UFO Gerçeği ? Sizce UFO Var mı ?
Reklamlar
-
06 Ağustos 2008, 14:34
çakalaz güzel kardeşim sen ciddi misin bu ufo olayına inanmakta
çünkü kuranda ufa diye bişey yok sadece insanlar ve cinler'den başka canlıdan bahsediyooo allah göstermesin şirk'e girer ve dinden bile çıkman söz konusu bunu bi yetkiliye sorsan iiii edersin
lütfen geyiğe sarmayın
Reklamlar
-
06 Ağustos 2008, 14:38
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
06 Ağustos 2008, 14:40
evet kur-an da yazan insanlar ve cinler var onun dışında bi canlı türü olsaydı kesinlikle yazardı..evrendeki o bütün gezegenler ,biz geceleri yolumuzu bulabilelim diye yaratmıştır yaradan.neticede Allah için çok kolaydır yaratmak.
bence bizden başka uzaylı yoktur.
-
06 Ağustos 2008, 14:51
OsMan20 adlı üyeden alıntı
yaw ilk defa geldim istannnbula
ben ne bileyim nerde oturuon
nummaram 05323324223424 türkcel numaram
uzayda cekio be
ben istanbulda deilim ki
melocann adlı üyeden alıntı
çakalaz güzel kardeşim sen ciddi misin bu ufo olayına inanmakta
çünkü kuranda ufa diye bişey yok sadece insanlar ve cinler'den başka canlıdan bahsediyooo allah göstermesin şirk'e girer ve dinden bile çıkman söz konusu bunu bi yetkiliye sorsan iiii edersin
lütfen geyiğe sarmayın
''Yemin olsun, biz, âdemoğullarını onur ve üstünlükle donattık, onları karada ve denizde binitlerle yükledik. Onları, güzel ve temiz rızıklarla besledik. Ve onları, yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık.'' / Kur’an / İsra / 70 /yaşar nuri öztürk tercümesi
Bu ayette şunu açık şekilde görüyoruz: “Allah insanı, ‘yarattıklarının birçoğundan üstün’ yaratmıştır…” Bunun bir anlamı da şudur: İnsan “en üstün” yaratık değildir! Başka yaratıklar da vardır ve bunların “bazıları” insandan üstün yaratılmıştır… İşte bu “bazı”ları, bizim bugün “Ufo” diye andığımız ve dünyaya gelip – gittikleri iddia edilen “öteki yaratıklar” olabilir!
''Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında bir şeyle geçip gidemezsiniz!''/ Kur’an / Rahman / 33 /yaşar nuri üztürk tercümesi
Allah bu ayetinde, dünyanın dışına çıkmanın mümkün olduğunu ama bunun ancak ve ancak “bilgi” ve “güç”le yapılabileceğini söylüyor… Ufooğulları’nın dünyaya gelip, insanlarla diyalog kurmaya çalıştığına dair bir sürü söylenti, hatta zaman zaman –ışık yansıması ve montaj olup olmadığı tartışmalı da olsa- bazı görüntüler ve kanıtlar var ama Ademoğlulları’nın Ufooğulları’nın yaşadığı yere / boyuta / tabakaya / bucaklarına gidip, onlarla iletişim kurmaya çalıştığına dair bir “iddia” bile yok… Bunun anlamı şudur: Ufooğulları, Ademoğlulları’ndan –Kur’an’ın atıf yaptığı- “bilgi ve güc”e daha çok sahiptir, yani üstündür!
-
06 Ağustos 2008, 14:55
-
06 Ağustos 2008, 14:57
-
06 Ağustos 2008, 15:01
birçoğundan üstün kıldık derken meleklerden, cinlerden. hayvanlardan bahsediyodur bence uzaylılardan değil.tekrar ediyorum bence uzaylı ,ufooğulları, e.t., veya adı herneyse öyle bişey yok.
-
06 Ağustos 2008, 15:01
Bırak neye cıkarsa cıksın Ama dünyada o kadar gezegenin bosyere yaratılmadığı ve diğer gezegenlerde de canlıların olduğu kanısındayım gerçekten
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
06 Ağustos 2008, 15:07
ozzy73 adlı üyeden alıntı
birçoğundan üstün kıldık derken meleklerden, cinlerden. hayvanlardan bahsediyodur bence
uzaylılardan değil.tekrar ediyorum bence uzaylı ,ufooğulları, e.t., veya adı herneyse öyle bişey yok.
birçoğundan üstün yarattık derken cinler melekleri hayvanları vs vs kastediyor tamam. ama birçoğu diyo bak. hepsi demiyo. diğerleri kim o zaman.bizden üstünleri de varmıs. o anlama geliyor.birde kuranı kerimi herkes nası hesabına geliyorsa öyle yorumluyor.kime inanacaz ki
cakalaz adlı üyeden alıntı
Bırak neye cıkarsa cıksın
Ama dünyada o kadar gezegenin bosyere yaratılmadığı ve diğer gezegenlerde de canlıların olduğu kanısındayım gerçekten
katılıyorum sana zuzu .
-
06 Ağustos 2008, 15:12
-
06 Ağustos 2008, 15:20
Ayyy Eftelya ya bak
Nası da çözmüş ordan orayıı bravo
Adam gibi arastırmak uzaya çıkmak lazım
uzaya çıkanlar bişe buldumu bu güne kadar çakalaz gerçi biz Türküz , bulmasak da yaparız bi ayak bütün dünyayı ayağa kaldırırız
-
06 Ağustos 2008, 15:26
En son 2006da yazmıştım buraya
ozzy73 adlı üyeden alıntı
birçoğundan üstün kıldık derken meleklerden, cinlerden. hayvanlardan bahsediyodur bence
uzaylılardan değil.tekrar ediyorum bence uzaylı ,ufooğulları, e.t., veya adı herneyse öyle bişey yok.
Bilader sen cinlerden üstünmüsün ?
Kuranda sözü geçmiyor diyen arkadaşlar acaba kuranı tamamıyla okumuşlar mı merak ettim ?
Ben okumadım.. Ama okuyanlardan dinlediklerime göre Allah için "Dünyaların yaratıcısı" diye tabirler geçiyor.. Ufo uçan daire uzaylı tarzı kelimeler geçmiyor evet-Ama bunlar insanoğlunun bulduğu kelimeler.. Dış dünyadaki yaşam için farklı kelimelerle bahsediyor.Çoğunu unuttum.Hatırlayabilirsem yada araştırıp bulabilirsem yazarım buraya
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
06 Ağustos 2008, 15:39
Tequ adlı üyeden alıntı
tabiki üstün....
"İnsan yaratılmış olan varlıkların en üstünüdür." (İsra.70, Tegabün.3, Tin.4)
-
06 Ağustos 2008, 15:43
Eftelya şimdi Çelişkiye düştük işte... İnsan yaratılmısların en üstünüdür.. Uzaylı varsa ondan da üstünüz o zaman
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
06 Ağustos 2008, 15:51
vardııııııırrrrrrrr ....bu konuyu baya dır inceliyorum var oldukları kesin gibi
BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA
-
06 Ağustos 2008, 15:55
eftelya adlı üyeden alıntı
tabiki üstün....
"İnsan yaratılmış olan varlıkların en üstünüdür." (İsra.70, Tegabün.3, Tin.4)
Eftelya şimdi Çelişkiye düştük işte... İnsan yaratılmısların en üstünüdür.. Uzaylı varsa ondan da üstünüz o zaman
Katılıyorum.2-3 post önce söylediğiyle çelişti şimdi eftelya..Ayrıca insanların cinlerden üstün olduğuna katılmıyorum.Benim göremediğim ama beni gören-Müdehale edemediğim ama edebildiği söylenen varlıklardan nasıl üstün olabilirim ?
zion1 adlı üyeden alıntı
vardııııııırrrrrrrr ....bu konuyu baya dır inceliyorum var oldukları kesin gibi
Biraz daha incelesen evrenin sırrını da bulacaksın be cengizim
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
06 Ağustos 2008, 15:57
@ Tequ :
Kur'an da öYLe yazdığını biliyorum.. İnsan tabi ki üstündür.. Sen istemessen asLa sana zarar veremezler.. İş sende bitiyor
Mesela onlar araba kullanamıyor ama sen kullanabiliyosun.. Motor kullanamazken sen ucuyosun
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
06 Ağustos 2008, 16:00
@ Tequ :
Kur'an da öYLe yazdığını biliyorum.. İnsan tabi ki üstündür.. Sen istemessen asLa sana zarar veremezler.. İş sende bitiyor
Mesela onlar araba kullanamıyor ama sen kullanabiliyosun.. Motor kullanamazken sen ucuyosun
Abi hani öyle söylerler ya ... Cin çarptı şöle oldu böle oldu.. 1 tanesine bile şahit olmadım..İnanmıyorum zaten bana zarar verebileceklerine o ayrı konu..Cin çağrılımış fincanı gömmessen musallat olur dediler,çağırın getirin odamda saklarım dedim,getirdiler 1 ay tuttum odamda çıt çıkmadı
Ha belki var belki yok bişi diemem.. Ama benim göremediğim benim görebiliyorsa ben ondan üstün değilimdir abi..
@ Tequ :
Ne biliosun abi onlar seni araba sürerken görüolar evet..Ama sen onların araba sürüp süremediğini nerden biliosun? Gördün mü
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
06 Ağustos 2008, 16:06
Tequ adlı üyeden alıntı
En son 2006da yazmıştım buraya
Kuranda sözü geçmiyor diyen arkadaşlar acaba kuranı tamamıyla okumuşlar mı merak ettim ?
Ben okumadım.. Ama okuyanlardan dinlediklerime göre Allah için "Dünyaların yaratıcısı" diye tabirler geçiyor.. Ufo uçan daire uzaylı tarzı kelimeler geçmiyor evet-Ama bunlar insanoğlunun bulduğu kelimeler.. Dış dünyadaki yaşam için farklı kelimelerle bahsediyor.Çoğunu unuttum.Hatırlayabilirsem yada araştırıp bulabilirsem yazarım buraya
Uzayda hayatı da aklımda tutarak Diyanet Meali'ni okudum, bahsedilenler nasıl yorumlandığına göre "uzayda mutlaka hayat var" ile "kesinlikle hayat yok" arasında değişir. Ancak Kuran bir bilim kitabı değil, dolayısıyla uzayda hayat konusunda danışılacak yer de değil.
Uzayda (daha doğrusu diğer gezegenlerde) yaşam olasılığıyla ilgili en ünlü denklemlerden biri Drake denklemi.
Denkleme göre:
N=R*.fp.ne.fl.fi.fc.L
N iletişim kurmayı umabileceğimiz uygarlıkların sayısı
ve
R* Samanyolu Galaksisi'ndeki yıldız oluşma sıklığı
fp bu yıldızlardan kaç tanesinin gezegene sahip olduğu
ne bu gezegenlerden kaç tanesinin yaşama elverişli olduğu
fl yaşama elverişli gezegenlerin kaçında yaşamın oluştuğu
fi bu gezegenlerin kaçında akıllı yaşamın oluştuğu
fc bu gezegenlerin kaçında iletişim kurma yetisine yahut isteğine sahip ırkların varlığı
L bu tür bir uygarlığın umulan yaşam süresidir.
Kimilerine göre N=0, yani evrende yalnızız; ben de dahil olmak üzere kimilerine göreyse N>0, yani gelecekte bir uzaylıyla iletişim kurma şansımız var.
-
06 Ağustos 2008, 16:12
konu tokyo drift yapmis
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler