Öncelikle herkese selam
,ben adanadan katılıyorum foruma,
Ben yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum motoru,parça değişim yada başka şekilde bir arızası olmadı.Neden bu kadar abartılıyor anlamış değilim.
Ben yamaha ybr 125 te kullandım,honda 125 repsolde,aralarında çok bir fark göremedim.Tabiki fark var,titreşim ve servis ağı gibi farkları var.Yanlız bu motorlarından diğerlerinden farkı var,parçaları ucuz.
Birde şöyle bir olay var,çin malı diye hor kullanlıyor motorlar,o kullandığın motor 4-5 milyar olsun bakim öyle kullanabilirmisin,öyle kullanırsanda aynı şekilde şikayetlerin olacaktır. Bu arada titreşiminede çağre buldum. Ön dişli 15 ti 17 yaptım.Motor daha rahat gitmeye başladı,ve bütün vidalarına ,somunlarına hortum kesip taktım ses ve titreşim azaldı.Bu arada arkadaşlar sizlere tavsiyem motora çok fazla ara gazı verip yüklenmeyin yani boşta iken depriyaja bastığınız zaman ara gazı vermemenizi tavsiye ederim çünkü; krank döndüğü zaman çok fazla titreşim yapıyorr.Birde püskürtme cihazı var onuda tavsiye ederim,ilk çalıştırmada ve yakıt tasarrufunda işe yarıyor akünün ömrünüde uzun tutuyor.
saygılar....