uzun zamandır aklımda olan kendi kendime sorduğum fakat bir türlü cevabını bulamadığım bir konuyu sizlerle paylaşmak ve yeni bir bakış açısından değerlendirmek adına bu topiği açmak ihtiyacı duydum.Belki bazı arkadaşların canları sıkılabilir.bazılarınız bana kızabilir.ama ne demişler insanlar konuşa konuşa anlaşırmış.uzun yılardır kendi Branşlarında festival adı altında çeşitli etkinlikler düzenlenegeldiğini.bunların motor festivali,uçurtma festivali,boğa festivali,otomobil festivali gibi örneklemeleri çoğaltabiliriz.senelerdir bazı motorsiklet kulüpleri tarafındanda motorsiklet festivalleri düzenleniyor.proğrama bir bakıyorum.motorsiklet adına yapılan hiç bir etkinlik yok.sadece bir kamp yeri ile anlaşılıyor.içeride alkollü yada alkolsüz içecek standları,yiyecek standları vs.birde geceleri konserler düzenleniyor.genelde cumartesi akşam en hızlı zamanı ve pazar günü herkes pürtelaş yola düşme çabası ile dönüş başlıyor.evet bütün bir yıl birbirini göremeyen dostların birbirlerini görüp hasret gidermesi açısından ve stres atmak için çok güzel oluyor ama.bu tür toplantılara ne derece motorsiklet festivali adı verilebilir.yani yapılan etkinlik açısından .Birde benim kafamı karıştıran bu tip organizasyonarda tamamen ticari amaç güdülüyor olması sizce ne kadar dürüst ve erdemlice.Birbirlerine sadece gönül bağı ile bağlı olan kişi vede gurupların bazı kişilerin menfaatlerine katkı sağlamak için kullanılması sizce ne derece doğru.evet bu işi hiç bir menfaat karşılığı beklemeden yapan hatta cebinden para ve kendi mesailerinden özveride bulunan kulüpleri tenzih ederek konuşuyorum.sizce şimdiye kadar düzenlenen bu etkinliklere festival ismi verilebilirmi yoksa sadece bir tatil beldesinde yapılan kamp yada yoplantı özelliğimi taşıyor.festivaller sizin anladığınız hangi ölçülerde olmalı.selam ve saygılarımla.lütfen ama kimse birbirini kırmadan dökmeden bu tartışmaları yapalım.ve ortak bir fikirde buluşalım.ne dersiniz.