Mete abi, cumartesi uğra bana, yeni işe başaldım Vestel'de part time, sana güzelinden bir HP M525 vereyim, 5 megapiksel, 3x optik zoom, 512mb SD bellek ve çanta hediyeli, 299ytl liste fiyatı, sana 270 olur, patronu ikna edersem biraz daha indirtirim
Mete abi, cumartesi uğra bana, yeni işe başaldım Vestel'de part time, sana güzelinden bir HP M525 vereyim, 5 megapiksel, 3x optik zoom, 512mb SD bellek ve çanta hediyeli, 299ytl liste fiyatı, sana 270 olur, patronu ikna edersem biraz daha indirtirim
lan kedidirr kediii der gibi sony al sonyy deme yav...Detayları anlatıver dostum...
neden sony...
Allah razı olsun ya zahmet edip yazıyosunuz ya...very very thank you sir...
birader sanada yapalım bir makina ama oralarda ne çekicen ki...
dostum fiyatıdada bana makul geldi...hatta vakıfbank kredi kartına peşin fiyatına 15 taksit yapıyorlar ya...yeme de yanında yat makinanın
yani....lr 6 denilen bizim standart duracell panasonic pillerden iki tanesiyle 250 adet çekilirse süper...AA alkalinli minik pil...AAA ise standart alkalinli pil olsa ferek...Neden herkes duracelli tercih eder onuda anlamış depilim....
bizim kağıthanede bir pilma vardı yerli pil ve akü üretirdi garipler...doğal olarak yıllar önce kapandı...ben koşan ayım duraceli kimseciklere değişmem...ha işyerindede o kadar var ki...pil beleş yani ağaya...
Abi bu makine 2000 ytl ama ya...
scooter alırım valla buna...Kymco agılıty 125 ...2350 ytl ama abi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
geçtiğimiz ay küçük bir dijital lazım oldu, bunu aldım.
onlarca makina arasında epey bi araştırıp, bunda karar kıldım.
(kullanım amacı + özellik + fiyat... bunların hepsini ince ince değerlendirdim. şimdi yaz hepsini desen kusura bakma uğraşamam )
şu an kullanıyorum. SLR tadını asla vermiyor ama, kompakt makina olarak
gayet kullanışlı.
belki fikir verir...
http://www.ekonomikticaret.com/ekono...tkmpnsncdmcls2
(yine bu siteden, 14 taksitle aldım. işin güzel yanı, acıtmıyor da... )
alkalin, pilin kimyasal yapısıyla ilgili. sarj edilemezler. (şarjlı piller Nİ-Ca, Nİ-Mh, ve Lİ- İYON)AA alkalinli minik pil...AAA ise standart alkalinli pil olsa ferek
AA boyutudur.
bildiğimiz kalem pil, AA'dır.
AAA ise, tv kumandalarına takılan kalem pilin küçüğü ve incesi olan boyuttur.
pil konusunda tavsiye istersen, GP Ni-Mh 2700 serisi gayet kullanışlı.
hafıza efekti yapmadığı için, uzun süreler sorunsuz kullanılırlar. ( uygun şarj cihazı kullanman gerekiyor.)
http://www.ekonomikticaret.com/ekono...ftkmgprpd22700
(bunu da aynı araştırmalar sonucu uygun buldum ve aldım. canavar gibi kullanıyorum)
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
flash kart denilen zımbırtı depolama olsa gerek...ben bilgisayara zaten kayıt edeceğim resimlerimi herhalde ek depolamaya ihtiyaç olmaz...
birde bu tele objektif ve seri çekim nedir abiler...neden lazım olur...fantaaazzi çekimler formatımı bu teknik...hani eline her makinayı alan kendini Ara Güler zanneder ya...o ambiansmı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
tele objektif şu işe yarar mesela GP izliyosun seyirci olarak gitmişsin. tribünden 1000 lik motorlar sana 125 cıbır gibi görünüyor takıyosun tele objektifi hemen senin yakınına getiriyor görüntüyo sende basıyorsun hemen o anı yakalıyorsun
flash kart : mesela gitmişsin bir geziye yanında gani gani ayıcıklı pillerinden var. çektin bir kısım resim sonra bir bakmışsın makina ben daha fazla resim yiyemem doydum dedi. hemen çıkarıyorsun flash kartı yerine aç gözlü başka bir kart takıyorsun onun gözü doyasıya yeniden çekime devam
seri çekim olayı: mini mini kızın yürüyor her adımını görmek istiyorsun makinayı seri çekime alıyorsun elini deklanşörden kaldırana kadar bi dolu resim çekiyor
mete_han 5 senelik amatör fotoğrafçı olarak ben de bir el atayım müsadenle
Makinende özellik olarak 3-4 megapiksel yeter, şaşırıp da yüksek megapikselli makinelere kanma. 3.3 megapiksel 25x20 fotoğraf basmanı sağlıyor yanlış hatırlamıyorsam. Eğer niyetin kızının fotoğrafını poster yaptırıp duvara asmak değilse (Allah analı babalı, mutlu mesut büyütsün ) yeterli. 3 veya daha da iyisi 4x optik zoomlu makine kullan, çok faydasını görürsün. Siteme girersen bi iki örnek fotoğraf var, Türk yıldızları fotoğrafı tam zoomla çekilmiştir. Markaya gelince Nikon ve Canondan şaşma derim. Bende Kodak CX 6330 var, kodağın efsane modellerinden birisi, ama işi bilen nikon der, canon der. Bir de makinenin yeni nesil hafif makinelerden olmasını tavsiye ederim. Yanında eski stil makine taşımaktan sıkılıyorsun bir süre sonra çünkü
Türkiye'deki modelleri takip etmiyorum ama şu model alınabilecek en mantıklı seçenek bence senin için:
http://www.circuitcity.com/ssm/Nikon...oductDetail.do
(Düzenleme: Bir arkadaş daha tavsiye etmiş gördüğüm kadarıyla, düşünmeden al bence. ASA ayarı da senin anlayacağın iş değil zaten, kasma kendini ASA filan )
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=19&MARK=HP
kanka burada 289 ytl...vakıfbank kartıyla 15 taksit yapıyorlar goldda...sizde böyle bir imkan varmı acaba...
kanka oda var...ama 400 ytl civarı..taksitine girebileceğim en yüksek limit zaten 400 ytl...seninkinin daha üst modeli galiba...bu psikopat bişey galiba...
Karakteristik PANASONIC DMC-FX8 PINK D.FOTO MAKINESI
Bellek Kartı Standardı SD/MMC
Efektif Piksel (Megapixel) 5.0 MP
Video Kayıt Özelliği Var - 320 x 240 piksel 30 kare/sn, 10 kare/sn Maksimum kayıt süresi kartın kapasitesine bağlıdır.
LCD Görüntüleme 2,5" TFT LCD ekran
Dahili Bellek 16 MB SD kutu dahilinde
Sensör Tipi CCD
Zoom 3x optik ve 4x dijital
Ek Özellikler Leica DC Vario-Elmarit Lens
Mega OIS Optik Görüntü Sabitleyici
Dahili flaş
f=5.8-17.4mm (35mm eşdeğer: 35-105mm) odak mesafesi
ISO ayarı (Auto/80/100/200/400)
Art arda çekim (7 çekime kadar)
Hareketli çekim
Bebek Modu
USB bağlantı ile dosya transferi
Lityum-ion pil (3.7V, 1150mAh)
Pil ömrü : 300 resim çekebilme
Görüntü Sensörü : 1/2.5", 5.36 Toplam Megapiksel CCD Birincil Renk Filtresi
Odak Mesafesi : f=5.8-17.4mm (35mm Muadili: 35-105mm)
Lens : LEICA DC EvetIO-ELMARIT 6 grupta 7 eleman (3 Küresel Olmayan Lens / 3 Küresel Olmayan Yüzey)
Açıklık Geniş Açı : F2.8 / F5.6 (2 kademe), Tele: F5.0 / F10 (2 kademe)
Optik Görüntü Sabitleyici : MEGA O.I.S. (Mod1 / Mod2)
Dönüştürücü Lens Uyumu : Hayır
Odak Alanı Normal : 50cm - sonsuz Makro/Basit: geniş 5cm/Tele 30cm - sonsuz
AF Metering : 1 nokta/3 nokta/9 nokta/Spot
Odak Otomatik : Odak, Normal/Makro (Dial)
ISO Duyarlılığı : Otomatik/80/100/200/400
Beyaz Denge : Otomatik/Günışığı/Bulutlu/Halojen/Beyaz Ayarı Beyaz Denge Ayarı (150K step, -1500 - +1500 K) (otomatik ayar hariç)
Pozlandırma Program : AE
Arka Işık Dengeleme : Evet (Basit mod)
Otomatik (AE) : Destekleme +/- 1/3 EV -1EV kademe, 3 kare
Işık Ölçümü : Akıllı Çoklu
Kendi Kendine Çekim : 10 sn. / 2sn.
Kayıt Formatı Sabit görüntü : JPEG, Sesli Sabit Görüntü: JPEG+OuikTime, Hareketli Görüntü: QuikTime Motion JPEG
Görüntü Kalitesi İyi / Standart
Ardarda Çekim Modu : Tam Çözünürlükte İmaj, 3 kare/sn veya 2 kare/sn Tam Çözünürlük: Max.7 imaj (Standart Mod) / Max.4 imaj (İyi Mod)
Limitsiz Sürekli Çekim : Evet
Sesli Sabit Görüntü Kaydı : 5 sn.
Ses Dublajı Maks. : 10sn.
Dahili Bellek : Hayır
Dahili Flaş : Otomatik, Otomatik/Kırmızı Göz Azaltma, Yavaş Senkronizasyon/Kırmızı Göz Azaltma, Forced On/Off 0.3 - 4.0m (Geniş/ISO Otomatik), 0.3 - 2.2m (Tele/ISO Otomatik)
Harici Flaş : Hayır
Vizör : Hayır
LCD Monitor : 2.5" Polikristalin TFT LCD Ekran (114K Piksel) Görüş Mesafesi: yaklaşık 100% Power LCD Modu
Kayıt Medyası : SD Hafıza Kartı, MultiMedia Kart
Mikrofon : Evet
Hoparlör : Evet (Sadece bip)
Arabirim DC Girişi, : AV Çıkışı (NTSC/PAL), USB
Güç Kaynağı : Li-ion Pil (3.7V, 1150mAh) (Dahil) Pil Şarj Cihazı/AC Adaptör (Giriş: 110-240V AC) (Optional)
Pil Ömrü (yaklaşık) : 300 resim (CIPA Standardında)
Renk : Siyah,Gümüş, Mavi, Pembe
Boyutlar (G x Y x D) : 94.1 x 50.0 x 24.2 mm
Ağırlık Yaklaşık : 135 gr Yaklaşık 153 gr Pil ve SD Hafıza Kartı Dahil
Dahili Yazılım : SD Viewer for DSC, ArcSoft PhotoBase, ArcSoft PhotoImpression, ArcSoft Panorama Maker
Standart Aksesuarlar : USB Sürücüsü Pil Şarj Cihazı, Pil, SD Hafıza Kartı (16 MB) AC Kablo, AV Kablosu USB Bağlantı Kablo, Taşıma Kayışı, CD-ROM
http://www.gold.com.tr/product.asp?C...MARK=PANASONIC
piller konusunda yanılıyor olabilirmisin kanko...bende şu an kumanda pili var yanımda...AA diyor...
bir büyüğü yani stnadrat ölçü AAA galiba...yanlışmıyım ...
kanka senmi çektin...süper valla...
metehan panasonic filan yalan şeyler bunlar, megapikseline kanıp alma, başın ağrımasın bak
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
Bonus'a senin hatırına 12 taksit yaparız Daha fazla yazamıyorum, reklam yapıyorum diye kovacaklar siteden
AA normal kalem pilpiller konusunda yanılıyor olabilirmisin kanko...bende şu an kumanda pili var yanımda...AA diyor...
bir büyüğü yani stnadrat ölçü AAA galiba...yanlışmıyım ...
AAA ufak olanı.
+
makina deyince, tabiki canon veya nikon.
ama iş compakt makinelere gelince değişiyor.
kullanım amacına, fiyatına ve özelliklerine bakınca, illa canon veya nikon gerekmiyor.
panasonic, kodak sony, vs' de gayet güzel iş yapıyor...
yeter ki, 3x veya 4x optik zoom olsun, kafi...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Allah razı olsun abi...işime geliyor önerdiğiniz makina...valla insanlar beni bu makineye yönlendirsin diyorum yeminle...fiyatı 260 ytl abi sudan ucuz...
O asa kasa diyen arkadaş gider kendine Ogatech..Premıer falan alır ben onu azcık tanıyom...
abi afiş falan olmayacak sadece...iki kıçıkırık motor birde yavrucağızımı çekecem beri dünya yalan bana...
ok sir...blue moon...
abi ne kadar megapiksel o kadar iyi foto diye hep kandırdılar bizi...yaaa...elma şekeri gibi kanıyoz piksele...
pil konusunda haklısın kanko...bendeki ince pilde de AA yazıyor...hatları karıştırdım...
www.eftas.com.tr/batteries/piller_man_al.html
Abiler OLYpus psikopata benziyor değilmi...Kimse Olimpusa bişey demedi...
dostum şunu bi açıklayıversene...youtubeye videoda yüklemek isterim...bu Quıck tıme nedir...çok iyi bişeymi...yoksa kalitesiz bişeymi...önerdiğin makinadaki özellik...
Video Kayıt Özelliği Var - QuickTime Film
Kardeş ben hp ninkini tavsiye edicem... Ben aldım harika çekim yapıyor....Küçücük telefon kartı da var. Hafızayı da artırabiliyosun...Çok da memnunum...Teknosada hediye hafıza kartıda vardı....Video da çekebiliyorsun ayrıca...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Casio'ya bakmanı öneririm. Fiyat olarak uygundur, çekim kaliteside iyidir. Benim bir tane Casio Z750'ım var. Arkadaşların gereksiz dediği yüksek megapikselli olanlardan. Ben pek katılmıyorum, daha çok piksel resimde detayların daha belirgin olmasını sağlıyor. Ama arkadaşların dedikleri gibi 3 milyon piksel bir makine normal bir kullanıcı için yeterlidir. Beklentilerin yüksek değilse 3-4 milyon piksellik bir makine seni tatmin eder. Casio'yu tavsiye etmemin bir sebebide hem manuel hem de herşeyi otomatik olarak kullanabilmen. Eğer ben acemiyim diyorsan basıyorsun menüye bir sürü tema var, potre, manzara, spor, tam 30 tane. Senin için ayarları yapıyor sana sadece düğmeye basmak kalıyor. Ben artık ustalaştım dersen manuel moda alıp istediğin gibi değiştirebiliyorsun. baştada dediğim gibi genelde Canon, Sony ve Nikon'dan daha uygun fiyatlı oluyor. Teknosalar satıyor.
Kalem pille çalışan makinelerde genelde pil sorunu oluyor, şarjlı bir model bana daha iyi gibi geliyor. Bence önemli bir özellikte boyut olmalı, cebine atıp sokağa çıkabileceğin birsey seçmen daha iyi yoksa bir süre sonra makineyi yanında taşımaya üşeniyorsun.
Casio dışında kompakt modellerde Canon'u tavsiye ederim. Hatta Canon'lar en iyisidir resim kalitesi olarak. Sony algılandığı gibi çok kaliteli değildir maselef, çok güzel görünen modelleri vardır ama kompakt modellerini tavsiye etmem. Hem resim kalitesi düşük, hem de fiyatı yüksek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)