Öbür tarafta da benzer açıklamaları yaptık ama sen bu konuda hiç ödün vermiyorsun
Herhangi bir meyve daha dalında ve taptazeyken küflenmeye başlar, yenildiği zaman ise muhakkak surette içinde alkol vardır.
O zaman bir de senin gerekçene geri dönelim. " çoğu haram olanın azı da haram " demişsin.
Kuran'da şerap yani tercümesi kötü su veya kötü sıvı, diğer bir deyişle içildiği zaman sarhoşluk veren içeceklerin içilmesi haramdır der. Etil alkolden bahsetmez.
Bu tarife ne patates uyar, ne üzüm ne de gazoz !
Gültekin, bilimsel bir tartışmanın içine dinsizlik falan gibi sıfatları yakıştırman hiç uygun değil bence, tabii ki sen de tigermbz de istediğine inanmakta özgürsünüz. Zaten inancın en tartışması olmaz ama gazozun içinde eser miktarda alkol bulunmasını farklı yorumlayanlara dinsiz dersen bana göre yanlış bir söylemde bulunmuş olursun.
Mesela ben, 13 yaşımdan beri oruç tutar, namaz kılmayı bilir ve kuranda yazan her ayeti kerimeyi tek doğru olarak kabul ederim. Aynı şekilde, dolaylı da olsa kendime o sıfatın konulması benim için hakaretlerin en büyüğüdür. Böyle önemli bir ifadeyi, bu şekilde "ortaya karışık" bir biçimde bir forumda kullanmanı hayretle karşılıyorum.