Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

F1 2007 Sezonu

REKLAM ALANI
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    McLaren'in yeni önkanadının çok iş yapacağını sanmıyorum. zira Ferrari'nin geliştirmeleri sonucunda McLarenler hala geride. Honda artık iyice azıtıp garip garip çıkıntılar icat etmeye baladı. Sonunda başımıza taş yağacak.
    May the Force be with McLaren Mercedes

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    önce mclaren'in yeni ön kanadının pek bi fayda sağlamadığı açıklandı ama sonra (herhalde geliştirmişlerdir) kullanma kararı aldılar...

Motosikleti
    speederbike
    İSPANYA GP

McLaren geliştirmelerde Ferrari'ye gittikçe yaklaşıyor. McLaren'in araç geliştirmesi muhteşemdir ama Ferrari de öyledir. Denk başladılar, denk bitirecekler gibime geliyor. Ama asıl fark yapan McLaren'in kalite kontrol sisteminin gelişmiş olması herhalde.
    McLaren'e dikkat ederseniz rakiplerinin yaptıklarını yapmıyor. Ya bazı teknolojilere öncülük ediyor, ya da rakiplerinin bulduğu şeyleri aynen almaktansa modifiye ediyor. Motor kapağındaki T kanatlar 2004'te Ferrari'yle çıktı ve 2005'e geldiğinde her araçta onlardan bir çift vardı. Oysa McLaren onu kendisine uygun hale getirip boynuza çevirmişti. Honda'nın geçen sene başlattığı oradan buradan kanatçık akımını McLaren izledi ve kendi stilini ortaya koydu (Renault da bu konuda özgün davrandı). Ve son olarak benim hiç sevmediğim ve sadece Williams'ınkinin güzel olduğunu düşündüğüm ön kanattaki ek kanata da kendince yeni bir bakış açısı getirdi. Aero olarak faydası olur mu bilmem ama bir McLaren'de gördüğüm en çirkin şey bu güne kadar. Rengi de siyah mı, kırmızı mı, gümüş mü hala anlamadım.

Her üç serbest antrenmanda en iyi dereceleri elde edip pole pozisyonunu kaçırmayı nasıl beceriyor bu adamlar anlamadım hala. En azından görünen o ki McLaren ciddi ciddi Ferrari'ye yetişmiş. Bu ivmeyle geliştirme devam ederse sezon ortasında Ferrari'yi geçeriz.

Bir de CNN Türk'e yeni bir sunucu koymuşlar. Ya bizi gerizekalı sanıyor, ya kendisi bilmiyor. Saniyenin 60'da birine salise dendiğinden haberi yok. 1:22.178'i 1 dakika 22 saniye 178 salise olarak okuyor. F1'de ve diğer motor sporlarında salise yerine saniyenin binde biri tercih edilir.
    İkincisi, adam Hidsfıld Hidsfıld deyip duruyor. Dedim pilot değişikliği oldu da ben mi duymadım. Bir baktım Heidfeld'den bahsediyor.
    Üçüncüyü gördüğümde bu adam bizle dalga geçiyor. Sıralama kısmının son bölümünde adamın fuel bruning kısmından haberi yok. Arabalar birbirleriyle yarışıyor, hepsi pistte diyor. 1:26'lık derece gelince de "Çok yavaş" dedi. Bunun açıklaması olarak da "Araçlar birbirine yakın olduğu için kirli havadan dolayı hızlı tur atamıyorlar" dedi. Bu kısmı doğru ama buradaki neden farklı.
    Sektörü de segment yaptı. Hani Türkçe kelime bulsa anlayacağım da segment de yabancı .
    Son olarak sezonun başından beri pole pozisyonunu McLaren'e kaptırmayan Ferrari'nin yeni pole pozisyonu için (mucize ya) Schumacher'in pistte oluşunun takım üstündeki sihirli etkisi olarak açıkladı. Sonra da ben RTL'ye geçtim.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    o sunucuyu bulursam naparım tahmin edemiyorum... tur zamanı gelirken aklınca heyecanlandırmak için sayıyo saniyeleri 19 20 21 diye... çoğu pilotun adını söyleyemiyo.. kendi f1'den anlamıyo besbelli.. izleyicileri de öyle sanıyo.. saçma sapan şeyleri açıklamaya çalışıyo.. umarım bu adamla devam etmezler...

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    http://tr.wikipedia.org/wiki/2007_%C...nya_Grand_Prix

Her yarışta yeni madde açıyorum artık

Motosikleti
    speederbike
    Ekleme yapabilir miyiz? Yaparız değil mi, değil mi?
    Bu süper zekalı sunucu ayrıca 0.3xx farkı çok az olarak değerlendiriyor. F1'i 100 metre yarışıyla karıştırıyor herhalde. Kafadan hesap etse 0.3x60 tur=yarış bittiğinde 18 saniye fark eder.

Motosikleti
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekleme yapabilir miyiz? Yaparız değil mi, değil mi?
    Bu süper zekalı sunucu ayrıca 0.3xx farkı çok az olarak değerlendiriyor. F1'i 100 metre yarışıyla karıştırıyor herhalde. Kafadan hesap etse 0.3x60 tur=yarış bittiğinde 18 saniye fark eder.
    Dükkan senin, istediğini ekle.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    kaybedilen bir yarış daha... neyse en azından mclarenler ilk üçteler.. bu da iyi...

Motosikleti
    speederbike
    Hamilton şampiyona lideri. Bir de yarış kazansa .

Motosikleti
    Hamilton 30 puanla şampiyonada lider, Alonso 28, Massa 27, Raikkonen 22. Takımlarda Macca 44'den 58'e çıkarak lider, Ferrari'nin 49 puanı var. Daha ne olsun

Motosikleti
    speederbike
    McLaren ve Ferrari arasında Ferrari hızlı, Hamilton ve alonso arasında Alonso dünya şampiyonu. Gel gör ki McLaren ve Hamilton lider.
    Hamilton ilk 4 yarışını kürsüde tamamlayan ilk pilot. Normal bir pistte şu aşamada bir Ferrari'yi geçebileceğini sanmıyorum ama Monaco'da pole pozisyonunu kapabilirse orada kazanabilir. Ve bu durumda
    1- en genç yarış kazanan pilot olacak
    2- Monaco'da en genç yarış kazanan pilot olacak
    3- Monaco'da ilk yarışında kazanan ilk pilot olacak.

Motosikleti
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    McLaren ve Ferrari arasında Ferrari hızlı, Hamilton ve alonso arasında Alonso dünya şampiyonu. Gel gör ki McLaren ve Hamilton lider.
    Hamilton ilk 4 yarışını kürsüde tamamlayan ilk pilot. Normal bir pistte şu aşamada bir Ferrari'yi geçebileceğini sanmıyorum ama Monaco'da pole pozisyonunu kapabilirse orada kazanabilir. Ve bu durumda
    1- en genç yarış kazanan pilot olacak
    2- Monaco'da en genç yarış kazanan pilot olacak
    3- Monaco'da ilk yarışında kazanan ilk pilot olacak.
    En genç kazanan olamayacak Hamilton, Alonso 19 yaş küsürken kazandı ilk yarışını.

Motosikleti
    speederbike
    McLaren resmi sitesinden alıntıdır. 19 değil ama 21 imiş. Farketmez, Hamilton hala F1 şampiyonasına liderlik eden en genç pilot ve Monaco'yu kazanırsa burayı ilk yarışında kazanan ilk F1 pilotu olacak.

FERNANDO ALONSO BIOGRAPHY
    Car 1
    Nationality Spanish
    Date of Birth 29/07/1981
    Place of Birth Oviedo , Spain
    Height 1.71m
    Weight 68kg
    Resident UK

Formula 1 Statistics
    (after Spanish Grand Prix)
    Grand Prix Debut 2001 Australian GP
    First Pole Position 2003 Malaysian GP
    First Podium 2003 Malaysian GP - 3rd
    First Race Win 2003 Hungarian GP

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Murphy'nin 38. kuralı derki:Monaco'da ilk defa yarışan pilot yarışı bitiremez.Bitirse bile kazanamaz
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    speederbike
    Raikkonen Murphy'nin yakından akrabası diyorlar :(.

Motosikleti
    speederbike
    MONACO GP

Bridgestone Monaco'ya sert, yumuşak ve süper yumuşak lastiklerden yumuşak v esüper yumuşak lastikleri getirdi. Serbest antrenmanların birinci seansında Hamilton yumuşak lastiklerle 0.6 saniye önde giderken Alonso süper yumuşak lastiklere geçerek farkı 0.6 saniye kendi lehine çevirdi. Ancak görüldü ki yumuşak lastikler Monaco'da birkaç turdan sonra tutunmasını kaybetti. Yarışta busüper yumuşak lastikler stratejileri karıştırabilir. İkinci seansta Raikkonen her zamanki üstün Monaco performansını ortaya koydu ve 2. sıtrayı aldı. Monaco'da 2002'den beri Ferrari başarılı olamadı. Bu pist pek Ferrari tarzı değil.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    kimi'nin bu yarışı kazanması lazım yoksa şampiyona da şansı azalır....

Motosikleti
    speederbike
    Hamilton kazansın, kupa McLaren'e gitsin.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    sen bi rfactor'e gel bakiim...

Motosikleti
    speederbike
    Bugün çok yoğundum. Yarın da yoğun olacağım. Pazar günü yarıştan sonra toplanalım.

7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler