Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bayramlar & Torpil &Çatapat &Füze Paradoksu..Çocukken Bayramlarda Ne Yapardın..

REKLAM ALANI
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Biz bayram dışında bile ayaklı cephane gibi gezerdik, bayramda dinlenirdik .
    May the Force be with McLaren Mercedes

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz bir tek bayramlarda mı torpil falan atıyordunuz ?

e ÇATIŞMA O ZAMAN OLUYORDU DA ONDAN..... Başka zaman larda parayı nerden bulucazda torpil alacaz????

Senin tevellüt kaç??
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    speederbike
    Derinler tevellütlerini söylemezler. Biz tarihin başlangıcından önce de vardık .

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150

Peki tüf tüf dene bişey bilirmisiniz...biz tüftüf derdik...her mahallede adı başkadır....hani elektrikcilerin kullandığı inşaatlarda plastik boruları uygun eşitlikte keserdik...2 tanesini...plastik siyah bantla yapıştırıp(3 lüde olabilir) sonra birde snıper dürbünü minik parça keserdik...sonra kağıtı huni yapıp üflerdik...inanılmaz hızlara çıkardı...sakat bişeydi ama...bazen ucuna toplı iğne koyup kedilere falan atan tipler vardı ...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    speederbike
    Bazı kavimler ona külah borusu dedi, bazıları tüftüf dedi. Bazıları boruları inşaat havuzlarından çaldı, bazıları su tesisatçılarından aldı.
    Kuzeyden gelen kimi vahşi kavimlerde ise çatal halindeki çubukların kollarına serum lastiği (daha ilkel kuzeylilerde don lastiği) geçirmek suretiyle yaptıkları daha hain silahlar da vardı .

Motosikleti
    VOLKSWAGEN GOLF FSİ
    biz genelde mantar tabancası ile takılırdık,ta o zamanlardan silaha karşı müthiş bir ilgim vardı,ama zevkli oluyodu ya

hatta bir bayramda biriktirdiğim tüm para ile havalı tüfek bile almıştım

cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    catapat ben ondan patlattim
    biri bi bayram bacaama sacma sıktı onu hatirliyorum .ssolessek:D
    bi de bizim elimize bi tek su tabancasi gecerdi:(
    suu... zeytinyagi tenekelerini ters cevirip biseler patlatip icinde, ucururlardi. o muydu fuze? ben onu izlemeyi de cok severdim patlatip kacisirlardi:D hehe sonra teyzeler camlara cikar ortaliga bagirirdi oooy oy..
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bak unuttum en çok yaptığımız aliminyum bulaşık teli var ya onu akşamları yakıp elimizle kocaman daireler çizerek havai fişekten daha fazla ışık çıkaarırdık..
    Bütün mahalle bize bakardı.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    speederbike
    Derken ortaya garip bir kavim çıkageldi, sokaklarda garip garip Power Rangers hareketleri yapıp "Pikachuuuu" diye bağıran .

gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    ne guzel anilar yahuu anlattiklariniz..benimde bi anim hic unutmam..ilk motorum vardi MZ150 daha yasim 17.. az bi para biriktirmistim ayakabi alacaktim bayramlik..alti su aliyordu ayakabinin..arife gunu motorsikletin gaz teli koptu..eyvah dedim..ya gaz teli alacaktim yada ayakabi.. tabiiki aldim gaz telini tamirciye taktirdim..ceptede kalana benzin aldim bayramda hep gezdim..ama ayakabinin alti delikti..)
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636

feyza füzeleri

markasını bile unutmamışım FEYZA füzeleri torpilleri
    ben ucuz yollu yapardım
    MAĞZEMELER: tw anteni aliminyum, kızkaçıra,pense
    HAZIRLANIŞI: anteni bükerek kır yada pense yardımıyla
    kenarlarını bük içine kızkaçıranın parutunu dök
    fitilide koyup pense yardımıyla sıkıştır
    PATLATILIŞI:pet su şişesi içine torpili koyup kipriti çak kaç GÜÜÜM
    patla sesinden sonra şişenin yanına koşarak gel
    zawallı şişe kendinden geçmiş halde yatıyor

Motosikleti
    speederbike
    Benim yazında anlamadığım birkaç yer var. Bakmadım değil, baktım ama anlamlarını bulamadım sözlükte.
    Mağzeme: ?
    Parut: ?
    Kiprit: ?
    "W" harfi bile yok Türkçe sözlükte, bak şu işe .

Motosikleti
    var 636
    @watercolours sewgili arkadaşım

siz çocukken ne derdiniz acaba bu baruta-parut,kirbite-kiprit mi?
    jeton köşeliyse ben napayım. sazan mı kefal mi ?? hangisi güzel atlar

kirbit canım

Motosikleti
    speederbike
    Yanlış, kibrit canım.
    "W" harfi de ilkokuldan kalma herhalde?

Motosikleti
    var 636
    hadi ya özür

Motosikleti
    speederbike
    Türkçe'de "w" harfi olduğunu sanan birinin kelimenin aslını kirbit sanmasına şaşırmam .

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ............
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    Alıntı BY_SHADOW adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz genelde mantar tabancası ile takılırdık,ta o zamanlardan silaha karşı müthiş bir ilgim vardı,ama zevkli oluyodu ya

hatta bir bayramda biriktirdiğim tüm para ile havalı tüfek bile almıştım

ben küçükken izledim western 83-84 lerde filmlerinde tüfeklerin insanları nasıl öldürdüğünü anlayamazdım ya...o kadar küçüğüm yani... sonra büyüdüm...Bi ara Seyrantepe Polis Lojmanlarında babamın silahının kurcalıyordum...yıl..90..Ulan dedim bi mermiyi namluya vereyim...neyse beceremiyom tabi...en so bi asıldım tetiğede az basmamla brlikte ateş almazmı...duvarı bayağı deldi...bende elim ayağım birbirine dolandı...kulağım nasıl çınladı hiç unutmam ya...babamdan bir sopa yedim bir daha da silaha falan dokunmadım...

bired silah "kırıkkale"ydi...Ben silaha bayağı bir "kırklareli" malı derim...

Alıntı cezerye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    catapat ben ondan patlattim
    biri bi bayram bacaama sacma sıktı onu hatirliyorum .ssolessek:D
    bi de bizim elimize bi tek su tabancasi gecerdi:(
    suu... zeytinyagi tenekelerini ters cevirip biseler patlatip icinde, ucururlardi. o muydu fuze? ben onu izlemeyi de cok severdim patlatip kacisirlardi:D hehe sonra teyzeler camlara cikar ortaliga bagirirdi oooy oy..

su tabancasının sonu kavgadır abi hep söylerim...bir taraf üste çıktımı daha fazla ıslattımı her cıngar çıkar sonunda...

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak unuttum en çok yaptığımız aliminyum bulaşık teli var ya onu akşamları yakıp elimizle kocaman daireler çizerek havai fişekten daha fazla ışık çıkaarırdık..
    Bütün mahalle bize bakardı.....

onu bizde çok yapardık ya..hatta hiç unutmam bir gün seyrantepede elektrikler kesilmişti...lojman içinde abiler yapıyoru...ne güzel şovdu o ya...

Derken ortaya garip bir kavim çıkageldi, sokaklarda garip garip Power Rangers hareketleri yapıp "Pikachuuuu" diye bağıran .

pikaçuyu halen zevkle izlerim...youtubede arada bir bakarım...çıkardığı sesin aynısını yapabiliyorum abi...yetenek meselesi...

bak bu seslerin aynısı yaparım...pikaaaa pikaaa....

http://www.youtube.com/watch?v=QmxHbKnuNgs

Alıntı gazman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne guzel anilar yahuu anlattiklariniz..benimde bi anim hic unutmam..ilk motorum vardi MZ150 daha yasim 17.. az bi para biriktirmistim ayakabi alacaktim bayramlik..alti su aliyordu ayakabinin..arife gunu motorsikletin gaz teli koptu..eyvah dedim..ya gaz teli alacaktim yada ayakabi.. tabiiki aldim gaz telini tamirciye taktirdim..ceptede kalana benzin aldim bayramda hep gezdim..ama ayakabinin alti delikti..)

dostum merhabalar olsun Moskovaya...yılbaşından sonra Moskovaya yerleşecek çok samimi arkadaşım var...Denizbankta Bilgi işlemde yönetici...Adı Murat... 2 dir oraya geliyor...çalışmalar yapıyor...Denizbank DEXIA ya geçti beklemede kaldı oradaki işler...kendisi kankam olur...1 hafta önce oradaydı...Taksiye binmişler eleman bunları keklemeye çalışmış adresi bulamamış falan...inmişler yürümüşler hasta oldu garip...Sıkı gittik ama bir soğuk diyor dötü donmuş valla...Bu denizbank Moskovanın müşteri hizmetlerine bir girmişki aklını kaybetmiş...Ulan işi gücü unuttuk diyor aptal olmuşlar...Slav ırkının güzelliği dillere destan bilirsin sende...Aldığı ücret ve harcırahlarla orada kendine farklı bir dünya kuracağını söylüyor...Çokda mükemmel bir insandır...Oraya geldiğinde yanına uğramanı rica ederim...pm den görüşelim dostum...Orada yaşayan biri olarak paylaşabileceğin bişeyler hep olur diye düşünüyorum...Ama bir laf da var...Toprak toprağı gurbette öpermiş.... selamlar olsun...

Alıntı bathu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    markasını bile unutmamışım FEYZA füzeleri torpilleri
    ben ucuz yollu yapardım
    MAĞZEMELER: tw anteni aliminyum, kızkaçıra,pense
    HAZIRLANIŞI: anteni bükerek kır yada pense yardımıyla
    kenarlarını bük içine kızkaçıranın parutunu dök
    fitilide koyup pense yardımıyla sıkıştır
    PATLATILIŞI:pet su şişesi içine torpili koyup kipriti çak kaç GÜÜÜM
    patla sesinden sonra şişenin yanına koşarak gel
    zawallı şişe kendinden geçmiş halde yatıyor

bende FEZA olarak hatırlıyorum...şimdi füzeler değişti...yuvarlak bişey...fitili yanda...fitili çıkarıyorsun...yine eski sistemdeki gibi sağlam yukarıya çıkıyor...birde o güzelerin kalın sert mukavvaları vardı...ordaki barutları kutu kolada patlatırlardı...ama ne patlardı şerefsiz ya...boş inşaatlarda oldumu zaten konu komşu ayağa gelirdi...

dile imlaya karışmam...yiyin birbirinizi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    VOLKSWAGEN GOLF FSİ
    mete alıntı yaparak koca sayfayı doldurup görüntü kirliliği yapıyon ya,bu kadarda alıntı yapılmaz ki ....

Motosikleti
    Alıntı BY_SHADOW adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete alıntı yaparak koca sayfayı doldurup görüntü kirliliği yapıyon ya,bu kadarda alıntı yapılmaz ki ....

canımcım kendi topiğim değilmi istediğim gibi at koştururum...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler