Bülent Ecevit 06.11.2006 tarihinde vefat etmiştir
Reklamlar
-
bu topik büyük tartışmalara gebe.
ölmüş gitmiş adamın arkasından menfi manada konuşmak olmaz ama taziye amaçlı açılmış bir topikte taziye dışında birsürü ekleme yapılması, aslında olmadığı gibi büyük bir siyasi kahraman olarak lanse edilmesi bunları kabul etmeyecek görüşte olan insanların tepkisine neden oluyor ve tartışma ortamı oluşturuyor.
Reklamlar
-
Lütfen yetkililer konunun amacına aykırı mesajlarla ilgilenebilir mi?
-
Khutuck adlı üyeden alıntı
Lütfen yetkililer konunun amacına aykırı mesajlarla ilgilenebilir mi?
Konunun amacına aykırı mesajlar bir takım yetkililerden geliyorsa napacağız diyesi geliyor insanın.
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
-
Gültekin adlı üyeden alıntı
Gültekin'e cevap...
BBRR'ye cevap...
muhatap kişi
mod olunca, üslup değişivermiş...
dünya böyle işte.
Üslup nasıl değişmiş anlamadım...İlk mesajımdada sana biraz kızmıştım uyarma gereği hissettim....Bbrr yi de kınadım bu şekilde yazdığı için....
Buraya bunu yazmamam gerekir aslında , konuyu açan arkadaşa saygımdan ötürü ama bu dik başlılığın yüzünden yazmak ihtiyacı hisssettim.....
Gültekin , bbrr, shreiker yakışmıyor size bu tip mesajlar....Tekrar yazayımmı arkadaşım....Bence yanlış kişiye ithamda bulunuyorsun....Bir daha düşün...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Bu başlık eğer Ecevit'e taziye dileğinde bulunmak için açılmış bir başlıksa karşıt görüşlü kişilerin yazdıkları amaçtan uzak yorumlarla hem ölüye saygısızlık yapılmakta hem de üyeler arası kırgınlıklara ve kutuplaşmalara yol açabilecek durumlar oluşmaktadır.
Tartışılan konular arasında rahmetlinin gerçekten Kıbrıs Fatihi olup olmadığı bile var.Hatta gerçek Kıbrıs Fatihi takunya giyerdi siz bilmiyorsunuz diyenler de çıkarsa şaşırmayın.
Uzun lafın kısası,naçizane fikrim bu başlık birliğimizi ve dirliğimizi tehdit eder hale gelmiştir.
"Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
-
Bu konunun amacına ulaştığı ve kilitlenmesi kanaatindeyim.
Saygılar..
-
Sanırım taziye belirtmek isteyen kişiler taziyesini belirtmiştir. Bu vakitten sonra herhalde ayda yılda bir taziye mesajı gelir, onlarca da tartışma mesajı gelir. Yönetimden konuyla alakasız mesajların silinerek topiğin kilitlenmesini rica ediyorum.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
patriote adlı üyeden alıntı
Sanırım kızgınlığınız yanlış kelimeler kullanmanıza neden olmuş. Dürüst olmak bir meziyet değildir de ne demek? Hele hele ülkemiz siyaset hayatında büyük bir meziyettir ve maalesef bu meziyete sahip çok az insana sahibiz.
Yurt dışında yaşıyorum ama Türkiye'de büyüdüm. 12 eylül döneminde 10 yaşında bir çocuktum. Okulda pencere kenarındaki sıraları boş bırakırlardı ve üç kişi otururduk. Bunun nedeni atılabilecek bir kurşun herhangi birimizi öldürebilir yada en azından kırılan camlarla yaralanabilirdik.
Bu günleri bize yaşatan insanlardan biride Ecevit'tir diye yazmışsınız. Bir diğeride yine rahmetle andığım Türkeş'tir. Yanılıyormuyum?
Acaba gerçekten bu kadar basitmidir. Ecevit ve Türkeş kafa kafaya verip, hadi ülkeyi bölelim,kardeşi kardeşe kırdıralım mı demişlerdir?
Bir diğer tespitiniz şöyle;
- Şimdi Abdullah Öcalan ölse rahmetmi okuyacağız?
Bu ne kadar düşüncesiz, ne kadar kötü bir benzetme.
Abdullah Öcalan bir teröristtir. Sizin mantığınızla gidersek bu teröristi İmralıya tıkan Ecevit ve hayatını böyle şerefsizlerle savaşarak geçirmiş Türkeş birer teröristtir öylemi? Neden? Çünkü bize 12 eylülü yaşattılar.
Öcalan ölse böyle bir topic açılırmıydı? Yada açılsa bile başsağlığı ve Allah'tan rahmet dileklerimi olurdu?
Bana göre bu topic Ecevit için taziye amacıyla açılmış. Siz sevmediğiniz biri öldüğünde evine gidip
-ben hakkımı helal etmiyorum,şerefsizin biriydi filan gibimi konuşuyorsunuz?
Burayı da ölenin evi kabul edip, gelenek ve göreneklerimize uygun davranırsak sanırım en iyisini yapmış oluruz.
Lütfen buraya kadar yazdıklarımdan Ecevit'i sevdiğim yada sevmediğim gibi bir anlam çıkarmayın.Sadece doğru olduğuna inandığım davranışı sergilemeye çalışıyorum.
Sayın Ecevit Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Tüm söylediklerine katılıyorum. 12 Eylül'ü okul sıralarında hatta ailemin içinde dahi yaşamış biri olarak ; yaşananların sorumluluğunu tek bir kişi ya da düşünce yapısında görmüyorum. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi bu bir taziye başlığı. En azından cenazeye ve sevenlerine saygı gösterilmesi gerektiği inancındayım. Ayrıca, Öcalan ' la Ecevit'in aynı kefeye konmasına da anlam veremedim. Şu anda Ankara'ya doğru 2000 otobüs ve yaklaşık 100.000 kişi anadolunun dört bir yanından törene katılmak için yolda. En üst düzeyde devlet töreni ile cenaze merasimi gerçekleşecek. Öcalan'ın aynı şartlarda cenazesinin kaldırılmayacağı ise ortada...
Arkadaşlarımın düşüncesine katılıyorum. Bu konu amacından uzaklaşmıştır.
-
Süper Moderatör (BBRR)
Arkadaşlar karşıt fikirde olanlara neden tahammülünüz yok ben burda başsağlığı dileyenlere bişey diyomuyum görüşüm budur ..
Gelelim apo ile aynı kefeye koyma olayına.. bu şerefsiz (apo) cebinde tc kimliği ile dolaşan azınsanmayacak kadar çok insanlar için kahramandır..burada anlatmak istediğim şuydu belli bir zümrenin kahraman olarak gördüğü her kişi kahraman değildir..
Gelelim dürüstlük konusunun meziyet sayıldığı günümüz Türkiyesine ..Dürüstlük , doğruluk , vicdan bir liderde olmazsa olmaz özelliklerdir ..uzun yıllardır bizi yönetenlerin bu ilkelere sahip olmaması bunları yönetim kademesinde meziyet yapmaz ..
Ecevit"in kaybına üzülen arkadaşlarıma başınız sağolsun diyorum ..ama kusura bakmayın Ecevit"e rahmet okumuyorum ..12 eylüle kadar geçen süre içinde sağ sol çatışması sonucunda ölen , işkence gören insanların sayısı terör belasından az değildir..
herkes aynı görüşte olmayabilir burda başsağlığı dileyip rahmet okuyanlara diyecek hiç bir sözüm yok ..ama benden aynı şeyi düşünmemi ve böle düşünmediğim içinde hor görülmemi normal karşılamamı lütfen beklemeyin
Yazılarımın hiç bir yerinde sayın Ecevit"e hakaret , terbiyesizlik olarak algılanabilecek bi unsur mevcut değildir. Sadece benim şahsi düşüncelerim hiç bir hakaret unsuru olmadan söylenmiştir.O yılları yaşayanlar , ekmek kuyruğunda 8 saat bekliyenler ne dediğimi çok daha iyi anlıyacaktır...
Bu arada konudışı kapatılsın dediğimde hayır orası bir mozaik olmazsa olmaz diyenlerin bu başlık kilitlensin dediğini görüyorum ..neden sizinle aynı düşünceyi paylaşmayanların yazılarınamı kızdınız ..noldu demokrasi hani paylaşım nerde mozayik ..geçin bunları beyler ..bizim aksi görüşlere tahammülümüz yok ..işte bu yüzden bence bu bölüm gereksizdir..
saygılar
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Barış abi, açıkcası Ecevit'le terörist başını aynı kefeye koyman, misal vererek bile olsa aynı cümle dahilinde kullanman beni çok üzdü.Makama saygı denilen kavramdan umarım haberdarsındır.Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyet'i Devlet'inin yıllarca Başbakanlık makamında bulunarak, hükümet başkanlığı görevini üstlenmiştir.Senin, apo ile Bülent Ecevit'i aynı kefeye sokman abesle iştigaldir.
-
Kendi adıma söyleyebilirim ki karşıt fikirlere saygısız bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum, hatta Evecit konusunda fikrimi yazdığımı da hatırlamıyorum. Başsağlığı dilediğimi ve Ecevit'in site yönetimi izin verirse bu topikte değil ama ayrı bir topikte enine boyuna tartışılmasında hiçbir sakınca görmediğimi belirttiğimi hatırlıyorum.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
watercolours adlı üyeden alıntı
...Başsağlığı dilediğimi ve Ecevit'in site yönetimi izin verirse bu topikte değil ama ayrı bir topikte enine boyuna tartışılmasında hiçbir sakınca görmediğimi belirttiğimi hatırlıyorum.
Gereken söylenmiş.
Cenazeyi televizyondan seyrettim, çok güzeldi. Ecevit'e yakışan uğurlama yapıldı.
-
Barış kaptan taktırdın konu dışı bölümüne, karıştırdıkça karıştırıyorsun ortalığı. İnsanlara saygılı olmanı ve siteyi karıştırmamanı salık veriyorum. Türk örfünde taziye edilirken terbiyesizlik yapılmaz,en fazla birşey demezsin. Susar, sıranı beklersin. Ölen bir insandır, ve bunu artık anlayabilmeni umuyorum. Yönetime saygısızlıktan 3 gün-5 gün ceza mı verirsin ne yaparsın bilmem ama, üyelere laf atıp kendin ortalığı karıştırmaktan vazgeç. Yeter. Her konuya "konu dışı"nı bulaştırma. Skullhunter son sözü söyledi, sen de kabullen artık. Moderatör olduğunu hatırla, sorun değil, çözüm kaynağı ol. Çözüm olamayacaksan, o hiç sevmediğin Evevit'in düştüğü hataya düşme, yönetimi nerede bırakman gerektiğini bil (nokta)
Ecevit meselesine gelince zaten söyleyecek bir lafımız yok, Abdullah Öcalanla kendini de aynı kefeye koy o zaman. "belli bir zümrenin kahraman olarak gördüğü her kişi kahraman değildir.."
Konuya da geri dönersek (birileri silmezse tabi mesajı) sükunetini koruyan ve araya karışan provakatörlerin gazına gelmeyen Türk milletine şükranlarımı sunarım. Ecevit önemli bir adamdır, yanlışlarıyla doğrularıyla Türk siyasi hayatından geçmiş, iz bırakmıştır. Rahşan hanımın çıkarttırdığı afı, yönetimi bırakmamakta ısrar etmemesi, vs,vs pekçok hatası olmuştur, fakat örnek dürüstlüğüyle her daim hatırlanacaktır. Sevenlerinin başı sağolsun.
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
-
Televizyonda gördüğünüz insanların 2 katına yakını kalabalıktan törene katılamadı...Törenin her kademesinde gata, dsp binası, meclis, kocatepe, devlet mezarlığı,....Her kademede insanlar sıkı güvenlikten bunalıp terk ettiler...
Genede güzel görüntüler sergilendi....Devlet büyüğümüzü yakışır şekilde uğurladık..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
cenabı allah geride kalanlara sabır versin
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
-
kütük adlı üyeden alıntı
Cenazeyi televizyondan seyrettim, çok güzeldi. Ecevit'e yakışan uğurlama yapıldı.
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Genede güzel görüntüler sergilendi....Devlet büyüğümüzü yakışır şekilde uğurladık..
evet.
sloganlarla...
cenaze üzerinden siyaset yaparak...
miting havasında...
ölüye saygıda kusur etmeyerek...
cami avlusunda sigara içip, TBMM Başkanına ve başbakana yuh çekerek...
aferin onlara....
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
forumda aksi görüşler elbette olacaktır,
mühim olan görüşlerimizi bildirirken karşı tarafı incitmemek,kırmamaktır,
İnsanlar makina değil ki tep tip olarak üretilsin,insan olmanın verdiği bir özelliktir değişik düşünce ve fikirlerinin olması,
kimsenin konu dışı kapatılsınyazdığını görmedim,yazılanlar bu konunun amacına ulaştığı ve kapatılması gerektiği yönündedir.
Yüksekovadan Saygılar..
-
Gültekin adlı üyeden alıntı
evet.
sloganlarla...
cenaze üzerinden siyaset yaparak...
miting havasında...
ölüye saygıda kusur etmeyerek...
cami avlusunda sigara içip, TBMM Başkanına ve başbakana yuh çekerek...
aferin onlara....
Eleştirdiğiniz yukarıdaki durumun bir benzerine taziye için açılmış bu başlıkta taziye mesajı olmayan iletiler yollamakla ,dinin hiç de hoş görmediği ölünün arkasından konuşmakla,konuyu siyasete dökmekle siz ve bir kaç arkadaş daha düşmektedir.
Konu taziye için açılmışsa işlevini tamamlamıştır.
Ecevit i sevenler ve sevmeyen ler ayrı bir başlıkta tartışsın diyecektim ki vazgeçtim.Çünkü işin içine siyaset girecek ve bu da forumda tartışılamaz.İş başbakanlık dahi yapmış bir devlet büyüğüne hakarete kadar gidebilir ki,forumda böyle birşey haklı olarak kurallarla yasaklanmıştır.
"Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
-
12 Kasım 2006, 17:05
Hammer adlı üyeden alıntı
Eleştirdiğiniz yukarıdaki durumun bir benzerine taziye için açılmış bu başlıkta taziye mesajı olmayan iletiler yollamakla ,dinin hiç de hoş görmediği ölünün arkasından konuşmakla,konuyu siyasete dökmekle siz ve bir kaç arkadaş daha düşmektedir.
sayın hammer;
madem ki son mesajımdan alıntıyla, yukarıdaki yorumu yaptınız, elinizi vicdanınıza koyarak, ecevitin arkasından konuştuğuma dair tek bir tane mesajımı göstermenizi istiyorum.
ecevit şöyledir, böyledir, şunları yapmış, bunları yapmamıştır kabilinden sadece bir mesajımı gösterebilirmisiniz?
ahirette görüşmek üzre bülent bey...
yapışacağım yakana... derken, hiç aracısız, lafı dolaştırmadan, riyasız, ve direk olarak ecevit'e seslendiğimi, bunun ise siyaset yapmak ya da, arkasından konuşmak olmadığını bilmiyor musunuz?
eleştiren arkadaşlara cevap yazarken dahi, siyasi söylemlere, öven, ya da yeren kelimelere tevessül etmediğimi göremiyormusunuz?
kendi mantalitenizle yazdıklarımı eleştirip, yapmadığımı, yapmışım gibi göstermeye çalışma, sürekli bu böyleymiş gibi pompalama çabalarınızı esefle kınıyorum.
bunların haricinde, dünkü cenaze töreninde yaşananlar sizce normal midir?
bu forumda ayıpladığınız ölünün arkasından adap dışı hareketlerin alası, dün yandaşları , sevenleri tarafından sergilenmemiş midir?
saygı dersi vermeye hevesli, her fırsatta aba altından sopa gösterme meraklısı arkadaşların, dün yaşananlar hakkında bizlerle paylaşacakları yorumları yok mudur?
dün yaşananları herkes izledi. ecevite saygıdan eser yoktu.
bu nahoş tablo, sevmeyenleri değil, bizzat gerçek yüzlerini sergileme fırsatı bulan yandaşları tarafından icra edildi. bunları da görün, ve vicdanlarınızda değerlendirin lütfen...
kimseye de, iftira etmeyin...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler