane hap içmeye başladığımda sigaradan nefret eder hale geldim.Yaktığım sigaradan bir iki fırt alıp atmak zorunda kalıyodum.Ama hapın bir yan etkisi vardı.Kulak çınlaması yapıyodu.Etrafımdaki insanlar konuştukça beynimin içinde çanlar çalıyodu.Hapı bırakmak zorunda kaldım.Aslında sigarayı bıraktırmıştı ama yan etkisi de katlanılacak cinsten değildi.Hapı bırakınca sigaraya devam ettim.İşe yaramadı.
Geçenlerde çok sigara içen eniştem bir anda sigarayı bıraktı.1 aydır ağzına koymuyo.Hem de hiç asabiyet falan olmadı.Sanırım psikolojik bir durum.Asabi olurum diye şartlanmamak lazım.Eniştemin bırakması baya bi moral destek oldu.Sanırım bende en güzel yöntemi buldum.Birden bıçak gibi kesip atmak.
hergün bu konu yüzünden babamla tartışıyorum bırak artık şunu diyorum günde 1.5 paket bitiriyor ne yapsam boş dedemin ayağı sigara yüzünden kesildi onda korktu bıraktı ama 1 hafta Bu meleti yapanın Allah cezasını versin
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
bence yok azaltmaktı yok sakızdı haptı bunlar hikaye benim babam birakıcam dedi tak diye kesti içmeyi bir senedirde içmiyor. önemli olan kararlı olmak.
Biz ne tavşanlar gördük... ::gazla::
arkadaşlar 15 yl sigara içtikten sonra (son 3 yıl yaklaşık olarak günde 3 paket biraz sıkıntılı bir dönemdi ) sigarayı bıraktım. şu an sigara kullanmıyorum ve tekrar başlamayıda düşünmüyorum . ama ara sıra canım sigara istemiyormu istiyor fakat hani otobustesindir canın sigara ister ama molaya 1 1,5 saat vardırya . o şekilde değil.
ve sigara azaltılarak bırakılmaz.bırakılamaz. istisnalar hariç. sigarayı 1 anda bırakmalısınız. ve bıraktıktan sonra mumkunse size sigarayı hatırlatıcı aktivitelerden uzak durmalısınız. kolay gelsin hepinize.
bu arada unutmadan sigarayı bırakalı 3-4 yıl falan oldu.
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)