Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Erkeklerden Yemek Tarifleri

    REKLAM ALANI
  1. #1
    ThE_Unforgiven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2005
    Şehir
    Aslen MANİSA-İkamet İSTANBUL
    Motosikleti
    Kırmızı olsun çamurdan olsun...
    *BASiT YEMEKLER

    Domatesli Biberli Yumurta

    Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir
    sigara yakıyoruz.
    Sigaranın kulu yere düşmek üzereyse yumurtaları
    eklemenin zamanı gelmiş
    demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz.
    Pişmiştir herhalde
    ocağın altını kapatıyoruz.

    Biberli Domatesli Yumurta

    Her gün domatesli biberli yumurta yemekten
    sıkıldığımızda yapabileceğimiz
    bu
    enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi
    pişiriliyor.

    Makarna

    Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini
    boşaltıp maç
    izlemeye başlıyoruz. ilk yarının ortalarına doğru
    kalkıp altını
    kapatıyoruz.

    Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa
    fırlatıyoruz. Yapışırsa
    pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su
    kaldıysa tencerenin apağını
    kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru
    döküyoruz. (o zaman hem
    tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla
    yenebiliyor) üzerine

    ketçap sıkıp yiyiyoruz.

    Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan
    alın. Sayıca
    fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız
    karışıyo.

    Tuzlu Makarna

    Yapılışı ayni makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez
    makarnaları suya atmadan
    önce tuz koymayı akil ediyoruz .. öyle daha güzel
    oluyor.

    Pilav

    Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler
    var. Tuzlu,yumuşak ve
    tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay.
    Pirinçleri tek tek
    pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor.
    Maharet hepsini bir
    arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl
    olsa içine yoğurt
    koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine
    yapışıyor. Kısaca yağ
    koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz
    koyup pişiriyorsunuz.
    Hem bunu süzmeye de gerek yok.

    Patates Kızartması

    En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi
    kesiyorsunuz ve
    kızgın
    yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını
    zamanında kapatmanız. Yoksa
    tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv 'de pembe
    dizi varken yapın.
    Birde diğer yemeklerin aksine bunu tencereden
    yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa
    koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.

    *ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

    Hazır Pizza

    Pizzamızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha
    sonra fırından çıkarıp
    yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi
    gereken tek şey kazırken
    üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.


    Hazır Köfte

    Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı
    teflon tavaya koyup
    köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk
    olmadan altını
    kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.

    *ZOR YEMEKLER

    Konserve Türlü

    Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin
    içindekileri döküp
    üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O
    sebeple başında
    beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde
    yandıkları için henüz tadına
    bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa
    güzel bi şeye benziyor.


    Tavuk

    Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz
    arada pişip pişmediğine
    bakmak için hayvanin kaba etine çatal saplıyoruz. Bu
    yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden
    pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz seker eklenebilir.

    *ULTRA ZOR YEMEKLER

    Kıymalı Bamya

    Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden
    kavrulmuş kıyma konulmalı.
    Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş. Bu yüzden
    makarna pişirmeyi öneriyorum.

    *PÜF NOKTALAR

    » Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle
    tabak kirletmemiş olursunuz.

    » Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav
    yaptığınızda altını tuttursanız
    bile renginden anlaşılmaz.

    » Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana
    dokunmayın. Özellikle
    rendelediğinizde elleriniz çok kotu kokuyor. Bunun
    yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, aynı işi
    görür.

    » Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla
    yıkamayın. Kızgın
    yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.

    » Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler.
    şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine
    kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakin yemeyin.

    » Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün
    olduğunca çiğ tüketin.

    » Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir.
    ikiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.

    » Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.

    » Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı
    yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan
    şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.

    » Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen
    şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.

    » Spagetti paketini açmak icin paketi ortasından
    sıkıca kavrayın ve altını
    tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafı
    yırtılacaktır. Belki bu
    işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk
    almaya değer. özellikle
    misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. öyledaha güzel, bu size
    çok maço bir hava verir.

    » Sağda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu
    denen bi şey varmış.
    Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu isin robotu
    var ben niye
    koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip
    aldım bi tane. Eve
    gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki
    hayal kırıklığına uğradım
    biraz. Ben açıkçası ufo gibi bişey bekliyodum, bu
    bildiğimiz tencerenin plastiği. içindede vantilatör gibi bişey var. Bununla
    birlikte bi ton
    plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi ise
    yarayacaklarını sanmıyorum.
    Neyse fisini taktım denemek için bi tane soğan attım
    içine. Bakalım ne
    yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı
    eşşoğlu eşek. paramparça etti bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yıkayıp
    o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı
    düşünüyorum.
    Belki fan olarak is görür. Onun dışında tamamen para tuzağı.
    ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum...


    Alıntıdır...
    ferhatkars bunu beğendi.
    Biri Beni Durdursun !!!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul.
    Motosikleti
    Honda Shadow
    ThE_Unforgiven, sağolasın .paylastıgın icin ve emegine tesekkurler.(az sonra konuyu ciddiyealan birileri cıkar sana bozuk atabilir bari once ben yazayım biraz moral olsun dedım senın icin
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

  3. #3
    ice300 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2004
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    XT660R
    Evde tek kalan birisi olarak bu yazıyı kaydedicem.. benim en çok yaptığım yemek Soya soslu mantarlı tavuk.. Tarifi: Önce mantarı sonra tavuğu at biraz soya biraz tuz birazda sarımsak tozu pişene kadar tv izle yanık kokusuyla mutfağa koş, yemeğini tabağa koyup tv izledğin odaya dön. Afiyetle ye :D
    sürebiliyorum, öyleyse varım :)
    [URL="www.bikepics.com/members/ice300"]www.bikepics.com/members/ice300[/URL]

  4. #4
    heysem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/kadıköy
    Motosikleti
    Piaggio Skipper 150
    BENİM YEMEK KONUSUNDA DAHA Bİ KOLAY YÖNTEMLERİM VAR. ARKADAŞLARINIZI YEMEĞE ÇAĞIRIN AMA İÇİNDE KIZLARDA OLSUN. EVE GELİRKEN NE YEMEK İSTİYORSANIZ ONUN MALZEMESİNİ ALIN ARKADAŞLARA SORMAYIN VE MUTLAKA EN ÖNEMLİ BİŞEYİ UNUTUN. EVE GELİNCE HADİ BERABER YAPALIM YA DA YARDIM EDİN DİYİN AMA ELİNİZİ TAM SÜRECEKKEN YA NASIL UNUTTUM EVDE TUZ YOKTU (MESELA) GİBİ BİR SEBEPLE DIŞARI ÇIKIN.YALNIZ YEMEĞİN HAZIRLANMASI İÇİN GEREKEN HERŞEYİN HAZIR OLDUĞUNDAN EMİN OLU VE HERŞEYİN YERİNİ GÖSTERİN.BAKKALDA MUHABBET FALAN EDİP EVE YARIM SAAT SONRA GİDİN.EVE GİDİNCE YEMEK HAZIRDIR.AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ.

    DİĞER BİR ÖNERİ : EVE MİKRODALGA FIRIN ALIN. HAFTASONLARI KIZARKADAŞINIZI,KARDEŞİNİZİ YA DA AKRABANIZI (TEYZENİZ DAYINIZ FALAN ) ÇAĞIRIP KOCA KOCA TENCERELERLE YEMEK YAPTIRIN. BU YEMEKLERİ TABAĞA KOYUP MİKRODALGAYA ATINCA SAATİ 60 SN YE AYARLAYIN. 1 DAKKA DA YEMEK HAZIR VE EN İYİSİ BULAŞIK YOK. KİRLENEN BİR TABAĞI YIKAMAK İSTEMİYOSANIZ MAKİNEYE DİZİN TEYZENİZ GELİNCE HAFTASONU YIKAR.

    TECRÜBELERİMİ AKTARMAYA DEVAM EDİCEM....

    *************************************************
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
    Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geldiği için ve sayfa düzeninde kargaşa yarattığı için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. Kullanıcılar forum sayfalarına yazmış oldukları mesajlarını düzenleme yetkisine sahiptir. Lütfen yazmış olduğunuz mesajın sağ üst köşesinde göreceğiniz değiştir butonuna tıklayarak mesajınızı düzenleyin...
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ************** Site Yöneticisi: BBRR **************

  5. #5

    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Sağol ThE_Unforgiven, çok eğlenceli bir başlık açmışsın. Birçoğumuz yazıda kendini buldu. Yıllardır yanlız yaşıyan bir gezenti olarak ben de birkaç öneride buluniim bari.
    1. türlü konservesi en pratik kendi kutusunda pişiyor. (oradan yenebiliyor da)
    2. Uzun zaman yıkanmıyan bulaşıkların içinde bazı bitkilerin kendiliğinden yetiştiğine şahidim. (ama yenilebilir şeyler mi bilmiyorum, cesaret edip denemedim.)
    3. yumurta; bekarlar tanrısının bekarlara bir lütfu olmalı.
    4. Bol kız arkadaş değiştirin. (ilk zamanlarında inanılmaz yardımsever ve hamarat oluyorlar, sonra tempo ciddi bi biçimde düşüyor.)
    5. Daha hamarat kadınların sizinle ilgili daha uzuuuuuun planları olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. (Evde her işin hallolması rehaveti ile paçayı kaptırmak riski çok fazla.)
    6. Mikrodalga fırın, bir bekarın ilk edineceği eşya olmalı. (faydaları saymakla bitmez.)
    7. Dolabınızda kalmış birbiri ile alakasız yiyecekleri karıştırarak pişirmeyi deneyin. (Bu sayede hava atabileceğim karışımlar keşfettim.)
    8. Evde mutlaka mayonez ve ketçap bulundurun. (bu ikisinin, tadını kurtaramadığı yiyecek yok gibi.)
    9. Tütsü kullanın. (hem etkileyici, hem her kokuyu bastırıyor.)
    10.Misafirlerinizi çoğunlukla MUM ışığında ağırlayın.( loş ışık hem çekici hem kir,pasak kamufle edicidir.)
    Yine aklıma geldikçe deneyimlerimi paylaşırım. Diğer yanlız yaşıyan arkadaşlarımın da kolay çözümlerini duymak isterim. Herşeye rağmen yaşasın bekarlık.

  6. #6
    Doubt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    arastırıyorum yaza alacagım
    erkekle arkadaslar soyluyorum lutfen kask sız yemek pisirmeyelim.

  7. #7
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    sahanda yumurta: önce sahanı arayıp bulmak lazım mutfak bize uzay kadar yabancı olduğundan ne nerde bilemeyiz sahan uzun müddet aranır..En sonunda cep telefonundan hanım aranır ve sahan nerde diye sorulur .
    cevap
    -hangisi ...
    siz kaç çeşit sahan var bilmezsiniz bunu biliyosanız zaten yumurta hangisinde yapılır onuda bilirsiniz....
    -çelik sahanmı, teflon sahanmı, emaye sahanmı,aliminyum sahanmı.

    artık çok geç olmuştur ama siz soruyu sorduğunuza çoktan bin pişman olmuşsunuzdur.. utana sıkıla yumurta yapacam diyerek cahilliği ortaya koyup yardım istersiniz ..

    - yumurta yapacaksan aliminyum sahanda yap
    cevabı gelir. bir nebze olsun yol yarılanmıştır artık.aliminyum sahanın tam yeri öğrenildikten sonra işleme başlanır.
    sahan ateşe koyulur. içine yerini bildiğiniz tereyağ konulur ve ısıtılır yağ kızmıştır ama siz yumurtayı dolaptan almadığınız için siz yumurtayı alana kadar yağ kararır .o sırada yumurtakırılır ama o ne yumurta parça parça ve çoğu artık yerde nese 2. yumurtada kırılır. hatta 3 ve 4. süde 4. ilkine nazaran daha başarılı kırılmıştır.ama yumurta kırılırken bir kısım kabuk sahana düşmüştür elle bu kırıklar toplanmaya çalışılırken 2. derece yanık parmaklar oluşması muhtemeldir. son yumurtada kırıldıktan sonra evyenin üzerindeki bulaşık süngeri ile yerler ve evye üzerine bulaşan yumurtada yarım yamalak temizlenir en nihayet yumurta kızarmıştır.artık yemeye hazır sizi bekliyodur içinizde bir erkeğin kendi kendine yetebileceği konusunda anti feminist duygular artık doruklardadır..sahan ocaktan alınır ve masaya konulur. altına bir nihale (bunun adının nihale olduğunu hanım eve gelince öğrenirsiniz) koymadığınız için masa örtüsünden gelen yanık kokuları eşliğinde yumurtayı yersiniz ....

    işte yukardaki örnektende anlaşılacağı gibi erkek her zaman kendine yeten bir varlıktır....
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  8. #8
    RAPTOR666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2006
    Şehir
    şimdilik konya
    Motosikleti
    kıçımı başımı dağıttığım motor SKYTEAM ST 200 TR
    ThE_Unforgiven 21-05-2005, 09:28 PM tarihinden beri bu şekilde yaşıyosa ya bezip evlenmiştir yada artık yaşamıyodur
    (( :KONYA MT İÇİN DOKANDIRIN : ))
    BİR AĞAÇTAN BİNLERCE KİBRİT ÇIKAR , BİR KİBRİT BİNLERCE AĞAÇ YAKAR

  9. #9
    watergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2005
    Şehir
    Kırıkkale
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    yaaa Adamım koptum bekarlık yıllarım aklıma geldi.

  10. #10
    mehmetkilic31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Şehir
    iskenderun / HATAY
    Motosikleti
    2006 mondial 150 zat
    ya geçen bi makarna yaptım iğğğğğrenç oldu demekki elimin motor yağıyla kadın işine karışmamak gerekiyomuş iskenderun mehmet bilgin

  11. #11
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    muhahahaaha, çok komik ya... erkekler böyle valla. muhahahaha...
    May the Force be with McLaren Mercedes

  12. #12
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    bekarım ama bu yemekleri bile yapmadım hayatımda
    Sadobey

  13. #13
    johny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Ben 19 yaşındayım...3 yıldır yemeğimi kendim yapacak durumda yaşıyorum...(yalnız)...
    İlk 3 ay çok şey geçti başımdan...

    Ama şuanda süper yemek yapıyorum...Bunuda göğsümü gere gere söylerim valla

    Çin tavuğu, tereyağlı pilav, bilimum makarna sosları ve makarnalar, Salata deliliğim var...Yane anlayacağınız, o zor günleri genç yaşta aştım... Mutluyum

  14. #14
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Geçen yaz iki ay ton balığıyla yaşadım Tavsiye etmem, o zamandan beri ton balığına bakmadım bile

    Yazın öğrendiğim en besleyici yemek dondurmaydı Krem şanti yumurta eker süt falan herşeyi bi kapta mikserle çırpıp dondurun, hatta üşenmezseniz içine kıyılmış çilek falan da atın (gerçek çilek parçacıklarını yerken dikkatli olun, gayet sert oluyorlar )


    Bu arada aklıma geldi, en son peynire yumurta yapmak için yumurta kırdığımda yumurtanın içini çöpe kabuklarını tavaya attıydım

  15. #15
    seyyah izmir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    henüz yoq
    yumurtanın tarifi öle değil...

    önce bulaşıkların iinden tava alınır çok fazla ovalamadan köpük möpük istemez..şöyle bi suya tutulur

    daha sonra dolaptan 5 adet yumurta alınır (ancak keser)
    böyle kuş gribi bilmemney bize koymaz iyice mıncıklayaraktan tezgaha konur..

    bu arada yağı dolaptan çıkarıp çatalla dişleye dişleye bi parça elde edilir...(tabi bu arda tezgahınm üstüne bakmak lazım yumurtalar yuvarlanarak yere düşmesin)

    ocağın gazi 20 saniye önce açılır ki böyle yaktımı bi efek bi alev topu gözüksün (ee ne de olsa erkek işi)

    daha sonra burası en önemli kısmı; yumurtanın bi tanesi alınır şöle göbekten tutarak yarısı tavaya yarısı ocakta kalacak şekilde çatadanak kırılır (kabuk mabuk sorun deil bırak düşsün tavaya cips gibi)

    daha sonra kırılan yumurtalar yaklaşık 30-40 saniye ateşte tutularak böyle yarı pişmiş pişmemiş şekilde bırakılacak şekilde (çünkü çok açsınız bi saat beklenmez öle ) servis yapılır...

    yerken de dikkat edilecek husus yumurtaya banacağınız ekmeğim tam sizin eliniz büyüklüğünde olmasıki doyuru bi parça alabilirsiniz..

    şimdiden afiyet olsun

  16. #16
    seyyah izmir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    henüz yoq
    yumurtanın tarifi öle değil...

    önce bulaşıkların iinden tava alınır çok fazla ovalamadan köpük möpük istemez..şöyle bi suya tutulur

    daha sonra dolaptan 5 adet yumurta alınır (ancak keser)
    böyle kuş gribi bilmemney bize koymaz iyice mıncıklayaraktan tezgaha konur..

    bu arada yağı dolaptan çıkarıp çatalla dişleye dişleye bi parça elde edilir...(tabi bu arda tezgahınm üstüne bakmak lazım yumurtalar yuvarlanarak yere düşmesin)

    ocağın gazi 20 saniye önce açılır ki böyle yaktımı bi efek bi alev topu gözüksün (ee ne de olsa erkek işi)

    daha sonra burası en önemli kısmı; yumurtanın bi tanesi alınır şöle göbekten tutarak yarısı tavaya yarısı ocakta kalacak şekilde çatadanak kırılır (kabuk mabuk sorun deil bırak düşsün tavaya cips gibi)

    daha sonra kırılan yumurtalar yaklaşık 30-40 saniye ateşte tutularak böyle yarı pişmiş pişmemiş şekilde bırakılacak şekilde (çünkü çok açsınız bi saat beklenmez öle ) servis yapılır...

    yerken de dikkat edilecek husus yumurtaya banacağınız ekmeğim tam sizin eliniz büyüklüğünde olmasıki doyuru bi parça alabilirsiniz..

    şimdiden afiyet olsun

  17. #17
    Mr.Wish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2006
    Şehir
    Cağaloğlu-Kısıklı
    Motosikleti
    :(

    yemek tarifi

    Ben bekar değilim ama pazardan pazara kahvaltıya müdehale ederim. İyi yemek yapamayabilirim ama çok iyi yerim

    Kendi usulumde soğansız ama sucuklu bi melemen tarifi yapabilirim.

    Tava bulunur bulunamasada hatuna tavayı çıkar kullanıcam denir.. Hatun tavayı bulur beğenmezsem diğer modeli isterim. Diğer malzemelerim hemen yanı başıma dizilir. Domates, acılı ketçap(evet ketçap salça hoş olmuyor),sıvı yağ yada margarin, 2 parmak sucuk(parmak diyorum kangalla olmaz kayış gibi oluyor sucuk soona),taşe kaşar rendeli,yeteri miktarda yumurta, biraz yesil biber, varsa maydanoz ve dereotu, birazda baharat-kırmızı pul biber,karabiber,kekik ve nane (son ikisi abartılı miktarda olmayacak)

    Yapılışı:
    Tavamız ateşe konulur yağımız ısınmaya başlar, tereyağsa köpürene dek yok diğerleri ise kıvama gelince ne küçük nede büyük parçalar halinde olmayan biberi atıyorsun, biberlerin ölmesini beklemeden bir kaç kere çevirip hafif kızarmalarını müteakiben, ketçapımızı bir cortlama miktarı kadar sıkıp onuda yağlave biberle kaynaştırdıktan sonra kararmasına fırsat vermeden kabukları harlı ateste soyulmuş-pratik bi yöntemdir-bıçakla çok küçük parçalar halinde kıyılmış (rende yada robot olmasss) domateslerimizi tavadaki karışıma ekliyoruz. (Birileri tencerede niye yapmıyormu dedi? Oda olmaz çünkü kaynarken buharlaşmanında lezzete katkısı var çelikte iyi olmuyor, ortalık sıçrayan domteslerden batsada önemli olan lezzet ayrıva benmi temizlicem sanki mutfağı Bu aşamada biraz dinlenebiliriz yada maydanoz-ada otunu ince ince kıyabiliriz. Yumurtayı çırpabilirz çırparkende içine baharatlarımızı ekleriz.Dometesleri arada bir tahta kaşığımızın-diğer modeller tavayı çizer tikkatinizi çekerim- kıçı ile yoklarızki kafi miktarda pişmişlermi, pişmemekte ısrar edenleri ezerek vakit geçirriz. Bu aşamada önce ortadan iki sonra bir kez daha ikiye bölünüp yaklaşık kuruş kalınlığında dilimlenmiş sucukları son kez kontrol eder kıvama gelmiş domatese ekleriz. Bu aşama bu yemekte dikkat edilmesi gereken öne önemli aşamadır.. Bence yemek pişirmenin püf noktası pişen malzemenin kendini saldığı anda dışa verdiği kokudur. İşte bu kokuyu alıyorsanız yumurtaya sıra gelmiş demektir. Yumurtayı karıştırmadan direk üzerinde kırmayı düşünmüşseniz yad hazırlık yaparken unuttuysanız baharatı ekleyebileceğiniz son aşama burasıdır. Eğer yumurtaları tek elle kırabiliyorsanız sorun yok ama yok yumurtayı kırıp kabuğu çöpe atıp yeni yumurtayı alana kadar bir önceki yumurtayı pişirirseniz bişiye benzemez, Bu durumda benim tercihim bir adet yumurta sarısını saklamaktır,(bunun son aşamada servis için gerekli) Sucuğun başına gelenler yumurtayada olmasına yakın bu son sarıyı da üzerine gezdirip karıştırmadan (yoksa güzellik olmaz) rende kaşarımızı geniş yüzeye dağılacak şekilde serpip çok kısa bir süre kısık ateşte bekletip kaşarın kendini saldığında elimizdeki yeşillikle, yemeği pişirdiğimiz (biz bu aşamayı geçtik tabii) hatuna mesajımızıda ekleyip (bir kerede yazabilmeniz gerekli olduğundan kesme tahtasında deneme yapın derim)servise sunabilirz..

    Herkese afiyet olsun,

    Bir dahaki sefere yağsız sucuk yada pastırmalı yumurta yapmayı tarif edeyim en iyisi bu çok uzun oldu yaw.Off gece gece canım çektiyaaa...
    Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...

  18. #18

    Üyelik
    22 Aralık 2014
    kolayından yemek yapmak istiyorsanız buyrun deneyin arkadaşlar www.ugurlulezzetler.com uğur derin dondurucu yapmış siteyi efsane kolay yapılıyor, tek teker üzerinde gitmek gibi kimi için çocuk oyuncağı kimi için çook zor ) android ve iphone uygulaması da var hadi kolay gelsin size :D Not: Tek teker üstünde çok uzun yollar gidemedim ama yemeğe bekliyorum :D


Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler