Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

DÖVME (TATTOO) ÜZERİNE İNCİLER

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    Hangi fetvalara baktın?Kim mekruh diyor?Mekruh ne demektir?Kuran-ı Kerim'de Haram tanımlanmıştır ama mekruh ile ilgili bir ayet yoktur bildiğim kadarıyla.
    Mekruh din adına fetvalar veren(İslam'daki ruhban sınıfı) kişilerin kullandığı bir terimdir.Onlara göre mekruh haram olmayan ama yapılması dinen pek hoş da olmayan şeylerdir.Yani yapılmaması daha iyidir.Neye ve kime göre daha iyidir peki?Daha derken İslamda derecelendirme yapmak(Kuran-ı Kerim'de olmadığı halde) doğru mudur?Şuan Türkiye Cumhuriyeti'nde ayrıcalıklı bir alim-ulema sınıfı olmadığına göre mekruh denen şey de tamamen hükümsüzdür, din ve vicdan bakımından ise mekruh zaten islamda mevcut bir kavram değildir.
    İslam'a göre Kuran-ı Kerim'de haram olduğu belirtilen şeyler dışında kalan hiçbirşey haram değildir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xxxxx geçiciden bahsediyo cakalaz ..yani 2 haftada çıkanlar varya ..hani hint kınasından yapılan ..
    yok abi onu değil onları zaten biliyomda

kalıcı dövmeyi soruyorum. uzun vadede örneğin 10 15 sene sonrada ilk günkü gibi mi duruyo yoksa solma filan oluyor mu

derinin altına enjekte ediyo ama merak ettim yinede oda etkileniyomu gün ışığında fazla kalmaktan vs.
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Vücuda yapılan dövmelerin zararları var mıdır? (Abdurrahman Şen)

Dövmelerin yapılışı sırasında ve yapılmasından sonraki ilk birkaç hafta süresince enfeksiyon kapma riski var. Steril ortamda dövme yapılmaması, kullanılan iğnenin başka kişilerde de kullanılmış olması, bazı kan hastalıklarının geçmesine de neden olabiliyor. Dövme yapımında kullanılan ve deri altına bir iğne aracılığıyla işlenen boyaların içeriğindeki kimyasal maddeler, özelikle bazı cilt tiplerinde toksik özellik gösterebiliyor.

Deniz Candaş

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/mer...5&soru_id=2576

Tübitakda bu soruye cevap verilmiş demekki dikkat edilirse problem yok...Deniz Candaş kimdir ünvanı nedir orasını anlamadım...

ha asıl olan Hekimin dediğidir...

Kalıcı Dövmenin Zararları 6/04/07

Kategori:Sağlık Olsun | Editör:beyazadres.com

Akdeniz Ünv. Üyesi Prof. Dr. Güner Öğünç, kalıcı dövmelerin, vücuda içinde boya bulunan iğnelerle işlendiğini ve bunun da risk taşıdığını söyledi. İlk riskin iğnelerin vücuda girmesiyle başladığını belirten Öğünç, dövme iğnelerinin cerrahi çelik ve tek kullanımlık olması gerektiğini ifade etti. Öğünç, iğnelerin üstünde bulunan mikropların vücuda girerek enfeksiyonel hastalıkların bulaştığını belirterek, şunları söyledi;“Eğer iğneler birden çok kişide kullanılıyorsa bu sarılıktan AIDS’e kadar bütün hastalıkların bedene yerleşmesine neden olur. Vücutta geniş yer kaplayan büyük dövmeler daha sakıncalıdır. Dövme ne kadar yer kaplıyorsa tehlike de o kadar çoğalır. Dövmenin geniş yere yaptırılması uzun süreli zehirlenmelere neden olur. Bu zehirlenme vücudun bağışıklık sistemini çökertir, karaciğerlerin görevini yapmasını yavaşlatır, kansızlık ve iştahsızlık ile kendisini gösterir. Bu zehirlenmeyi ortadan kaldırmak ise çok kolay olmaz. Dövmenin modasının kısa bir süre sonra geçeceğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Öğünç, “Özellikle gençler, farklı olma hissine kapılıp dövme yaptırıyor. Ama dövmenin vücuttan silinmesi, yapılış fiyatından daha pahalıya geliyor. Küçük bir dövme 70-80 YTL’ye yaptırılırken, 250- 300 YTL cerrahi müdahale ile siliniyor’’ diye konuştu.
    Dövmenin vücuttan sadece cerrahi yolla silindiğini bildiren Öğünç, lokal anestezi ile dövmeli bölgenin kesilip alındığını ve silinen bölgede yanık izine benzer bir izin mutlaka kaldığını vurguladı. Öğünç, geçici dövme olarak bilinen Hint kınasının da zararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Milliyet

http://www.beyazadres.com/?p=274

yani BBRR abi bu işi bırakmalı...insanların sağlığıyla oynamamalı...

Uğur Dündara vya Deşifreye şikayet edelim Barış abiyi...Dr.Kevorkyanın Marmaris Şubesi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    biraz önce bir arkadaş girdi içeri kolunda bir yara veya ameliyat izi var üstüne yazı yazdırmak istiyormuş..ne zaman yapabilirsiniz diye sordu...istersen hemen yaparız dedim..tamam dedi
    geçicimi kalıcımı diye sorunca
    yok dedi ben dövme istemiyom .. ben afalladım tabi.. nası yani dedim ..çocuk ısrarla dövme istemediğini sadece yazı yazdırmak istediğini söledi..

peki dedim nasıl yapacam tükenmez kalemlemi.. yada kolunu printeremi sokim nasıl yapim diyince .. abi dedi arkadaşlar yazı yazdır dedi
    dövme yaptırma dedi..

Bazen düşünüyorum sınamak içinmi böle şeyler başıma geliyo diye ..

yazı yazdırmak istiyo geçici veya kalıcı istemiyo .. geriye tek seçenek kalıyo sulu boya yada patates baskısı
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

hunterock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni seyhan 250 cc
    biraz önce bir arkadaş girdi içeri kolunda bir yara veya ameliyat izi var üstüne yazı yazdırmak istiyormuş..ne zaman yapabilirsiniz diye sordu...istersen hemen yaparız dedim..tamam dedi
    yok dedi ben dövme istemiyom .. ben afalladım tabi.. nası yani dedim ..çocuk ısrarla dövme istemediğini sadece yazı yazdırmak istediğini söledi..

peki dedim nasıl yapacam tükenmez kalemlemi.. yada kolunu printeremi sokim nasıl yapim diyince .. abi dedi arkadaşlar yazı yazdır dedi
    dövme yaptırma dedi..

yazı yazdırmak istiyo geçici veya kalıcı istemiyo .. geriye tek seçenek kalıyo sulu boya yada patates baskısı
    deneniyosun abi deneniyosunallah sabır versin
    boşver GÜLÜP geçmeli HAYAT bin KERE başlamaz Kİ....

rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

dövme yaptırma dedi..

abi sulu boya olmazdı çünkü tende durmuycak akıcaktı öyle oluncada adam telaşlanıp ne yapıyorsun diye tepki verebilirdi, boyalar birbirine girerdi çizimler çok ince olmazdı olmazdı yani

patateste de adam zaten yarım patatesi görünce bi garipsiycektir kesin, zaten tatto olayından da baya bi uzak bi bünye, seni patatesi boyarken gördüğü anda okulda resim dersinde yaptıkları calısmalar aklına gelicekti ve ben buna niye para vereyim diyip yine gidebilirdi.

Baska bişi denesen olurdu adama, hint kınası falan mesela, geçici yapayım hem tenine faydası var falan diye
    Comfirmation Bias

mehmet adam ne geçici nede kalıcı istemiyor dedim zaten yukarıda
    yazı istiyom diyo ..zaten sorun burada ..seninde anlamamış olman garip..demekki bende sorun var
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    dövme deyince, adam eciş-bücüş kuru kafalar, iskeletler, yılanlar falan anlıyor, "yok abi onlardan değul, yazı olanından istiyom" diye diretiyor kanımca.
    +
    bu nedir yahu?
    marmariste deniz kaldı mı?

Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

geçici olmayacak kalıcı olmayacak ... yazı nası olacak peki gültekin hadi sen cevap ver

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    geçici olmayacak kalıcı olmayacak ... yazı nası olacak peki gültekin hadi sen cevap ver
    abi; söz uçar, yazı kalır.
    yapacak bişey yok malesef
    acı ama gerçek...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Sato8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cf Moto 250 SR
    koLuma ATATÜRK imzaSı yaptIrmak İstiOrm ama edİrnede yaptIrmaya güvenemiyorum.
    müşteri - Bir sinek ilacı alabilir miyim?
    satıcı - Sineğinizin nesi var acaba?

Motosikleti
    tabanvay
    Alıntı Sato8 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    koLuma ATATÜRK imzaSı yaptIrmak İstiOrm ama edİrnede yaptIrmaya güvenemiyorum.
    istanbulda olsan yapardım ben

Sato8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cf Moto 250 SR
    Alıntı metalgod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbulda olsan yapardım ben
    geleİm iStanbuLa yap be kanka yav o açIdan deiL sağLık temizLik aÇıSından. güvenemİyorum.
    müşteri - Bir sinek ilacı alabilir miyim?
    satıcı - Sineğinizin nesi var acaba?

Motosikleti
    KISMETSE HYSOUNG GT 250 R
    benim 2 kolum bileklerden başlıyor şekiller omzuma kadar var iki omzumdada kocaman tribal şekil,kolumda you kill me onun altında da tribal şekil,sol kolumdada sevdiğim kızın adı yazıyor,bacağımda yan tarafında meleğe benzer kanatlı bir şekil,göğsümdede tribal şekil var...(ben kendim yaptım hepsini)
    Bu kaLp TEK baŞInada AtaBİLİr DEstEK ÜNİte GErekMEz...

peki yarı kalıcı dövme var mı yani hint kınası gibi vucuda boyayla yapılan ama 2-3 ay çıkmayan.. çocuklgmdan beri hayalim dövme yaptrmak fakat kan verirken bile o iğne vucuduma girerken nerdeyse bayılcak gibi olan bi insanım hayatta dayanamam o kdr iğne darbesine..

Motosikleti
    Alıntı whitemane adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki yarı kalıcı dövme var mı yani hint kınası gibi vucuda boyayla yapılan ama 2-3 ay çıkmayan.. çocuklgmdan beri hayalim dövme yaptrmak fakat kan verirken bile o iğne vucuduma girerken nerdeyse bayılcak gibi olan bi insanım hayatta dayanamam o kdr iğne darbesine..

var öle 1 aylık giden boyalar ama merak etme iğne darbesininde çözümü var kolunu yda yapılcak yeri uyuşturunca bişey olmuyor.ben yapıyor mesela arkdaşlara o zaman krem var sürüyorum uyuşuyo kolları acı hiisetmiyorlar...

marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1299 Panigale
    boynumdan göğsüme kadar bi şekil yaptırcam kertenkele gibi uzun kuyruklu bi hayvan secicem kuyrugu boynumdan gecip kulagımı sarıcak =)

Motosikleti
    Alıntı marefb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    boynumdan göğsüme kadar bi şekil yaptırcam kertenkele gibi uzun kuyruklu bi hayvan secicem kuyrugu boynumdan gecip kulagımı sarıcak =)

bence yakışmazzzzzz..........

marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1299 Panigale
    rhaurk:@ sebep kanka cok süper duruyo arkadasımda hos duruyo bence

Motosikleti
    yok be abi kulakta dövmemi olur öle çok ilgi çeker ama beğenildiği için olduğunu sanmıyorum..boynuna mesela yazı el yazısı gibi şekil yada istediğin triabl yada hayvan kelini çizdir daha iyi hemde yakışıyor ben yapıyorum memnun kalıyor herkez (tabi eskiden yapardım şimdi eşe dosta yapıyorum)

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler