Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

F1 2007 Sezonu

REKLAM ALANI
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Şimdi şampiyon olursa McLaren bile bana karşı idi ama ben kazandım türünden laflar edecek. Kazanırsa ağzı durmaz bir daha.
    May the Force be with McLaren Mercedes

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Zaten durmuyorki. Gönderseler şunu da yerine Vettel gelse

Motosikleti
    speederbike
    Vettel de olur Rosberg de Ah ah, Kimi olsa ne güzel olur :(

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Kimi şampiyon olsa en bi güzeli olur. Haftasonu bizi güzel bir yarış bekliyor. Kimi'nin tek umudu Alonso ile Hamilton didişmesinden doğabilecek bir kaza. İşte o zaman benim için de gerçekten güzel bir haftasonu olur....

Motosikleti
    speederbike
    Şampiyon Hamilton olsun. Kimi şampiyon olacaksa evinde olsun

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Bundan sonra Kimi'nin evine dönmesi için bir mucize lazım gibi (keşke olsa). Tahminen F1'e Ferrari'de nokta koyacak....

......

Bu Hamilton yan yana geldiği her pilotu Alonso sanıyor galiba...

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Böyle F1 olmaz olsun.................

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle F1 olmaz olsun.................
    Yaklaşık dört senedir bunu söylüyordum kendi kendime....

Motosikleti
    speederbike
    Evde darağacımı hazırlayıp Woking'e gidiyorum. Orada vakit kaybetmeden asayım herkesi. Hani 18.liğe düştük de 3 pitstop neyin nesidir? 15 saniye kazanmak için 25 saniyelik pit yaptık. Bir de madem 3 pitstop'a döndün, o zaman kalan tüm aralarda supersoft kullan.

tt Adnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S&T GT250R
    KİMİ RAİKKONEN ŞAMPİYON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    SUPER , SUPER, SUPER, ..........................
    İşte IceMan. Kırmızı Güç.

Motosikleti
    speederbike
    Alonso gidiyooooooor, heyooooooooooooooooo

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Kimi, yuvana geri dön....

Haug'tan Raikkonen'e tebrik

Norbert Haug, eski McLaren pilotu Kimi Raikkonen'in şampiyonluğu hak ettiğini belirterek kendisini kutladı. İngiliz ekibi, yakıt ısısı konusunda Brezilya Grand Prix yarış hakemlerinin kararına itiraz ederek temyize gitmişti. Eğer takımın başvuru gerekçesi kabul edilip, BMW ve Williams pilotlarına ceza verilirse, zayıf bir ihtimal olsa da şampiyonluğun Lewis Hamilton'a verilmesi sözkonusu olabilecek.

Mercedes Benz Motor Sporları Direktörü Haug, Hamilton ve Fernando Alonso'nun sezonun son yarışında şampiyonluğu kaybetmesinin hayal kırıcı olduğunu belirtti.

Haug, bugün sport1.de internet sitesine yaptığı açıklamada, "Durumu gerçekçi açıdan değerlendirmek zorundayız. Bu sezon Kimi'nin aracı defalarca arızalanmasaydı, son iki yarış öncesinde puan farkı 17 olmazdı" dedi.

Haug, "Raikkonen bu şampiyonluğu hak etti. Ve tekrar kendisini bundan dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Haug bununla birlikte Hamilton ve Alonso'nun toplam puanlarının Ferrari pilotları Raikkonen ve Felipe Massa'dan fazla olduğuna dikkat çekti.

Haug ayrıca, McLaren'ın teknik bir arızadan dolayı yarış dışı kalmadığını vurgulayarak araçlarının dayanıklılık sorunun bulunmadığını ifade etti.

TurkiyeF1.Com

Motosikleti
    speederbike
    Valla iş arızaya marızaya bakmıyor. 2005'te de şampiyonluğu arızadan kaybetmişti. Hatta Haug Mercedes adına Kimi'den özür dilemek zorunda kalmıştı, ve ben F1 tarihinde motor üreticisinin pilottan özür dilediğini duymamıştım.
    Kimi keşke yuvaya dönse ama bizim 5 senede veremediğimiz şampiyonluğu Ferrari adama 1 senede verdi.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...bizim 5 senede veremediğimiz şampiyonluğu Ferrari adama 1 senede verdi.
    O da McLaren sayesinde. Yoksa sezon içinde Ferrari'de Kimi'ye az puan kaybettirmedi....

Motosikleti
    speederbike
    Orası doğru, adamı şampiyonluktan eden de, şampiyon eden de yine bizim takım :D.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Renault'da 15 çalışan McLaren bilgilerinden haberdar

McLaren ile Ferrari arasında yaşanan casusluk skandalının ardından yeniden gündeme gelen casusluk iddialarıyla igili olarak Renault'da en az 15 mühendisin, McLaren'a ait teknik bilgilerden haberdar olduğu öğrenildi.

McLaren'a ait gizli bilgilere sahip olmakla suçlanan Renault, 6 Aralık'ta FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'ndeki duruşmada yargılanacak.

Bu bilgiler arasında, mühendis Phil Mackareth'in 2006 yılı Eylül ayında McLaren'dan Fransız ekibine getirdiği çok sayıda flopp disk de bulunuyor.

Renault'dan dün yapılan açıklamada, Mackareth'in Renault'daki bilgisiyarına bu bilgileri transfer ettiği ve küçük ölçekli çizimleri bazı mühendislere gösterdiğini kabul etmişti. Ancak Fransız ekibi, bu bilginin aracın tasarımında hiçbir şekilde kullanılmadığını belirtiyor.

Bu arada McLaren, bağımsız faaliyet gösteren Kroll firması uzmanları vasıtasıyla Renault'nun Enstone'daki merkezinde konuya ilişkin kendi soruşturmasını yapmıştı. Bu soruşturma sonuçlarını ihtiva eden dosyanın FIA'ya sunulduğu tahmin ediliyor.

Kaynaklar, Renault ve McLaren tarafından yapılan soruşturmalarda en az 15 mühendisin bu bilgileri incelediği sonucuna varıldığını bildirdi. Kaynaklara göre, bu çalışanlardan her biri McLaren'a ait bilgileri gördüklerini yazılı olarak teyit etti.

Kaynaklar ayrıca sözkonusu çalışanlar arasında alt kademe mühendislerin yanı sıra Araç Performansı ve Ar&Ge departmanı başkanı, yardımcı teknik direktör, baştasarımcı yardımcısı ve baş tasarımcı Tim Densham'ın bulunduğu belirtti.

www.turkiyef1.com

Motosikleti
    speederbike
    MP4-21'in bilgilerini kullandıkları için bu sene başarısız oldular desene. Akıllı olup MP4-20 dosyalarını götürselerdi bari :D

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Brawn Honda takım patronu oldu

Honda Racing, eski Ferrari teknik direktörü Ross Brawn'ın takım patronu olarak Japon ekibine katıldığını açıkladı. Nisan ayında yayınlanan haberlerde, Honda'nın gelecek sezon Brawn'ı transfer etmek için İngiliz teknik adamla bağlantıya geçtiği belirtilmişti. Brawn, Ferrari'de 10 yıla yakın sürdürdüğü görevin ardından 2006 sezonu sonunda uzun bir tatile ayrılmıştı.

Honda, Brawn'ın aracın tasarım, üretim ve mühendislik çalışmalarında tam yetki ve sorumluluk sahibi olacağını açıkladı.

Brawn'ın, takım CEO'su görevini yürüten Nick Fry'la birlikte çalışacağı ifade edildi.

Brawn yaptığı açıklamada, "Honda Racing F1 Team'e katılmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Honda Formula 1'de gurur verici bir mirasa sahip" dedi.

Honda'nın F1'de başarılı olmak için büyük bir potansiyeli bulunduğunu ve kendisinin de takıma bu konuda yardım etme fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu belirten Brawn, "Honda, geleceğini düşünerek attığı adımlarla zaten büyük bir iş yaptı. Çok kabiliyetli olduğunu bildiğim insanlar birlikte çalışmayı ve Honda'ya zafere götüren yolları yeniden keşfetmesine yardımcı olmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Nick Fry ise, "Son altı ay içindeki ana görevlerimizden biri Honda Racing F1 Team'a yeni kabiliyetler çekmekti. Aerodinamik, tasarım, mühendislik ve pazarlama alanlarında birçok önemli isimler atadık" şeklinde konuştu.
    Fry, "Ross Brawn için yapılan bugünkü açıklama, güçlü ve kararlı bir takımın oluşturulması sürecinde çok tatmin edicibir sonuçtur. Ross'un tanıtımının yapılmasına ihtiyacı yok" dedi.

Fry ayrıca, "Formula 1'de yaşadığı şampiyonlukların tecrübesi, Honda'nın yeniden mücadelenin içine girme sürecinde hayati derecede önemli olacak. Bu nedenle bu hedefimizi başarmak için birlikte çalışacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Brawn'ın Honda ile çalışmaya 26 Kasım'da başlayacağı bildirildi.

TurkiyeF1.Com

Adrian Newey ile Alonso'yu da getirirlerse şampiyon olurlar herhalde

Motosikleti
    speederbike
    Schumacher de katıldığı kış testlerinde en hızlı zamanı yaptı. Gerçi Hamilton yoktu, Alonso ve Kimi var mıydı, onları da bilmiyorum.

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Testlerde McLaren'den Paffet ile de la Rosa, Ferrari'den de Schumi ile Massa varmış.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler