01/11/2006 yani bugün saat 22:45 ve birde 06/11/2006 günü saat 21:00'de tekrarı veriliyor. İlk yayınlandığında çok beğenilen 'sır perdelerinin' altını merak edenlerin beğeneceği bir yapım.
Tam içeriği hk. bilgi veremiyorum, her söylenen siyaset oluyor, konuşmamız düzeyli bile olsa yasak, duyurumuz da silinmesin.
bıyıklı kardeş gerçekten çok güzel bir program,içeriği ise 1993-1995 yıllarında HAKKARİ dağlarında yani burada yaşanan olaylar anlatılıyor,izlenmesi gereken bir progrm..
Parçalara ayırıp 'youtube' adlı video izleme sitesine ekleyeceğim. Oradan dileyen seyreder dileyen bilgisayarına indirebilir. Bir kaç gün içinde yaparım ve duyururum.
seyrettim ilk yayınlandıgında, konuşulacak o kadar çok şey var ki, hele o şehit olmuş ana kuzularının resimleri yayında geçtikçe içim parçalandı, resmen darmadağın oldum, bu çocukların hakkını nasıl ödeyecegiz acaba ?
SkyTürk kanalına yazan bir arkadaşa gelen cevaba göre bu belgesele bir site yapıp internette yayınlayacağının haberini aldım, oradan isteyen tümünü de indirebilir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Böyle zor olacak, kesmek biçmek zaman alıyor. Belgeseldeki ilk operasyon 'İki Yaka' operasyonunu yükledim. Ses uyum sorunu var ama çok rahatsız edici değil.
* 365 SUBAY,ASTSUBAY VE ASKER ŞEHİT OLMUŞTUR
* 804 SUBAY,ASTSUBAY VE ASKER YARALANMIŞTIR.
* 60 GEÇİCİ KÖY KORUCUSU VE 2 POLİS ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR
* 48 GEÇİCİ KÖY KORUCUSU VE 1 POLİS YARALANMIŞTIR
1993-95 TARİHLERİ ARASINDA
* PKK TARAFINDAN 37 VATANDAŞ ÖLDÜRÜLMÜŞ,39 VATANDAŞ YARALANMIŞ VE 76 VATANDAŞ KAÇIRILMIŞTIR.
* PKK 28 KARAKOLA EYLEM DÜZENLEİŞ, 148 KEZ KARAKOL,ÜS,KIŞLA,KÖY E MEZARAYA HAFİF SİLAHLARLA SALDIRMIŞTIR.
* YÜKSEKOVO VE ÇUKURCA İLÇELERİNDE İKİŞER DEFA AYAKLANMA GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTUR
1993-95 TARİHLERİ ARASINDAKİ MANEVRALARIN GENEL BİLANÇOSU
* PKK TEŞKİLLERİNE MANEVRA GÜCÜ OLARAK 1000-2000 ASKERDEN OLUŞAN 779 HAREKAT,MANEVRA GÜÇÜ 3000-5000 ASKERDEN MEYDANA GELEN 78 HAREKAT YAPILMIŞTIR.
* 23 KEZ 1000-5000 ASKERDEN OLUŞAN KUVVETLERLE KUZEY IRAK'TA Kİ PKK KAMPLARININ BİRKAÇINA AYNI ZAMANDA TAARUZ EDİLMİŞTİR.
1993-95 TARİHLERİ ARASINDA PKK KAYIPLARINA İLİŞKİN
GENEL BİLANÇO
HAKKARİ VE KUZEY IRAK'TA YAPILAN MUHAREBE VE ÇATIŞMALARDA
* 2256 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
* 202 PKKL'LI TESLİM OLDU(26 SI KADIN)
* 1989 KİŞİ YARDIM VE YATAKLIKTAN YAKALANDI,476 TUTUKLANDI
Operasyon görüntülerinin daha fazla gösterilmesini umuyordum. Biz oralardayken Gn kurmayın sadece bu olayları çeklek için görevlendirdiği kameramanlarları vardı personel olarak.....
Ayrıca neredeyse operasyonu yöneten tün üst kademe nin video cihazları ile çekim yaptığına şahit oldum....
Yine de güzeldi....
Canlı olarak oralarda bulunmuş , çekilenleri birebir yaşamış biri olarak buruk bi sevinç duydum oraları görünce....
Halen seyretmeyen kaldıysa artık yukarıdan izleyebilir.
bıyıklı allah razı olsun sayende izleyebilmiştim,ozamanlar ben ankaradaydım devrelerim gitmişti kulaktan dolma bilgiler duyardık ama hepsi gerçekmiş,daha duyduğumuz bir çok hadise var ne yazılabilir ne söylenebilir
arkadaşlar herkesin izlemesi gereken bi belgesel insan izlerken kendinden geçiyor yapılanları oynanan oyunları daha ii anlıyor ayrıca youtube'da OSMAN PAMUKOĞLU'nun röportajları özellikle ana haberlerde verdigi konusmalar var muhakkak izleyin derim