ii demişte bu mektup sallama gibi gelio
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Başarı mı bu şimdi? Bununla övünmektense yoğurdun aya gitmekten daha önemli olduğuyla övünürüm.
Pek anlamadım ama hayırlısı olsun diyelim.
Arkadaşın eklediği bu mektubun altında "Tarihçi Hammer" yazmaktadır.
Konunun benim de takma adımın Hammer olması dışında benimle uzaktan yakından bir alakası yoktur.
Sadece belirtmek istedim.
Hani konu bana alengirli,risk katsayısı yüksek geldi,yarın öbür gün hır gür çıkar,kör kurşunlara gelmeyelim ,aralara falan gitmeyelim diye yazdım.
Saygılar sunar,arz ederim.
"Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
En tehlikeli an, [COLOR="Red"][B]ZAFER[/B][/COLOR] anıdır!!!
34 EF 2238
[COLOR="Red"]B[/COLOR] Rh+
Keşke o zamanlar da yaşasaydımm..Break dance'ı yayardım walla! hihihihh!
Banada sallama gibi geldi.O tarihlerde Osmanlı ve Fransa Almanya ya karşı müttefikti. Fransayı kurtarmak için Almanya ya seferler bile düzenlendi. İnsanlar dans ediyor diye Fransa'ya sefer yapacağını iddia etmek Kanuni'ye etmek haksızlık olur.
şimdilerlerde dünyaya meydan okuyacak bir Kanuni sultan süleymana ihtiyacımız var
16. YY'da Fransa'da Provence bölgesinde ortaya çıkan bu dans, VALS'tir. Dünya literatüründe yeri olan bir dans türüdür.
Diğer yandan dine aykırı diye yasak edilen dans, Osmanlı'da da vardı.
En önemli şenliklere neden olan sünnetler, kızlar ağasının şehzadenin sünnet çağına eriştiğini padişaha bildirmesiyle başlardı. Padişah, sünnet düğünün süresini ve ayrıntılarını konuşmak için Harem’e gider, bu arada Harem süslenir, cariyeler kanun çalarlardı. Padişah geceyi haremde geçirir; Haseki Sultan’la düğün hakkında görüşür; harem ağalarının görüşleri alınırdı. Haber, haremdekilere, Bab-ı Ali divanına, İstanbul’a ve tüm imparatorluğa duyurulur, ertesi gün haremde ilk hazırlıklar başlardı. Haseki Sultan, Şehzade ve harem kadınlarına armağanlar dağıtılır, o gece saray bahçesinde Çin usulü fener alayı düzenlenir; cariyeler gözalıcı giysilerle dans ederek, cüceler ve hokkabazlar da çeşitli numaralarla padişahı eğlendirirlerdi.* Yazı Şengül Aydıngün *Minyatürler Sabine Buchmann YamanlarHaliç’te su üstünde arabalar, zaman zaman ejder, timsah maketleri yürütülür, ipte köçekler dans eder, akrobatlar gösteriler düzenlerlerdi. Boğaz’ın her iki yakasında bütün evler aydınlatılır, deniz kenarından havai fişekler atılırdı. Denizde donanmaya ait gemiler, maketten kaleler yüzdürülür, evlerin önüne gelince uzun bir süre durup içindeki oyuncuların dansıyla ev halkı coşturulurdu.
* Şengül Aydıngün, arkeolog ve sanat tarihçisi
vs. vs.
Olay gerçek midir değil midir bilmiyorum, birkaç forumda daha yazılmış ancak hiçbirinde bir ispat söz konusu değil.
Ayrıca;
Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır. Sebep: Madde 26 kural ihlali ve gereksiz tartışma yaratma potansiyeli olması nedeniyle kilitlenmiştir.
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir. Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır. Forum Kurallarını okumak için tıklayın.. Şikayetleriniz için tıklayın
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)