Yüreğimin sancısı Babasızlık özlemim ve Kimsesizlere ithafen
Reklamlar
-
Bu Yıl 12 temmuzda çıkmış olduğum seyahate 5 mayısta kaybettiğim canımdan çok sevdiğim babamın ruhunun şad olması niyeti ile çıkmıştım.çünkü onun en çokl istediği ölmeden önce oğlum beni al şöyle adana mersin taraflarına bir götür.doya doya gezdir isteğini ne yazıkki yerine getiremedim.ama andım vardı onun gözleri onun ayakları ile gezip onu mezarda bak baba çok istediğin yerlere gittim geldim diyecektim.senelerce garibim çalışmaktan dost ve akrabalarımızı ziyarete gidememişti.
ve seneler önce babamla beraber kamyonla giderken mutlaka uğrayıp dinlenip yemek yediğimiz tesisler harap ve terkedilmiş vaziyette
BOLVADİN yakınları RACİ dinlenme tesisleri
eskinin cıvıl cıvıl tesisleri şimdi köpeklere evsahipliği yapıyor zaman çok acımasız
Babam Yok Benim Teyze
Okulu öğretmene kızıp bıraktım. Doğru çizgi çekemiyordum. “Evde annen baban biraz çalıştırsın seni” dedi. Zaten ben hiç doğru çizgi çekemedim. Topa da falsolu vuramıyorum. Karın üstünde kayacak çantam da yok ben de okulu bıraktım. Bana hep kızıyorlar, çuvalımla bu durakta dinlenmeme izin vermiyorlar.
Sırtımdaki çuvala mı şaşırdın. Babam yok benim teyze. Kardeş desen en küçüklerinden hem de dört tane. Çöpten topladığım bütün ekmekleri hemencecik yiyip bitiriyorlar, sabah erkenden çöpe gitmem gerekiyor.
Babam yok benim teyze. Ama ”iyi adamdı baban demişti ninem ölmeden.” Benim babam aslında iyi adamdı teyze. Vallaha yalan söylemiyorum. Hem ben hiç yalan söylemem, inanmıyorsan bizim muhtara sor. O da tanırmış babamı. Annemin cenazesinde söyledi.
Annem geçen sene öldü. Babamı hiç görmedim. Olsaydı babam, ne yaramazlık yapardım, ne de derslerime çalışmamazlık ederdim. Onu her akşam kapıda beklerdim. Kızıyorum şu komşunun oğlu Murat’a hiç babasını beklemiyor. Babası bakkala sigara almaya bile beni gönderiyor. O iyi çocuk değil herhalde teyze. Yoksa neden bakkala gitmesin. Benim babam olsaydı, elimi koyardım babamın elinin içine yarıştırırdım ellerimizi. Çünkü benim elim şimdiden kocaman. Hatta Murat’ın babasının elinden bile kocaman. Benim babamın eli daha kocamandı herhalde değil mi teyze. Top oynayan çocuklar ne derse desin ben kızmıyorum, benim babam yok teyze.
“Kanadın kırık gibi yürüyorsun oğlum” dedi geçende Murat. Dur yürüyeyim de bak teyze ben yamuk mu yürüyorum. Kanadım yok ki benim kırılsın. Belki de haklı Murat biliyor musun teyze. Çuval olmasa da sırtımda, çuval varmış gibi yürüdüğümü ben de fark ettim birkaç kere. Ama çuval da çok ağır oluyor be teyze. Ne bulursam dolduruyorum. Çöpten alıp başıma koyup öptükten sonra atılmaz ki ekmek. Çöpte çok ekmek var teyze, marul da var, domates de konserve de. Sağ olsun atanlar değil mi teyze. Kardeşlerim aç kalırdı. Benim babam yok teyze.
Babam iyi adammış, herkes öyle söylüyor teyze. Çocuklar beni gösterip “bunun babası yok” dedikleri zamanlardaki gibi çok üzülmüyorum babamın olmadığını ben düşününce. Ama birisi dedi mi “bunun babası yok” diye; O zaman babam gerçekten yok oluyor. Aslında babam yok bunu biliyorum, ama başkası dedi mi, babam yoktan daha yok oluyor teyze.
Bir kamyonun arkasında ne yazıyordu biliyor musun teyze. “Babam sağ olsun” Ama ben hiç kamyon almayacağım büyüyünce. Babamı yazamam ki kamyonuma. En iyisi kamyon almamak değil mi teyze. Ama şu ileride, çöpünden marul topladığım market var ya, orayı çok seviyorum. “kardeşler market” Ama market açarsam, kardeşler market yazabilirim değil mi teyze.
Babam yazamam, babam yok benim teyze.
TÜM BABASIZLARA SELAM VE SEVGİLERİMLE
Hiç olmazsa Bayrama kadar herkes birer tane yetim babasız çocuğu sevindirse ne güzel olur değilmi dostlar
Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
Reklamlar
-
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
Moderatör (forrap)
Abi sen naptın ya...Sabah sabah okumasaydım keşke.Bu yazıyı sanırım sen,ben gibiler daha iyi anlar...
Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın,Allah kimseyi tutunacak dalsız bırakmasın...
Allah rahmet eylesin Arvasi,o seni görüyordur ve onun dileğini yerine getirdiğin için mutludur...
-
Allah rahmet eylesin kardeş.Ne diyeyim söyleyecek söz bulamıyorum ki
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
-
ALLAH rahmet etsin ..babasizligi ne oldugunu bende bilirim..
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:
-
forrap adlı üyeden alıntı
Abi sen naptın ya...Sabah sabah okumasaydım keşke.Bu yazıyı sanırım sen,ben gibiler daha iyi anlar...
Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın,Allah kimseyi tutunacak dalsız bırakmasın...
Allah rahmet eylesin Arvasi,o seni görüyordur ve onun dileğini yerine getirdiğin için mutludur...
gerçekten dostum allah kimseyi tutunacak dalsız bırakmasın
-
Allah rahmet eylesin.Nur içinde yatsın...
-
Sizinle bir tatsızlık yaşadık ama artık geride kaldı babasızlık nedir onu ancak bizler gibi kaybedenler anlar...Acınızı içimde hissediyor ve paylaşıyorum Allah rahmet eylesin...Bolvadin benim üniversite öğrencisi olarak yıllarımı geçirdiğim yerdir Sultan dağı vardır karşısında altında Çay ilçesi orayı ziyaret etmenizide tavsiye ederim...
-
aytskal adlı üyeden alıntı
Sizinle bir tatsızlık yaşadık ama artık geride kaldı babasızlık nedir onu ancak bizler gibi kaybedenler anlar...Acınızı içimde hissediyor ve paylaşıyorum Allah rahmet eylesin...Bolvadin benim üniversite öğrencisi olarak yıllarımı geçirdiğim yerdir Sultan dağı vardır karşısında altında Çay ilçesi orayı ziyaret etmenizide tavsiye ederim...
Hayrola hocam ne tatsızlığı ben hatırlamıyorum.öyle siz ufak platform tartışmalarını tatsızlık derseniz dünyada yaşamanın tadı kalmazdı.her zaman farklı düşünce ve farklı görüşler olacakki doğru bulunabilsin.yoksa doğrunun tanımı yok lügatta.
Bolvadin emirdağ çay sultandağı deresenek yakasenek kasabaları benim çocukluk anılarımın hayallerinde önemli bir yer tutar dersem ne düşünürsün acaba.Ama bende en çok hayal kırıklığı yaratan ise emirdağ ve Bolvadinin eski o şehir içinmdeki taş kaldırımlarının ve eski tarih kokan evlerinin yok edilerek yerlerine ucube gibi beton binaların dikilmesi emirdağın ve bolvadinin o mistik havasının yok edilmesi beni çok üzdü doğrusu.
-
23 Temmuz 2009, 21:52
babasızlık
ben babamı çok küçük yaşta kaybettim o zamanlar ölüm ne demek baba ne demek hatta babasını sevmeyen biriydim nedenide babamın sakalının olması rahatsız ederdi beni şimdi anlıoyrum babasız olmak yetim olmak çok kötüymüş herkes tarafından acınıyosunuz sevgisiz kalıosunuz ve deli gibi görünüyosunuz ben delimiyim hayır ben deli değilim deresyon deli demekkse evet deliyim ama neden die soran almadı babam babam babamı çok ösledim bazen yanına gitmek istediim ama beceremedim baba ölmeseydin ne olurdu artık ağlamaktan bitap düştüm artık göz yaşım bilene akmıyor insan düşünüyo suçum neydi die ama ah baba ahh ynmda olsaydın da öpseydim seni sende kucaklasaydın benii :(:(:(:(:(
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:51 PM ----------
babasızlık kötü yha
-
23 Temmuz 2009, 22:01
boğazım düğümlendi okurken allah nur içinde yatırsın geride kalanlara sağlıklı bir yaşam nasip etsin
[B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]
-
23 Temmuz 2009, 22:02
ah be dostum.. ağlattın beni oldu mu şimidi? Allah tüm babasızlara sabır versin..
-
23 Temmuz 2009, 22:31
-
24 Temmuz 2009, 00:30
Aah ah ben de yetimim , babam'ı göz göre göre hastalık yedi bitirdi elimizden hiçbirşey gelmedi sadece son nefesini vermesini bekledik , çaresiz kalmak kadar acı birşey yok ne edersin hayat devam ediyor şimdi ben baba'yım bir gün bende öyle..
Allah rahmet eylesin . Allah tüm babasızlara sabır versin..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler