Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

....aöf....

REKLAM ALANI

Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam çok kallavi bir pozisyonda çalışmayacaksan diploma notunun bir önemi yok çoğu şirket için.
    Hatta dillerde dolaşan "Fakülte mezunu olmak lazım" sözüne de aldanma sen.
    Götü boklu bir myo'dan mezunum. Henüz aöf'ü tamamlamadım. Ama çalıştığım firmalarda sözleşmemde hep mühendis pozisyonunda gösterildim. Onlarla aynı pozisyonda aynı görevi yaptım, aynı maaşı aldım. Şu anda da böyle devam ediyor. askerliği uzatmak için aöf'ten 1 ders bıraktım 29'a kadar vermiycem

Ha ayrıca eski çalıştığım firmalardan birinde lise mezunu bir arkadaş bilgisayar mühendisleriyle aynı pozisyonda çalışıyor ve aynı maaşı alıyordu. Yaptığı iş de hafife alınacak bir iş değildi. Firma ise sektörde adı sanı olan dolu bir firmaydı.

Yani sana tavsiyem aöf'e kasmak yerine istediğin meslek neyse ona yoğunlaş. O konuda geliştir kendini.
    Istisnalar kaideyi bozmaz su ana kaşar çalıştığım ve başvurduğum her yerde diploma engeli çıktı karşıma. Belki ben sanssizim. Mesleğinde kendimi geliştiriyorum markette reyon sefiyim ve müdür yardımcısı adayları arasında ismim geçiyor ama büyük bir firma değil benimki. Büyük firmaların hepsinde ah keşke lisans diplomaniz olsa dediler bana hep. Ayrıca hedeflerim arasında biraz daha büyük pozisyonlar var onlarda da diploma şart. En azından bu Adam da kapasite var demek için istiyorlar. Yoksa benimde 31 yasinda eve kapanip ders calisasim gelmiyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı Taygunho adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lise bitince okumadigima pişmanım o yüzden. Gec de olsa bir 4 yıllık diploma alıp daha iyi bir iş ve daha iyi şartlarda bir hayat istiyorum da ondan. Annem babam demişti anlamamıştım geç de olsa fark ettim. Gençlere tavsiyem türkiyede mutlaka 4 yıllık bir diplomanın yada bir mesleğinin yani zanaatiniz olsun. Yoksa benim gibi 31 yaşına gelip taksitle 150cc motor için uğraşıp durursunuz nice kawaskiler ducatiler bmwlrr triumphlsr vs vs varken.
    hocam dediğinize katılmıyorum, çünkü her insanın karşısına çıkan fırsatlar farklı olabilir.
    bugün dünya markası olarak bilinen birçok firmanın başında lise mezunu veya üniversite terk adamlar var.
    kendimden örnek verecek olursam, lise bittikten 1 sene sonra memur oldum, şuan 9. yıla giriyorum, bu süre zarfında açıktan kamu yönetimi (4 sene) ve örgün olarak da bilgisayar öğretmenliğini (4 sene) bitirdim. şu anda da 2 yıllık adalet bölümü okuyorum, ordan da dikey geçişle hukuk yapmayı düşünüyorum.
    demek istediğim 4 yıllık bi fakülte bitirmek mesele değil, artık herkes bitiriyor. arkadaşın dediği gibi eğer örgün okumuyorsanız, yüksek lisans, doktora vb. akademik kariyer düşünmüyorsanız not ortalamanızın hiçbir değeri yok.
    ha siz yine yüksek almaya bakın bişi diyemem ama oraya harcayacağınız enerjiyi başka taraflara yönlendirebilirsiniz, o açıdan söylemek istedim.

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Seneeee 2005 bundan 11 yıl öncesi.. peeeeh..
    Evin en küçüğü olupta benden büyük 3 kardeşimin üniversite mezunu olmasından mütevellit, her ne kadar ben üni okumayacağım istemiyorum arkadaş desemde zorla üniye gönderilmiş bir garibanım. 2-3 sene boyunca arkadaşlarıma üniversitenin ne kadar gereksiz bir yer olduğunu anlatmaya çalışmışım ama herkes geçip 'e diploma soracaklar yarın birgün' demiş. Birisi geldi birgün 'ulan sallayıp duruyorsun paso, aile zoruyla okuyorum ben diyorsun altta ders bırakmıyorsun onu ne yapacağız' dedi. Doğru diyorsun dedim bir kaç bahanemde vardı hazır, okulu bıraktım Ailem okulu bıraktığımdan habersiz. Ben elazığda üni okuyorum ayağına ankaraya yerleşmiş kendime düzen kurmuşum. Okulun bitmesi gereken tarihte eve gidip 'bitmiyor bu okul' diyerek aradan çıkmışım. Yinede haala ünide olan arkadaşlarıma bırakın ooooolum şu okulları kendinize eziyet etmeyin demişim. Hepsi kafada saç kalmayana kadar yırtmış kendilerini.
    Sonra ne oldu?
    üniyi bitiren aradı, sordu, geldi iş ayarlamamı istedi.
    Varlıklı bir ailenin çocuğu değilim. Üniversite mezunu değilim. Şuan çok önemli bir projede bir firmanın bölge müdürüyüm. O üniversite mezunu olan kardeşlerime de ailemede maddi desteği ben veriyorum.
    Arkadaşlarıma gelince.. Çoğu ya işsiz ya çok düşük ücretlere çalışıyor.

Ülkemizde eğitim sistemi zaten başından sonuna saçmalıklarla dolu. Okulda ne öğrenirsen (pardon ezberlersen demem gerekiyordu) sahaya çıktığında hepsini unutman gerekiyor. Yarışa girecek at gibi sınavlara hazırlanırsın. Bahtına hangi bölüm gelirse gider o bölümün derslerini geçmeye çalışırsın. En verimli zamanlarını kaybedersin. Ardından işe gireyim dersin askerliğini yap derler. Askerliğini yaparsın döner 'e bu yaşa gelmişsin tecrübe yok -tecrübesiz adam almıyoruz' derler..

Velhasılı derler oğlu derler..

Ben 10 sene önce ne düşünüyorsam bugün de aynısını düşünüyor, savunuyor ve mümkün olduğunca çevreme uygulatmaya çalışıyorum.

Bilgi de, para da, tecrübe de ve hatta şiirde #sokakta

Saygılar
    Carbondioxid ve Taygunho bunu beğendiler.

Motosikleti
    inşallah discoery 150s
    Ben diploma sahibi olmanın eğitim almak olmadığını hayatım boyunca söyledim. Ama nedense şans bana hep diploma eksikliğini yuzun0me vurdu. 25 şubeli bir market zincirine reyon sefiyim müdür yardimcisi olmak için adım geçiyor. Bir kac yere is başvurusunda bulunmuştum belki daha iyi bir yer olur diye. Onlardan bir kaçı mail le diploma durumunu bahane edip görüşmeye çağırmadı. Biri çağırdı ve ah keşke 4 yıllık diplomaniz olsaydı dedi. Fakat bu tek örnek değil. Hayatimda bu 4 yada 5inci kez basima geliyor. Ben yanıma eleman alırken hiç diploma sormadım hep senin niteliğin nedir neler yapabilirsin dedim. Ama bana hep diploma engel çıkarınca en sonunda olacak gibi değil 4 yıllık birşey okuyayım oda sevdiğim birşey olsun deyip uluslararası iliskiler okuyorum.
    Diplomayı can simidine benzetiyorum yaş gençken alın koyun kenara birgün lazım olur onda da pişman olmayın. Ben onu yapıyorum eksikliği başka şansları kacirmama engel olmasın.

Motosikleti
    F850 Gs
    İlim ilim bilmektir
    İlim kendin bilmektir
    Sen kendini bilmezsin
    Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
    Kişi Hak'kı bilmektir
    Çün okudun bilmezsin
    Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
    Çok taat kıldım deme
    Eğer Hak bilmez isen
    Abes yere gelmektir

Dört kitabın mânâsı
    Bellidir bir elifte
    Sen elifi bilmezsin
    Bu nice okumaktır

Yiğirmi dokuz hece
    Okursun uçtan uca
    Sen elif dersin hoca
    Mânâsı ne demektir

Yunus Emre der hoca
    Gerekse bin var hacca
    Hepisinden iyice
    Bir gönüle girmektir

Genelde ilk kita dikkat çekilmiş bilinmektedir ama son kita bence daha can alıcı...
    Taygunho bunu beğendi.

coldboy35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı nuwamda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Açıköğretim fakülteli Kimler var ? evet arkadaşlar bir açıköğretim ders yılını yarından itibaren bitiriyoruz herkese hayırlı uğurlu olsun
    Ben ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE END. İLİŞKİLERİ 1 deyim. muhtemelen bütlerim de var.... ee benden başka Kimler var.
    medya, mümkünse 2.sınıfa geçicem alttan derslerim benle mi gelir ben mi onlarla giderim bilmiyorum.

Ailemin gözünde;

-Oğlum şu motordan in, azcık derslerine çalış..

Benim gözümde;
    Motoru işe gitmek ve okulu asmak için aldım

Bende aranıza katıldım. İlk tercihe kamu yönetimi yazdım yüksek ihtimal gelir.

Motosikleti
    Bisan roadstar cup

Edit

Anadolu üniversitesi AÖF sosyal hizmetler bölümündeyim (önlisans) 2013 yılında başladım ve hala 13 tane veremediğim ders var evdekilerle acayip kavga ediyoruz 2 yıllık üniversiteyi 4 yılda bitireceksin diye (Allahtan 4 yıllık okumuyorum yoksa 8 yılda bitirecekmişim)
    Arkadaşlar açık söyleyeyim aileler maalesef çok kolay sanıyor açıktan okumayı ama öyle olmuyor hata kaza sosyal hizmet uzmanı olarak atanırsam vay halime Çünki hiçbirşey bilmiyorum (1 aylık zorunlu staj var ne öğrendiysemde o stajda öğrendim ama yeterli değil maalesef )

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    selam arkadaşlar.... 29 yaşındayım...
    ben de bu sene maöl den bitirdim liseyi... muhasebe bölümü...
    bu sene kendimi denemek amacıyla lys ye de girmiştim 186 puan ile geçtim...
    şimdi aöf ye de başlayacağım inşallah... daaa hangi bölüme gideyim... kolay bitmesi ve bitince işe başlama açısından...
    şuan sondaj operatörüyüm... biraz kirli paslı olsa da güzel para kazanıyorum...

2 yıllık olarak perakende satış ve mağaza yönetimi düşünüyorum... lojistik de olabilir... sizler ne önerirsiniz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------

gerçi lys midir ygs midir neyse onun tercih şeysi geçti zaten... sınavsız geçiş hakkımla 2 yıllık bir şey seçeceğiz artık...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler