Evde kokoreç.
Sakatatçıdan 1 kilo çiğ,sarılmış,donuk kokoreç alıyoruz.
Daha sonra kokoreçi uygun bir tencerede üzerini örtecek kadar su doldurup kaynadıktan sonra altını kısıp 1-1.5 saat daha kaynatıp pişiriyoruz.
Kokoreçi tencereden çıkarıp,et tahtasın da küçük küçük kıyıyoruz,kıydığımız malzemeyi büyük bir teflon tavaya koyuyoruz.Az miktarda,kaynattığımız suyundan üzerine üzerine döküyoruz ve orta ateşte iyice kavuruyoruz.
Not : kurursa azıcık daha suyundan ilave ederek beyenimize göre ayarlıyoruz.
Ateşten indirmeden,karabiber kırmızı biber kekik kimyon vs baharatı ekleyip kısık ateşte karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Kokoreç 1 kilo gözünüze çok gelebilir ancak iyice kaynayınca yağı suyuna çıkıyor ve azalıyor.
Suyuna da tercihan şehriye salıp harika bir çorba yapıyoruz.
Benim şahsi tercihim,kokoreçin kıydığımız parçasından bir miktarını çorbaya ayırıp,aynen işkembe çorbası gibi sirke sarımsak ilavesi ve tereyağında eritilmiş kırmızı biberli sosla servistir