Hülya Avşar Fransız kanalına konuşmuş.
Papa ilk kez gelecek ona misafirperverliğimizi gösterelim, hepimizin başının kapalı olmadığını görsün, ben medeni aynı zamanda dini görüşleri olan biriyim.
Ermeni yasa tasarısı üzücü (gözler kısılmış kafa yerde), ama yok konser iptali yok kanala çıkmamak böyle saçma şey olmaz son derece komik son derece yanlış, dağ dağa küsmüş vs. (gözler felfecir).
Bunlar kimin ellerinde oynuyor merak ediyorum, hani tahminlerim var tabi ama asıl kaynaklarını delillerle tespit edip, deşifre etmek lazım.
Papa efendi İslam savaş dinidir, Peygamberi de zaten savaşçıdır diyor ve başlangıcı yapıyor sonra ufak bir hamle ile ben demedim zaten Ortodoks kralının lafları bunlar diyor. Şimdi de İst.a Fener Rum ahalisinin özel yortu gününde gelerek temaslarda bulunacakmış. Doğruluğu tartışılır bu kadar rastlantı fazla, Papa ekümeniklik oluru vermeye geliyor diyenler dahi var. Yok Ayasofya'da ibadette yapacakmış. Büyük oyunlar...
Senin ülkene Ermeni konusunda ağır ithamlar var, ''Pamuk, Eylül'' Türklere hakaret ederek sözde Ermeni soykırımına hizmet eden kitaplarla, yazılarla ödüller alıyorlar. Bunu o kadar kesinleştireceğiz ki temel ahlak kuralları gibi 'yoktur' demek suç olacak deniliyor. Kanallarda bu tür iyilik pompalamaları ise gürle devam ediliyor, konunun üstünü kapatıyorlar. İlgili tek boykot konumuz bile kitlenmiştir burada yani genelden pek farklı değiliz. Kendimi zor tutuyorum.
Not: Oldukça sinirliyim, imla kurallarına dikkat etmediğim için özür dilerim.