Artık yok evi terkettim
Peder 6 senedir aklın da olanı dedi..
Sonra boğuştuk
Anahtarı bırakıp atla motora yallah
Artık yok evi terkettim
Peder 6 senedir aklın da olanı dedi..
Sonra boğuştuk
Anahtarı bırakıp atla motora yallah
Geçmiş olsun o zaman...
Sana da, bize de...(Yatıya gelemeyeceğiz ya hani...)
Dükkanda yat kalk, nasıl olsa geniş(miş).
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
dükkanın karşısı tekel büfe içki bi daha düşünün
Dönersiiinnn
Dönersiiin
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
Ne işin var evde, bulmuşsun mis gibi yeri dönme, hatta 2 güne kadar ben de terk ediyorum
Yer var dükkanda değil mi? (ve Tekel büfede de yeterince içki?)
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
musti benide alsana yanına sabaha kadar demleniriz
bnmde üstüne binip atlayacagım bişeyim olsa wala 5 dk durmam bu evde
Ayıp Ramazan vakti demleniriz, içeriz, ......, vs. yakışmıyor. Ne halt ederseniz edin günahı boynunuza da bunu bulunduğumuz ayın, oruç tutanların saygısına uluorta yapmayın. Biraz saygı bizimde nefsimiz var siz hiç balığı rakısız yemek zorunda kaldınız mı? Oruç tutmuyorsunuz ki pek tabi kalmadınız.
Evi aileni terketmişsin, Allah yardımcın olsun musti.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
ya bıyıklı ramazandan sonra be tutmuyorum ama saygım inancımda var
O zaman ramazandan sonra edin içki muhabbetini musti, bu aydan sonra bile motosikletle gittiğiniz mekanlarda içtiğinizi yine burada anlatmayın yine uyarırım. Ama yok normalde kendi mekanında içmişsin burada muhabbetini yapmışsın beni o alakadar etmez günahı boynunuza zararı vucudunuza. Allah affetsin bazen bende içiyorum.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Bu tur seylerin ramazanda ozellikle daha fazla gunah olduguna dair bir bilgi var mi yahu? Yani haram kilinmis olan sey her zaman haramdir. Ayrica nefsini kontrol altinda tutmaya yonelik bir ibadet olan oruc, tutanlarin disindaki insanlari degil tutani ve onun nefsini baglar.
Bu gune kadar musluman veya gayri muslim hic kimsenin oruclu birine eziyet olsun diye yemekten, ickiden vs. bahsettigini duymadim, ama her ne hikmetse, saka olarak bile mesela icki icmekten bahsedilse hemen uyarma geregi duyuluyor. Gereksiz bir "duyarlilik". Ustelik zaten "istedigin seylerden kendini uzak tutmak" temeline dayanan bir ibadet biciminde "canim isteyebilir" gibi cekincelerle hareket etmek de sacma. Elbette canin cekecek ve buna karsi koyacaksin, zaten olayin ozu bu, insan dis dunyayi bir kenara birakip kendi ozuyle ilgilenmeli, yoksa dunyadaki herkesi teker teker degistirmeye calismak pek mantikli bir yontem gibi gorunmuyor.
not: bu post herhangi bir kisiyi hedef almamaktadir, yapilan genellemedir, hata payi da yuksektir.
Yahu bırakın bu işleri kimse size şu zaman çok günahtır bu zaman sevaptır demiyor bu insanlara saygı ile alakalı bir davranış, yahudiler yanında da yemek muhabbeti yapan hristiyanlar domuzla ilgili konuşmamaya çalışıyorlardır tabi kutsal değerlere saygılı, ahlaklı insan bu davranışı sergiler. İnsanların kutsal saydığı, günahlarından uzaklaşmaya çalıştığı bir ayda biraz duyarlılık. Herşeyi demokrasiye bağlamayın Dünya'da yok böyle bir anlayış. Özgürlük var çıkın sokaklara ellerinde sandviç yiyip içen, sigara tüttüren bir sürü insan var hatta ben köşe başlarında içki içenleri de gördüm ki içsinler yesinler bu sadece onları bağlar. Bu bir kültür, ahlaklılık, kutsal değerlere saygı herhangi bir ırktan, dinden olmayı gerektirmiyor. Ben oruç tutmasam dahi tutan insanın karşısında şapır şupur yemek yemeyi insanlığıma sığdıramam. Bu kadar evrensel bir duygu bu işte, demokrasi adına bu ve benzer örnek kültürel davranışlarımızı yoketmeye çalışan gürûha lanet olsun.
Mustafa Kemal ATATÜRK
evet abicim bu konuda çok çok haklısın.Valla yolda giderken herkesin ellerinde bişeler şapır şupur yiyorlar.Tamam bende oruç tutmuyorum ama oruç tutana saygım büyük yanında asla bişeyler yemem.Misal Gecen gün susadım büfeden su aldım büfeciye rica ettim gittim büfenin köşesinde suyumu içtim çıktım.Yani herkes boyle yapcak diye bi şart yok ama bu saygı meselesidir diyorum.
Çok güzel Gökhan kardeşim zaten biz bunu gördük, böyle yetiştik tamam hurefelerle dolu bir toplumumuz var ama bakıyoruz kötü, insan doğasına aykırı şeyler kalıyor insana saygı, sevgi kültürü yokedilmeye çalışılıyor. Bunu gereksiz duyarlılık diye adlandıranlar kendi kutsallarına saygısızca davranıldığında acaba ne hissederler? Allah sonumuzu bu gidişle hiç hayırlı etmeyecek.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)