Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Deniz ve Denizci

REKLAM ALANI
    Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (kıskandım cansından bende kendi yazımı ekledim )

Bazen bilinmez denizlere açılır denizci. Sanırlar ki o macera peşindedir ama bilmedikleri bir şey vardır; yabancı denizler, bilinmeyen dalgalar onun için maceradan çok daha fazlasını ifade eder. Denizci denize açılmıştır bir kere, tatmıştır yabancı dalgaların tadını, o bilinmeyen ufukların kokusunu yosun yosun çekmiştir içine. O korkmaz artık fırtınalardan çünkü bilir deniz vatanıdır onun ve nasıl o vatanına ihanet etmezse vatanı da korur kollar onu. Kimsenin sahip çıkmadığı gibi sahip çıkar.

Aslında deniz maceradan öte huzurdur onun için. Beşiğidir teknesi ve koca gökyüzü yorgan olur üzerini örter geceleri. Karabataklar ninni söyler ona ve martılar eşlik eder karabataklara. Denizi bilmeyen adam için deniz en büyük maceradır. Yepyeni bir keşiftir. Denizi bilmeyen adamın heyecanı şahlanır denize açılınca. Oysaki denizci bilir denizi. Deniz vatanıdır onun. Karış karış her karesini tanır. Teslimiyet çok daha kolaydır onun için çünkü o denize tutkundur. Lodoslar eser, poyrazlar savurur teknesini ama o bilir her zaman fırtınalı değildir suyun üstü. Bazen ılık bir meltem yalar dudaklarını teni ürperir ama üşümez. İşte bu meltemli geceler huzurla doldurur yüreğini.

Gelecek ümidi yoktur, aslında bir saat sonraki rüzgârdan başka şeyi de düşünmez o. En yakın gelecek bir sonraki rüzgârdır onun için. Çünkü yarın, öbür gün ya da 1 hafta sonrasının anlamı yoktur. Önemli olan kısa zaman dilimleri içerisinde en iyisini başarmaktır.

Denizcinin mutluluğu para değildir ya da şan şöhret. O mutluluğu sadece denizde bulur, ana kucağındaki huzuru denizde yakalar. Sahiplenmek ister, aslında içten içe sahiplenir de. Bu deniz benim deme lüksüne sahiptir. Her ne kadar bilse de denizin asla ona ait olmayacağını bu sahiplenmedir onu yaşatan. Çünkü denizci hayatını denize adamıştır ve her şeyden vazgeçmiştir artık. Sahipleneceği bir şeyi kalmamıştır uçsuz bucaksız deniz ve masmavi gökyüzünden başka.

Aslında kimse bilmez hepimizden şanslıdır o. Onun dostları yoktur arkadan vuracak, uğruna hayatını adayacağı bir sevgilisi yoktur onu aldatacak. Onun tek tutkusu denizdir ve deniz ihanet etmez, aldatmaz, arkadan vurmaz. Deniz bildiği denizdir işte, ne eksik ne fazla ve o denizi bildiği kadarıyla kabullenir. Ondan fırtınasız yolculuklar istemez ya da güneş dolu günler. Denizin üzerinde olmak yeter ona ve o her şeye razıdır işin içinde deniz varsa. Kirtile kefallerin dolması, ağlarında karagözlerin oynaşması onun denizi birazcık daha fazla sevmesini sağlamaz. Çünkü o zaten tüm kalbini, bedenini, ruhunu, hayatını adamıştır denize verebileceği başka şey kalmamıştır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Tebriklerrr

Böyle yetenekli arkadaşlarımız yazılarını bizimle paylaşınca mutlu oluyoo insan okurken
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Çok güzel bir yazı tebrikler

Benim yazdıklarımın çoğu ordan burdan okuduklarım.

Kendimde yazardım eskiden ama şuan içinde bulunduğum yaşam hissettiklerimi yansıtmama fırsat vermiyor.

sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    güzel yazı beatrice.tebrikler...eline,kaemine duyglarına ssağlık
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

Teşekkürler arkadaşlar

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    Sonbahar akşamı, sararmış yapraklar etrafta saçılmış üzerlerinde gezinen ayaklara ses vermekte.sen sahilde arkası kırık bir bankta oturmuş güneşin batışını izlerken deniz karşında sessiz sessiz seni çağırır.halbuki daha bir ay olmuştur seferden geleli daha kafanı bile dinleyemeden sıkılmaya başlamışındır, zaten hep de öyle olur ya!. ne zaman ki sıkılırsın, işte tam o zamanlarda deniz senin karşına çıkar. Bundan bir ay öncesinde bilip bilmediğin tüm nefret duygularını beslediğin ,haykırdığın deniz ,utanmadan seni kendisine çağırır.öyle ya deniz hiç utanmaz çünkü senden aldığı kadar verir ona göre.dayanamazsın ve kulak verirsin artık denize çıkma zamanıdır... Bir kaç gün kafanı kurcaladıktan sonra kendini iyice hazır hissettiğinde kendini denize bırakmaya karar verirsin. İlerleyen günlerde bavulunu hazırlamaya başlarsın gerekli gereksiz her şeyini yanında götürmek istersin tıka basa doldurursun sanki çantanı açacakmışsın gibi.sevdiklerinle, arkadaşlarınla vedalaşırsın içini garip bir heyecan buruk bir mutluluk kaplar,eksik olanlar ise geride kalanlardır... İstemezsin kimse gelmesin beni uğurlamaya dayanamazsın veda etmeye.limandan gümrükten geçerken heyecan artık doruktadır, mutlusundur gene denizine gidiyorsundur öyle ya,o sana her zaman sahip çıkmadı mı, kolları hep seni kucaklayacakmış gibi açık değil miydi...ve gemine çıkarsın en mutlu gülümsemenle .adım attığın anda ne zaman ayrılacağını düşünürsün anlık da olsa.tanıdıkların vardır ilk defa denize çıkmıyorsundur çünkü,deniz aslında o kadar büyüktür ki tüm insanlara kucak açsa alır ama dünya öyle küçüktür ki yıllardır görmediğin arkadaşlarını etrafında görürsün ne güzeldir tanıdık yüzler, ufukta uçsuz bucaksız deniz,güzel ,eğlenceli,macera dolu,sorunsuz,mutlu bir yolculuk ve sefer olacaktır senin için.
    Aradan iki hafta geçer ,artık etrafındakilere yabancılaşmaya başlarsın, uzaklaşmaya başlarsın,öyle bencildir ki deniz sadece seni ister tek başına. Haftaları aylar kovaladığında ne zaman döneceğini merak edersin, hayallerini kurmaya başlarsın. Saçma sapan günlük tutarsın bir ay sonra okuduğunda her gününün aynı olduğunu görürsün,aylarca en fazla ikiyüz metrekare alanda ne yaşayabilirsin ki?. Deniz artık eline geçirmeye başlamıştır seni. Yeri gelir iki ay karaya adım atamazsın ,bırakmaz seni deniz. Yeri gelir haftalarca ufacık bir kara parçası arar gözlerin her gün umutla ama deniz öyle büyür ki sana hiçbir şey göstermez. Artık sabahları gördüğün arkadaşlarına selam bile vermezsin, kimseyle konuşmak istemezsin,sakallarını bırakmaya başlarsın artık ne kadar uzarsa, saçların mı ilk günden bırakmadın mı zaten...
    Aylar ayları kovalar; heyecanın bitmiştir artık,monoton hayatın çekilmez olmaya başlamıştır,sinir sistemin tamamen iflas etmiştir,vücudunun her yerini artık nefret sarmaya başlamıştır. Her şeyden nefret etmeye başlarsın, uzaklaşırsın insanlardan en önemlisi kendinden.işte o anda eğer zayıfsan kendini buz gibi uçsuz bucaksız derin denizlere bırakırsın çünkü artık onunsundur kendinin değil. Ama güçlüysen tek düşüncen sevdiklerindir ve bu lanet olası denizden ne zaman kurtulacağındır.evet deniz sana öyle sahip çıkar ki;kucaklar seni,sorunlarını unutturur,heyecan verir,mutlu eder başlarda, bağrına basar sana sunabileceği herşeyi sunar belki de,ama düşünüp baktığında geride denize bıraktığın hayatındır. yaşayamadığın,perdenin arkasından bakarcasına bulanık gördüğün yıllarındır denize verdiğin ,senin hayatını çalmıştır senden en şerefsiz hırsız gibi. Lanet olasıca ,sana ne verirse versin... yaşayamadığın nice mutluluklar,anlar,olaylar,duyguların,hayatındır giden geriye dönüp de baktığında dahası mı var...işte o anda artık tamamen denizin malısındır çünkü seni eline tamamen geçirmiştir...
    dünyanın en köhne barında , vücudunu;5 para etmez heriflere 2 dolara satmak zorunda kalan zavallı kadınlar gibi satmışındır kendini.
    Deniz nankördür kadınlar gibi canını alır,kanını emer. Nice dostlar astı kendini bu uğurda,nice delikanlılar dayanamadı bıraktı kendini buz gibi derin sulara, niceleri teslim oldu herşeyiyle,niceleri sinir sistemini düzeltmek için aylarca hastane kapılarında köpek gibi süründü,niceleri yıllarca uğramasa da denize aklından çıkartamadı silemedi.
    Deniz,yüce deniz, kutsal deniz ,büyük deniz,seni kucaklayan deniz,kıyıdan sıcak deniz,bilge deniz,ekmeğini veren deniz... karşılığında hayatını öyle alır ki senin,öyle çalar ki seni senden her defasında lanetler okusan bile vazgeçemediğin deniz...
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Motosikleti
    YAMAHA TDM 900A
    güzel yazı tşk ederiz..
    [B][COLOR="Red"]MEYDANLARDA GÜMBÜR GÜMBÜR KAVGALAR DÖNER DURUR,OLMUŞUM ÜÇ BEŞ PUŞTUN KATİLİ[/COLOR][/B]

Çok güzel yazmışsın ama ben hala iddia ediyorum deniz seni yarı yolda bırakmaz

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Arkadaşlar benimkisi biraz çin işi oldu ama Ben Pek beceremem böyle şeyler yazmayı bende çinlilerden öğrendiğimi uyguladım ve clon ladım Beatrice kardeş Kusura bakma ama güzel olmustu dayanamadım.. Emeğine Sağlık

Bazen bilinmez yollara açılır motorcu. Sanırlar ki o macera peşindedir ama bilmedikleri bir şey vardır; yabancı yollar, bilinmeyen dağlar onun için maceradan çok daha fazlasını ifade eder. motorcu yola çıkmıştır bir kere, tatmıştır yabancı dağların tadını, o bilinmeyen ufukların kokusunu buram buram çekmiştir içine. O korkmaz artık fırtınalardan çünkü bilir yollar vatanıdır onun ve nasıl o vatanına ihanet etmezse vatanı da korur kollar onu. Kimsenin sahip çıkmadığı gibi sahip çıkar.

Aslında yol maceradan öte huzurdur onun için. Beşiğidir motoru ve koca gökyüzü yorgan olur üzerini örter geceleri. Rüzgar ninni söyler ona ve lastikler eşlik eder derin çukurlarda. Yolu bilmeyen adam için yol en büyük maceradır. Yepyeni bir keşiftir. Yolu bilmeyen adamın heyecanı şahlanır yola çıkınca. Oysaki motorcu bilir yolu. Yollar vatanıdır onun. Karış karış her karesini tanır. Teslimiyet çok daha kolaydır onun için çünkü o yollara tutkundur. Yandan eser, rüzgar savurur motorunu ama o bilir her zaman rüzgarlı değildir yolun üstü. Bazen ılık bir meltem yalar dudaklarını teni ürperir ama üşümez. İşte bu meltemli geceler huzurla doldurur yüreğini.

Salton süper olmuş ne diyim aslında bu siteye bu yazı daha iyi oturdu ellerine sağlık tabi benim yazıdaki deniz ve denizci metafor yaratmak için uyduruldu.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler