Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Mt Gurme

    REKLAM ALANI
  1. #41
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Evde kokoreç.
    Sakatatçıdan 1 kilo çiğ,sarılmış,donuk kokoreç alıyoruz.
    Daha sonra kokoreçi uygun bir tencerede üzerini örtecek kadar su doldurup kaynadıktan sonra altını kısıp 1-1.5 saat daha kaynatıp pişiriyoruz.
    Kokoreçi tencereden çıkarıp,et tahtasın da küçük küçük kıyıyoruz,kıydığımız malzemeyi büyük bir teflon tavaya koyuyoruz.Az miktarda,kaynattığımız suyundan üzerine üzerine döküyoruz ve orta ateşte iyice kavuruyoruz.
    Not : kurursa azıcık daha suyundan ilave ederek beyenimize göre ayarlıyoruz.
    Ateşten indirmeden,karabiber kırmızı biber kekik kimyon vs baharatı ekleyip kısık ateşte karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
    Afiyet olsun

    Kokoreç 1 kilo gözünüze çok gelebilir ancak iyice kaynayınca yağı suyuna çıkıyor ve azalıyor.
    Suyuna da tercihan şehriye salıp harika bir çorba yapıyoruz.
    Benim şahsi tercihim,kokoreçin kıydığımız parçasından bir miktarını çorbaya ayırıp,aynen işkembe çorbası gibi sirke sarımsak ilavesi ve tereyağında eritilmiş kırmızı biberli sosla servistir
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    İhtiyar aynı tarifi mideye indiren biri olarak sana soruyorum. Ben sakatatçıdan aldığım kokoreçi buzluğa atıp iyice donduktan sonra (başka türlü ufak ufak kesilmiyor) ufak ufak doğrayıp direk kavuruyorum. İyice kavrulduktan sonra biraz sulansın diye doğranmış domateste atıyorum içine en son tuzunu, baharatını ekleyip tabağa alıyorum. Pek güzel oluyor, neden kaynatıyoruz kokoreçimizi üstadım?
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  3. #43
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    ISPANAKLI BÖREK
    Malzemeler
     Yarım kg. ıspanak (sadece yaprak kısımları)
     250 gr. kıyma
     1 soğan
     6 yufka
     2 su bardağı süt
     4/5 çorba kaşığı margarin
     1 yumurta sarısı
     1 fincan sıvı yağ
     2 çorba kaşığı un
     Tuz
     Karabiber
    Yapılışı
    Soğanı ince ince doğranacak. Tencereye koyduğunuz sıvı yağ içinde soğanı pembeleşinceye kadar kavurtulacak. Ayıkladığınız ıspanakları küçük küçük doğrayarak tencereye koyun. Yumuşayana kadar yağda kavrulacak. Tuzunu karabiberini koyun. Ispanaklı içi başka bir kaba alın 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak unu ıspanaklara karıştırınız. (Ispanakları pişerken sulanarak yufkalara yapışmaması sağlanır). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üzerine margarin ve süt karışımı sürülür. Her yufkaya aynı işlemi uygulayın. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyunuz. Rulo yaparak içten döşeyiniz. Üzerine sıvı yağ ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürerek fırına veriniz.

    İftardan sonra anlatayımda yarına hazırlık olsun dedim.Hadi afiyet olsun.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  4. #44
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İhtiyar aynı tarifi mideye indiren biri olarak sana soruyorum. Ben sakatatçıdan aldığım kokoreçi buzluğa atıp iyice donduktan sonra (başka türlü ufak ufak kesilmiyor) ufak ufak doğrayıp direk kavuruyorum. İyice kavrulduktan sonra biraz sulansın diye doğranmış domateste atıyorum içine en son tuzunu, baharatını ekleyip tabağa alıyorum. Pek güzel oluyor, neden kaynatıyoruz kokoreçimizi üstadım?

    Çünkü yağı suyuna çıkıyor ve yağı azaldığı için hanım ve çocuklar tercih ediyor.
    Suyuna çorba da harika oluyor.
    Önden çorba üzerine kokoreç en son kaymaklı kemalpaşa.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  5. #45
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çünkü yağı suyuna çıkıyor ve yağı azaldığı için hanım ve çocuklar tercih ediyor.
    Suyuna çorba da harika oluyor.
    Önden çorba üzerine kokoreç en son kaymaklı kemalpaşa.
    Arada pilav? Aslında direk ızgara üstüne atacaksın onları şöyle dilim dilim, yahu benim sahurluğumu hazırlama vaktim gelmiş. Herkese iyi sahurlar.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  6. #46
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Eeeee hani başka tarif yokmu?
    Haydi bayanlar vardır sizde tarifler.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  7. #47
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    REVANİ


    1 su bardağı tozşeker

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı un

    500 gr irmik

    125 gr margarin

    3 yumurta

    1 çay kaşığı karbonat

    100 gr kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı ( isteğe bağlı ) ( yer fıstığı yerine ceviz de konulabilir )


    Şerbet için:

    2.5 su bardağı tozşeker

    2.5 su bardağı su

    1 çorba kaşığı limon suyu


    Hazırlanışı:

    * Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın. Sırasıyla yoğurt, eritilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin. Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın.

    * Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın.


    Afiyet olsun

  8. #48
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Kaşık salatası.
    Malzemeler
    Yarım kilo tarla domatesi, yumuşak, sulu olmayacak.
    5-10 adet kıl biber, tercihan acı
    Yarım kilo kadar çıtır salatalık, koyu renkli ve buzhaneye girmemiş diri ve sert olacak.
    Kuru soğan 200- 250 gram kadar, gevrek, sulu ve tatlısı makbuldür.
    1 demet körpe ve taze maydonoz.
    Has zeytinyağı, tercihan taş sıkma veya köy yağı.
    Has sirke ev yapımı veya balsamik sirke
    Tuz kararınca.
    100 gr ezine beyaz peyniri
    15-20 adet gemlik yağlı sele zeytini.
    Tam buğday ekmeği (bayat)

    Yapılışı
    Bütün malzemeleri peynir ve zeytin hariç 4-6 mm/3 hacminde doğruyoruz, yeterince (bol) sirke yağ ve tuzu iyice harmanlayıp 10 mm/3 hacmindeki peynir ve zeytin ile süslüyoruz veeeee sosun tabaktan taşmaması için küp şekilinde kestiğimiz ekmekleri tabağın kenarına, sel felaketinden korunmak isteyen vatandaşın kum torbalarıyla yaptığı gibi diziyoruz.

    Rakısı olan rakı olmayan şarabını yanına açabilir.

    Kaşıkla dalmak serbestir

    Damsız yenilebilir boğazınızdan geçerse.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  9. #49
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    2. sahifede tarifini verdiğim ciğer soteyi bu gün yapıp yedim
    mükemmel bir protein kaynağı olan ciğerin kilosu 4,5-5 lira
    et 25 lira
    afiyet olsun

  10. #50
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Mangalcilara bir kaç tarif vereyim diyorum ama du bakalim.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  11. #51
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    bitane kokareççi buluyosun, bayılıyosun parayı, yarımı mideye indiriyosun


3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler