Öğretmenlerimiz ve öğretmen adaylarımız burada buluşalım ;)
Reklamlar
-
19 Temmuz 2007, 13:14
Ya Aytaç abla, valla bak seni burda görünce çok mutlu oluyorum..
Ben Öğretmen Lisesi'ni öğretmen olayım diye seçmedim yalnız..
Burdur'da eğitim olanakları, öğretmen kadrosu, başarısı en iyi okul Anadolu Öğretmen Lisesi olduğu için tercihimi o şekilde yaptım.. Ama belki öğretmenlik seçebilirim. ÖSS'den sonra..
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
Reklamlar
-
19 Temmuz 2007, 15:14
SeRHaTeKiNci adlı üyeden alıntı
Ya Aytaç abla, valla bak seni burda görünce çok mutlu oluyorum..
Ben Öğretmen Lisesi'ni öğretmen olayım diye seçmedim yalnız..
Burdur'da eğitim olanakları, öğretmen kadrosu, başarısı en iyi okul Anadolu Öğretmen Lisesi olduğu için tercihimi o şekilde yaptım.. Ama belki öğretmenlik seçebilirim. ÖSS'den sonra..
hay allah yaw biz de öğretmen olacaksın diye şey ettiydik canım kardeşim
ama öğretmen lisesi öğrencisi olarak seni de bu topikte görmek beni mutlu edecek
aslında çağımızda öğrencilerin senin gibi şen şakrak öğretmenlere ihtiyacı var
-
20 Temmuz 2007, 00:51
siyahlimuzin adlı üyeden alıntı
hoşbuldum
PIERzig . evet arada bir uğrayacağım
hoşbuldum
teknik hocam . Hocam eskişehirden bahsetmem gerekirse yani Anadolu Üniversitesinden, burada entegre yüksek okulu bölümü var. çeşitli alanlar mevcut. grafik, resim gibi görsel alanlar üzerine. zihin engeli olsun işitme engeli olsun bir çok arkadaşımız bildiğim kadarı ile ilkokuldan başlayan eğitimler sonucu üniversite sınavı ile entegreye kayıt olabiliyorlar. sonuçta onlar da bir yerden sonra, belli bir eğitimden sonra sağlıklı toplumun bir parçası oluyorlar. diğer şehirlerde yani diğer üniversitelerde aynı şekilde entegreler mevcut mu bilemiyorum ama diğer şehirler için de kaynaştırma gruplarının söz konusu olduğunu söyleyebilirim
Türkiye'de özellikle ciddi bir kalifiye eleman ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Ancak daha çarpıcı olanın, bu ihtiyacı karşılayacak istekli ve sabırlı talebin olmayışıdır. Üzülerek söylüyorum ki, Adana'da sadece benim bildiğim 15 adet CAD-CAM operatörü arayan firma vardır ve şu anda son sınıfı bitirmiş olan 26 öğrenciden (bizim bölümü kastediyorum) sadece 3'ü bu mesleği sürdüreceklerini, diğerleri ise, kendi alanları dışında çalışacaklarını, kendi alanlarında zorluk çekmektense, garsonluk (kesinlikle küçümsemiyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Zira trizim otelcilik mezunu birisinin "ne tornacı olacağım kardeşim" demesiyle aynı ifadedir) yapmayı tercih ettiklerini söylemişlerdir.
Asıl soru şudur. Aileler, çocuklarının iyi bir beceri sahibi olup, örneğin duvarcı, sıvacı, tornacı, tamirci olarak hayatlarını sürdürmektense, mimar, mühendis, hakim, savcı olup işsiz 1-2 veya 3-5 yıl beklemesini tercih ediyorlar. bu durum son zamanlarda gençliğinde düşüncesi. Yani, insanlar üniversite eğimini, sahip oldukları mesleği geliştirebilmek, meslekleri üzerinde akademik çalışmalarda bulunarak gelişim sağlamaktan çok, mesleğin kendisi olarak görüyorlar. Bu durum, son günlerde sadece üniversite mezunluğu değil, yüksek lisans, doktora hatta 2. üniversite zorunluluğunu da beraberinde getiriyor.
Bir diğer durum, lise mezunu bir genç, az çok çevresindekileri takip eden bir genç, üniversite mezunu birisinin, bir şirkette kasiyer olarak çalıştığını görse dahi, kendisininde bu duruma düşme riskini göze alıyor. Hatta, lise mezunu iken yapmadığı işleri bile, üniversite mezunu olduktan sonra kabul ediyor.
Bir diğer konu, teknoloji gelişiyor. Artık kimse herhangi bir iş için yıllarca eğitim almasına gerek yok. Hatta ömrü hayatı boyunca, 3 yıllık eğitimi ile geçimini de sağlaması mümkün değil. Artık 1-2 aylık dönemlerde aldığı eğitimi uygulayabileceği iş ortamları var. Birkaç sene bu mesleği sürdürdükten sonra isterse mesleğini değiştirebiliyor, isterse mesleğindeki gelişmeleri kendisinde uygulayabiliyor. Bu durumu bilmeyen gençler, hala üniversite sıralarından mezun olup, basit ve geleceği kısıtlı işlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.
Bütün bunların hepsi, herhangi bir bedeni eksikliği olanlar için de geçerli. Onlar için daha da zor olanı, kendi seçimlerinin ksıtılı oluşudur.
Öncedende belirttiğim gibi, motosiklet seçimi, satışı ve satış sonrası sigorta süreçleri hala etkin ve oturmuş bir sektöre sahip değil. bu kişileri bu mesleklere yönlendirebilir miyiz? Tüm arkadaşlardan bu konulardaki görüşleri nelerdir? temel eğitim süreçlerinde kişileri nasıl seçim kriterlerine tabi tutmalıyız?
-
21 Temmuz 2007, 01:46
-
21 Temmuz 2007, 11:52
Ben ne Oğretmen Ne oğrenciyim ama gönlüm isterki öğrenci olayım okutmuyorlar
-
22 Temmuz 2007, 02:45
Urfaad OXFORD vardıda İNFERNO mu okumadı ?
-
23 Temmuz 2007, 03:50
-
23 Temmuz 2007, 09:01
Bu kpss sonuçları ne zaman açıklanacak yaa
-
23 Temmuz 2007, 09:53
Babam vefat edince cıkardılar beni okul ekmek kazandırmıyor tamirciyim modifiye işleriyle uğraşıyorum.hayat herseye ragmen devam ediyor okusaydım şimdi koskoca bi makina mühendisi olmustum gonul okumak isterdi kaderimiz boyleymiş
-
24 Temmuz 2007, 01:26
PIERzig adlı üyeden alıntı
Bu kpss sonuçları ne zaman açıklanacak yaa
kesin bir bilgim yok ama bu hafta açıklanması gerek diye bekliyoruz bakalım
offf
İNFERNO adlı üyeden alıntı
Babam vefat edince cıkardılar beni okul ekmek kazandırmıyor tamirciyim modifiye işleriyle uğraşıyorum.hayat herseye ragmen devam ediyor okusaydım şimdi koskoca bi makina mühendisi olmustum gonul okumak isterdi kaderimiz boyleymiş
acınızı tazelemek istemem ama öncelikle başınız sağolsun.
hayatın devam ettiği bir gerçek. uğraşacak bir işiniz var çok şükür.
işinize karışmak gibi olmasın ama okulu falan dışarıdan bitirmeyi düşünmez misiniz
-
25 Temmuz 2007, 00:35
Pedagoji Dersleri
Öğretmen Liseleri'ne özel dersler olup, öğrencilere bir nevi öğretmenliği öğreten, eğitim-öğretim tekniklerini, Türk Kültürü'nde eğitimin önemi ve tarihini öğreten derslerdir.. Ben yeni sisteme göre lise okuyorum.. Bu güne kadar gördüğüm pedagoji derslerini sıralayayım.
Lise 1
Eğitim Bilimine Giriş: Eğitimin tanımı, teknikleri.. Ders Notu: 5 Haftalık Ders Saati: 2
Türk Eğitim Tarihi: Türk Tarihindeki eğitim-öğretim ile ilgili gelişmeler.. Ders Notu: 5 Haftalık Ders Saati: 1
Lise 2
Eğitim Psikolojisi: Öğrenci-öğretmen ilişkisi teknikleri.. Ders Notu: 5 Haftalık Ders Saati: 2
Grupla Çalışma Teknikleri: Öğrencilerle sınıftaki grup çalışmasının nasıl yapılması gerektiğini anlatan teknikler.. Ders Notu: 4 (benimle hiçbir ilgisi olmayan bir durum hocanın gıcıklığı işte..) Haftalık Ders Saati: 1
Şimdi Lise 3'e geçtim.. Lise 4'te ÖSS'ye gireceğim..
Umarım faydalı olmuşumdur..
-
25 Temmuz 2007, 01:06
Eğitim bilimine giriş dersi ne saçma bi derstir ya saçmalığın ötesinde bişeydi..hiç sevmedım o dersı allahım ya herşey saçma gelıyo bana.neyse.
Öğretmenler öğretmen adayları nasılsınız sıkıntılı günlerimiz devam ediyor mu??
Sİyahlimuzin sen nasılsın..Bak senin mesleğe el attım Dawn sendromlu bi cocga yüzme dersi vermeye basladım (ya o sendrom nasıl yazılıo bılmıorum yanlıs yazdıysam kusura bakma)
Ama inan cok zor bir şey oldugunu anladım senin mesleiğne daha cok saygı duyuyorum şimdi ilk basta farklı bir bakış acım vardı fakat ilgilenmeye başlayınca allahımm cok ii anladım..Üstelik ben 1 cocukla 1 saat ilgileniyorum .
öyle bir grupla ilgilenmenın zorlugunu düşünmek bile beni korkutuyo allah sabır ve kuvvet versin.
-
25 Temmuz 2007, 01:39
-
25 Temmuz 2007, 02:19
kesinlikle suda cok mutlu oluyo ben yüzmeyi sevdiğim için hiç sıkıntılı olmuyorum inan sana bu çizdiğim tablo cok katı bir tablo öle değilim cocuklara böle yansıtmıyorum..güzel meslek aslında kişilik kazandırıyon cocukalra bir bakıma.ama engelli cocuklarla ilgilenmek gercektende 2 kat daha zor ve özel yetenek ısteyen bir olay..kolay gelsın sana.iyi çalısmalar
-
25 Temmuz 2007, 11:11
Acık lise gibi okumak isterdim ama gündüz iş'te akşam okulda bu can nasıl dayanır
tamir işleriyle uğraşıyoruz urfada tanınmıs motorcularız sizlerin duacınızım hepinizin sağlığını ve sıhhatinizin iyi olmasını isterimm saygılar..
-
05 Ağustos 2007, 11:40
-
E ne güzel başlığımız da varmış
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
-
ben de serbest öğretmenim
81.1 puanla evde oturmaktayım..haftasonları motor falan sürerim
-
Arkadaşlar bu ÜDS'ye ya da KPDS'ye nasıl çalışmak gerek...
Kitap aldım ama pek anlaşılır değil, kursa gitme şansım da yok
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)