Ben 12 Ocak 2010’da İSTANBUL Mecidiyeköy’de bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’nde (SİGARAYLA SAVAŞANLAR) ( www.sigaraylasavasanlar.com.tr ) sigarayı bıraktım. Sigarayla Savaşanlar’a gitmeden önce en az bir ay pek çok sigara bıraktırma merkezi ile görüştüm. Bazı merkezleri ziyaret ettim. Pek çok yerde yaptıkları uygulamanın ne olduğunu bile bilmeyen sekreterler bilgi verdi ve yeterince tatmin olmadım. Bu sigara bıraktırma merkezlerinin tamamında sigarayı bıraktıran kişi doktor ünvanı taşımıyordu.
Neyse 7 Ocak 2010’da Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’nin Mecidiyeköy’ deki sigara bıraktırma merkezine gittim.Danışman Fatma hanım ile görüştüm.
Öncelikle uygulamanın bir doktor tarafından yapıldığını öğrendim. Fransa’dan ithal edilmiş özel bir cihazla akupunktur temelli bir uygulamayla ilk gün sigarayı bırakacağımı ve 3 günlük bir seansa gireceğimi anlattı.Kişinin kararlı olması durumunda, kendilerinden alınan yardımla %100’e yakın sigarayı bırakacağımı söyledi.
12 Ocak günü son sigaramı içtikten sonra seanslara girdim. Dr.Zafer ÖZOK’un sigaranın zararlarını anlatmadan, sigara alışkanlığı ile ilgili verdiği tüm bilgiler, yaptığı telkinler ve kızıl ötesi ışık cihazıyla kulaklarımda, alnımda,ellerimde yapmış olduğu uygulamayla ilk andan itibaren rahatladığımı hissettim.
Söylendiği gibi ilk günden itibaren sigarayı bıraktım. Tam iki buçuk aydır sigaradan uzak duruyorum. Arada sırada hatırlasam da, 20 senelik dosttan(yalancı dost) ayrıldım.
Sigarayı bırakmak isteyip,bırakamayanlar… Sigarayı bırakmak için ilk arayacağınız yer Türkiye Sigarayla Savaş Derneğinin Mecidiyeköy’deki sigara bıraktırma merkezi olmalı.
Telefon numaraları çok kolay: 0212 212 50 60
Web siteleri: www.sigara.info
www.sigaraylasavasanlar.com.tr
www.ssder.org.tr
Ahmet Yılmaztürk