Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Sigarayı Bırakmak

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    24.gün,
    inat di mi içmeyeceğim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    bunu çevremde deneyen kimse olmadı abim hepp sigara bırakılmaz ara verilir diyor.
    bir an önce evlen çocuğun olsun eşin evde içirmez dışarda içmeye başlarsın abim gibi, azalır biraz:D
    yada bizim bir polis arkadaş bıraktı ramazanda , o gün bugundur yiyor, :D
    psikolojisi biraz bozuldu bunun dışında birşey yok.
    irade biraz. ısrar et. yapamasanda her defasında tekrar dene.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    24.gün,
    inat di mi içmeyeceğim.
    sigara bu irade mirade tanımaz...ben sıkı bir dava veya sıkıntı sonrası bir taneden bişey olmaz deyip bu yasağı deleceğine inanıyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sigara bu irade mirade tanımaz...ben sıkı bir dava veya sıkıntı sonrası bir taneden bişey olmaz deyip bu yasağı deleceğine inanıyorum...
    bugün dangalagın birine öfkelendim ki genelde sakin bir adamım.
    yine de yakmadım..
    Demek ki ilerleme var.
    Bugün sevgilerimi Eskişehir 'e gönderiyorum,

Motosikleti
    yine de yakmadım..
    Demek ki ilerleme var.
    bu hayat böyle Savaş Kaptan...

yakın zamanda yağlı yemekleri şekeri vs yavaş yavaş azaltman gerekecek...

sonra birde bakmışsın Marmariste nü tablo çalışmaları yapıyorsun...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bu hayat böyle Savaş Kaptan...

yakın zamanda yağlı yemekleri şekeri vs yavaş yavaş azaltman gerekecek...

sonra birde bakmışsın Marmariste nü tablo çalışmaları yapıyorsun...
    Azalttım be Mete
    Köfteci Recep'e üç aydır ugramadım.Otla,zerzevatla gecirecegim kışı
    Yaza Marmaris'te nü tablo yapmak iyi fikir
    Yaglı boyalar benden modeller senden
    DUr ben gideyim bi 50 mekik çekeyim sen cevap yazarken .

Motosikleti
    hadi canım 50 mekik biraz fazla...

20 yapalım şunu...duyanda bişey sanacak...

bildim bileli fitsin tebrik ediyorum seni...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    hadi canım 50 mekik biraz fazla...

20 yapalım şunu...duyanda bişey sanacak...

bildim bileli fitsin tebrik ediyorum seni...
    30 da kesildim be,hala nefes nefeseyim
    o kadar sigara içtikten sonra böyle oluyor

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    2457 gün oldu ( 1 nisan 2004 den bu yana ) inat dimi ben de içmiycem. Savaş üstada moral olsun. Bir tane bile ağzıma koymadım o günden beri. yine başlarsın diyenleri dikkate almayınız . İşin sırrı sigaraya direnmek değildir , bundan sonra asla ve asla sigara içmeyeceğin fikrini kabullenmektir. Sigara içmemenin yarattığı derin boşluğu doldurmak önemli, kendi yönteminizi geliştirmelisiniz. Zamanla o boşluk kendi kendine dolacak, sifarayı çağrıştıran şeyler ( çay, yemek sonrası alkol vs) artık çağrıştırmamaya başlayacak. Ondan sonrası kolay.

Motosikleti
    30 da kesildim be,hala nefes nefeseyim
    o kadar sigara içtikten sonra böyle oluyor
    ben dedim kesilirsin diye...hesap kitap işi bu...

hemen bakalım ...

cinsiyeti...erkek...

boy...1.78

kilo...68

hımmm evet fazlan var...

Hesaplama Sonuçları

Vücut Yüzey Alanınız: 0.09 metrekare...yuh...

Yağsız Vücut Ağırlığınız: 38.4214 kg
    İdeal Kilonuz: 53 kg
    Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 369530.5 kg / metrekare

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2457 gün oldu ( 1 nisan 2004 den bu yana ) inat dimi ben de içmiycem. Savaş üstada moral olsun. Bir tane bile ağzıma koymadım o günden beri. yine başlarsın diyenleri dikkate almayınız . İşin sırrı sigaraya direnmek değildir , bundan sonra asla ve asla sigara içmeyeceğin fikrini kabullenmektir. Sigara içmemenin yarattığı derin boşluğu doldurmak önemli, kendi yönteminizi geliştirmelisiniz. Zamanla o boşluk kendi kendine dolacak, sifarayı çağrıştıran şeyler ( çay, yemek sonrası alkol vs) artık çağrıştırmamaya başlayacak. Ondan sonrası kolay.
    Çok sagol dostum.
    çay da içiyorum, Kahve de.İçkiyle zaten dargınız uzun suredir..
    Sabah ofise gelince 2 nescafe 10 sigara yaparken şimdi nescafe ile yetiniyorum
    oluyor mu ?,oluyor pek ala

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:23 ----------

ben dedim kesilirsin diye...hesap kitap işi bu...

Hesaplama Sonuçları

Vücut Yüzey Alanınız: 0.09 metrekare...yuh...
    m2 si kaçtan gdiyor manda derisinin?
    Yarın akşam 50 mekik olayını gercekleştirecegim maksat yuzey küçülsün..

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    35yaşına bastığım gün (16 gün sonra :( ) artık asla sigara içmeyeceğime dair uzun zamandır kendimi şartlandırıyorum. Mümkünse her sigarada aklıma geliyor.
    Bakalım ne olucak.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    35yaşına bastığım gün (16 gün sonra :( ) artık asla sigara içmeyeceğime dair uzun zamandır kendimi şartlandırıyorum. Mümkünse her sigarada aklıma geliyor.
    Bakalım ne olucak.
    bence daha erken birak.
    35 yaşı hepimiz yolun yarısı kabul etsek de 35 yaş şiirini yazan Cahit Sıtkı bey 45
    de hakkın rahmetine kavuşmuş.

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakalım ne olucak.
    biraz konu dışı gibi olacak ama rs50 (tam hatırlayamadım adını, böyle bir şeydi galiba) gibi bir makinayla garipçe tarafına giden sen değil miydin abi?

25 falan gösteriyordun ya da konuyu gördüğüm gün alıcılarımın ayarı bozuktu.
    maşallah diyeyim...

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı jam session adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraz konu dışı gibi olacak ama rs50 (tam hatırlayamadım adını, böyle bir şeydi galiba) gibi bir makinayla garipçe tarafına giden sen değil miydin abi?

25 falan gösteriyordun ya da konuyu gördüğüm gün alıcılarımın ayarı bozuktu.
    maşallah diyeyim...
    Hafıza süper. Evet o benim .. Spor yapmanın (en azından bir zamanlar ) faydaları... Bu nedenle şimdi öyle farkındayımki sigaranın bana verdiği zararın.:(
    Yukarıda abiler 50 mekikten bahsetmiş bir zamanlar 100 barfiksi 3 setle 250 ye tamamlardım (mekik te bir saat kadar dı saymaya üşenirdim)
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...-gezi-cik.html
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı oFLuAlper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aramızda sigarayı uzun yıllar içipte bırakanlar varmı? varsa ne gibi taktikler kullanmışlar? ne yapmak gerekiyor tedavi görerek bırakma şansı varmı? bu konuda şiddetle yardım istiyorum arkadaşlar!!!!

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    Arkadaşım yaklaşık 23 sene içtim o zıkkımı. son 5 yıldır günde 3 paket. artık içmek değil yemek gibi bişeydi. tatilde gece 22 civarı sigaram bitti , kaldığım sitenin marketinde içtiğim marka kalmamış , arabaya atlayıp 300m aşşağıdaki köye gittim 2 bakkal var 2 sindede benim sigaradan kalmamış. yaklaşık 7-8km uzaklıktaki turgutreis e gidip oradan aldım 1 karton +1 paket sigara. ilk sigarayı yakarken kendime küfretmeye başladım " sen bukadarmı acizsin "diyerek. eve geldiğimde eşime ankaraya dönüşte sigarayı bırakıyorum dedim. ankara dönüşünde kalan yarım paket sigarayı bitirene kadar içip yattım. o tarihten beridir ağzıma koymadım. 2009 un haziran sonuna doğruydu, yaklaşık 1.5 yıl olmuş.

sigara sadece alışkanlık değil aynı zamanda bir yaşam biçimidir. sigara içmemeye başlamak aynı zamanda yaşam biçiminizi değiştirmek olacaktır. buna psikolojik olarak hazırlanın. kendinize şu tarihten itibaren içmeyeceğim diye bir tarih belirleyip o tarihe şartlanın.

yeniden içmek için pekçok sebep çıkacak ortaya. bunlara göğüs germeniz gerekecek. kesinlikle 1 fırtta olsa içmeyin , hatta elinize bile almayın.

günde 1 paket üzeri sigara içenler yaklaşık 2 saat kadar bir zamanı sadece sigara içmek için harcamaktadır. sigara içmeyi bırakmakla günde 2 saate yakın bir boş zamanınız olacak. bu zamanı mutlaka zevk alacağınız uğraşlarla doldurun.

unutmayın ki hobileriniz için ( içtiğiniz sigaranın marka ve miktarına bağlı olarak) yeni bir kaynağınız olacak. buda ortalama ayda 300tl civarında bir para. gerektiğinde o parayı yerde bulmuş gibi, piyangodan çıkmış gibi kendiniz için harcamakta tereddüt etmeyin, kendinizi ödüllendirin.

zaman zaman sigara ile ilgili krizler yaşayabilirsiniz, bu durumlarda soğuk su içmek, havuç gibi, salatalık gibi kalorisi düşük sebzeler yemek bu istağinizi azaltacaktır. baş edemiyorsanız hemen bulunduğun ortamdan ayrılıp yürüyüşe çıkın yada motorunuza atlayıp biraz dolaşın.

15 gün içinde krizlerin miktarı ve şiddeti azalacaktır.

ilk günden itibaren yaşam kalitenizde ve vucudunuzda birtakım değişiklikler olmaya başlayacak. işin keyfini çıkarın. örneğin sabahları ağzınız leş gibi uyanmayacaksınız. koku alma duyunuzun ve tad alma duyunuzun bu kadar gelişmiş olduğuna şaşıracaksınız. her zaman yediğiniz yemeklerde eksik yada fazla olan tatları fark edeceksiniz. yürürken yada merdiven çıkmak gibi aktivitelerde daha az yorulduğunuzu nefesinizin kesilmediğini görmeye başlayacaksınız. çocuğunuz size daha bi sıkı sarılacak çünki artık pis kokmuyor olacaksınız. bu tür örnekleri uzatabiliriz. ama gereği yok. öncelikle sigara içmemeye karar verin sonraki gelişmelerden yaşayarak zevk alın. sıkıştığınız yerde su ve yürüyüşü ihmal etmeyin bu aynı zamanda kilo alımınında önüne geçecektir.

umarım sigarasız yaşamı düşünen arkadaşlarıma yardımcı olabilmişimdir. konu hakkındaki tüm tecrübelerimi seve seve paylaşırım. yeterki siz sigara içmek istemiyorum artık diyebilin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:52 ----------

yine de yakmadım..
    Demek ki ilerleme var.
    Bugün sevgilerimi Eskişehir 'e gönderiyorum,
    üstad sizi kutluyorum . sakın olaki yakmasanız bile ağzınıza dokundurmayın zıkkımı. siz dik durdukça o istek geri çekilecek. kilo için salatalık - havuç türü sebzeleri tüketin bişeyler yemek isterseniz. bol su için ve yürüyüş yapın. hepsi bir araya geldiğinde zaten sigara içme dürtüsüde azalacak.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Merhabalar. Tam 18 sene sigara içtim. Son yıllar günde 3 paket civarı idi. Neredeyse sigarasız yaşayamıyordum. Gecenin bir yarısı sigaram bitince çöpleri açıp uzun uzun söndürdüğüm sigaraları bulup onları içiyordum. Gerçekten zavallı bir durumdu. Sonra sigarayı bırakmaya karar verdim. Tam 1 ay internette dolaşıp kendime nasıl bırakacağıma dair metodlar bulmaya çalıştım. Sonra bir kitap okudum ismini şimdi hatırlayamadığım. Adam günde 5 paket civarı sigara içiyor ve karısı adamı boşanmakla tehdit ediyor. İşte bu adamın sigarayı bırakma maceralarını anlattığı bir kitap. Hakikaten çok etkileyici idi. Ben kendimi bulmuştum kitapta çünkü ağır bir tiryakiydim ve resmen bağımlıydım. O kitaptan öğrendiğim çok faydalı bir bilgi vardı. O da sigaranın irade gücü ile BIRAKILAMAYACAĞI idi. Eğer siz sigarasız bir hayata inanmıyor ve onunla olan ilişkinizi kesmeye cesaret edemiyorsanız nasıl bir irade gücünüz olursa olsun ister 1 ay ister 1 yıl ister 30 yıl sonra tekrar başlayabilirsiniz. Ben de bu düşünce ile kendimi hazırladım. Sigarayı hiç azaltmadım. Yardım olsun diye bir hastanenin sigarayı bıraktırma birimine gittim. Oradaki ciddiyetsiz ve aptalca ortamı görünce sinirlenip o gün sigarayı bıraktım. Belki de hastanenin tekniği buydu

O günden bu yana-ki 5 seneyi geçti- elime bırakın sigarayı kibrit veya çakmak bile almadım. Eşimde beni görünce bıraktı. 1 km bile koşamazdım. 2 defa yarı maraton koştum sigarayı bıraktıktan sonra. Sigara hakikaten insanın hayatında o kadar çok yer tutuyor ki bıraktıktan sonra yerine bir şey koymalısınız. Ben sporu koydum. İyiki de öyle yapmışım. Kaderine razı, mistik, dumanlı şark zihniyetli hayat tarzım bile değişti . Unutmayın sigarayı bırakmak başka bir hayat tarzı seçmektir ve bence bir insanın en büyük kararlarından birisidir.

Birde haftada en az 2 kere işe geç kalıyordum sabahları kalkamadığım için. 5 senedir birkez bile geç kalmadım. Bir kötü yanı sigarayı bırakmanın insanın sabahları çok erken kalkması ve kendini çok iyi hissetmesi

Son olarak şunu da söyleyeyim. En korktuğum şey alkol alırken ne yapacağımdı. Çünkü aklımda bu ikiliyi ayrılmaz bir şey gibi görüyordum. Oysa o bira denen şeyin de bir tadı varmış yahu. Yıllardır öyle içmişiz tadını bilmeden

Daha sonra kitabı anne babama verdim okusunlar diye. Salonda büfenin üzerine koydular tamam oğlum okuyacaz diyerek. Tam 3 ay sonra tekrar gittiğimde kitap büfenin üzerinde koydukları yerde duruyordu. Kendilerini sigarayı bırakmaya teşvik eder korkusundan okumamışlar. Okumayı bırakın dokunmamışlar bile. Bir nevi kölelik işte. Beyaz silindirik bir kağıt parçasının içindeki kurutulmuş bitkiye olan kölelik. Böyle düşününce çok aptalca geliyor değil mi ?

Bırakan arkadaşlar sakın bir fırt bile içmeyin. Bugün bir fırt yarın bir paket demektir unutmayın.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Aynı senin gibi 100 metre bile koşamazken. 2 defa 15 km koşusu , 1 kere de haliç yarı maratonunu koştum . Halen yaz kış haftada 20 km koşarım. Sabahları sürekli yorgunluğum geçti, 5 yıldır kalkmak için saat kurmuyorum.

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Zyban diye bir ilaç var, çok övüyorlar, direkt yardımcı diye.. Ama önce sigarayı bırakmayı düşünmek lazım, hala keyif için içiyorum ve bir an bile bırakmak aklıma gelmiyor, gerçi 23 yaşında sigaraya başlamanın etkisimidir nedir. İnsan bir kez bile bırakamyı düşünmez mi ya :(

İnternettede şöyle bir bilgi var:

Bünün bunlar, yani nikotin ikame (replasman) araçları, bupropion (ZYBAN), davranış terapisi, birlikte ve koordinasyon içinde kullanıldığında başarma ihtimali artıyor.

Kendi kendine bırakmaya çalışanlarda başarı oranı %10 civarında. Nikotin takviyeleri bunu %15- 20 arasına yükseltiyor. Bupropion (ZYBAN) %20'nin üzerine taşıyor. Davranış terapisinin %30 lara varan bir etkisi var. Bunlar birlikte ve programlı şekilde uygulandığında başarı %70'in üzerine çıkıyor.
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    3.gün
    herşey sisli, kafam güzel.
    ne baktın birader?
    başka konu yok mu okuyacak?
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)