Tüm Kadın - Erkek Başlıkları
Reklamlar
-
27 Mayıs 2005, 12:04
Dil ve kelimeler yaşayan varlıklardır. Değişirler zamanla. Anlamları kayar, bir zamanlar iyi bir özelliği belirten kelime daha sonraları sadece hakaret veya alay amaçlı kullanılır hale gelebilir.
Örneğin, güzel kadın anlamındaki yosma kelimesini şu anda sevdiğiniz birine (istisnalar hariç) söylemezsiniz. Zamanında gayet rahat kullanılan bir kelimeymiş oysa ki.
Ya da ingilizcedeki "gay" kelimesi. Orjinalinde, neşeli, mutlu insan demekken. Artık eşcinsellik anlamı ağır basmış durumda.
Çok büyük bir anlam vs. aramak yanlış bence bunların ardında. Tabii işin sosyolojik kökenlerini incelemek eğlenceli olabilir orası ayrı
Reklamlar
-
27 Mayıs 2005, 16:11
BEN PEK ANLAMAM AMA SEVECEN MANASINDA KULLANILAN GUY (GAY DİYE OKUNUR) BAŞKA EŞCİNSEL MANASINDA GAY (GEY DİYE OKUNUR ) BAŞKADIR. BEN DE BAŞTA KARIŞTIRMIŞTIM...
-
28 Mayıs 2005, 02:07
-
30 Haziran 2005, 17:01
Türkçe ve Kadın üzerine
Bay ve Bayan hitap sözcükleridir. Genel olarak belirli kişiler için kullanılırlar. Bayan X gibi. Okuma özürlü bir toplum olduğumuzdan olsa gerek bu bayan sözcüğün yanlış olarak kadın sözcüğünün yerine kullanımı oldukça yaygınlaştı.
Kadın ise her bakımdan olgunlaşmış, cinsel gelişimini tamamlamış dişi insan demek.
"Kadın sürücü" anlamı dişi sürücü (herhangi biri)
"bayan sürücü" anlamı
1. baygınlık getiren bayma özelliği yüksek sürücü(galiba bu sitede bir tane var Ç)
2. bu konuşmaya muhatap olan belirli bir kadın sürücü. olabilir.
İşte benim takıldığım nokta: Kadın kelimesi nasıl kaba olarak nitelendiriliyor anlayamıyorum doğrusu. Kadını kadından daha iyi anlatan bir kelime olabilir mi?
Kadın gibi haksızlığa uğramış bir de hıyar var. Nazik olsun diye salatalık gibi garip bir şey deniyor. Oysaki salatalık salata için gerekli malzeme anlamındadır ve bu kapsama domates, marul gibi bir ton sebze girer. Hıyara hıyar demenin kabalığımı olur Allah aşkına değil mi? Kadına kadın denmez de ne denir?
gaffar
-
30 Haziran 2005, 17:16
Abi sanırım seni bi KADIN epey bir yaralamış baksana çok dolusun.Ben bu arada KADIN yerine Bayan sözcüğünü kullanmayı daha çok seviyorum.Çünkü genelde Bayanlar pek çok erkeği BAYIYOR bazen
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
30 Haziran 2005, 17:42
Arkadaşlar "dilin mantığı olsaydı:
-- İğneye diken,
-- dikene batan,
-- kazmaya kazan,
-- kazana kızan denirdi..." demiş büyüklerimiz.
\"Cruise through the street regardless of whatever going on behind you\"
by Cruiserer
-
30 Haziran 2005, 17:48
-
30 Haziran 2005, 18:27
Süper Moderatör
Benim yorum yapmam yasak , çok bilmişim çünkü ben
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
30 Haziran 2005, 19:03
cruiserer, lafı çok tuttum abi. Bu laf adama bütün kitapları yaktıracak nitelikte...
Buna göre ben de yorumumu yapayım...
iğneye kaba diye diken demek olur mu? iğne iğnedir..
dikene kaba diye batan demek olur mu? diken dikendir.
kazmaya kaba diye kazan demek olur mu? kazma kazmadır
kazana kaba diye kızan demek olur mu? kazan kazandır.
kadına kaba diye bayan demek olur mu? kadın kadındır.
-
30 Haziran 2005, 19:07
evet beyler heğinize
+1
ama yeter artık ya sıkılmadınızmı uzatmayın
etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........
-
01 Kasım 2005, 09:51
Aşk kadın ve erkeği farklı etkiler
AŞK KADIN VE ERKEĞİ FARKLI ETKİLER
Başından büyük bir aşk geçmemiş her kadın için, bu bir eksikliktir;
Başından büyük bir aşk geçmiş her erkek için ise, bu bir fazlalıktır.
Erkeğin hayatında belki bir aşka yer vardır. Kadının ise aşkında belki bir hayata...
Erkekler deli gibi aşık olurlar, zamanla akıllanırlar. Kadınlar ise akıllı gibi aşık olurlar, zamanla delirirler. Aşk, kadını ve erkeği farklı etkiler. Aşık olan kadının gözünde başka hiçbir şeyin değeri kalmaz. Aşık olan erkeğin gözünde ise herşey yeniden değerlenir. Çünkü aşık kadın "nasıl olsa bitecek" sezgisi ile hareket eder.. Aşık erkek ise "nasıl olsa sonsuza dek sürecek" yanılgısıyla... Aşık kadınlar bu yüzden hep endişeli ve huzursuzdurlar; Aşık erkekler ise melekler gibi dingin ve aptallar gibi bön. Aşık olmak erkeğe yakışır. Kadına asla. Kadına yakışan sadece aşktır.
Aşksız bir erkek kendini kölesiz bir efendi gibi hisseder, Aşksız bir kadın ise efendisiz bir köle. Kadın ne ister? Ne mi ister? Hepsini ister. Ve aynı anda.
Peki erkekler ne ister? Hem sevgili karıları hem de haremleri olsun isterler. Peki neden korkarlar? Hem karısız hem de haremsiz kalmaktan korkarlar. Kadın erkeğinin kendisine kul köle olmasını ister; olunca da ondan nefret eder. Erkek ise kadının kendisine köle olmasını istemez; olunca da onu sever. Bir erkek kadından bıktığı için onu terk eder; Bir kadın ise erkeğinden sıkıldığı için. Arada çok önemli bir fark var. Bir erkek doyduğu için kadınından bıkar. Bir kadın ise doyamadığı için erkeğinden sıkılır. Kadın terk edildiği ve aldatıldığı zamanlarda, bir de boşanırken hiç tereddüt etmez. Kararlı, şuurlu ve son derece akıllı biçimde bütün strateji ve nokta hücumu taktikleriyle delirir. Delilik, kadınların aklıdır.. Ve sadece bu özellikleri bile, onların erkeklerden daha üstün kabul edilmeleri için yeterli bir sebeptir.
Kadınlar, sezgileriyle her şeyi bilirler. Erkekler ise akıllarıyla hiçbir şeyi bilemezler...
Kadınlar her şeyi görürler. Göremediklerini duyarlar. Duyamadıklarını ise sezerler.
Dişilik yalnız algı kapılarını değil, bütün telepati, sezgi, altıncı his ve üçüncü göz kapılarını açan, Mescaline, Psilosibin kadar güçlü bir iksirdir.Kadınların sezgileri o kadar olağanüstüdür ki, onları erkeklerden çok daha üstün saymamak için hiçbir neden yok. Sezgi de neymiş mi dediniz? Aklin eli, kolu, gözü, kulağı ve burnudur. Aklın dürbünü, pusulası ve radarıdır. Şahini ve tazısıdır. Kapanı, tuzağı ve oltasıdır. Sezgi en kurnaz avcıdır. Sezgi olmasa ne bilim, ne felsefe, ne sanat olurdu. Akıl mi? Akıl sezginin uşağıdır. O kadar.. Sezgileri yerine bilgileri ile hareket eden bilgiç kadınlar kadar itici yaratıklar düşünemem. Akıllıları ve kültürlüleri ise itici değillerdir, ama sıkıcı olurlar çoğu zaman. Kadına en çok yarayan ne akıl, ne bilgi, ne de kültürdür. İnce ve şuh bir zekadır...
Yılmaz Erdoğan
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
-
01 Kasım 2005, 10:30
çok başarılı +1
-
01 Kasım 2005, 11:04
hepsi değil ama çoğu doğru bence.
-
01 Kasım 2005, 11:09
Başından büyük bir aşk geçmemiş her kadın için, bu bir eksikliktir;
Başından büyük bir aşk geçmiş her erkek için ise, bu bir fazlalıktır.
Erkeğin hayatında belki bir aşka yer vardır. Kadının ise aşkında belki bir hayata...
Ne kadar doğru ve güzel yazmış, bir gerçekte var ki her insan aşkı farklı yaşarmış. Tabii ortak noktaları o kadar çokmuş ki ; mutluluk getirirse, saygı ve bağlılık, hüzün getirirse ; göz yaşı ve bıkkınlık. Daha önce aşkı yaşamamış olanlara birkaç nacizane tavsiyem olacak .
Bence aşk' ı yaşamadıysanız hiç meraka kapılmayın ve olabildiğince yaşamamaya çalışın, oldu ya aşk sizi yakaladı o zaman sevdiğinize sakın ana, baba, kardeş kadar güvenmeyin tekmeyi yediğinizde acısına dayanmak birhayli zor oluyor, ilk aşk her ne kadar heycan verici ve eşsiz görünsede daha sonra anlayacaksınız ki aşk aslında sakinlik, dinginlik ve huzurmuş. Size bu huzuru ve yanında getirdiği sevgiyi veren insan işte gerçek aşkınız (ben buldumda oradan biliyorum ).
Siz sormadınız ben anlattım kusuruma bakmayın ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
02 Kasım 2005, 02:10
gaffar,
Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!
-
02 Kasım 2005, 02:30
güsel...
-
02 Kasım 2005, 02:53
gayet güzel
-
24 Kasım 2005, 12:24
MÜŞFİK KENTER'den...
Yalniz Olanlara;
Ask bir kelebek gibidir,pesinden kostukça hep senden kaçar..
En iyisi birak uçsun, inan ki hiç beklemedigin bir anda gelip omzuna
dokunuverir...Ask mutlu eder, bazen de üzer ama ask
özeldir, askini hak eden birine sunarsan eger..
Sevgilisi Olanlara;
Askin amaci birileri için "mükemmel insan" olmak degildir,seni
mükemmellige en çok yaklastiracak insani bulmaktir..
Capkinlara;
Sevmedigin birine asla "seni seviyorum" deme.. Içinde olmayan
duygulardan
varmis gibi sözetme.. Kimsenin hayatina kalbini kirmak için girme.. Sevgi
dolu bakan gözlere asla yalan söyleme,cünkü birine verebilecegin en büyük
aci, asik olmadigin birini kendine asik etmektir...
Evli Olanlara;
Seven insan "senin hatan" yerine "özür dilerim" diyendir...
"neredesin"
yerine "ben buradayim" diyendir.. "nasil yaparsin"
yerine "niye yaptigini
anliyorum" diyendir.. ve ask "keske" yerine daima "iyi
ki" diyendir...
Kalbi Kirik Olanlara;
Kalp yarasi siz kanatmaktan vazgeçinceye kadar sürer ve ilaci bu aciya
alismak degil, ondan ders çikarabilmektir.
Asik
Olmaktan Korkanlara;
Aska düs ama tökezleme,anla ama bekleme, paylas ama isteme,yaralan ama
asla aciyi içinde büyütme...
Sevdigini Fazla Sahiplenenlere;
Sevdiginin bir baskasiyla mutlu oldugunu görmekten daha aci bir sey
varsa,o da sevdiginin seninle mutsuz oldugunu görmektir..
Askini Itiraf Etmeye Cekinenlere;
Sevdiginden ayrilinca ask aci verir,sevdigin seni terk edince daha da çok
aci verir ama en acisi, onu ne kadar sevdigini bilmesine hiç firsat
vermemektir..
Dönmeyecek Birini Hala Bekleyenlere;
Hayatin en hüzünlü ani, deli gibi sevdigin insanin buna hiç degmedigini
gördügün andir ve en büyük kaybin onun için harcadigin yillardir...Senin
askini su gün hak etmeyen, bilki 10 sene sonra yine hak
etmeyecektir...Birak,
gitsin...
sonuncusu bana uyuyo aslında oyle yapmak gerek yaaa da nasıl olur bilemiyom valla
-
26 Şubat 2006, 07:02
-
26 Şubat 2006, 08:28
ok
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler