başlamış bir sorun var şuan
ondan devam etsek
nasıl olsa yıllar sonra şuan yaşanan pkk sorunu olaya fransız kalanlar tarafından Türkler kürtleri katletmiştir diye ortaya atılacak, artık bunun tartışmasınıda o dönemde yaşayanlar yapar.
Merak etmeyin, öyle bir tartışma olmayacak. Zira o dönemde Türkler milli alışveriş merkezleri Carrefour'dan milli kıyfetleri LaCoste alıp, milli yoğurtları Danone'yi yiyerekten bu olaya TV karşısında alkış tutacaklardır.
May the Force be with McLaren Mercedes
ermeni soykırımında asıl taraf olması gereken kürtlerdir.bu adamlar hem anadoluda hem ermenistanda ve batı azerbaycan (karabağ)da türkten çok kürt kesmişlerdir. ama bugun kürtler düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla yaklaştıkları için atalarını kesmiş ermenielre sampatiyle baktadırlar.herkes birbirini kesti ancak bizde katliamları genelde ermenistandan gelen rus askeri ermeniler yapmış, yerli ermenilerden de destek görmüşlerdir.anadolu ermenileri kafkasyadan gelen cani ermeniler yüzünden yerlerinden yurtlarından oldular dersek çok da yanlış sayılmaz.
naapalım onlar da rahat dursalardı.
hala aynı teraneyi okuyorsunuz.ama bugun kürtler düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla yaklaştıkları için atalarını kesmiş ermenielre sampatiyle baktadırlar
pkk şerefsizleriyle, masum kürt asıllı türk vatandaşlarını ayırın, hepsini aynı kefeye koymayın diye yukarıda da yazmıştım.
ermeni yalanlarıyla mücadele için açılan bu başlığı, yavaş yavaş kürtlere hakaret boyutuna getirmeye çalışmayın.
kininizi pkk'lı şerefsizlere kusun.
devletini,milletini ve bayrağını en az sizin kadar seven masumlara değil.
üç-beş kanıbozuk için, topyekün kürtleri karalayamazsınız.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
mete_han´isimli üyeden Alıntı
Bu ülke topraklarında 65 milyon Türk asimile edilmiştir...kültürlerinden gerçeklerinden koparılmıştır...
Fransasını yerim...Dostum zahmet olmasaydı bir gogıla bakıp gelseydin...
asimile...neymiş ona bakalım önce....
asimile olmak
canım istiklal caddemin gloria jeans,starbucks,fransız sokağından sonra düştüğü durum.
canım türkçemin 'asimile' gibi sözcüklerle dolması sonucu düştüğü durum.
yabancılaşma
globalleşme kisvesi altında eskimiş ama etkisi her daim taze sosyolojik kavram
kendi kültüründen başka bir kültürü benimseme, konuşurken yabancı dilden kelimeleri çok sık kullanma...
http://www.itusozluk.com/goster.php?t=asimile+olmak
asimileden kasıt kendi benliğini kaybetmeye az kalmış bir millet olarak Fransa mallarını kullanmayalım demek çok saçma...Yani Fransız malı kullanmayıp İngiliz Amerikan veya Çin malı kullanıyoruz...Yani benliğini yitirmek kültürünün yozlaşması bazı ahlaki değerlerin artık yok olması etik değerlerin olmadığı bir toplumda yaşıyoruz...Fransanın malı almasanda o Fransa sadece Turizmiyle senin ekonminin 1 yıllık ihracatını karşılar...Ben ekonomik dengenin yanısıra ülkemi eleştirmek istiyorum...
Herhalde Orhan Pamuk'un sözleriyle benimkileri birbirine benzettin...Yani özünü araştırmak yerine Mete Han acaba ne demek istedi diye zihnini bulandırdın...Bu kadar basit bir cümleyi anlamayıp ülke değerlerine sahip çıkmaya çalışmanda ayrı bir soru işareti...Yani kişisel algılama anlama lütfen ama hiç bir değeri etiği anlamadan vurun Fransaya demek neyin nesi...Önce kendimize bir bakalım sonra Fransayı eleştirelim...
Hem aptal bir ülkenin mecliste kabul ettiği aptalca bir yasa neden bu kadar çok tartışılıyor...Aynı yasa Lübnan meclisinden geçeli yıllar olmuş haberinizmi var bundan..Bence yok...Ama bizim askerimiz şu an orada...hadi burdan yak...Yani medya neyi önüne sunarsa onu sevmek veya ona muhalefet etme mantalitesinden artık çıkmamız gerekiyor...Akşam haberlerini izleyip milliyetci geçinilmesine karşıyım...
Ayrıca ülkemizin gerçek gündemi bence bu değil...Ekonomik dengeler iç asayiş ve PKK sorunlarını aşmamız lazım...bunlar bana aptalca geliyor yanlış anlaşılmasın...Amanda Danone almayalım bana mantıksız geliyor ya...Bizim Dışişerimizde bir hayır yok ki..Biz meee lemeye devam arkadaşlar...Nefesinizi yormayın...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
arkadaşım bu yazdıklarına sen kendin de inanıyor musun?
türkiyede kaç tane kürdün pkkyı eleştirdiğini gördün(ben hiç görmedim.siyasi örgüt derler) kaç tanesinin apoyu eleştirdiğin gördün(ben hiç görmedim allah gibi tapıyolar)
eskiden güneydoğuyu istiyorlardı, şimdi doğu zaten bizim ,,türkiye hepimizin diyorlr. ,ırakta talabaninin devlet başkanı olması da bunlara örnek oldu., biz türkiyeyi yönetmek istiyoruz diyorlar. ben onlarla aramda vatandaşlık bağının kaldığını düşünmüyorum.22 yıldır cenaze arabaları çalışıyor. yazık bu ülkeye.devlet oraları ihmal etti de diğer yerleri ihya mı etti. orta anadoludaki türkün kaçakçılık yapma şansı da yok. o neden silah alıp karakol basmıyor yani.............samimi bulmuyorum kürtleri. .
sapla samanı, ne de güzel harmanlayıp laf salatasına çeviriyorsun.
söylediklerime inanmasam yazmazdım.
biraz araştırırsan, benim de kürt olduğumu, kürtlüğümü ve de türklüğümü hiç bir zaman inkar etmediğimi, seninle asgari aynı şartlarda yaşadığımı, aynı haklara sahip olduğumu görürsün.
samimiyet konusunda, kimse mal sahipliği yapmaya kalkmasın.
kimseyi de, soyundan ötürü aşağılayamaz, hakaret edemezsin.
İktidardaki politikacılar gibi konuştun Mete. Bir ülkenin tek gündemi, hedefi olmaz. Asıl aptallık sana hakaret edenin malını 'aman ne olacak biz koyun sürüsüyüz, böyle gelmiş böyle de gider alalım mallarını kazandıralım bize düşmanlıkta harcasınlar' demektir. Başka yönlere dikkat çekip, samimiyetsizce hedef saptıran hitap gücü yüksek şahsiyetlerin laflarına kanmaktır. Yanlış anlaşılmasın ha... Kardeşim düşüncelerinde samimi olan bu ülkenin malını destekler, başımızdaki hükümetler de kontrol eder yerli malın kalitesini yükseltir. Boykot diyoruz iki günlük birşey değil, kısa süreli bir eğlence olarak anlayanlar zaten bilinci yıkanmışlardır. Madem destek olmuyorsunuz gidin ''meeee leyin'' bari köstek olmayın, lütfen.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
kimseyi soyundan dolayı aşşalamıyorum.çünkü kimseye doğarken bunu seçme hakkı verilmiyor. ben de kürt doğabilridim.
herkesin kimliğine saygımız var.bu konularda insani düşünmekl laızm.
ama iş siyasi çıkarlara gelince türkle kürdün çıkarlarının kesiştiğini düşünüyorum ben.çıkarlarımız eskisi gibi parallel değil.
mal sahipliği yapamazsın ne demek.bal gibi yaparım.yunanistan ne kadar yunanlılarınsa, almanya ne kadar almanlarınsa , türkiye de o kadar türklerin.bunu tartışmam.kürtler samimi olsalar bölücülük için bin tane dernek onlarca siyasi oluşum kurcaklarına hiç olmazsa bir tane anti bölücü örgüt kurarlardı. ha pkk dan korkuyorlarsa da bu ülkeden gitsinler o zaman.bi adam teröristten korkar da devletten korkmazsa ben de o adamıın iyi niyetini sorgularım.
yazılacak çok şey var ama meşhur bir slogan yazacaklarımın özünü ihtiva ettiği için :
Türk Kürt (ve başka kim samimi şekilde kardeşimiz olmak isterse) kardeştir, ayrım yapan kalleştir.
hangi tarftan olursa olsun.
türkiye tıpkı yunanistanla olduğu gibi,ırakla da nufus mubadelesi yapmalı.ırak a kürtleri yollamalıyız,,.türkmenleri almalıyız. hem ırak rahat eder hem biz rahat ederiz.hem kürtler orda daha mutlu olurlar, hem türkmenler burda daha mutlu olurlar.
abi canım abim ne olur Migrosa...Macro centera(ama macrocenter orda olmayabilir)...Dia ya...ŞOK'a Gima'ya ...veya bunlarıda boşver kendi alışveriş yaptığın marketlerdeki ürünlere bir baksana...Çoğu Amerikan ve avrupa menşeili ürünler...Yani gücümüzü tavrımızı bilmeliler ama Kapitalist bir düzenin içinde bu mantalite işlermi...İtalyan mallarını protesto ettiğimizde elimize ne geçti...Seni anlıyorum saygı duyuyorum ama Fransa kim meclisi kim...afedersin ama bunları şeyimize takmamak lazım ...en güzel tepki budur...Lanet olası Fransanın Lanet olası meclisinden çıkan karar bizi tetikliyorsa bugüne kadar yaşadığımız sıkıntı ve streslerin hesabını neden sormadık...Bak bu bayramda kaç bin Türk Eyfeli ziyaret edecek...O hurda yığınını görmek için kaç euro harcayacaklar bilirmisin...Ama hepsi rezarvasyonlu uçuşlar değil mi...
Sen burada Danone alma senin zenginin orada fink atsın tatilde...
abi raflar ve gültekin birbirini iyiden iyiye kırmadan arabauluculuk yapın...hassas konular netekim...
beni aşan konular...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Bana ne Mete, adamlar kansızsa gitsinler eyfelin tepesinde kanyak içsinler, bana ne? Ben doğru bildiğimi söylerim bu ülke 'aman boşverin' demekle kalkınmaz, düzelmez. Yabancı mal değil mi, boykot bahane sürekli uygulamalıyız. Yerli mallara ise baskı uygulamalıyız. Ben pek çok markaya özellikle reklamlar da dili katleden ''Eti, Ülker' gibi markalara verip veriştiriyorum eposta ile, kanuni alırım dandik olduğunu bile bile yeter ki yerli sektörümüz kalkınsın. İstihdam dışında (yani modern kölelik) küçük, ortak ölçekli yatırımcılarımızın sayısı da artsın.
Gültekin, raflar arkadaşlar burası kürt sorununu konuşma yeri mi? Şimdi konu silinirse bu kime yarayacak? Başka konu olsa hayatta karışmam (çünkü bende girerim bu tür tartışmalara) bu konunun önemi için lütfen konuyu başka yerde tartışın.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
samimiyet konusunda, kimse mal sahipliği yapmaya kalkmasın. demiştim, anlaşılmamış diğerleri gibi.
uzatmak niyetinde değilim.
kısaca;
kürtler ve pkk'lıları ayırd etmeden topyekün sallarsan, eşkiyayı benimsemeyen, onunla haksız yere özdeşleştirilmeye dayanamayan, ve vatanını en az senin kadar seven bir kürt çıkar ve "hooop birader yavaş ol bakalım" der.
çünkü, pkk'lı olmayan, onu lanetleyen, kafatasçılara bunu her zaman anlatmaya çalışan büyük bir kürt kitlesi var bu ülkede.
olur olmaz yerde, haksız yere rencide edilen büyük bir kitle.
hem de gazi torunu. mustafa kemalin ardı sıra savaşmış, madalyasını göğsüne takmış, ya da şahadete ermiş dedelerinin torunu büyük bir kitle.
çanakkale şehitler anıtındaki şehitlerin isimlerini, memleketlerini okursan görürsün.
anlatmaya çalıştığım budur.
+
kimi nereden kovuyorsun birader?türkiye tıpkı yunanistanla olduğu gibi,ırakla da nufus mubadelesi yapmalı.ırak a kürtleri yollamalıyız,,.türkmenleri almalıyız. hem ırak rahat eder hem biz rahat ederiz.hem kürtler orda daha mutlu olurlar, hem türkmenler burda daha mutlu olurlar.
ben hiç bir yere gitmiyorum. kim nereye gidiyorsa, defolsun gitsin...
maçası yiyen varsa, buyursun...
böyle saçma zihniyete lanet olsun...
konu ermesi soykırımı idi,ama nerelere gelmiş,mümkünse kürt sorununu başka bi topicte tartışalım,
Mübadele için 80 yıl geç kaldık.
Biraz Belçika topraklarında asfalt eskittikten sonra mevzuya dönelim .
Mete, bir bakıma halısın. Bizim boykot şu anda devede kulak. Ama herkes kendinden sorumludur. Bugün bir kiş, yarın iki kişi, bir yıl sonra belki ancak on kişi, ama sonuçta bir tepki dolanıyor olacaktır. Hiç tepki olmazsa ne olur? Bugün sıfır kişi, 10 yıl sonra sıfır kişi.
May the Force be with McLaren Mercedes
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)