Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ülkemizdeki Micir Problemi (Cok Önemli!!!)

REKLAM ALANI
    ancakanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sayin Arkadaslar, Ülkemizde yol yapiminda ve tamirinde cok miktarda yollara Micir atiliyor. Bu micir denilen sey yuvarlak irice taslar. Cok kayganlar ve sanki Misketlerin üzerinde yürüyormussunuz gibi yerle olan temasinizi sifira düsürüyorlar, bunun neticesinde dengenizi kaybedip düsüyorsunuz. :-(

Kendimde bir cok defa bu Micir denilen bela yüzünden motordan düstüm ve hayati tehlike atlattim. Birakin Motorlari dört ve daha fazla tekeri olan Araclar dahi bu tehlikeye maruz. :-(

Asagida sadece bu gün yayinlanan 2 Micir Haberini aynen veriyorum. Bence artik resmilesmiz bir Kulüp olarak bu yönde yetkililerin dikkatini cekmeli ve gelecekte bu tür bir tehlikeyi önlemeli.

Haber 1 Nethaber.com dan

Mıcırlı yola bir kurban daha. Balıkesir'de motosikletiyle mıcırlı yola giren genç, doğum gününe 2 gün kala can verdi.
    (17 Ağustos 2005 Çarşamba)

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde babasının motosikletiyle gezmeye çıkan genç, tekerleklerini mıcıra kaptırdığı motosikletin devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi. Doğum gününe iki gün kala can veren İzmir Bostanlı Cihat Kora Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Cihan Yorgun'un ölümü büyük üzüntü yarattı.

Altınova'nın tanınmış ailelerinden Cemal Yorgun ve Saadet Yorgun çiftinin oğulları Cihan Yorgun, dün akşam babasının motosikletini alarak gezmeye çıktı. Cihan Yorgun, yönetimindeki motosikletle Altınova Sahil Yolu'nda yol alırken tekerleğini mıcıra kaptırdı.

Savrularak devrilen motosikletten düşen Cihan Yorgun ağır yaralandı. 112 Acil Servis ambulansıyla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenen Cihan Yorgun'un olay yerinde yaşamını yitirdiği anlaşıldı. 18 Ağustos günü doğum gününü kutlamaya hazırlanan Cihan'ın ölümü ailesini, yakınlarını ve arkadaşlarını üzüntüye boğdu.

İzmir Bostanlı'daki Cihat Kora Anadolu Lisesi'nin başarılı öğrencilerinden Cihan Yorgun'un cenazesi Altınova Merkez Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Altınova Kabristanı'nda toprağa verildi. Altınova İskele Jandarma Karakol Komutanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber 2 Nethaber.com dan

İzmir'de OKS'de yüksek puan alıp lise hayalleri kuran Özel Türk Koleji öğrencisi 14 yaşındaki Cansın Filiz, ailesiyle Antalya'ya tatile giderken yola dökülen mucurun neden olduğu kazada, otomobilden fırlayarak hayatını kaybetti.
    (17 Ağustos 2005 Çarşamba)

Arkadaşlarının okul yıllığında güzelliğine övgüler yağdırdığı Cansın Filiz, gözyaşlarıyla toprağa verilirken, kazadan yaralı kurtulan baba Haluk Filiz, hukuk savaşı başlatmaya hazırlanıyor.

Kaza, geçen Cuma günü Denizli'nin Serinhisar İlçesi yakınlarında meydana geldi. OKS'de 365 puan alan ve arkadaşlarının da tercih ettiği İzmir'deki Atatürk Anadolu Lisesi'ne gitme hayalleri kuran Cansın Filiz, Merkez Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan babası yaşındaki Haluk Filiz ve annesi 48 yaşındaki Jale Filiz'le Antalya'ya tatile gitmek için yola çıktı. İfadesine göre Haluk Filiz, gece saat 01.30 sıralarında yapımı yeni tamamlanan mucurla kaplı yolda giderken karşıdan gelen kamyonun önündeki aracı solladığını görünce frene basıp direksiyonu kırınca mucur yüzünden kontrolden çıkan 35 DH 828 plakalı otomobil yolda geri dönüp takla atarak kanala düştü. Otomobilin arka koltuğunda uyurken camdan fırlayıp otomobilin altında kalan Cansın Filiz, kaza yerinde hayatını kaybetti.

