Bursaya Atandim.hay Bin Kunduz.
Reklamlar
-
wayway benim kankam da neymiş öyleee.
Bi Bursa macerası da benden;
Yıl 1989. Kulakları çınlasın canciğer bir arkadaşım var lise 2 de okuyorum.
Bİr cumartesi sabahı telefon çaldı.
-Yasin, ben bursadayım. Parayı cuma akşamı hesabıma yatırdım. Üzerimde fazla parayla gezmeyeyim risk olur diye ama atm de hesap "0" görünüyor. Bana acil para transfer et. Cep te kuruş para yok. ( Atm ler yanılmıyorsam o yıl piyasaya girdi henüz millet ne işe yarıyor nasıl kullanılıyor onu dahi bilmiyor. Bizim eleman da cuma dan parayı yatırdığı çin hesaba geçmemişler parasını)
-Takma kafanı adamım hallederim dedim.İyi de Bursa da ne işin var?
-Nurten i görmeye geldim. Lise aşkıydı Nurten de. Uludağ üniyi kazanmış orda okuyordu.
Neyse bankaya uğradım. Bankada bir görevli bulduk.
-Kardeşim para pazartesinden önce eline geçemez dedi. Sen şimdi para yatırsan yine de eline geçmez.
Eeee noolacak şimdi.
O zamanlar cep felan yok ben ona ulaşamıycam belli bir tlf no da yok.
Neyse eve geldim. Telefon beklemeye koyuldum.
Çok geçmeden telefon geldi.
-Olum. Sen zı....., sana bez getiriyorum hazırlan dedim. O zaman yanlış hatırlamıyorsam 150 dm la çıktım Bursa yoluna. Kaba bir hesapla gece 23.30 da Bursa da olacaktım.
Neyse yaklaşık bir saatlik bir rotarla BUrsa ya ulaştım sağ salim.
İnmeye indik de bizim eleman ortalarda yok. "Sarı Çizmeli Memet Ağa" .
Lan olum diyorum kendi kendime. Aha RAmo yok tlf yok saat gecenin yarısı ne p.. yemeye geldin Bursa'ya?
Hava soğuk yanda da bir kestaneci, habire kestane çizip kestane kebap yapıyor.
Hadi seni de kestane gibi çizerlerse???EEeeee Yaş daha 16 parlak, yakışıklı da bir çocuğuz.
Büzüttük bir kenara Ramaoyu bekliyoruz, ama ne bekleyiş. Etrafımda tuhaf tuhaf tipler gezmeye başladı. Cepteki parayı da biri gelip çarparsa Ramo yu bırak kendini nasıl kurtaracaaan?
10 dk bekledim am 10 yıl ihtiyarladım.
Neyse Allahtan bizim Ramo göründü. Birbirimize nasıl sarıldık. Herhalde babasını görse öyle sarılmazdı bana. Yanında da bir evsiz sokak çocuğu. Onunla arkadaş olmuş. Benim uyku gözlerimden akıyor,
birşeyler atıştırdık.
Yatacak yer ayarlamış bizim eleman. Otogar yakınlarında bir yerde.
Abi otel ama ne otel?
Bir oda 3 yatak. 7 kişi.
Hiç tanımadığım tipler neyse sırt sırta verdik yattık. Allaha şükür sabah kadar zararsız ziyansız atlattık.
Sabah oldu Nurten Hanımla buluştuk da Bizimkinin surat sirke. Tophaende bir kafe vardı oray gittik oturduk. Tabi ben ayrı masaya, 3 saat konuştu bunlar bende habire çay kahve içtim. Neyse arkadaş için çiğ tavuk bile yeriz.
Neyse Bursa ya kadar gelmişiz. İsmet amca vardı. Almanyadan yaşıtım çocukları vardı onları bari ziyaret edelim dedik araya taraya evini bulduk kapıyı çaldık. Onların da bir çayını içmiş olduk. (Rahmetli olmuş teyze yakın zamanda)
Neyse akşam oldu Ramazanla beraber döndük geri memlekete ertesi gün de tarih dersinden yazılımız var.Otobüste tarih çalıştığımı hatırlıyorum.
Sonuç:
O gün Ramazanla Nurten in son buluşması oldu.
Ramazan hala çok iyi arkadaşım işi gereği sene de belki bir defa ancak görüşüyoruz. Çok başarılı bir veteriner oldu. Türkiye genelinde hizmet veren ünlü bir et ürünü firmasında çalışıyor.
Hala bir araya geldikçe o günü yad ederiz.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
Reklamlar
-
rafi ne oldu kanka pansiyon muhabbeti hala ses çıkmadı yav.
bak hatunları falan ayarla ben gelecem ona göre...
-
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
1998 de babam E 200 bi mercedes almıştı(1994 modeldi) çok hoş arabaydı tabi.biz o zamanlar folklor derneğinde oyuncuyduk. akşam gösteri yaptık eve dönüyoruz.kızlardan biri yürüyemeyecek kadar sakatlandı ben hocamı ve ekipten sakatlanan kızı evlerine bırakmak üzere arabaya aldım.arabanın devrini henüz almamıştık ve 58 plakaydı.gece 1 de beyaz bir mercedesle gidiyoruz.yer antalya.polis ne işi var lan bu 58 plaka mercedesin bu saatte burda diye düşündü ve bizi çevirdi.kafayı uzattı bi baktı, arkada 17 yaşında bi kız ayağını koltuğa uzatmış, yanında 35 yaşında kürt bi adam,önde direksiyonda bir genç..ehliyet ruhsat kimlikler ne varsa döküldük. salak kız kimlik taşımıyormuş polis iyicene kıllandı.
.hocamız da 35 yaşında ve kimliği urfa sivereğe kayıtlı.ben de o zamanlar karadeniz teknik üniversitesi öğrencisiyim çıkardım öğreci kimliğini. biz folklor ekibiyiz gösteriden dönüyoruz dedim.mercedesle mi dedi adam.babamın dedim.arabanın plaka 58 ruhsatı babama ait değil başkasına ait soyad tutmuyo. bu kızın niye kimliği yok dedi?(ne biliyim ben ya) ulan bunlar fuhuş mafyası mıdır kız mı kaçıyorlar diye düşündüelr herralde arabayı da çalıntı sandılar sanıırm.baya bi ecel terleri dökmüştük.bunlar derin devlet midir nedir falan diye durumdan kıllandılar sanıırm ve bıraktılar.
-
Bizim peder bayler yaklaşık 10 yıldır bursa gemlik-kumlada otururlar...Bir bahar ayları idi sanırım, Bursayı gezelim dedik amcaoğluyla....Dolmuşa bindik , tesadüf ramazan ayıydı...Özdilek mağazasını bilirler bursayı bilenler...Neyse orayıda bi gezelim dedik...Dolmuşlar o hatta baya süratli giderler... Bizde anca durur adam diyerek 1 km önce den Özdilekte inecek var dedik ama diyeceğimize pişman olduk..
Önce yolcular başladı tuuu, şunlara bak hiç utanma kalmamış şu ramazanda da olmazki diye....Ne olduğunu anlamaya çalışırken bütün dolmuş halkı kendi kendine olmaz ki terbiye yokki gibisinden konuşuyor....
En son bombayı dolmuşçu patlattı....yaklaşık 500 mt geçtikten sonra durdu hadi bakalım gençler yol yürüyün de bu size ceza olsun derken kendimizi dolmuştan zor attık...
Sonradan öğrendik ki gemlikten dolmuşa binen adamlar orda inmezlermiş...Nedeni de tıpkı ankara daki bentderesinde olan evlerden varmış..
Yeni evlermi deniyordu ne tam aklıma gelmedi şimdi...
Özdilek mağazasını da anlamış diilim...Neden orda mağaza yaparlar? dolmuşçusu bile düşman o mevkiye....
O gün bu gündür asla ya motorum ya da araba olmadan gitmem pederleri ziyarete...Zaten bana soğuk geliyo abicim...Uludağın eteğine kurulmuş yokuştan memleket...Karınca yuvası gibi kuzeye bakıyor....
Onu bunu bilmem memleket izmir.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
"hay Bin Kunduz." bunun anlamı ne ?
"yandım gülüm keten helva." ?
-
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
Şimdi yeni konu oluştu...Tanıdık ünlülerin meşhur sözleri
Swing - hay bin kunduz
Zagor - canına yandığım
Çiko - Karamba karambita
he-man - gölgelerin gücü adına
Hepsinin kelimeleri aklımdaydı ne okurduk....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Bizim ev kiralık merkezde 500 lira istiyolar indirim olur tahminimce bir miktar. Düşünürsen yardımcı pm ay ya da msn'den yazışırz
-
viper_1 adlı üyeden alıntı
"hay Bin Kunduz." bunun anlamı ne ?
"yandım gülüm keten helva." ?
Ben de merak etmiştim bunu.Öğrenmiş olduk.
-
hay bin kunduz çizgi roman kahramanı kaptan swingin söylediği saçma sapan bi laf. "h......r" anlamında.
yandı gülüm keten helva da osmanlılardan kalma aynı anlamda bi laf.
-
mete_han adlı üyeden alıntı
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Şimdi yeni konu oluştu...Tanıdık ünlülerin meşhur sözleri
Swing - hay bin kunduz
Zagor - canına yandığım
Çiko - Karamba karambita
he-man - gölgelerin gücü adına
Hepsinin kelimeleri aklımdaydı ne okurduk....
raflar adlı üyeden alıntı
hay bin kunduz çizgi roman kahramanı kaptan swingin söylediği saçma sapan bi laf. "h......r" anlamında.
yandı gülüm keten helva da osmanlılardan kalma aynı anlamda bi laf.
Hee tamamdır. Bilgiler için teşekkürler..
-
"Hay bin kunduz" işler ters gittiğinde "Lanet olsun" veya "Kahretsin" anlamında kullandığı bir deyiştir.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler