raflar adlı üyeden alıntı
benim de illet olduğun insan modeli,
hayatın merkezine pozitif bilimler yerine dini koyan, 1400 sene önceki saudi arabistan gibi yaşama hayalleri kuran,padişahlık hayalleri kuran,
toplumunun dünyanın en düzgün toplumu olduğunu idda eden, batı bunu,bunu, bunu,yapmış sen ne yaptın deyince efenim benim atalarım... diye başlayıp son 300-400 seneye bir türlü gelemeyen,
istanbulun yunanlılardan bal gibi işgaline fetih diyen,yılını bilen(1435) bunu güzel bişey miş gibi her yıl anaokulu müsamereleri gibi kutlayan(işgali) ama ingilizler işgal ettiği zaman vay efendim işgal de işgal diyen,,,,,fetih tarihini su gibi bilen ve kurtarıldığı 6 ekim tarihini(bugun dü) bilmeyen çünkü kurtaranları önemsemeyen ,
karşıt görüşün haklı olduğunu kendi içinde de kabul etse de bu fikri çürütecek fikir üretemeyip çamur atan,insanların özellikle giyim kuşamlarının ve tarzlarının psikolojilerini yansıttığı psikoloji gerçeğini kabul etmek istemeyen,(klasik bilime inanmayan türk insanı)
laik ve modern kitleyi beyaz türkler diye aşşalayan , ama onlar gibi yaşayamadığı için kıskançlıktan çatır çutur çatlayan aşşalık kompleksinden inim inleyen kabız insan modelidir.
bunlar hatunların hangi davranışının altında ne çakallık yattığını bilemedikleri için herkesi türk filmlerindeki hülya koçyiğit sanırlar.
ortamlarda hatunların dikkatini çekmek için ,reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabı erkeklere söverek karşı cinsin gözünde popülarite kurmaya çalışırlar.(ahmet altan , can dündar taktiği)
"isteyenin bir yüzü kara vemeyenin ikiyüzü kara ulan, tombaladan ne çıkarsa" hesabı 100 kişiye asılan 99 u tarafından red edilen ve buna da allah bereket versin diyen kasaba insanlarıdır.