Erkeklerden Yemek Tarifleri
Reklamlar
-
*BASiT YEMEKLER
Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir
sigara yakıyoruz.
Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları
eklemenin zamanı gelmiş
demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz.
Pişmiştir herhalde
ocağın altını kapatıyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten
sıkıldığımızda yapabileceğimiz
bu
enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi
pişiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini
boşaltıp maç
izlemeye başlıyoruz. ilk yarının ortalarına doğru
kalkıp altını
kapatıyoruz.
Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa
fırlatıyoruz. Yapışırsa
pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su
kaldıysa tencerenin apağını
kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru
döküyoruz. (o zaman hem
tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla
yenebiliyor) üzerine
ketçap sıkıp yiyiyoruz.
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan
alın. Sayıca
fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız
karışıyo.
Tuzlu Makarna
Yapılışı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez
makarnaları suya atmadan
önce tuz koymayı akil ediyoruz .. öyle daha güzel
oluyor.
Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler
var. Tuzlu,yumuşak ve
tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay.
Pirinçleri tek tek
pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor.
Maharet hepsini bir
arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl
olsa içine yoğurt
koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine
yapışıyor. Kısaca yağ
koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz
koyup pişiriyorsunuz.
Hem bunu süzmeye de gerek yok.
Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi
kesiyorsunuz ve
kızgın
yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını
zamanında kapatmanız. Yoksa
tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv 'de pembe
dizi varken yapın.
Birde diğer yemeklerin aksine bunu tencereden
yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa
koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha
sonra fırından çıkarıp
yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi
gereken tek şey kazırken
üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı
teflon tavaya koyup
köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk
olmadan altını
kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.
*ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin
içindekileri döküp
üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O
sebeple başında
beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde
yandıkları için henüz tadına
bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa
güzel bi şeye benziyor.
Tavuk
Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz
arada pişip pişmediğine
bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz. Bu
yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden
pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.
*ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden
kavrulmuş kıyma konulmalı.
Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş. Bu yüzden
makarna pişirmeyi öneriyorum.
*PÜF NOKTALAR
» Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle
tabak kirletmemiş olursunuz.
» Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav
yaptığınızda altını tuttursanız
bile renginden anlaşılmaz.
» Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana
dokunmayın. Özellikle
rendelediğinizde elleriniz çok kotu kokuyor. Bunun
yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, aynı işi
görür.
» Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla
yıkamayın. Kızgın
yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
» Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler.
şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine
kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakin yemeyin.
» Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün
olduğunca çiğ tüketin.
» Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir.
ikiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.
» Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
» Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı
yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan
şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
» Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen
şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
» Spagetti paketini açmak icin paketi ortasından
sıkıca kavrayın ve altını
tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı
yırtılacaktır. Belki bu
işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk
almaya değer. özellikle
misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. öyledaha güzel, bu size
çok maço bir hava verir.
» Sağda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu
denen bi şey varmış.
Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu isin robotu
var ben niye
koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip
aldım bi tane. Eve
gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki
hayal kırıklığına uğradım
biraz. Ben açıkçası ufo gibi bişey bekliyodum, bu
bildiğimiz tencerenin plastiği. içindede vantilatör gibi bişey var. Bununla
birlikte bi ton
plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi ise
yarayacaklarını sanmıyorum.
Neyse fisini taktım denemek için bi tane soğan attım
içine. Bakalım ne
yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı
eşşoğlu eşek. paramparça etti bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yıkayıp
o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı
düşünüyorum.
Belki fan olarak is görür. Onun dışında tamamen para tuzağı.
ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum...
Alıntıdır...
Biri Beni Durdursun !!!!!
Reklamlar
-
-
Evde tek kalan birisi olarak bu yazıyı kaydedicem.. benim en çok yaptığım yemek Soya soslu mantarlı tavuk.. Tarifi: Önce mantarı sonra tavuğu at biraz soya biraz tuz birazda sarımsak tozu pişene kadar tv izle yanık kokusuyla mutfağa koş, yemeğini tabağa koyup tv izledğin odaya dön. Afiyetle ye :D
sürebiliyorum, öyleyse varım :)
[URL="www.bikepics.com/members/ice300"]www.bikepics.com/members/ice300[/URL]
-
15 Haziran 2005, 14:31
-
15 Haziran 2005, 15:10
-
erkekle arkadaslar soyluyorum lutfen kask sız yemek pisirmeyelim.
-
Süper Moderatör (BBRR)
sahanda yumurta: önce sahanı arayıp bulmak lazım mutfak bize uzay kadar yabancı olduğundan ne nerde bilemeyiz sahan uzun müddet aranır..En sonunda cep telefonundan hanım aranır ve sahan nerde diye sorulur .
cevap
-hangisi ...
siz kaç çeşit sahan var bilmezsiniz bunu biliyosanız zaten yumurta hangisinde yapılır onuda bilirsiniz....
-çelik sahanmı, teflon sahanmı, emaye sahanmı,aliminyum sahanmı.
artık çok geç olmuştur ama siz soruyu sorduğunuza çoktan bin pişman olmuşsunuzdur.. utana sıkıla yumurta yapacam diyerek cahilliği ortaya koyup yardım istersiniz ..
- yumurta yapacaksan aliminyum sahanda yap
cevabı gelir. bir nebze olsun yol yarılanmıştır artık.aliminyum sahanın tam yeri öğrenildikten sonra işleme başlanır.
sahan ateşe koyulur. içine yerini bildiğiniz tereyağ konulur ve ısıtılır yağ kızmıştır ama siz yumurtayı dolaptan almadığınız için siz yumurtayı alana kadar yağ kararır .o sırada yumurtakırılır ama o ne yumurta parça parça ve çoğu artık yerde nese 2. yumurtada kırılır. hatta 3 ve 4. süde 4. ilkine nazaran daha başarılı kırılmıştır.ama yumurta kırılırken bir kısım kabuk sahana düşmüştür elle bu kırıklar toplanmaya çalışılırken 2. derece yanık parmaklar oluşması muhtemeldir. son yumurtada kırıldıktan sonra evyenin üzerindeki bulaşık süngeri ile yerler ve evye üzerine bulaşan yumurtada yarım yamalak temizlenir en nihayet yumurta kızarmıştır.artık yemeye hazır sizi bekliyodur içinizde bir erkeğin kendi kendine yetebileceği konusunda anti feminist duygular artık doruklardadır..sahan ocaktan alınır ve masaya konulur. altına bir nihale (bunun adının nihale olduğunu hanım eve gelince öğrenirsiniz) koymadığınız için masa örtüsünden gelen yanık kokuları eşliğinde yumurtayı yersiniz ....
işte yukardaki örnektende anlaşılacağı gibi erkek her zaman kendine yeten bir varlıktır....
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
ThE_Unforgiven 21-05-2005, 09:28 PM tarihinden beri bu şekilde yaşıyosa ya bezip evlenmiştir yada artık yaşamıyodur
-
yaaa Adamım koptum bekarlık yıllarım aklıma geldi.
-
ya geçen bi makarna yaptım iğğğğğrenç oldu demekki elimin motor yağıyla kadın işine karışmamak gerekiyomuş iskenderun mehmet bilgin
-
muhahahaaha, çok komik ya... erkekler böyle valla. muhahahaha...
May the Force be with McLaren Mercedes
-
bekarım ama bu yemekleri bile yapmadım hayatımda
-
-
-
yumurtanın tarifi öle değil...
önce bulaşıkların iinden tava alınır çok fazla ovalamadan köpük möpük istemez..şöyle bi suya tutulur
daha sonra dolaptan 5 adet yumurta alınır (ancak keser)
böyle kuş gribi bilmemney bize koymaz iyice mıncıklayaraktan tezgaha konur..
bu arada yağı dolaptan çıkarıp çatalla dişleye dişleye bi parça elde edilir...(tabi bu arda tezgahınm üstüne bakmak lazım yumurtalar yuvarlanarak yere düşmesin)
ocağın gazi 20 saniye önce açılır ki böyle yaktımı bi efek bi alev topu gözüksün (ee ne de olsa erkek işi)
daha sonra burası en önemli kısmı; yumurtanın bi tanesi alınır şöle göbekten tutarak yarısı tavaya yarısı ocakta kalacak şekilde çatadanak kırılır (kabuk mabuk sorun deil bırak düşsün tavaya cips gibi)
daha sonra kırılan yumurtalar yaklaşık 30-40 saniye ateşte tutularak böyle yarı pişmiş pişmemiş şekilde bırakılacak şekilde (çünkü çok açsınız bi saat beklenmez öle ) servis yapılır...
yerken de dikkat edilecek husus yumurtaya banacağınız ekmeğim tam sizin eliniz büyüklüğünde olmasıki doyuru bi parça alabilirsiniz..
şimdiden afiyet olsun
-
yumurtanın tarifi öle değil...
önce bulaşıkların iinden tava alınır çok fazla ovalamadan köpük möpük istemez..şöyle bi suya tutulur
daha sonra dolaptan 5 adet yumurta alınır (ancak keser)
böyle kuş gribi bilmemney bize koymaz iyice mıncıklayaraktan tezgaha konur..
bu arada yağı dolaptan çıkarıp çatalla dişleye dişleye bi parça elde edilir...(tabi bu arda tezgahınm üstüne bakmak lazım yumurtalar yuvarlanarak yere düşmesin)
ocağın gazi 20 saniye önce açılır ki böyle yaktımı bi efek bi alev topu gözüksün (ee ne de olsa erkek işi)
daha sonra burası en önemli kısmı; yumurtanın bi tanesi alınır şöle göbekten tutarak yarısı tavaya yarısı ocakta kalacak şekilde çatadanak kırılır (kabuk mabuk sorun deil bırak düşsün tavaya cips gibi)
daha sonra kırılan yumurtalar yaklaşık 30-40 saniye ateşte tutularak böyle yarı pişmiş pişmemiş şekilde bırakılacak şekilde (çünkü çok açsınız bi saat beklenmez öle ) servis yapılır...
yerken de dikkat edilecek husus yumurtaya banacağınız ekmeğim tam sizin eliniz büyüklüğünde olmasıki doyuru bi parça alabilirsiniz..
şimdiden afiyet olsun
-
yemek tarifi
Ben bekar değilim ama pazardan pazara kahvaltıya müdehale ederim. İyi yemek yapamayabilirim ama çok iyi yerim
Kendi usulumde soğansız ama sucuklu bi melemen tarifi yapabilirim.
Tava bulunur bulunamasada hatuna tavayı çıkar kullanıcam denir.. Hatun tavayı bulur beğenmezsem diğer modeli isterim. Diğer malzemelerim hemen yanı başıma dizilir. Domates, acılı ketçap(evet ketçap salça hoş olmuyor),sıvı yağ yada margarin, 2 parmak sucuk(parmak diyorum kangalla olmaz kayış gibi oluyor sucuk soona),taşe kaşar rendeli,yeteri miktarda yumurta, biraz yesil biber, varsa maydanoz ve dereotu, birazda baharat-kırmızı pul biber,karabiber,kekik ve nane (son ikisi abartılı miktarda olmayacak)
Yapılışı:
Tavamız ateşe konulur yağımız ısınmaya başlar, tereyağsa köpürene dek yok diğerleri ise kıvama gelince ne küçük nede büyük parçalar halinde olmayan biberi atıyorsun, biberlerin ölmesini beklemeden bir kaç kere çevirip hafif kızarmalarını müteakiben, ketçapımızı bir cortlama miktarı kadar sıkıp onuda yağlave biberle kaynaştırdıktan sonra kararmasına fırsat vermeden kabukları harlı ateste soyulmuş-pratik bi yöntemdir-bıçakla çok küçük parçalar halinde kıyılmış (rende yada robot olmasss) domateslerimizi tavadaki karışıma ekliyoruz. (Birileri tencerede niye yapmıyormu dedi? Oda olmaz çünkü kaynarken buharlaşmanında lezzete katkısı var çelikte iyi olmuyor, ortalık sıçrayan domteslerden batsada önemli olan lezzet ayrıva benmi temizlicem sanki mutfağı Bu aşamada biraz dinlenebiliriz yada maydanoz-ada otunu ince ince kıyabiliriz. Yumurtayı çırpabilirz çırparkende içine baharatlarımızı ekleriz.Dometesleri arada bir tahta kaşığımızın-diğer modeller tavayı çizer tikkatinizi çekerim- kıçı ile yoklarızki kafi miktarda pişmişlermi, pişmemekte ısrar edenleri ezerek vakit geçirriz. Bu aşamada önce ortadan iki sonra bir kez daha ikiye bölünüp yaklaşık kuruş kalınlığında dilimlenmiş sucukları son kez kontrol eder kıvama gelmiş domatese ekleriz. Bu aşama bu yemekte dikkat edilmesi gereken öne önemli aşamadır.. Bence yemek pişirmenin püf noktası pişen malzemenin kendini saldığı anda dışa verdiği kokudur. İşte bu kokuyu alıyorsanız yumurtaya sıra gelmiş demektir. Yumurtayı karıştırmadan direk üzerinde kırmayı düşünmüşseniz yad hazırlık yaparken unuttuysanız baharatı ekleyebileceğiniz son aşama burasıdır. Eğer yumurtaları tek elle kırabiliyorsanız sorun yok ama yok yumurtayı kırıp kabuğu çöpe atıp yeni yumurtayı alana kadar bir önceki yumurtayı pişirirseniz bişiye benzemez, Bu durumda benim tercihim bir adet yumurta sarısını saklamaktır,(bunun son aşamada servis için gerekli) Sucuğun başına gelenler yumurtayada olmasına yakın bu son sarıyı da üzerine gezdirip karıştırmadan (yoksa güzellik olmaz) rende kaşarımızı geniş yüzeye dağılacak şekilde serpip çok kısa bir süre kısık ateşte bekletip kaşarın kendini saldığında elimizdeki yeşillikle, yemeği pişirdiğimiz (biz bu aşamayı geçtik tabii) hatuna mesajımızıda ekleyip (bir kerede yazabilmeniz gerekli olduğundan kesme tahtasında deneme yapın derim)servise sunabilirz..
Herkese afiyet olsun,
Bir dahaki sefere yağsız sucuk yada pastırmalı yumurta yapmayı tarif edeyim en iyisi bu çok uzun oldu yaw.Off gece gece canım çektiyaaa...
Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...
-
30 Aralık 2014, 12:02
kolayından yemek yapmak istiyorsanız buyrun deneyin arkadaşlar www.ugurlulezzetler.com uğur derin dondurucu yapmış siteyi efsane kolay yapılıyor, tek teker üzerinde gitmek gibi kimi için çocuk oyuncağı kimi için çook zor ) android ve iphone uygulaması da var hadi kolay gelsin size :D Not: Tek teker üstünde çok uzun yollar gidemedim ama yemeğe bekliyorum :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler