walla sana da geçmiş olsun kardeş.insanın içine evlat acısı gibi oturuo ben bi ufak devirip bu akşamı kurtardım.ama daha önümde çok zaman var bakalım nasıl geçicek zaman sende yanmışsın si_bemol kardeş be.
walla sana da geçmiş olsun kardeş.insanın içine evlat acısı gibi oturuo ben bi ufak devirip bu akşamı kurtardım.ama daha önümde çok zaman var bakalım nasıl geçicek zaman sende yanmışsın si_bemol kardeş be.
kadın milletinden çekmemiş bi erkek varmıdır acaba çok merak ediyorum.doğanın kanunu bu çekersin kadınlardan.onlar dunyaya bunun için geldi herhalde.
üzüntünde tabi ki haklısın her erkek yaşamıstır boyle seylerı ama zaman herseyın ilacıdır,onemlı olan güçlü olmak herşeye göğüs germek. bişeylerle uğras hobiler edin kendine,oyalanmak için kafanı değıtmak için boyle seyler yapmak en iyisi,yannız kaldıkça kafayı yersin kafanı dağıt farklı ortamlar,farklı şeyler. gerisini zaman bırak.
aklına kız arkadaşının sevmediğin yönlerini getir ve soğutmaya bak kendini ondan
ERASER WİLL COME BACK
abi ben onu hala çok seviyorum ki ne kadar soğumak istesem de zor...hemde çok zor.ya abi ben böle bi darbe yemedim ya bak işte yinr depreşti bütün herşey
Michael herkesin imrendigi biriydi.
Her zaman neseliydi ve çevresine hep olumlu seyler söylerdi.
Birisi ona nasil oldugunu sordugunda:
'Daha iyi olamazdim' diye yanitlardi.
Dogal bir motivatördü.
Eger çalisanlardan birisi isyerinde kötü bir gün geçirmisse,
Michael, ona, durumun olumlu taraflarinabakmasini
söylerdi.Michael'in bu tarzi beni çok meraklandirdi, ve bir gün
Michael'a gidip sordum;
Anlamiyorum! Her zaman nasil bu kadar pozitif biri olabiliyorsun?
Bunu nasil yapiyorsun?
Michael yanitladi:
'Her sabah kalktigimda kendime diyorum ki:
'Bu gün iki seçenegin var: Ya iyi bir ruh halinde olabilirsin ya da
kötü bir ruh halinde, seçimini yap.
Ben de iyi bir ruh halinde olmayi tercih ediyorum.
Kötü bir sey oldugunda, ya kendimi kurban olarak görebilirim ya da
bu durumdan bir sey ögrenebilirim.
Ben de bir sey ögrenmeyi tercih ediyorum.
Ne zaman birisi bana derdini anlatsa, onu sadece dinleyebilir, ya da
hayatin olumlu taraflarini gösterebilirim.
Ben de ikincisini tercih ediyorum.
Itiraz ettim:
Hayir bu kadar da basit degil'.
'Evet bu kadar basit', Michael yanitladi ve devam etti:
'Yasam seçeneklerden ibarettir.
Gereksiz ayrintilari bir kenara biraktiginda her durumun bir seçenek
oldugunu görürsün.
Olaylara nasil tepki verecegini sen seçersin. Insanlarin senin ruh
halini nasil etkileyecegini kendin seçersin.
Nasil bir ruh hali içinde olacagini kendin seçersin.
Hayatini nasil yasayacagin da senin seçimine baglidir'.
Michael'in söyledikleri üzerinde uzun uzun düsündüm.
Bir süre sonra kendi isime baslamak için isyerinden ayrildim.
Birbirimizle temasi kaybettik, fakat hayat hakkinda bir seçim
yapacagim sirada sik sik onu ve hayata bakis seklini düsündüm.
Bir kaç yil sonra, Michael'in ciddi bir is kazasi geçirdigini
duydum.
18 saatlik bir ameliyat ve yogun bakimdan sonra, Michael sirtina
yerlestirilmis demir çubuklarla hastaneden taburcu edilmisti.
Kazadan 6 ay sonra Michael'i gördüm.
Kendini nasil hissettigini sordugumda, 'daha iyi olamazdim, yara
izlerimi görmek ister miydin?' diye sakayla karisik yanitladi.
Teklifini reddettim, ama kaza esnasinda beyninden neler geçtigini
kendisine sordum.
Michael yanitladi 'Ilk aklima gelen sey yeni dogacak kizimin sagligi
oldU.
Yerde yatarken iki seçenegim oldugunu düsündüm.
Ya yasayacaktim, ya da ölecek.
Ben yasamayi tercih ettim'.
'Korkmadin mi? Bilincini kaybetmedin mi?' diye sordum.
Michael yanitladi: 'ilkyardim görevlileri bana sürekli düzelecegimi
söylediler.
Fakat hastaneye getirildigimde, doktorlarin hemsirelerin
yüzlerindeki ifadeyi görünce gerçekten korktum.Gözleri adeta benim
öldügümü haykiriyordu.
O anda bir seyler yapmam gerektigini anladim'.
'Ne yaptin?' diye sordum.
Michael yanitladi: 'Iri cüsseli bir bayan hemsire bana sürekli
sorular soruyordu.
Benim herhangi bir seye karsi alerjik olup olmadigi mi sordu. 'Evet,
yerçekimine karsi alerjim var' diye bagirdim.
Gülüsmeleri üzerine onlara dedim ki; ben yasamayi seçiyorum.
Beni ölü biri gibi degil canli birisi gibi ameliyat edin!'.
Michael hem doktorlarinin yetenegi, hem de inanilmaz tavri sayesinde
yasamayi basardi.
Her gün hayati dolu dolu yasamak için seçme hakkimiz oldugunu ondan
ögrendim.
Yasama olan tavir ve bakis açimiz her seydir.
'Bu nedenle yarin için üzülmeyin, birakin yarin kendisi için
üzülsün.
Her geçen günün kendine yetecek kadar derdi vardir'.
Kaldi ki, bugün, dün kaygilandiginiz yarindir.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
::pembe:: ::pembe:: ::pembe::
@alestevardiya elina sağlık güzel bir yazı bizimle paylaştığın için sağol
ERASER WİLL COME BACK
alestevardiya, hö? ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
Allah hepimize değiştirilebilecek şeyleri değiştirme gücünü ve kudretini,değiştirilemeyecek şeyleri olduğu gibi kabul edebilme olgunluğunu ve her ikisi arasındaki farkı anlayacak bilgeliği nasip etsin.
- Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
- Kullanıcıların özellikle forumdaki yazışmalarda olabildiğince düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Tamamı büyük harften oluşan, noktalama işaretlerine yer verilmemiş veya haddinden fazla seviyesiz bir tarzda yazılmış iletilerin zor anlaşıldığı ve anlaşılsa bile dikkate alınmadığı bilinmelidir. Bu tür hatalar ihtiva eden ileti veya başlıklar kaldırılabilir ve bu tür davranışları sergileyen üyelere ceza verilebilir...
- Kullanıcılar forum sayfalarına yazmış oldukları mesajlarını düzenleme yetkisine sahiptir. Lütfen yazmış olduğunuz mesajın sağ üst köşesinde göreceğiniz değiştir ikonuna tıklayarak mesajınızı düzenleyin...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... info@motosiklet.net
+****************************************+
PRUVANIZ NETE,DENİZLERİNİZ SAKİN,
MOTOSİKLET HAYALLERİNİZ GERÇEK OLSUN! 34 HVD 12 SİYAH İNCİ
selam arkadaşlar.hepinize çok teşekkür ederim. dün akşam msn de görüştüğüm daha ismini bile bilmediğim kardeşlerime de ayrıca bi teşekkürü borç bilirim. üzerimdeki o bunaltı,o yorgunluk... biraz aktı gitti;sizlerin sayesinde.ama az önce dükkana gelirken bişeyi anladım!ben 9 aydır hiç abartısız sürekli bi koşuşturmacanın içindeyim.ne hafta sonum,ne öğle tatilim,ne bi lüxüm...var.inanaırmısınız ki 9 ay önce dinlediğim müzikleri şu an bile değiştirmemiş bi vaziyette açıp kapatıyorum.her gün ve gece aynı yoldan geçiyorum,aynı kapıyı açıyorum,aynı koltukta oturuyorum,aynı bardaktan çay içiyorum...vs. vs.yani anlıyacağınız hayatım;ben farkında olmadan elimin altından kayıp gidiyor.henüz yeni farkettim.inanırmısınız;evden çıkmadan önce şarkılar söyleyip oynayan ben yolun yarısına gelince içimde bi sıkıntı hissettim;yine üzüntülerim aklıma geldi.umarım şu andan itibaren hayatımda bişeyleri değiştirerek bu bunalımı da atlatırım.hepinizi saygıyla selamlıyorum,ayrı ayrı teşekkür ediyorum
shadow-vt adlı üyeden alıntı
Çok Doğru Dostum
Volkanyaldiz.com
Mantık insanı ve motor sadece araç.
Kardeş mutlu olmaya bak sana tavsiyem pek fazla takma yeni birisini bulursun kendine bak bana sor ben kıza deli gii aşığım bugün bütün gün yağmur altında onu düşündüm ama o beni sevmiyor aklına 1 dk bile durdurmaz beni anlıyor musun kardeş en azından sen bişiler yaşamışın ben hiç bir şey yaşamadım emin ol senden o konuda daha kötü durumdayım ama ne yapıyım kader kısmet işi boşver kardeş 3 günlük dünyada ne moral bozucan
crazy_devil; Unutma seni öldürmeyen her şey seni güçlendirir. Bütün bunları yaşadın ve bize yazabildiğine göre de ölmedin. O zaman artık daha güçlüsün....
Kendini hiç bir şey için üzme.
Ha şöyle crazy_devil. dün akşam endişelendirdin bizi. bu arada ismsns bilmediğim demişin. ben mert.crazy_devil adlı üyeden alıntı
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
kusura bakma mert kardeş ve diğerleri.(biri cenk baba,biri mert,diğerlernin inan bilmiom ama öğreniriz.saolun arkadaşlar.ama şu an sevgilim çok pişman.ben ne yaptım diyor telefonda.ne yaptığını anlamakta zorluk çekio keşlke bana bunları yaşatmadan önce ii bi düşünseydi de bu kadar insanı da üzmemiş olsaydım.ama bunda da bi keramet vardır sanırım.allah sabrımı deniyor sanki.çevremdeki tüm arkadaşlar bile gelişen olayların ne kadar hızlı olduğunu farkediolar ya.ben 19-20yim ama 60 yaşındayım sanki herkese çok teşekkürler kardeşlerim
crazy devil biraz olsun düzeldiğine çok sevindim. Bende bu günlerde güçlü olmaya çalışıyorum. dedikleri gibi her zorluğun altından güçlenerek çıkıyorsun. evden çıltığında şarkı söylüyorum demişsinya devam et susmadan aynı yoldan geçiyosan her gün değişen şeyleri bulmaya çalış mesela küçük şeyler de mutlu ediyo insanı! Allah daha beterlerinden saklasın inşallah..
crazy_devil adlı üyeden alıntısana dedik değilmi konuşun arada yanlış anlama olabilir diyeee bizi dinleyennn kimmmm hadi geçmiş olsun birdaha sakın erken kararlar vermeden önce biraz zaman tanı olurmushadow-vt adlı üyeden alıntı
Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!
yaw shadow-vt baba haklı konuşuon da;ne kadar konuşulsa da ben bunları haketmediğimi düşünüyorum.yani ortada yanlış anlaşılcak bi durum yok.onun bana karşı tavırları ne ise;bana verdiği değer,sevgi,olgunluk... da odur diye düşünüyorum.yani beni gerçekten düşünüo olsa benim 1,5 aydır burada ne halde olduğumu anlar ve biraz destek olurdu.ve parantez açarak şunu da söylemek istiyorum;geçen yaz da o şehir dışındaydı ve dönünce burnuma biraz pis kokular gelmişti ama yanılabileceğimi düşünmüştüm;ve bu yazın gelmesini bekledim;ancak geçen süre zarfında da ona iyice tutuldum;onun da beni çok sevdiğinden adım gibi emindim.ancak ne oluyorsa hep bu tatil mevzusundan sonra oluyor.siz benden tecrübelisiniz.daha iyi bilirsiniz yaz tatillerinde neler olup bittiğini.herkese teşekkür ederim.
Selam crazy devil, seninle konuşan arkadaşlardan biraz bilgi aldım.İyi düşün akıllı karaklar ver,Daha yaşında çok gençmiş zaten.Hayat acımasız.Bunlara karşı ayakta durmayı öğrenmen lazım.İlk probleminde pes etme hemen.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)