Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hurmada Alkol Çıktı!

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey

Maşallah. Yakışıklı adamsın vesselam

(Hurmayı fazla mı kaçırdım ne)
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    denden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio x9 Evo 250
    Alıntı Ertuğrul_Öz adlı üyeden alıntı Mesajı göster

(Hurmayı fazla mı kaçırdım ne)
    hehehehe çok güldüm sağolasın. bir zamanlar gençtik

Hammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 250
    Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim.

Başlığı görüp,içeriğini okuyunca dayanamadım.İki satır yazayım dedim.

Eğer din konusunda bu kadar hassas isek bence gazozu,hurmayı tartışmayı bir kenara bırakıp sigara nın zararlarından bahsetmeliyiz.Benim anlayışıma göre İslam dini insanın sağlığına ve özellikle insanın en önemli hazinesi olan beynine zarar verecek herşeyi yasaklamaktadır.

Sigara da insanın hem bu hayatı hem de sonsuz hayatı için çok zararlı olabilecek bir maddedir benim kanaatimce.

Bir de not:Lütfen kimse kimseyi inancı ya da inançsızlığı sebeiyle kırmasın;hele ki bu bayram günü...Gün birbirimizi inançlarımızdan ötürü eleştirip,yargılamak günü değil;dahili ve harici düşmanlara karşı bir olma günüdür.

Saygılar.
    "Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Bende konuya atardamardan gireyim müsadenizle...Bugüne kadar müslümanlığı yaşayan yaşamaya çalışan tanıdığım isimlerin çoğu bu yüksek paranoyaya sahipti ve hayatı kendine zehir ederdi...

Bence fazla kafa yormaya değmeyecek bir konu...Kütüğümün niyeti belli zaten...Katıldığı ve bize sunduğu fikirlere saygı duyarım...bunu nasıl kendi fikirleri doğrulutusunda işlediği de ortada...Yani müslümanlığı ruhunda kalbinde özünde yaşayan insan bu tarz küçük detaylara kafaya takmamalı...

Bu detayları bilmemiz yeterlidir...Ama artık gazoz içmem hurma yemem denirse bana göre saçma olacaktır...Bunları konuşmaktan düşünmekten daha mantıklı bişeyler yapsak kamuoyu olarak...ama yok işte...Balyoz geyiği yapan bir medyanın bu tarz haberleri Ramazan ayında sunmaları tesadüf olmamalı...Yani ahmaklık bazında...

weee areee theee worlddd...wee aree thee chıldreennn...

Bence tek düşünmemiz gereken şey Dünyada açlıktan ölen çocuklar...Bu konuya dikkat çekmek için acaba birileri Uçakla biryerlere kamikaze dalmalı mı...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende konuya atardamardan gireyim müsadenizle...Bugüne kadar müslümanlığı yaşayan yaşamaya çalışan tanıdığım isimlerin çoğu bu yüksek paranoyaya sahipti ve hayatı kendine zehir ederdi...

Bence fazla kafa yormaya değmeyecek bir konu...Kütüğümün niyeti belli zaten...Katıldığı ve bize sunduğu fikirlere saygı duyarım...bunu nasıl kendi fikirleri doğrulutusunda işlediği de ortada...Yani müslümanlığı ruhunda kalbinde özünde yaşayan insan bu tarz küçük detaylara kafaya takmamalı...

Bu detayları bilmemiz yeterlidir...Ama artık gazoz içmem hurma yemem denirse bana göre saçma olacaktır...Bunları konuşmaktan düşünmekten daha mantıklı bişeyler yapsak kamuoyu olarak...ama yok işte...Balyoz geyiği yapan bir medyanın bu tarz haberleri Ramazan ayında sunmaları tesadüf olmamalı...Yani ahmaklık bazında...
    Sevgili metehan, senin düşüncelere çok saygılı ama kendini ifade ederken de bir o kadar dikkatsiz hareket eden bir kişi olduğunu herkes bilmez.

Bak altını çizdiğim bölümlere yanlış anlamaya müsait kelimeler yerleştirmişsin. Hadi sana zahmet şunların yerine daha uygunlarını bul da hır gür çıkmasın şimdi bayram vakti..

Not: ben de alıntıda değiştireceğim

Ekleme : Eline sağlık, böyle çok daha güzel olmuş.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bence fazla kafa yormaya değmeyecek bir konu...Kütüğümün niyeti belli zaten...Katıldığı ve bize sunduğu fikirlere saygı duyarım...bunu nasıl kendi fikirleri doğrulutusunda işlediği de ortada...Yani müslümanlığı ruhunda kalbinde özünde yaşayan insan bu tarz aptalca detayları kafaya takmamalı...

Bu detayları bilmemiz yeterlidir...Ama artık gazoz içmem hurma yemem denirse bana göre saçma olacaktır...Bunları konuşmaktan düşünmekten daha mantıklı bişeyler yapsak kamuoyu olarak...ama yok işte...Balyoz geyiği yapan bir medyadan bu tarz haberleri Ramazan ayında sunmaları tesadüf olmamalı...Yani ahmaklık bazında...

Tamamen katılıyorum kardeşim, altına imzamı bile atarım. Hatta ahanda attım.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    karışmayayım konu uzamasın diyorum ama mecbur karışmak lazım. benim açımdan bir sorun yok ben bundan sonra gazoz içmeyecem (unutur da içersem Allah affetsin). ama afiyetle hurma yiyeceğim bakınız açıklaması son 2paragrafta.
    ama nedense haşa vazifeliymişim gibi tekrar tekrar anlatmak zorunda hissediyorum kendimi ve neden tekrarlamak zorunda olduğumu da bilemiyorum yani bir insan aynı şeylere neden tekrarlar
    ya anlatmasını beceremiştir
    ya anlamasını becerememişlerdir
    veya anlamak istememektedirler

suçu kendimde bilip tekrar anlatıyorum:
    Allah(c.c) dünyada gıdalanalım diye çeşit çeşit nebatatlar yaratmış ve bunları yemek konusunda hiçbir yasak getirmemiş. bu demektir ki içinde alkol var veya yok afiyetle yiyiniz sorun yok. ama bunları mayalayıp alkol elde eder ve bunu içerseniz veya bu alkolü başka bir içeceğe katar da içerseniz haram işlemiş olursunuz bunu açık seçik belirtmiş.
    din: kuralları aklına göre yorumlamak mı, yoksa var olan kuralları(bu kurallar dinin üzerinde şüphe olmayan emirleri ise; hurafeleri boş inançları elbette dışarıda tutuyorum; bu kurallara ulaşmak için bakınız fıkıh ilmi) şartsız kabullenmek midir. efenim Allah bize akıl vermiş diyenler olacaktır. cevabı basit onun bizden ne istediğini anlayalım doğru yolu bulalım diye verilmiş bu akıl; isteklerini sorgulamak için değil

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    @tigermbz
    Benim de dikkat çekmek istediğim konu, dinin yasağının alkol değil alkolden kaynaklı sarhoşluk üzerine olduğu. Tefsirlerden okuduğum ve Kuran'dan öğrendiğim kadarıyla (her ne kadar dine inanamdığım için söylediklerimi umursamayacak olsanız bile), örneğin rakıyı sarhoş olmak için içersen günahtır, ama diş ağrın için ağzına koyarsan değildir. Gazozu veya hurmayı sarhoş olmak için kullanırsan da günahtır.

Dolayısıyla gazoz konusundaki paranoyaya (daha doğrusu karalama kampanyasına) karşı tepki vermem mantıklı olmalı. Haksız veya hatalı olduğumu düşünüyorsanız lütfen cevaplayın.

Motosikleti
    Ducati 797
    alkol(sadece alkol değil tüm sarhoşluk veren şeyler) yasaklanmış ve bu konuda şu kadar veya bu kadar olursa haramdır denmemiş. bu da az veya çok farketmez manasına gelir bu çok açık; gazozda da az da olsa bu alkol o sıvının içinde biryerlerde var ve gazozu içtiğinde o alkolü de içmiş oluyorsun bu da çok açık; eee sorun nerde.
    benim yaşamak için gazoza ihtiyacım yok, içmekle hiçbirşey kaybetmem diyen adam da dinin emirlerine gereken ciddiyeti gösteriyor demektir.
    bu dünyada sürekli yaşamak için bulunmadığımızı ve asıl önemli olanın ahiret olduğunu ve onu kazanmanın yolunun da dinin emirlerine sıkıca bağlanmak olduğunu düşünürsek kendimizi bazı şeylerden sakındırmakta hiçbir zaman zarar görmeyiz.
    bazılarının kalkıp insanların bu yöndeki ince eleyip sıkı dokumalarını bağnazlık görenler ateşin nasıl yaktığını ve acı verdiğini deneyip cehennemi hatırlarlarsa işin ciddiyeti daha da ortaya çıkar sanıyorum, tabi cehennemin varlığına inanıyorsa (kaldı ki inanmakla hiçbirşey kaybetmez).

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Açıkçası inanan bir insan olsaydım, iyi kalpli bir tanrının içtiğim gazozdaki birkaç damla alkol yüzünden beni yakacağını düşünmezdim, dolayısıyla ateşten de o kadar korkmazdım. Senin korkmana saygı duyarım, ama senin korkunun 'bence' nedensiz olduğu fikrimi senle paylaşıyorum.

Çok sevdiğim bir yazıyı alıntı yapayım,
    Kaynak: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=2059297
    Başlık: olunce tanriyla karsilasan ateist

# -eveet gel bakalım, savunmanı dinleyelim?
    -tamam, tanrıtanımaz bir hayat sürdüm. ama kendi ahlak kriterlerimi yarattım, ve onlardan ödün vermeden yaşadım. kimseyi öldürmedim, ağır yalanlar söylemedim. kimseye tecavüz etmedim, haklarını çalmadım; sadece kendi hayatımı ve insanların hayatını daha iyi hale getirmek için çalıştım didindim.
    -aferin evladım. konsepti kavramışsın. zaten ben o kitapları kendi annesiyle cinsel ilişkide bulunup bulunmamak konusunda bile bir kutsal kitap referansına ihtiyaç duyan denyo kullarım için göndermiştim. görüyorum ki sen amaçladığım varlık olmuşsun. hadi bakalım yürü cennete. ha aklını okudum soracağın soruyu biliyorum, merak etme ramazanda oruç tutmadığı için adam bıçaklayanların yeri cehennem oldu. senin mayandan ruhlarla birlikte olacaksın cennette.
    (superjesus, 22.12.2002 10:03 ~ 07.03.2006 02:21)

Hammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 250
    Yani dahil olmayayım dedim şu mevzuya tekrar tutamadım kendimi.

Ya şimdi tigermbz anlayabildiğim kadarıyla elinden geldiğince dinin emirlerine uymaya,yasaklarından sakınmaya çalışan bir arkadaşımız.

Khutuck de kendisinin ifadesiyle hiç bir dine inanmayan bir arkadaşımız.Buraya kadar herşey normal.

Normal olmayan ise yok gazozda alkol var, yok hurma kafayı iyi yapıyor ,e zemzemde de kolibasili çıktı şeklinde konu başlıkları altında sanki birileri birşeyleri ispat etmeye falan çalışıyor.

Kimse kimseyi dindarlığından ya da dinsizliğinden dolayı yargılayamaz.Bu hak kimseye verilmemiş.Ama şimdi khutuck un özellikle son mesajı bana biraz maksadını aşmış gibi geldi.Sanki tek bir yaratıcıya ve onun kitabına inanan kişiler haddi aşan bir şekilde tiye alınmış.Ekşi sözlük de yer alan her entryi buraya taşımamalıyız.
    "Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alkol(sadece alkol değil tüm sarhoşluk veren şeyler) yasaklanmış ve bu konuda şu kadar veya bu kadar olursa haramdır denmemiş. bu da az veya çok farketmez manasına gelir bu çok açık; gazozda da az da olsa bu alkol o sıvının içinde biryerlerde var ve gazozu içtiğinde o alkolü de içmiş oluyorsun bu da çok açık; eee sorun nerde.
    benim yaşamak için gazoza ihtiyacım yok, içmekle hiçbirşey kaybetmem diyen adam da dinin emirlerine gereken ciddiyeti gösteriyor demektir.
    bu dünyada sürekli yaşamak için bulunmadığımızı ve asıl önemli olanın ahiret olduğunu ve onu kazanmanın yolunun da dinin emirlerine sıkıca bağlanmak olduğunu düşünürsek kendimizi bazı şeylerden sakındırmakta hiçbir zaman zarar görmeyiz.
    bazılarının kalkıp insanların bu yöndeki ince eleyip sıkı dokumalarını bağnazlık görenler ateşin nasıl yaktığını ve acı verdiğini deneyip cehennemi hatırlarlarsa işin ciddiyeti daha da ortaya çıkar sanıyorum, tabi cehennemin varlığına inanıyorsa (kaldı ki inanmakla hiçbirşey kaybetmez).

Senin dediğine göre meyvede yemeyelim o zaman. Elmadaki metil alkol hiç bir meyvede yok. Üzümdeki bile bekleyerek mayalanıyo ama elmada direk var....Ama vücut için en faydalı meyve olan elmayı yemiycezmi? Dut da yemeyelim....Vücudumuza işkence etmiş oluruz bence...kalp ve damar hastalarına doktorlar arada 1 kadeh alkol alın diyor..damarlardaki kanlarınız incelsin diye......
    Ya yaralandığımızda ne yaparız? alkolle sileriz dimi......Bayramlarda ikram edilen kolonyaları da koklamayalım o zaman.80 derece alkol var çünkü....

Bu alkol meselesi insan oğlunun ta geçmişten beridir yakasındaki illet.Sarhoşluk hiç iyi bişey diildir. çevrene ailene kendine zarar verdiği için yasaklanmıştır.aynı şekilde kumarda haram....Ama bana sayısal loto oynamayan iddia oynamayan atyarışı, 5artı1 on numara ya herkes bişeylere takılıyo...Diyceksinki bunlarda haram. Ama devlete o oyunlardan ne kadar gelir sağlanıyor biliyormusun türkiyede toplanan vergiye yaklaşık tutar kadar..Faydası bu devlete ama haram diye kimse oynamasa belki kimseye yetim dul gazi maaşı veremiycek devlet........

Bütün bunlar kişiden kişiye değişen konular. Çok hassas ince detaylar. Koskoca devletler bile din elden gidiyo diye çökmemişmidir.......Herkes kendine doğru geleni yapsın...Zaten hesabı kendisi verecek......
    Aklıma şu geldi kutsal sayılan hurma da mı yemiycek artık milletimiz?

Herkesin bayramını bu vesile ile kutlarım...

Alıntı Hammer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani dahil olmayayım dedim şu mevzuya tekrar tutamadım kendimi.

Ya şimdi tigermbz anlayabildiğim kadarıyla elinden geldiğince dinin emirlerine uymaya,yasaklarından sakınmaya çalışan bir arkadaşımız.

Khutuck de kendisinin ifadesiyle hiç bir dine inanmayan bir arkadaşımız.Buraya kadar herşey normal.

Normal olmayan ise yok gazozda alkol var, yok hurma kafayı iyi yapıyor ,e zemzemde de kolibasili çıktı şeklinde konu başlıkları altında sanki birileri birşeyleri ispat etmeye falan çalışıyor.

Kimse kimseyi dindarlığından ya da dinsizliğinden dolayı yargılayamaz.Bu hak kimseye verilmemiş.Ama şimdi khutuck un özellikle son mesajı bana biraz maksadını aşmış gibi geldi.Sanki tek bir yaratıcıya ve onun kitabına inanan kişiler haddi aşan bir şekilde tiye alınmış.Ekşi sözlük de yer alan her entryi buraya taşımamalıyız.

Kötü niyeti yok sadece hoşuma gittiği için diyor zaten.....Ti ye alma falan sezinlemedim ben........Daha dikkat edelim.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Ducati 797
    Allah(c.c) azabı çok şiddetlidir fakat merhameti gazabından daha ileridedir. ama onun dediğini yapmayarak azabı hakediyoruz ki insan günah işlemeden de yaşayabilir, nefsine uydu da yaptı diyelim tevbe kapısı herzaman açık: tevbenin aslı da hatasını anlamak ve pişman olmaktır.

kendini akıllı sanan bir akılsız ekşisözlükte birşeyler yazmış onun olmasını beklediği, umduğu veya kendini avuttuğu saçmalıklara göre mi yaşayayım, yoksa beni yaratanın gönderdiği kitaba göre mi. Allah(c.c), Kuran'da, cenneti de cehennemi de teferruatlı anlatmıştır ve emirlerine uyanların cennete gönderilip mükafatlandırılacağını uymayanların ise cezalandırılacağını çok yerde bizlere belirtmiştir. Allah(c.c) haşa yalan söylemez ya.

bu arada khutuck ateşten korkmadığını söylersen gel yanıma eline bi çakmak tutayım bakalım kaç saniye dayanabiliyorsun. kaldı ki vücudunu eriten bi sıcaklığın içinde olduğunu ve hiç kaçamayacağını düşün. ben bundan korkuyorum.
    Allah(c.c) hepimizi muhafaza etsin.

alp tunay konuyu baştan sona oku, yazdıklarımın hepsine bak istersen.

hammer keşke öyle olabilsek

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Sevgili Arkadaşlar,

kanaatimce bu konu gereğinden fazla tartışıldı burada ve çizgiye doğru yaklaşıldı.

Herkes kendi inancını savundu, bitti. Bundan sonra aynı şeyler tekrar edilmeye başlayacak. Ama korkarım ki, ifadeler sertleşecek.

En güzelini Ertuğrul söyledi ve konu kapanmıştı.

Artık uzatmanın manası yok, ayrıca forum kurallarına göre din tartışmak da yasak zaten.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    birbirimizi incitmeden yazalım dostlar...

Kuranın emrettiği ve Ateizmin kökeni Hümanizm İnsanları kırmamayı emreder...Hoşgörüyü emreder...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Niye tartışıyorsunuz ki? Herkes inandığı gibi yesin, içsin. Nasılsa değerlendirmesi yapılacaksa bunu siz yapmayacaksınız.
    May the Force be with McLaren Mercedes

Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    26. Politik ve dini konularin konusulmasi, tartisilmasi yasaktir. Genel ahlaka uygun olmayan ve rahatsiz edici üslup ve tarza sahip mesajlar atilamaz.Bir virüs veya baska bir zararli unsur içeren hiç bir tür bilgi, yazilim ya da baska bir malzeme postalayamaz ya da iletemez.

KONU YUKARIDA BELİRTİLEN KURAL DAHİLİNDE KİLİTLENMİŞTİR
    YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler