Kaçak Cep Telefonları KAPATILIYORRRR !!!!
Reklamlar
-
Arkadaşlar okuduğum bir habere göre bütün kaçak cep telefonları kapatılıyormuş.. Ama kayıt altına alma şansı da tanınıyor.. Bu haberi siz dostlarımla paylaşmak istedim.. Bu arada kendi reklamımı da yapmayı ihmal etmiyorum.. ayrıntıları www.okulyolu.net ten öğrenebilirsiniz...
Reklamlar
-
ben yinede spot telefon tercihimdir derim 5 milyona kayıt ettiririz no problem
''Çekemedim Akça Kızın Göçünü , Yol Ver Bana Çubuk Beli Geçeyim''
AB RH (+)
-
-
Arkadaslar bu sıstemı gercekten uygulamaları suan kı teknolojide mumkun ama bu işleme geçmeleri cok buyuk bir tepkiye yol acacagından uygulamaya gecmelerı aynı bir ytl ye gecme gibi uzun suren bir calısma ile olur.cunku gerceketen cok buyuk bir kısım kaçak denılen cıhaz tıplerıdnen kulanıyor ve anında %30 gıbı bır sebeke dusumunden turkiyede buyuk olaylar oalcagından bu durum dedıgım gıbı uzun sure zarfında gerceklestırılebılır.
Konu ile teknik ve geniş bilgi isteyenlere yazabilirim.
Motorize07.com Antalya Team
-
Okulyolu, aklima takilan: neye gore kapatacaklar? Yani Turkiye deki hatlari kullananlara gore mi?? Turkiye siniri icinde bulunanlara gore mi?? Nasil ayird edilecek dunya uzerindeki butun telefonlardan??? Mesela bir turist arkadasimiz gelse buralarda takilcam bi iki hafta bi kontorlu hat alayim dese onunkide mi kapaticak yani????? Ya da ne ne?? Nasil nasillll????
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
::pembe:: ::pembe:: ::pembe::
-
buarada turkcell extralara 5YTL karsılında kayıt ettirebiliyomusuz telefonunuzun yada telefonlarınızın kayıtlı olup olmadıgını buradan ogrenebilirsiniz:
http://imei.tk.gov.tr/
saygılar...
''Çekemedim Akça Kızın Göçünü , Yol Ver Bana Çubuk Beli Geçeyim''
AB RH (+)
-
Süper Moderatör
14 temmuz dan önce alınan telefonları 5 ytl ye kayıt ettirebiliyorsunuz. 14 temmuz dan sonra kaçak alırsanız yada kullanırsanız çok uraştırırlar demelerine göre cezaları da büyük
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
imei numaranı yanlış yazıyon diyo
halbuki ekranda ne varsa onu yazıyom
Durdurun dünyayı müsait bir yerde inecek var
-
benimki kayıtlıymış yuppiii
-
27 Temmuz 2005, 21:01
Alestevardiya,
Okulyolu, aklima takilan: neye gore kapatacaklar? Yani Turkiye deki hatlari kullananlara gore mi?? Turkiye siniri icinde bulunanlara gore mi?? Nasil ayird edilecek dunya uzerindeki butun telefonlardan??? Mesela bir turist arkadasimiz gelse buralarda takilcam bi iki hafta bi kontorlu hat alayim dese onunkide mi kapaticak yani????? Ya da ne ne?? Nasil nasillll????
şöle olcak.. yurtiçi 3 operatörün elinde zaten yasal gelen tellerin imei kayıtları var.. O tellerde kullanılan numaralarda belli. Bütün yasal telefon üreticileri bu telefonların imei nolarını takip ediyor, Zaten senin numaranı operatörün hangi imei numaralı telde kullandığını, o telin marka ve modelini biliyor.( çalıntı teller böle bulunuyor) Kendi verdikleri numaraların kayıtlı yada kayıtsız tellerde kullanıldığını 1 gecede tesbit ederler.. Roaming anlaşması ile de turist tellerini ayırt edebilirler. Kayıtsız tellere bir süre verip o süre içinde 5 Ytl karşılığı kayıt yaptırmaları istenecek. Yaparsan kullanmaya devam, yapmazsan süre sonunda örneğin bir tcell numaranı kaydı olmayan bir telde kullanamayacaksın.. Turist bir arkadaşın gelirse ve Türkiye'den bir kart almak isterse tabi ki o da telini kayıt altına aldırmak için 5 Ytl verip ülke ekonomisine katkıda bulunacak, yada kendi numarasını kullanmaya devam edip uluslararası tarifeden görüşecek.. Tercih onun... Bilmem anlatabildim mi ???
-
30 Temmuz 2005, 04:31
Arakdaslar adamlarda sistem hazır yıllardır yaa.Sankı bu boncuk oyunuda cok basıt nerden bıleceksınız dıyorsunuz yaaa
Her telefon acılırken ilk önce en yakın baz istasyonundan sebekeye ulaşmak ister her sebekenın bır code her telefonunda bir series number [imei] vardır.Sebeke hat hakkını gönderirken telefondan imei kartan simkart kodu ister ve bunlar sebeke sinyali içinde surekli gider gelir.eger adamlar isterse simkart kodu ile hattı dusurebiliyorlar degilmi mesela ilk kart aldıgında acılacak diyor nasıl uzaktan senin kartıan dokunmadan acık kapatıyorlar isterlerse angi cihazda o kartın calısıp calıcmayacaklarınıda kontrol edebılırler
örnekliyelim ;
Şimdi telefonun imei kart numarası ile birlikte sebekeye gider sebeke sorar bu kart acık kalsınmı (borcu varmı veya kapalımı acıkmı dertlımı dersız mı gıbı) simdi buna ek telefonun imei eskiden saten gidiyordu ama sorulmuyordu şimdi onuda sorcak bu kayıtlı mı degılmı kayıtlıysa sebeke acılcak ve halk dili konusa bilcek kayıtlı degıl ise bir mesaj gelcek yada gelemz onların taktırıne baglı ve hat duscek halk dili ile ayvayı yedın.
-
30 Temmuz 2005, 04:53
yahu arkadaslar sunu kestirme yoldan anlatin bana.
2 sene önce dogubanktan 6510 aldim ve hala kullaniyorum. büyük ihtimalle kaçaktir telefonum.
ben simdi neyapmaliyim? ne zamana kadar yapmaliyim?
kisa ve öz bir malumat verirseniz iyi olur.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
30 Temmuz 2005, 08:58
Süper Moderatör
Gürzan'cığım sana (ve çoğumuza) bir mesaj gelecek(miş) "cep telefonunuz kayıtlı değil kayıt yaptırın" gibi. Bizde gösterilen yerlere gidip 5 YTL toslayıp kayıt ettirecez. Ulan ne iş ya, sen devlet olarak kaçakçılık yapılmasına müsade et ortalıkta patır patır satılsın, doğal olarakta vatandaş ucuz diye alsın, sonra 5 5 topla...
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
30 Temmuz 2005, 12:12
Okulyolu tesekkur ederim aciklamana...
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
::pembe:: ::pembe:: ::pembe::
-
30 Temmuz 2005, 12:25
Ulan ne iş ya, sen devlet olarak kaçakçılık yapılmasına müsade et ortalıkta patır patır satılsın, doğal olarakta vatandaş ucuz diye alsın, sonra 5 5 topla...
Duygularımı birebir ifade etmissin kardesim!
-
30 Temmuz 2005, 14:01
Yaw arkadaşlar işe bide şu açıdan bakalım.. Ayıptır sölemesi ilk reklamlarında gördüğümde kamera gibi kullanılabilmesi hoşuma gitti ve kendime bi 6260 aldım.. Sanırım 150 ytl fark vardı arada ve kaçak olanı yani ucuzu tercih ettim. Fakat tel elime geçince pil ve diğer aksesuarın orjinal olmadığını görüp gittim orjinal pil ve şarj aleti aldım. Anlayacağınız o 150 ytl fark 50 ye indi. Sonra tatilde kızım geldi ve baba teline bi bakayım dedi.. Bakış o bakış teli aldı gitti. Fakat o modeli çok sevdiğim için (ki tavsiye derim, kullanması biraz zor ama mükemmel bişey) ve ilk tecrübemden yararlanarak bu sefer gidip orjinalini aldım.. Eğer imkanınız varsa bence az bi farka aldanıp kaçak cihazları almayın.. Aralarında dağlar kadar fark var.. ikisini yan yana kopyup şöle tuş takımlarında biraz gezinti yaparsanız siz de göreceksiniz.. Herşeyiyle orjinal olanlar gerçekten orjinal.. Kalite var. Öncekine sonradan pil almama rağmen (sanırım beni orda da keklediler) şarjım 2 gün zor gidiyordu. Şimdi ki tamamen orjinal ve 1 hafta kullanıyorum.. Korsan cd kaset bunlara bişey diyemem ama tel de bence kaçak almak bi yerde keklenmek.. Eğer satmak için almıyor, uzun süre kullanırım diyorsanız 50-60 ytl aramayın ve mutlaka orjinal alın.. Çok farklılar çokkkkkk
-
30 Temmuz 2005, 14:20
arkadasım kaçak cihazlar içinde sınıflara ayrılır spot demek farklı kaçak demek farklıdır.Bazı laf cambazlıkları vardır bunu en ıyı satıs elemenları yapar.
Simdi biz cihazları iki ayıralım ;
1 - kaçak cihaz tabiri
2 - garantili cihaz tabiri
---------------------------------
2 - garantili cihaz tabiri ettimiz cihazlar içindede kalite degişir.
garantilidir ama geldigi yer farklıdır çinden gelen cihaz avrupadan gelen cihaz ve uzak dogu baska yerden gelen cihaz hepsı faklı kalıtede ama kvk , başarı , netsel olsun hangi firmadan ucuza alırsa ordan toptan getırtır sokar tr ye
1 - kaçak cihaz tabiri ettimiz cihazlar içindede kalite degişir.
bu cihazlarda farklı yollardan gelır bu ciahzlar spot ve kaçak oalrak ta ikiye ayrılır kalitelier cok farklıdır cinden gelen cijaz en son sınıf cihazdır avrupadan gelen cihazlar farklılık gosterır mesela avrupada gidip alınan bir garantili cihaz olsun vodefon t-mobil yada o2 gibi burdakı kvk gibi firmaların sattıgı cihazlara göre daha kaliteli ve kalite bakımından her zaman kvkdan daha ıyıdır.
Mesela ben 6630 alıyorum kvk dan birde almanyadan vodefondan ıksııde garantili biri roda garantili diyerı burda garantili neyse garantiyi bir kenara koyalım iki malında mazgezmesi farklı uretımdır cunku kvk bir firmadır vodefon bir fırmadır vodefon daha buyuk ve daha geniş itap ettıgınden dunyaya daha kalıtelı mal vermek satmak zorundadır ve dolaysı ıle ben vodefonu tercıh ederım ama tr getırınce kaçak nitelendirelen cihazla aynı sınıfa sokulur ama elimde tutugum telefon yere at kvk yere at daha saglam cıkacaktır
sozu kısası böyle kucuk gorunen aslıdna cok buyuk bilgileri bilerek cihaz tercihinde bulunalım derım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler