Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

F1 2007 Sezonu

REKLAM ALANI
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Yok hiçbirşeyi o yanlış duyurulmuş düzelttiler sonra...Bugün çıktı hastaneden bu hafta sonu Indy'de yarışacak büyük ihtimal...
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Podyuma eleştiride haklılık payı var ama unutmayın ki bacak kırılması (podyum sırasında bilgi o şekildeydi) çok çok ağır bir yaralanma değildir, yas tutulacak bir olay da değildir, hatta öyle bir kazanın üstüne sevinilecek bir olaydır.
    Alonso hala laflarla kendisini birinci pilot olarak göstermeye çalışıyor. 2005'teki kendi şanslarından sonra tek bir kez şanslıydım demeyip sürekli çok hızlıydık diyen bu adam, bugün Hamilton şansı sayesinde kazandı diyor ki ilk güvenlik aracı girene kadar Alonso Hamilton'ın 20 saniye gerisinde idi ve o 20 saniye bir anda eridi.Hamilton ise çok başarılı bir sürüş gerçekleştirip her periyodda farkı açmasına rağmen şanslı olduğunu söylüyor. İşte buna zihniyet farkı diyoruz ve bu yüzden Alonso'ya ısınamıyorum.
    May the Force be with McLaren Mercedes

Motosikleti
    var bi şeyler
    Alonso'nun karaktersiz olduğunu düşünüyorum.2005 bitene kadar Gerhard Berger gibi, Nick Heidfeld gibi gayet sessiz efendi bir insan iken, şampiyon olunca bütün davranışları değişiverdi(şımardı).

Hamilton bundan önce yarıştığı herşeyi kazandı.Bu sene alırsa şaşırmam.Ferrari umarım biraz daha geri kalır da enfes bir Alonso vs. Hamilton düellosuna şahit oluruz.Aynı Prost vs. Senna gibi.Senna McLaren'a ilk geldiğinde Prost'un 2 şampiyonluğu vardı.Gerçi Senna'nın da 4. senesiydi F1'de ama net birşekilde malup edebilmişti Prost'u.Tarih tekerrür eder mi, ne dersiniz ?

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Schumacher bu işi bıraktıktan sonra adapte olabilmek benim için oldukça zor.

Şu ana kadar geride kalan pilotlar içinde benzer karizmaya (gerçek kelime anlamında kullanılmıştır ! ) sahip bir pilot yok.

Bakalım, belki Hamilton. Yeteneği olduğu su götürmez. Sevinme kısmında da hiç fena sayılmazdı

Yine de zaman gösterecek. Schumacher'in özelliklerine yakın bir pilot gelene kadar da, aşağıdaki resimle idare edeceğim

Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yine de zaman gösterecek. Schumacher'in özelliklerine yakın bir pilot gelene kadar da, aşağıdaki resimle idare edeceğim

Hamilton Schumacher 'i geçecektir

bu arada levent abi sende mi pilot olacan ne iş
    "özel direksiyon dersi verilir - M. Schumacher"

Motosikleti
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hamilton Schumacher 'i geçecektir
    Hamilton çok iyi bir sürücü ama M.S. nin hırsı, motor bilgisi, soğukkanlılığı, profesyonelliği vs. vs. gibi özelliklerinin ne kadarına sahip olduğunu görmek için daha çok zaman lazım.

Zaten daha ilk defa yarış kazanmış bir çocuğu hemen M.S. ile kıyaslamak için çok erken

Alıntı komtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada levent abi sende mi pilot olacan ne iş
    "özel direksiyon dersi verilir - M. Schumacher"
    Benden ancak Playstation pilotu olur. Onu da oğlum vermiyor

Hem sanal pilotluk iyi değildir.

Biliyorsun bu sitede bir pilot arkadaş vardı. Gerçi o uçak pilotu idi ama çok hızlıydı...
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

Motosikleti
    speederbike
    Hamilton büyük başarılara imza atmak için aday konumunda. Schumacher gibi bir başarıya imza atabilmek için sürekli iyi bir araca sahip olmak gerekir. McLaren büyük takımdır ama yine de insan emin olamıyor.

Motosikleti
    speederbike
    ABD GP

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Hamilton iyiydi baya yine

Motosikleti
    speederbike
    Hamilton işte, bir de kaskını değiştirse ve T kanat geçen seneki gibi siyah olsa süper olacak .

Motosikleti
    var bi şeyler
    Evet Hamilton gene ağlattı çocukları, yorum alalım lütfen

Motosikleti
    speederbike
    Adamım diyorum, başka da birşey demiyorum :D.

Motosikleti
    var bi şeyler
    Ferrariler yine kayıp...İyi iyi böyle kalsın zira her iki Ferrari pilotunun da pek şansı yok artık, adam gibi bir Alonso vs. Hamilton seyredelim sezon boyu, en son 2 takım arkadaşının şampiyona için kapıştığı sezon (96 Hill / Villeneuve'ü saymassak) 88 ve 89 Senna vs. Prost falandı herhalde.Hamilton-Alonso ikilisinde Senna-Prost ikilisine inanılmaz benzeyen yanlar var.Hamilton bir Senna hayranı ve kaskı onun gibi sarı, hatta Senna'nın kaskındaki gibi yeşil ve mavi kuşaklar da var.Mclaren'a yeni geldi ve 2 defa şampiyon olan takım arkadaşını tepeliyor(aynı 88'de Senna'nın yaptığı gibi).Herhalde en önemli fark Hamilton'ın çaylak sezonunda bu kadar iyi olması

Motosikleti
    Bu kadar güzel bir sezon hatırlamıyorum

Motosikleti
    speederbike
    He he he, ben hep demiştim. Ferrari adam olsaydı 2002'de Schumi ve Rubens'i yarıştırırlardı da en azından biraz rekabet görürdük. Schumacher'in birinciliğini garanti etmek istiyorlarsa bile biliyoruz ki Schumacher Rubens'i rahat rahat geçer, bari rekabet ederek geçseydi. Ama McLaren farkını görüyoruz. Rakipsiz olduğu 88'de pilotlarını yarıştıran bu takım domine etmediği bu sezonda da pilotlarını yarıştırabiliyor. Çok güzel sezon, çok güzel. Keşke Ferrariler biraz hızlansa da daha fazla heyecan gelse.
    Bu arada, artık İspanyol medyası da Hamilton'ı övemye başlamış.

Motosikleti
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    He he he, ben hep demiştim. Ferrari adam olsaydı 2002'de Schumi ve Rubens'i yarıştırırlardı da en azından biraz rekabet görürdük. Schumacher'in birinciliğini garanti etmek istiyorlarsa bile biliyoruz ki Schumacher Rubens'i rahat rahat geçer, bari rekabet ederek geçseydi. Ama McLaren farkını görüyoruz. Rakipsiz olduğu 88'de pilotlarını yarıştıran bu takım domine etmediği bu sezonda da pilotlarını yarıştırabiliyor. Çok güzel sezon, çok güzel. Keşke Ferrariler biraz hızlansa da daha fazla heyecan gelse.
    Bu arada, artık İspanyol medyası da Hamilton'ı övemye başlamış.
    Ben Formula 1 de takım tutmam. Yarışçıları tutarım Bu yüzden nispeten objektif olarak cevap verebileceğimi sanıyorum.

Formula 1 de her zaman şampiyon olan pilotun kullandığı marka geniş kitleler tarafından Marka şampiyonu olarak algılanır. Takımlar da bunu çok iyi bilirler ve bu işe yatırdıkları onlarca milyon doları riske edemezler.

Bu konuda en gamsız olan takım Williams olarak bilinir ama o dahi birçok kez takım emri uygulamıştır.

McLaren de bal gibi yıllarca takım emirleri verdi ve bunu da açık açık yapmak yerine, üstü örtülü olarak yaptı. Yok pilotlar aralırında anlaşmış, yok Coulthard benzin alırken pompa takılmış vs. vs. Bu durumda Ferrari veya Benetton gibi dürüst olmak bence daha makbul.

Haa 88'e gelirsek, o başka...

O yıl zaten rakipsizdi, niye pilotlarını yarıştırmasın ki ? Bir 3. pilotun şampiyon olamayacağı belliyken, takım emir vermeye gerek yok.

Motosikleti
    @ledo,
    Ama McLaren hiçbir zaman 2002 Avusturya A1-Ring yarışındaki gibi diğer pilotuna yol verdirmedi

Motosikleti
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ledo,
    Ama McLaren hiçbir zaman 2002 Avusturya A1-Ring yarışındaki gibi diğer pilotuna yol verdirmedi
    Valla Bravo, nasıl bu kadar eminsin bilmiyorum. Ben yaklaşık 1978'den beri takip ettiğim halde ( tabii o yıllarda takip edebilmek için yaşadıklarımı anlatabilmek çok zor ) bu kadar kesin ifadeler kullanamam.

Yalnız şunu bilin ki, Formula'nın geçmiş dönemlerinde bu şekilde bekleyip yol vermeler son derece normal ve sık rastlanan bir durumdu. Ayrıca bir önceki yazımda da söylediğim gibi, yol verdirmek için illa da kenarda bekletmeye gerek yok. Pitte 3 saniye fazla kalmak ta bir metod.

A1 deki olay uzun yıllar pek rastlanmayan bir uygulama olduğu için, yeni seyircileri çok rahatsız etti. Bunu anlayabiliyorum. Ama inanın bana, eski izleyiciler için pek rastlanmadık bir sahne değildi.

Motosikleti
    Benim F1 izlemem 98-99 yıllarında başlıyor, bayağı yeniyim Ama netten ve dergilerden de F1'i takip ediyorum, eski yarışları da okuyorum. Hiçbir zaman ağır kaçmış olabilir, ama "ben hiç rastlamadım, örneğini de duymadım" demek daha doğru olacaktır

Motosikleti
    Kütük,

zaten çok zeki bir gençsin. Ama buna ek olarak bir de hızlı öğrenme dürtüsü ve hataları kabul edip düzeltme erdemi de var.

İnan bana ! bir iki sene içinde sana bir laf atmaya çok çekineceğim

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler