Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Mt Gurme

    REKLAM ALANI
  1. #21
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Evet demek mevzumuz yemekler o zaman en güzel yaptığım yemeği açıklıyorum. Az sonra.... (iftara yakın)
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok
    Alıntı vınvın adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimsenin tarif koyacağı yok anlaşılan
    Bari açılışı ben yapayım. Hazır kış gelirken buyrun etli kurufasulye tarifi

    Etli Kurufasulye

    malzemeler:

    2 su bardağı kuru fasulye
    1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
    4 adet orta boy kuru soğan
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    yarım yemek kaşığı domates salçası
    yarım yemek kaşığı biber salçası
    4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    hazırlanması:

    kuru fasulyeleri akşamdan veya sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)



    fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun. etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. etler yumuşayana kadar pişirin.
    her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. artık yemeğiniz servise hazırdır...


    Afiyet olsun
    ya vınvın'cımm naptııın sen 2 su bardağııı kurufasülyeye 1 kg et koymuşsun türkiye'de nerden bulacaksınnn okadar etii . sanki et çok ucuzzz
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

  3. #23
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    Burcucum dikkat ettiysen kemikli kuzu eti koyduk hem de kol. Merak etme kuzu koldan toplasan ancak yarım kilo et çıkar . Ama lezzetine diyecek yoktur
    Amann tarifi uygulayacak olan arkadaşlar sakın 1 kilo kuşbaşı koymaya kalkmayın . Burcunun dediği gibi fazla gelir

  4. #24
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Evet iftar vakti yaklaştı artık verebilirim tarifimi. (Öğle vakti okunmamasını rica ederim. )
    MANGALDA KOFANA

    Önce Malzemeler;

    1 adet kofana (böyle kol kadar olmasına gerek yok tabi)



    1 adet mangal (elektrikli ızgarada olabilir)



    Zeytinyağı ve isteğe bağlı limon



    Önce kofana itina ile temizlenir ve her iki tarafına boydan bir çizik atılır. Sonra mangal yakılır altta kül olmasına dikkat edin balık yağlı hemen geçmesini istemeyiz közü görünce güzelce kofanamızı mangalı ortalayarak yerleştiriyoruz. O pişedursun mutfakta zeytinyağı ve az limon suyu birbirleriyle tanıştırılır. Ben pişkin severim kuyruğunu çıtır çıtır kemirmeliyim. Mangalda pişen kofanamızı direk tabağımıza alırız yerine yenisini koyarız. Üstüne sosunu döküp hooooop. Afiyet ossunnnnn.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  5. #25
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Yaw bıyıklı sen siteden ayrılmamış mıydın?
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

  6. #26
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    Pideli Köfte

    Malzemeler
    • 500 gr. az yağlı koyun kıyması
    • 2 dilim bayat ekmek içi ( püf noktası ekmeğin az kullanılması )
    • 2 orta boy soğan
    • 1 yumurta
    • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon (arzu edilen ölçüde)
    • 2-3 adet orta boy kebap pidesi
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • Yoğurt
    • 1 paket domates püresi
    • Sivribiber, domates, ( arzuya göre )

    Hazırlanışı
    Rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, yumurta ve baharatlar iyice karıştırılır. Karışıma kıyma ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulan köfte yaklaşak 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra küçük yassı köfteler şekillendirilir.
    Pideler iki parmak genişliğinde kare biçiminde doğranır. Elektrikli ızgara ya da fırında hafifçe ısıtılır. Köfteler çok az yağlanmış tavada ya da ızgarada pişirilir . Biber ve domatesler de yine ızgara da közlenir . Ayrı bir kapta 1 paket domates püresi içine yarım su bardağı su konarak kaynatılır.
    Pideler porsiyonlara ayrılır. Kaynatılan domatesli sos pidelerin üzerine eşit olarak dökülür. Soslanan pidelerin üzerine pişirilmiş olan köfteler ve közlenmiş domates ve biber konur. Tabağın kenarına yoğurt ilave edilir. En son olarak tereyağ kızdırılarak üzerine dökülür.

    Afiyet olsun

  7. #27
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger
    teneke kebabı...

    1 adet tavuk
    1 adet yağ tenekesi
    1 adet çatallı dal parcası
    bos bir arazi


    Tavuk butları üste gelecek sekilde dal parçasına geçirilip toprağa saplanır. 16 kg lik Bos yağ yada peynır tenekesi üstüne kapatılır.etrafına toplanan çalı çırpı yakılarak yarım saat beklenir. teneke çıkarılıp. servise sunulur.

    Rahmetli Erol Taş gibi yenilmesi şiddetle tavsiye edilir.
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

  8. #28
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Hanıııııııııımmm koş koş yeni tarifler gelmiiiiişşş.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  9. #29
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    akalteke nin tarifini denemiştik. Biz bütün pilici geçirdik dala ama abartıp etrafına kütükleri yığınca tavuk azıcık yanmıştı tadı fenaydı (güzel) yalnız.

    Bugün en çok sevdiğim tatlının tarifini veriyorum. İftara doğru pek tabi.



    Biraz geç kaldım klasik iftar öncesi ağız sulandıran yemek muhabbetinden geliyorum kusuruma bakmayın. Evet efendim tatlımız ''Güllaç'' bazısı hiç sevmez bazısı bayılır. Tatlıcılarda aldığınızda paranın yarısını süte verirsiniz. Benim gibi yapın ve marketlerde satılan o kocaman kağıda sarılı nesneye korkmadan yaklaşın.




    SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI
    Malzemeler ; 6 kişi için

    Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarısını koyarak el yakacak sıcaklığa kadar ısıtın. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazırlayın.

    Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarım güllacı tekrar ikiye katlayarak sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın. Sütten çıkararak tabağa alın. İkiye katlanmış
    ama çeyrek güllaç görünümündeki yaprağın geniş tarafına dövülmüş cevizden iki kaşık koyup sigara böreği gibi ama daha kalınca sarın. Hepsini aynı şekilde sararak cam tepsiye dizin.

    Kalan sütü kaynatıp şekerini koyun. Damak tadınıza göre şekerini azaltıp, artırabilirsiniz. Şeker sütün içinde eriyince sıcak sütü güllaç tepsisine yavaş yavaş dökün. Üzerine bir kapak kapatıp sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü olmalı.

    Üzerine isteğe göre meyva şekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir. Hindistan cevizi beyaz güllacın üzerinde pek belli olmasa da çok hoş bir koku ve tad sağlar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasına gelen güllaç tepsisini buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın.
    6 yaprak güllaç
    200 gr Ceviziçi
    ½ Kg Toz Şeker
    1 Kg Süt
    Meyva Şekerlemesi yada Hindistan Cevizi
    Afiyet olsun......

    Kaynak: http://www.evyemegi.com/Tatlilar/gullac.htm
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  10. #30
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    BIYIKLI birader şimdi bu hafifte olur,şöyle büyükçe bir tabağı götürmekte sakınca da olmaz yani.
    Oooooy ooooyy ooooyyy aman sabahlar olmasın.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  11. #31
    eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    ahan da bi tarifte benden

    SAHANDA YUMURTA
    Malzeme 2 adet yumurta biraz yağ tuz karabiber kimyon (isteğe bağlı)
    ha bide orta boy sahan

    sahanı ateşe koyun yağ koyun yumurtaları kırın tuzu vs. ekleyin
    pişince afiyet olsun

    acıktım be... du bakalım dolapta yumurta olucaktı
    bekarlık zor iş vesselam....
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

  12. #32
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    İhtiyar ben onu tepsiyle bile yerim. Zaten bizde bu iştah, ağız tadı oldukça çok yaşamayız ancak kaliteli yaşarız.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  13. #33
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Heeeeeeyyy millet bu akşam ne yiyiyoruz?
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  14. #34
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Bizde bu akşam neler yok ki! Saymayayım şimdi gereksiz yere böbürlenip günaha girmeyelim. Yalnız bu konuda gördüğüm 'künefe' var onu bilin yeter.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  15. #35
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Haydi sahurluk bir şeyler hazırlayın da aç kalmayalım.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  16. #36
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Ben akşamdan kalma ızgara köfteyi pide arası yaptım sonrasında hurmam var tatlı olarak ve büyük bardak suyum. İyi sahurlar.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  17. #37
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Alıntı akalteke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teneke kebabı...

    1 adet tavuk
    1 adet yağ tenekesi
    1 adet çatallı dal parcası
    bos bir arazi


    Tavuk butları üste gelecek sekilde dal parçasına geçirilip toprağa saplanır. 16 kg lik Bos yağ yada peynır tenekesi üstüne kapatılır.etrafına toplanan çalı çırpı yakılarak yarım saat beklenir. teneke çıkarılıp. servise sunulur.

    Rahmetli Erol Taş gibi yenilmesi şiddetle tavsiye edilir.

    Bu tarifte patatesde gerekmiyormu? Tavuğun altına koyuyorlar ve yağıyla nefis oluyomuş.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  18. #38
    KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok
    karnım açken bu topiğe bakmayayım diom ama bakom yinede. yapmayın tarif falan ne okusam canım çekiooo
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

  19. #39
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tarifte patatesde gerekmiyormu? Tavuğun altına koyuyorlar ve yağıyla nefis oluyomuş.
    DARKDIAMOND eğer tavuğun yanında patates de pişirmek istiyorsan sana benzer bir tarif vereyim

    malzemeler:
    1 adet tavuk
    3 - 4 adet orta boy patates
    yeterince tuz ve karabiber
    isteye bağlı olarak salça ve 1 - 2 diş sarımsak
    alüminyum folyo

    hazırlanışı:

    Tavuk 8 - 10 parçaya bölünür. Patatesler soyulup dörde bölünür, tuz karabiber ile harmanlanır Arzu edilirse salca ( biber salcası daha güzel oluyor ) ve ince doğranmış sarımsak da ilava edilip iyica karıştırılır. Tüm malzemeler folyo içine konularak iyice sarılır. Korun içerisine folyo gömülür. 20 dakika beklenir.

    Önemli not : Folya en az 3 kat sarılmalıdır

    Afiyet olsun

  20. #40
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    üniversite yıllarında kilosunu 2 liradan alıp ucuza protein ihtiyacımızı giderdiğimiz tavuk ciğerinden yapılan ciğer sote nin tarifini yapacağım sıkı durun. övünmek gibi olmasın benden daha iyi yapanını görmedim pişirme tekniği bana has'tır.
    önce malzemeyi hazırlayalım bi kenarda dursun.
    2 adet orta boy soğan ince uzun doğranır, birkaç(5-6) tane sivri biber de(acı olsa iyi olur) aynı şekilde doğranır ve 500g tavuk ciğeri iyice yıkandıktan sonra kuşbaşı doğranır ve az bir miktar pul biberle karıştırılıp beklemeye alınır.

    pişirme şekli çok önemli buraya dikkat:
    kalın tabanlı, orta boy ve yüksek kenarlı bir tava alınır ateşin üzerine konur ve iyice ısınması beklenir.
    ısındıktan sonra tavanın dibini iyice kaplayacak kadar bol sıvı yağ eklenir.
    onun da iyice ısınması beklenir(önemli).
    önce soğan yağın içine atılıp biraz karıştırılır daha sonra biber eklenir ve bunlar iyice kendilerini salana kadar sürekli karıştırılarak ısıtılır(karıştırma işleminin tahta bir malzeme ile yapılması tavsiye olunur yemekte biraz selüloz tadı da olsun).
    bu malzeme üzerine salça ve pul biber eklenir ve karıştırılır, öyle ki malzemenin içinde görünen yağ kıpkırmızı olmalı. bir miktar da bu şekilde ısıtılır ve doğranmış ciğer bu malzemeye(yıkanmaktan dolayı üzerinde kalan su muhtemelen kabın dibine inmiştir onu ayırınız) dökülerek, yeterli miktarda tuz ekleyip iyice karıştırılırak ısıtılır*.
    eğer yemeğin yağı az gelmişse biraz kuruluk olacaktır bu durumda bir çay bardağının 1/4 ü kadar hatta biraz daha az su ilave edin sakın kaçırmayın tadı bozulur.
    *et ve tuz ilave edildikten sonra pişirme şekli şöyle olacak: iyi ateşte
    1 dakika güzelce karıştırıp 30 saniye üstü kapalı bekletilecek bu 5-6 dakika boyunca devam edecek.

    yimek biştükten sonra soğutulmadan yanına garnitür olarak domatiz dilimlenü, tavadan alınmadan, odun ekmeği ile, bandıra bandıra ve barnaklara dikkat edilerek yinilü.


2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler