Anladığım kadarıyla zamane hırsızları artık ucuz motorlarla ilgilenmiyor. genelde racing motorlara dadanıyorlar, veya piyasa değeri yüksek motorlara. yani eğer yakalanıp hapse girerse çaldığına değsin diye düşünüyor sanıyorum, 3000-5000 liralık motoru çalsa sanki aynı fiyata mı satacak veya parçalarını satacak. eskiden en hurda mz motorlar bile çalınırdı, en çok mobilet çalınırdı, şimdi tenezzül etmiyorlar galiba. güpe gündüz milletin içinde bile çalabiliyorlar, özellikle kask hırsızları da var bu piyasada.
Çok merak ettiğim bir konu var, emniyet teşkilatının absürd isimleri ile tevdi, bazı operasyonları vardır. beyaz balina, şafak, baykuş veya diğer hayvan isimleri veya işte duymuşsunuzdur çeşitli operasyon isimleri vardır. bunlar hep oto hırsızları, kalpazanlar, banka dolandırıcıları, kredi kartı dolandırıcıları, nitelikli suçlar ve tümdiğer organize suçlar ve çetelere yöneliktir. ben hiç motosiklet hırsızlarına yapılan bir operasyon duymadım, sanki bisiklet çalınıyor, hiç bir değeri yok, "zaten bu şeytan işi, binmesinler" diye mi düşünüyorlar acep.