Kazadan yaralı kurtulan baba Haluk Filiz'le anne Jale Filiz ise Serinhiner Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden Cansın Filiz de, dün sevenlerinin ve arkadaşlarının gözyaşları arasında Urla Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

HESAP SORULMALI

Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilerek İzmir'deki evlerine getirilen Haluk Filiz ve eşi Jale Filiz, biricik kızlarını kaybetmenin acısıyla başbaşa kaldı. Kızlarına okul öncesinde moral kazandırmak için tatil hayalleri kurduklarını söyleyen baba Haluk Filiz, �Bizim yüreğimize de evlat acısı düştü. Gece yarısı yolda giderken yolda mucur olduğuna dair ne bir işaret levhası, ne de bir hız göstergesi yoktu. Yolun mucurlu olduğunu gördüğüm için yavaş ilerliyordum. Bu sırada önündeki aracı sollamaya çalışan kamyonun kayarak üzerimize geldiğini görünce, geldiğim yöne dönüp kurtulmaya çalıştım. Bu sırada yolun kenarına yaklaşırken mucurdan durmayan otomobil kayıp kanala düştü. Kızımı orada kaybettim. Düşünmeden yol yapıyorlar. Kendi evlatlarını aynı kazalarda kaybetseler eminim ne kadar büyük acı yaşadığımı anlayacaklardır. Kızım için hukuk mücadelesi başlatacağım'' dedi. Gözyaşları dinmeyen anne Jale Filiz ise, �Sorumsuzluklarıyla kızımın hayallerini aldılar. Onun gülen yüzünü soldurdular. Yaşadığım yürek acısının hesabını soracağım'' dedi.

ARKADAŞLARININ DÜNYA GÜZELİYDİ

Bu yıl Özel Türk Koleji'ni bitiren Cansın Filiz için okul yıllığına yazan arkadaşlarının ortak görüşü ise Cansın'ın güzelliği oldu. Arkadaşlarından Nesligül Bakış �Seni güzelliğinde tanıdık. Hep mutlu ve sevecendin. İyiliklerinde etkiledin bizi'' yazarken, başka bir sınıf arkadaşı da �Canım arkadaşım, Güzelliğinle herkesi büyüledin. Kız-erkek ayırt etmeden arkadaşlarına önem verdin. Senin gibisini bulmak çok zor'' diye

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

dostum yollara mucur döküp bakım yaptığını sanan TCK sadece kendini kandırıyor.. Mucur dediğin bi taş.. Dediğin gibi bilye gibi bişey.. Bunu ancak asfaltla karıştırıp serersen bi işe yarar ama neden böle yapıp can almaya devam ediyolar anlamıyorum.. Ben olsam tazminat davası açardım... TCK aleyhine

just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Ülkemizde olan bir cok eksiklikler yüzünden çoğu insanımızı bu tarz dikkatsizliker sonucunda kaybetmekteyiz bunun için yollardan önce. Bizim devletimizin düzelmesi gerekiyor. Kayıtlara gecmeyen bu tür bir cok kazalar olmaktadır. Buda devamlı haber konusu olan Ülkemizin yollarının ne denli düzensiz oldugunu gözler önune sermektedir. Bu üzücü haberin içindeki gercekler malesef ülkemizde yaşanmaktadır.
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    motor kullanmıyoruz savaşa çıkıyoruz sanki yollarda
    ERASER WİLL COME BACK

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    ancakanca, verdiğin bu uyarıcı haber/yazı için teşekkurler.sağolasın .umarım yetkılılerde okurda ....
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

BURNER_18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR ?00 RR yada F olaCak İşallAh
    yaw okusa ne olur yarın yıne yaollar mıcır dokerler bu ulkede insan hayatına deger verılmıyor

alptoker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 125
    Onların nesine gerek, sebepleri
    1. Işıklarda durmuyolar
    2. Trafik cezası yazılmıyor
    3. Geçtikleri yerler asfalt ve bindikleri teknoloji üssü mercedesler
    4.Uzun yol nelerine uçakla giderler heryere
    5. Aileleri hatta sülaleri bu imkanlardan yararlanır.

Dolayısıyla onlar gerek duymazlar böyle iyi şeyler yapmaya. Benim gibi trafik kurallarının hepsine uyan biri bile kaza yapıyordum. Araba ile 40 la giderken kavşağa 40 metre kala frene bastım, araç kızaklanmaya başladı ve hızlandı, ani şekilde frenden çektim ve motor freni ile zar zor durdum. Acemi bir şöför panikleyip kavşağa o hızla girip ölebilirdi.

Bu ülkede orta halli vatandaş olacağına, git zengin birinin evde beslediği hayvan ol. Her zaman her yerde daha fazla itibar görüyosun.
    In the long-run we are all dead
    CBR 125R Kırmızı/Siyah

Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    araba ile tatil dönüşünde mıcırlı yolda seyretmek zorunda kaldım. Taşlardan ön cam nerdeyse iniyordu. Sol arka kapıda taş boyayı indirmiş. Kaporta ortaya çıkmış. Ben yine ucuz atlattım heralde ama niye demeden de geçemiyor insan. Biz bunları çekmek zorunda mıyız?

Böyle haberleri duydukça vallahi içim bir tuhaf oluyor, ülkemizde maalesef çok ufak şeylerden çok büyük şeyler oluyor dediğiniz gibi. 14 yıl Almanya'da, 1 yıl Fransa'da yaşadım; o ülkelerde de bazen oranın yetkili makamları mıcır döküyorlar bırakıyorlar fakat, ya yolu başka bir yoldan tali ediyorlar veya öyle bir imkan yoksa taa 50 - 100 metre önceden şöförlerin yavaşlaması gerektiği konusundan uyaran tabelalar göze batıyor yollarda ve mıcır tabi ki minimum seviye de araçlar geçeceği için. Bu sebepten dolayı insanlarda eğer durum gerektiriyorsa ona göre daha tedbirli bir şekilde araçlarını kullanıyorlar. Bizde Türkiye'de ise bir inşaat'a yaklaşırken son 10 mt. (bazen son 10 cm) öncesinde dikkat etmemiz gerektiği yönünde bizi uyaran bir tabela ile karşılaşyoruz (bazen de hiç karşılaşmıyoruz), sonuç ölümcül olabiliyor.
    Böyle haberleri okudukçada bazen acaba Motosiklet sevdasından vazgeçsek mi ? Uzun yolda araba ile gitmesek mi ? Gibi sorular ortaya çıkıyor. Buna karşın Avrupa'da yaşayan bir kişi rahatlıkla İngiltere Londra'daki evinden, Almanya'daki Garmisch-Partenkirchen'e BMW motosiklet festivaline gönül rahatlığı ile gidebiliyor. Neyse yine çok sinirlendim galiba ve fazla yazdım, kısacası bu güzel ülkede, güzel insanlarım bazen kendi tedbirsizliklerinden bazen de bu durumlardan dolayı güzel ülkemizin yetkili makamlarından dolayı ölebiliyor.
    Yaptıkları işin doğruluğuna inanan insanlar, çalışmalarının denetlenmesinden, karşı fikirler ortaya atılmasından ve tercihleri üzerinde münakaşa yapmaktan zevk alırlar.
    [I]- Mustafa Kemal ATATÜRK[/I]

ancakanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu Konu unutulmamasi gereken önemli ve ciddi bir Konu. Bence TR deki bütün Motorsiklet ve Otomobil Kulupleri birlesip yetkililerin dikkatini cekmesi gerek, aksi halde bu durumun degismesi zor

Burda Organizasyon isinde tecrübesi ve bilgisi olan kisilerin hatta Internet sitelerinin arasinda irtibat kurmak amaciyla Moderatörlere kadar görev düsüyor. Eminim bir hafta sonu yapilabilecek bir Protesto bazi zihinlerin degismesine yetecektir.
    [B]Yollar Bizim Gerisi Sizin olsun...[/B]
    [B]FreeBikers-TR.de[/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler