Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Öldükten Sonra Başka Bedenlerde Yaşamak Ciddi Konu

    REKLAM ALANI
  1. #1
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Organ nakli..
    Neden yapmıyoruz bunu din olarak yasakta değil bildiğim kadar..
    Çokmu benciliz neden olsa toprak olup gidecek..
    İllle hasta olunca mı anlamalı bazı şeylerin kıymeti..
    Zor mu böbrek bağışlamak ?..
    Bir can kurtarılcak ..
    Sen ölürken sadece sen mi öldün sanıyorsun?
    Hayata dönünce tek sen mi yaşama döndün sanıyorsun?
    Sevdiklerin sevenlerin bu konuyu es geçmeyelim..
    Organ bağışlayalım..

    Mustafa Arslan(sadece bir gönüllü)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    pitirpaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    uzaydan
    evet bencede. ölünce topragın altında çürüyüp gidecek en iyisi basgılayp bi can kurtarmak
    çalışmıyorsa piston ne yapsın hilton:mrgreen:
    musti ::friends:
    pitirpaf ::melek02:

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Haziran 2006
    organ baaşına din adamları karşı çıktığı için 70 milyonluk ülkemde geçen sene tek karaciğer bağışlanmadı ve yüzlerce hasta her gün umutla organ bekleyip öldüler.

  4. #4
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Alıntı raflar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    organ baaşına din adamları karşı çıktığı için 70 milyonluk ülkemde geçen sene tek karaciğer bağışlanmadı ve yüzlerce hasta her gün umutla organ bekleyip öldüler.
    geri kafalı zihniyete sokam
    ahanda ilk ayıp yazdığım kelimedir

  5. #5
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    BİR ORGANIN BAĞIŞI DİNDİRİR BİN GÖZYAŞI


    İLLERE GÖRE ORGAN BAĞIŞ MERKEZLERİ

    TIKLAYINIZ



    ORGAN BAĞIŞI NEDİR ?
    Ölümünüzden sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlar
    HANGİ ORGANLAR BAĞIŞLANABİLİR ?
    Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde :kalp, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar ;kalp kapağı, gözün kornea tabakası , kas ve kemik iliği gibi dokular başarıyla nakledilebilmektedirler. Bir kişi organlarını bağışlayarak bir çok insana yaşama şansı verebilir.

    ORGAN BAĞIŞINI KİMLER YAPABİLİR ?
    1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğinizi iki tanık huzurunda sözlü olarak yapmanız, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak "Doku ve Organ Bağış Belge"nizi alabilirsiniz.
    İllerde bağış yapabileceğiniz merkezler Devlet Hastaneleri olarak belirlenmiş olup bulunduğunuz ilde hangi hastanelerin kayıt kabulu yaptığını öğrenmek için buraya tıklayınız.


    ORGAN ALIMI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR ?
    Organlarınızın alınması işlemi, konunun uzmanı doktorların bulunduğu Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Organ Nakil Merkezlerin'nde gerçekleştirilir. Organ bağışında bulunduğunuz taktirde organ bekleyen hastalara yaşama şamsı verebilmeniz için "Bağış Belgenizi" bir kimlik gibi sürekli yanınızda bulunduırmanız ve bu konuyla ilgili olarak yakın akrabalarınıza bilgi vermeniz gerekmektedir.
    ORGAN BAĞIŞININ DİNİMİZCE BİR SAKINCASI YOKTUR. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ ORGAN BAĞIŞI İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜ NÜ ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ



    !!!! HAYATA YENİDEN MERHABA DİYEMEZSİNİZ
    AMA DEDİRTEBİLİRSİNİZ !!!!



    LÜTFEN !!! SİZ BİRİLERİNİN ÇOCUKLARINI DÜŞÜNÜN Kİ BAŞKALARI DA SİZLERİN ÇOCUKLARINIZI DÜŞÜNSÜN... ORGANLARINIZI MEZARA GÖTÜRMEYİN


    Alıntıdır......


    -------------------------------------------------------------------------------------------

    Organ Bağışı

    Genel Bilgiler


    İleri kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda sağlıklı bir yaşam sadece organ nakli ile mümkündür. Bugün ülkemizde böbrek bekleyen 17 - 18 bin hasta vardır. Diyaliz bu hastalarda yardımcı bir tedavi şeklidir ancak kalp, karaciğer hastalarının diyaliz gibi bir yardımcı tedavi olanakları da yoktur. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastalar böbrek, kalp, karaciğer gibi organlarını bağışlayarak başka hastalara hayat verebilirler. Ülkemizde organ bağışları henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Bu nedenle organ bağışının yaygınlaşması gereklidir. Ben organlarımı bağışlayalı 18 yıl oldu. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastalarda adından da anlaşılabileceği gibi beyin fonksiyonları tamamen ve geri dönmeyecek biçimde kaybolmuştur. Yani bu kişilerin bilinci yerinde değildir ve ancak solunum makinesi desteği ile yaşamlarının sürmesi mümkündür. Kişilerin ben gerçekten ölmeden organlarımı alırlar korkusu yersizdir çünkü beyin ölümüne karar verecek ekip ile organ naklini yapacak ekip ayrı doktorlardan oluşur.

    Organ bağışı benim tıbbi bakımımı etkiler mi?
    - Hayır. Organ bağışlayan kişinin organlarının kullanılması ancak o kişiye tıbben yapılacak tüm tedaviler uygulandıktan sonra gündeme gelir.

    Organ bağışı dini inançlara aykırı mıdır?
    -Kesinlikle hayır. İslam dini de dahil olmak üzere tüm büyük dinlerde organ bağışına aykırı bir durum yoktur. Ayrıca tüm büyük dinler organ ticaretini lanetlemektedir.

    Organlarımı bağışlamak için ne yapmalıyım?
    -Bir organ bağış kartı alıp yanınızda taşımanız yeterlidir. Organ bağış kartlarını hastanelerden temin edebilirsiniz. Kart temini konusunda daha ayrıntılı bilgi için Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği ( 0 212 635 85 85 ) temasa geçebilirsiniz. Organlarını bağışlayan bir kişinin bu durumdan ailesini önceden haberdar etmesinde yarar vardır.

    Ben sadece böbreklerimi bağışlamak, diğer organlarımı bağışlamamak istiyorum, ne yapmalıyım?
    -Bağış kartında bunu belirtmeniz yeterlidir.

    Organlarımı bağışlamıştım, vazgeçebilir miyim?
    -Evet. Bu iş yanınızda taşıdığınız bağış kartını yırtıp atmanız yeterlidir.

    Organ bağışı için yaş sınırı var mıdır?
    -Hayır. Beyin ölümü gerçekleşmiş 18 yaşından küçüklerin organlarının kullanılması için ebeveynleri izin vermelidir.

    Bağışladığım organlarım para ile bir başkasına satılabilir mi?
    -Hayır. Türkiye’de bugüne kadar böyle bir olay olmamıştır ve olamaz. Medyaya yansıyan organ ticareti haberleri tek böbreklerini para ile satan insanları anlatmaktadır.

    Alıntıdır...

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------



    ORGAN NAKLİ NEDİR ?

    Görev yapmayacak kadar hasta ve hatta bedene zararlı hale gelen bir organın, bir yenisi ve sağlamı ile değiştirilebilmesi işlemine" Organ Nakli" veya Organ Transplantasyonu "denilir.

    ORGAN NAKLİNİN ŞU ANKİ DURUMU NEDİR ?

    Günümüzde göz, böbrek, karaciğer, kalp, pankreas, kemik iliği, kalp- akciğer, kemik ve ince barsak en çok nakledilen organlardır. Bu nakillerde organlar hemen hemen daima ölülerden yada 1. derecedeki akrabalardan sağlanmaktadır. Örneğin kalp hastalığından ölmüş bir kişinin sağlam kornea ve böbrekleri alınıp, görmeyen insanlara yada böbrek hastalarına nakledilmektedir.

    KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ HASTALIĞI (ÜREMİ) NEDİR ?

    Vücudumuzda çok önemli görevler yapan böbreklerimiz taş, şeker hastalığı, nefrit, yüksek tansiyon, mikroplar, yaralanmalar veya kullandığımız ilaçlar nedeniyle hastalanabilir. Bu hastalıkların bazıları tedavi edilirken, tedavi ile düzelmez gittikçe ilerleyerek kişiyi ölüme götürür. Tedavi edilmeyen ilerlemiş bu tür böbrek hastalıklarına üremi (kanda üre miktarının yükselmesi) son dönem böbrek yetersizliği veya kronik böbrek yetersizliği gibi adlar verilmektedir.

    KRONİK BÖBREK HASTASININ NE GİBİ ŞİKAYETLERİ OLUR?

    Bu hastalarda bulantı, kusma, iştahsızlık, halsizlik, güçsüzlük, burun kanaması, kaşıntı, nefes darlığı, öksürük, vücudunda şişlik, uykusuzluk, kramp, huzursuzluk gibi şikayetler vardır. Bazıları birden nefes darlığı veya koma hali ile hastaneye kaldırılır.

    TÜRKİYE'DE KRONİK BÖBREK HASTASI ÇOK MUDUR ?
    Türkiye'de her yıl 3.000 kişinin kronik böbrek yetmezliğine girdiği tahmin edilmektedir. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan rakamlara göre 2001 Şubat ayı itibariyle 19.609 diyaliz hastası mevcut olup, bunların 18.063'üne hemodiyaliz, 1546 'sına Periton diyalizi uygulanmaktadır. Bu hastaların ne yazık ki çoğu genç olup, genellikle 20-40 yaşları arasındadır.


    KRONİK BÖBREK HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MIDIR ?

    Her iki böbreği de çalışmayan bu hastalar için, hasta böbrekler yerine suni böbrekler yapıldı. Suni böbrek " yada diğer adıyla HEMODİYALİZ " bir süzgeçtir. İdrarı kana karışmış bu hastalar haftada üç gün hastaneye giderler, kanları damardan bir boru ile hastaya alınıp bu süzgeçten geçirildikten sonra yine bu boru ile hastaya verilir. Bu tedavi ile hastalar ayakta kalmaktadır. Ancak suni böbrek bizim böbreğimizin yaptığı her şeyi yapamaz. Bu yüzden de hastalar tamamıyla iyileşemezler. Bir diğer tedavi biçim,i ise Periton Diyalizdir. Bu tedavi biçiminde ise hastalar karın boşluğuna takılacak bir kateter yardımıyla tedavilerini sürdürürler. Bu tedaviler pahalı olduğundan genellikle sadece devlet yardımı görenler tedavi olabilirler. Bu nedenle suni böbrek yerine geçecek çareler aranmış ve "böbrek nakli" ortaya çıkmıştır.


    BÖBREK NAKLİ NEDİR ?

    Böbrek nakli; kronik böbrek hastasına, ülkemizde genellikle olduğu gibi sağlıklı bir insandan veya ölüden alınan böbreğin vücuda takılması işlemidir. Böylece hasta yeniden sosyal yaşamına kavuşmaktadır. Hemodiyaliz makinesi ile bağımlı bir yaşam sürdürmek zorunda iken kontrollü ama diyalize bağlı olmayan bir yaşama geçebilmektedir.


    BÖBREK NAKLİ İÇİN ORGANLAR NASIL SAĞLANIYOR ?


    Çok sayıda böbrek hastasına aile fertlerinden böbrek bulma güçlüğü yüzünden, trafik kazalarında hayatını kaybedenlerde olduğu gibi ölülerden böbrek alıp hastalara takma çareleri aranmış ve bunda başarılı olunmuştur. Yeni ölmüş kişilerden alınarak yapılan böbrek takma işlemine kadavradan böbrek nakli denmektedir. Yaşamını henüz kaybetmiş kişiden alınan iki böbrek uygun doku grubunda böbrek bekleyen iki kişiye takılmakta, bir insanın ölüsü iki kişiye hayat vermektedir. Bu güzel olaya rağmen yinede böbrek hastaları için yeterli ölü böbreği bulunmamaktadır. Bunun nedeni yeni ölmüş kişinin başında bulunan yakınlarını ölülerinden böbrek alınmasına rıza göstermeyişleridir.

    ORGAN BAĞIŞINA İHTİYAÇ VAR MIDIR ?

    EVET. Bir çok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. " SİZ, BİR YAŞAM ARMAĞAN ETMEKTESİNİZ"


    TÜRKİYE'DE BÖBREK NAKLİ NE ZAMAN BAŞLADI ?

    Türkiye'de ilk başarılı böbrek nakli 1975 yılında Hacettepe Hastanesinde Dr. Mehmet HABERAL ve ekibi tarafından yapılmıştır. Canlıdan canlıya yapılan bu ilk nakilden sonra 1979 yılında "ORGAN VE DOKU ALINMASI, SAKLANMASI VE NAKLİ HAKKINDA" 2238 sayılı kanun çıkarılmış ve bu yasa 1982 yılında yeniden düzenlenerek ölüden organ alınmasını yasal tedbirlerle ortaya koymuştur.


    ORGAN BAĞIŞININ VE TRANSPLANTASYONUNUN
    DİNİ İNANÇLAR YÖNÜNDEN AÇIKLAMASI NEDİR ?


    Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Kur'an-ı Kerim'de de (Maide Suresi, Ayet 32) " KİM BİR KİMSEYE HAYAT VERİRSE, ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE SEVAP KAZANACAĞI " beyan olunmuştur.


    ORGAN BAĞIŞININ, ORGAN NAKLİNDE
    EKONOMİK ÖNEMİ NEDİR ?


    Organ nakli hemodiyaliz tedavisinden çok daha ucuz olduğu halde ülkemizde organ bağışı yaygın olmadığı takdirde, bu maliyet ile yapılabilecek nice sağlık hizmeti ertelenebilir veya geri kalabilir. O halde organ nakli ve organ bağışı ülkemiz için hem sağlık yönünden, hem de ekonomik yönden önemli bir katkıdır.

    NASIL ORGAN BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ ?

    Tüm ülkeler ölüden böbrek temini sorununu, sağlıklı kişileri beklenmedik ölümleri halinde bütün organlarını bağışladığına dair bir belge doldurmaları suretiyle çözümlemişlerdir. Bağış belgesi taşıyan bir kişi öldüğünde artık ailesinden izin almaya gerek kalmamakta, böbrekleri alınarak hastalara takılmaktadır. Organ bağışında bulunmak için " TIBBEN YAŞAMIM SONA ERDİKTEN SONRA DOKU VE ORGANLARIMIN DİĞER HASTALARIN TEDAVİSİ İÇİN KULLANILMASINA İZİN VERİYORUM." diyen bir belgeyi iki tanık önünde imzalayıp kimlik kartı gibi taşımanız yeterlidir.

    ORGAN BAĞIŞI İÇİN YAŞ SINIRI VAR MIDIR ?

    Günümüzde yeni doğmuştan 60 yaşa kadar olan ölülerden organ alınabildiği gibi, 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes ORGAN BAĞIŞ KARTINI imzalayabilir, böylece organ başında bulunabilir.


    HERHANGİ BİR YERE KAYDOLMAK GEREKİR Mİ ?

    Hayır. Sadece organ bağış kartını şahitlerle doldurup imzalamanız ve sürekli üzerinizde taşımanız yeterlidir.


    SONRADAN FİKRİNİZİ DEĞİŞTİREBİLİR MİSİNİZ ?


    Evet. Bağış kartınızı yırtıp atmanız yeterlidir. Bu konuda özgürsünüz.


    ORGAN BAĞIŞI İÇİN PARA ÖDENMESİ SÖZKONUSU MUDUR ?

    Hayır. Kişilerin bir bedel karşılığı organlarını vermeleri 2238 sayılı yasaya göre yasaktır.


    İNSANLARA YAŞAMA ŞANSI TANIYAN ORGAN BAĞIŞINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ ?

    Çevrenizdekilere Organ Bağışı Kampanyasını tanıtın ve Bağış kartlarını verin. Organ Bağışının öneminin anlatılmasına ve yaygınlaştırılmasına yardımcı olun. Organ Bağışı hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için " TÜRKİYE BÖBREK NAKLİ VE DİYALİZ HASTALARINA HİZMET VAKFI " ile irtibat kurunuz.

    UNUTMAYINIZ:
    "BAĞIŞLANAN ORGAN, FİLİZLENEN CANDIR"...
    .................................................. .................................................. ...............


    BÖBREK NAKİLLERİ BİLİM KURULU
    ADI SOYADI BÖBREK NAKLİ MERKEZİ



    Doç.Dr.Cüneyt HOŞCOŞKUN Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir
    Prof.Dr.Hüseyin GÜLAY Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir
    Prof.Dr.Bülent ERBAY Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
    Prof.Dr.Şali ÇAĞLAR Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
    Doç.Dr.Hamdi KARAKAYALI Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
    Doç.Dr.Şevki SERT Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
    Prof.Dr.Köksal ÖNER Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Ankara
    Doç.Dr.Faruk GÖNENÇ Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Ankara
    Prof.Dr.Gülşen YAKUPOĞLU Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
    Prof.Dr.Bülent OKTAY Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bursa
    Prof.Dr.Haluk KİPER Osmangazi Üniversitesi Tıp Fak, Eskişehir
    Prof.Dr.Uğur ERKEN Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana
    Doç.Dr.Mesut İzzet TİTİZ Haydarpaşa Num. Eğ. ve Araş. Hast.İstanbul
    Prof.Dr.Ekrem EREK İstanbul Üni. Cerrahpaşa Tıp Fak, İstanbul
    Prof.Dr.Uluğ ElDEGEZ İstanbul Üni. İstanbul Tıp Fakültesi İstanbul
    Prof.Dr.Mustafa GÜLMEN Kartal Eğitim ve Araştırma Hast, İstanbul
    Prof.Dr.Nurol ARIK On Dokuz Mayıs Üni. Tıp Fak, Samsun
    Prof.Dr.Zeki YILMAZ Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kayseri
    Op.Dr.Necmettin GÜVENCE SSK İhtisas Hastanesi, Ankara
    Doç.Dr.Adem USLU SSK İzmir Eğitim Hastanesi, İzmir
    Op.Dr.Muharrem KARAOĞLAN SSK Tepecik Hastanesi, İzmir
    Doç.Dr.Çetin ÖZENER Marmara Üniversitesi Tıp, İstanbul

    Organ Bağışı İstek Formu için TIKLAYINIZ!

  6. #6
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Katılıyorum.. ben şimdiden bağışladım zaten organlarımı...ehliyetimde yazıyoo..

  7. #7
    yasin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    üsküdar, zeynepkamil
    Motosikleti
    peugeot satelıs 250
    istanbulda yokmu bağışlanacak kurum öldükten sonra bende bağışlamak isterim.beni düşündüren olay makinaya bağlı olarak yaşayanların(bitkisel hayat)
    fişlerinin çekilmesi yani ölmesine izin verilmesi.bu durum tartışılmalıdır
    ALLH'ın verdiği canı ALLAH alır. belki 10,20,30 yıl sonra hayata dönücek,ALLAH bilir ama fişini çekip ölüme sebep vermek son derece yanlıştır.benim görüşüm bu...
    [url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23339[/url] :rendeer: artvin borçka

  8. #8
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Ben gidince bütün dükkan sizin, ne varsa kullanın.

  9. #9
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı musti81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Organ nakli..
    Neden yapmıyoruz bunu din olarak yasakta değil bildiğim kadar..
    Çokmu benciliz neden olsa toprak olup gidecek..
    İllle hasta olunca mı anlamalı bazı şeylerin kıymeti..
    Zor mu böbrek bağışlamak ?..
    Bir can kurtarılcak ..
    Sen ölürken sadece sen mi öldün sanıyorsun?
    Hayata dönünce tek sen mi yaşama döndün sanıyorsun?
    Sevdiklerin sevenlerin bu konuyu es geçmeyelim..
    Organ bağışlayalım..

    Mustafa Arslan(sadece bir gönüllü)
    musti bak bir olayı anlatıyım sen ne yapmak istedigine karar ver!!

    bizim bir yakınımız arkadaşı geçen yaz istanbuldan buraya tatile geldi kendiside iyi yüzücüdür. deniz kenarında otururken ben yüzcem diye tutturdu. ya burası marmaranın suyuna benzemez soguktur felan desekte bizi dinlemedi atladı suya .biraz yüzdükten sonra bir baktık el kol hareketleri yapıyo boguluyomuş. neyse hemen atladılar denize ama adam bayaa su yuttu baygın bir vaziyete ambulansa bindirdiler rize devlet hastanesine götürdüler. doktor "bunda beyin ölümü gerçekleşmiş birazdanda ölür zaten en azından organları bagışlayın" dedi. bizim yakınımız olan kişi neysedeyse doktoru geberticekti. yaşayan birisi için nasıl böyle dersin diye. neyse ordan bizim zorumuzla acilen trabzona fakülteye götürüldü ve adam şuan yaşıyooo. vehala yüzebiliyooo.
    demek istedigim sen organlarını bagışladıgında o ölmekle yaşamak arasında ince çizgide olursan seni ölü gibi düşünüp organlarını alıveriyorlar. bu organ bagışı avrupada olsan yapılır evet gerçekten güzel birşey ama türkiyedeki bazı doktorlarımız sayesinde be bu bagış olayından baya tırstım. birde böyle ölüm döşeginde olanların organlarını satan doktorlar var ama neyse oda ayrı bir konuuu.
    sizi bilmem ama ben türkiye sınırları içinde yaşadıgım sürece pek organ bagışlamayı düşünmüyorum!!!

  10. #10
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    baaakk

  11. #11
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Bildiğim kadarıyla diyanet işleri organ bağışının dine uyun olduğunu belirtiyor. Tabii bizim millet hacı hoca dinlemeye meraklı olduğu için bağış yapmıyor olabilir.
    Elint, beyin ölümü demek öyle kolay birşey değil. Hele tek bir doktorun yeni gördüğü hastaya beyin ölümü demesi mümkün değil. Beyin ölümü diyebilmek için en aşağı 12 veya 24 (tam hatırlamıyorum) izlenmesi gerekir. Bazı durumlarda bu süre bir 24 saat daha uzayabilir. Ve bunu demek için birkaç uzmanlık dalının onay vermesi gerekir. Yani tek bir doktorun bunda beyin ölümü var demesi mümkün değil; hani cahillik edip dedi, aile de kandı diyelim, bütün uzmanlık dalları onay vermeden o hastadan tek bir organ almak bile mümkün değil. Kısaca yakınların o doktora inanıp kabul etseydi bile kimse o çocuğa dokunamazdı.
    Türkiye'de ve batıda hiçbir doktor kolay kolay organ kaçakçılığı işine bulaşamaz. Sorun organı almakta değil. Organ nakli çok sıkı denetleniyor. Hangi organ kimden alındı, kime takılıyor, bir sürü belgesi var ve birisi eksik çıkarsa o doktorun başı epey ağrır. İstenirse başarılır mı? Başarılır ama büyük organizasyon gerektirir ve seri bir şekilde çalışamazlar.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  12. #12
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    aynen ölee!!!

  13. #13
    Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    UK
    Motosikleti
    4x4
    orqan nakline sıcak bakıyorum sen zaten ölmüşsün neden başkalarını yaşatmayasın ki?
    Fakat ehliyetin arkasındaki organlarımı bağışlamak istiyorum seçeneğini tick etmedim çünkü kulağıma gelen bazı durumlardan dolayı bu nakil işlerinin çok sağlıklı ve legal yapılmadığını düşünüyorum fakat öldükten sonra orqanlarımın bağışı için ailemin gerekli şeyleri yapacağını sanıyorum
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

  14. #14
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Yazdıklarımı okumuyorsun galiba. Türkiye'de en sıkı denetlenen şeylerden biridir organ nakli. Hatta uyuşturucudan bile daha sıkı denetlenir.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  15. #15

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    bende organ nakline scak bakanlardanım öldükten sonra benim neyime yarıcak organlarım bari birilerine bağışlansında onlar kullansın yani bi işe yarasın konuyu açan kardeşe teşekkürler
    Kask tak!

  16. #16
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    demekki yavas yavas bilincleniyoz.
    bende oldugumde organlarimi bagislayacam ...
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

  17. #17
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Toprağın olacağına ellerin olsun!

  18. #18
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Organ bağışına EWET !


Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler